Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάνει εμετό όταν θυμώνει!!!!

CharoulaP

Recommended Posts

Η μικρή μου (12 μηνών) έχει κάνει εμετό 3 φορές απο το πολύ κλάμα και τον εκνευρισμό της. Όταν δεν περνάει το δικό της απο το πολύ κλάμα και τα νέυρα της κάνει εμετό. Την περασμένη βδομάδα,δεν ήθελε να μπεί στο κάθησμα αυτοκ. και επειδή την ζόρισα,άρχισε να κλαίει και στην διαδρομή να κάνει εμετό το γιαούρτι της που είχε φάει.

Η παιδίατρος μου είπε να το αγνοήσω και να κάνω σαν να μην τρέχει τίποτα,αλλά εγώ τρελένομαι,όταν την βλέπω και τη πέρνω αγκαλιά. Ξέρω μου έχει πάρει τον αέρα.......

Τι να κάνω........??????Φοβάμαι μη της γίνει συνήθεια.

Έχει καμία την ίδια εμπειρία????

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Χαρούλα + Έλενα (η κοράκλα μου)

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σου είπε η γιατρός σου. Να κάνεις σα να μη συμβαίνει τίποτα. Με ευγενική φωνή και ηρεμία θα την πάρεις αγκαλιά, θα τη χαϊδέψεις και θα της πεις ότι αυτό που θέλει δε μπορεί να γίνει, θα της δώσεις ένα δυο τρια φιλάκια και θα τη βάλεις στο κάθισμα. Κι εμένα ο δικός μου σχεδόν πάντα δυσανασχετεί όταν είναι να μπει στο αμάξι και γκρινιάζει κάποιες φορές αλλά ξέρει ότι δε μπορεί να ξεφύγει απ'αυτό, οπότε κάποια στιγμή σταματάει.

Τον εμετό τον κάνει επειδή θέλει να τραβήξει την προσοχή σου, δεν έχει κανένα οργανικό πρόβλημα, πίστεψέ το. Αν αντιδράσεις ήρεμα και χωρίς να δείξεις ότι σοκάρεσαι θα το κόψει.

Ας πούμε κάνει εμετό κι εσύ τρέχεις πανικόβλητη να την καθαρίσεις να τη μαλώσεις να μαζέψεις το χαμό απ'το πάτωμα... ΑΥΤΟ θέλει, να σε δει να τρέχεις. Ακόμη κι όταν τη μαλώνεις ευχαριστιέται γιατί ασχολείσαι μαζί της.

Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να συγκρατιόμαστε και να είμαστε σταθεροί στην απόφαση να μην τα αφήσουμε να πάρουν το πάνω χέρι χωρίς να αμφισβητήσουν ούτε στιγμή ότι τα αγαπάμε. Πολλή θεωρία θα μου πεις...

απο χτες σκεφτομαι να απαντησω η οχι ..

λοιπον ειναι καποια ατομα που εχουνε ανεπτυγμενο το αντανακλαστικο της εμεσεως....πραγμα που παει να πει οποιαδηποτε στιγμη θελουν κανουν εμετο...

εγω ακομα και σημερα το εχω αυτο ...προσωπικα με βοηθησε πολλες φορες ..οταν δεν ηθελα να παω σχολειο,οταν μαλωνα με τους πρωην και δεν ηθελα να συνεχισω τον καυγα κλπ κλπ...

αυτο το αντανακλαστικο κανονικα σβηνει με την αναπτυξη του παιδιου απλα σε μενα δεν εγινε αυτο...

στο δικο σου το μωρακι μπορει να γινει απλα αγνοησε το και μην πανικοβαλεσαι την ωρα που το κανει γιατι καταλαβαινουν τις εντονες αντιδρασεις...

αυτα απο μενα γλυκεια μανουλα..

• 2 months later...

Χτες, για πρωτη φορα ειχαμε ακριβψς το ιδιο σκηνικο απο την 14,5 μηνων κορη μας. Την βαλαμε στο καθισμα κ δεν ηθελε, αλλα ημασταν στην εθνικη οδο και ουτε να σταματησουμε μπορουσαμε ουτε φυσικα ηθελα να την παρω αγκαλια. Εκανα οτι μπορουσα με ψυχραιμια για να την κανω να σταματησει τα κλαμματα (μονο γκρινια, ουτε ενα δακρυ δε φανηκε) αλλα ματαια, ωσπου στο τελος ειπα,"αστην να κλαιει, που θα πάει?" Γενικα δεν ειμαι της τακτικης αυτης, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν μπορουσα να σκεφτω τιποτε αλλο. Απο την γκρινια λοιοπ πνιγηκε και εξανε (λιγο) εμετο. Ολα αυτα μεσα σε 10 λεπτα. Ευτυχως φταναμε κ την εβγαλα κ την μαλωσα λεγοντας της θυμωμενα οτι δεν ειναι σωστο και οτι δεν μου αρεσει αυτη η συμπεριφορα κτλ. ΜΑζευτηκε, ειμαι σιγουρη οτι καταλαβε πολυ καλα, αλλα δυστυχως μιας και μετα ερχοταν μες στη γλυκα για αγκαλιτσες, αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα ξανασυμβει.

CharoulaP, εσεις πως πατε με αυτο το θεμα? Πως αντιδρας?

GwASp3.png

Σε γενικές γραμμές, αν της δίνεις πολύ σημασία όταν κάνει εμετό θα συνεχίσει να τον κάνει γιατί... αυτό πιάνει από ότι βλέπει.

Η συμβουλή της παιδιάτρου είναι η καλύτερη. Αν δεν της δίνεις σημασία, δεν περνάει το δικό της και δεν σε βλέπει να τρέχεις πανικόβλητη θα σταματήσει.

Όντως είναι άσχημο να βλέπεις το παιδί να κλαίει, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι και τη συνέχεια. Π.χ. πως το κάνεις για το καλό του παιδιού σου, όχι γιατί δεν είσαι καλή μαμά!!

Τα ζουζούνια είναι πανέξυπνα, καταλαβαίνουν τα πάντα, εκμεταλλεύονται τα πάντα και - αν τα αφήσουμε - μας πουλάνε και μας αγοράζουν. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι καλό ούτε για εμάς, ούτε για εκείνα...

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Το ίδιο ακριβώς έκανε και η μεγάλη μου κόρη.Είναι σίγουρο οτι το κάνουν επίτηδες αλλα ειναι πολύ δυσκολο να το αγνοησεις και να κάνεις οτι δεν τρεχει τιποτα!Εγώ προσπαθουσα να το προλαβω.Μολις αρχιζε να βηχει,προσπαθουσα να της αποσπάσω την προσοχη με κατι αλλο για να ξεχαστει και να μην κανει.Άλλες φορες τα καταφερνα αλλες πάλι όχι(πάλι πλύσιμο η μανούλα!)Το σίγουρο είναι οτι κατάφερνε να κερδισει την προσοχη μου που αυτο ηθελε στο κατω-κατω.Το σταμάτησε μονη της μετά τα 2.Τώρα πια την πιάνω καμμια φορα οταν κλαιει να προσπαθει να κανει εμετο και τη ρωτάω προσπαθεις να κανεις εμετο? και μου λεει ναι!(ειναι και ειλικρινης το καμαρι μου :D )Ευτυχως το σταματησε γιατι ηταν πολυ κουραστικο ειδικα στη μεση της νυχτας.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Afrodite,σου απαντάω στην ερώτηση το πώς αντιδράμε εμεις.

Λοιπόν είχε να κάνει 2 μήνες εμετό απο το κλάμα και πριν 3 μέρες επειδή δεν την πήρα αγκαλιά και μιλούσα στο τηλέφωνο άρχισε πάλι το ίδιο τα έβγαλε κλαίγοντας πολύ. Δεν το αντέχω,τρελαίνομαι....

Εκείνη τη στιγμή την άφησα να τελιώσει και μετά τη πήρα αγκαλιά την καθάρισα και την ηρέμισα. Λοιπόν μετά απο λίγο ήταν στην τρελή χαρά.ενώ εγώ κουρέλι. Απλά δεν κάνει να φανεί ο πανικός μας....Δεν της το δείχνω,απλά την καθαρίζω σαν να μη τρέχει τίποτα και της εξηγώ ,ότι δεν είναι καλό αυτο που κάνει. Μπορεί να είναι 14 μηνών αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνει..Ίσως να μην πρέπει ούτε κάν να την πέρνω αγκαλιά!!!

Ελπίζω να το σταματήσει κάποια στιγμή.

• 4 weeks later...

τώρα το είδα αυτό τυχαία και είπα να σας πω την εμπειρία μου. Ο Σπυράκης μου είναι τώρα 3,5χρ. από μωρό έχει κάνει άπειρες φορές εμετό. Τόσο που είχα πραγματικά ανησυχήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τελικά κατάλαβα πως το κάνει επίτηδες ή μάλλον όχι ακριβώς επίτηδες όχι πάντα δηλαδή. Έχει όντως ευαίσθητο στομάχι θα κάνει εμετό αν δεν του αρέσει αυτό που έφαγε και αναγουλιάσει, αν γελάσει πολύ, αν σιχαθεί, αν κλάψει πολύ, και τώρα τελευταία και αν αγχοθεί. Τα πάντα πρέπει να τα κάνουμε με μέτρο. Πολύ πίκρα έχω βαρεθεί να πλένω. Τώρα που μεγάλωσε είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα μιας και τον προλαβαίνω δηλ. μόλις δώ ότι πάει να γίνει θυμώνω του αποσπάω την προσοχή του δίνω κάτι να πιει και αν είμαι τυχερή ξεχνιέται βέβαια αν δεν είμαι εκεί ή δεν τον κοιτάω δεν σώζεται η κατάσταση με τίποτα. Είναι στο παιδί ο μικρός μου είναι 14μηνών τώρα και δεν κάνει εμετό με τίποτα σαν και εμένα δηλαδή να φανταστείτε είχε βάλει κάτι στο στόμα του ήθελα να το βγάλει έβαλα το χέρι μου για να κάνει εμετό και αυτός τίποτα. Υπομονή.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

• 2 years later...
τώρα το είδα αυτό τυχαία και είπα να σας πω την εμπειρία μου. Ο Σπυράκης μου είναι τώρα 3,5χρ. από μωρό έχει κάνει άπειρες φορές εμετό. Τόσο που είχα πραγματικά ανησυχήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τελικά κατάλαβα πως το κάνει επίτηδες ή μάλλον όχι ακριβώς επίτηδες όχι πάντα δηλαδή. Έχει όντως ευαίσθητο στομάχι θα κάνει εμετό αν δεν του αρέσει αυτό που έφαγε και αναγουλιάσει, αν γελάσει πολύ, αν σιχαθεί, αν κλάψει πολύ, και τώρα τελευταία και αν αγχοθεί. Τα πάντα πρέπει να τα κάνουμε με μέτρο. Πολύ πίκρα έχω βαρεθεί να πλένω. Τώρα που μεγάλωσε είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα μιας και τον προλαβαίνω δηλ. μόλις δώ ότι πάει να γίνει θυμώνω του αποσπάω την προσοχή του δίνω κάτι να πιει και αν είμαι τυχερή ξεχνιέται βέβαια αν δεν είμαι εκεί ή δεν τον κοιτάω δεν σώζεται η κατάσταση με τίποτα. Είναι στο παιδί ο μικρός μου είναι 14μηνών τώρα και δεν κάνει εμετό με τίποτα σαν και εμένα δηλαδή να φανταστείτε είχε βάλει κάτι στο στόμα του ήθελα να το βγάλει έβαλα το χέρι μου για να κάνει εμετό και αυτός τίποτα. Υπομονή.

αν και πολυ παλιο το θεμα το επαναφερω αν καποιες εχετε παρομοια εμπειρια.Εγω το ενα απο τα διδυμα το κοριτσακι μου μου το κανει, οταν θυμωνει , οταν κλαιει την πιανει δηλαδη κατι σαν υστερια.και μαλιστα το κανει απο 5 μηνων παρακαλω.δεν τη μαλωσα ποτε αλλα δε μπορω και να το αποφυγω παλια εκλαιγε πιο πολυ ωρα τωρα με το που την πιασει το παραπονο το κανει.μαλιστα ειχαμε κανει δοκιμη τοτε που λενε να την αφησεις να κλαψει και να μην πας αμεσως στο δωματιο οταν την εχεις βαλει για υπνο/ε το καναμε και μετα μαζευαμε εμετους.

Ειναι εκνευριστικο και κουραστικο.αλλα νομιζω πως εχει δειξει πως το θελω της ειναι πολυ ισχυρο.

ο καημενος ο αδερφουλης της ομως δεν ειναι ετσι.καμοια σχεση.ενω ειχε ολο αναγωγες μικρος μεγαλωνοντας δεν εχει κανει ουτε ενα εεμετο

δεν έχω να πω κάτι σα συμβουλή για αυτό το θέμα.αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο θέμα και σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ανοίξώ "νέο Θέμα" μήπως έχει κάποια μανούλα να μου προτείνει κάτι γιατί δε ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Η 14 μηνών κόρη μου εδώ και ένα μήνα βάζει το χέρι της ή ότι άλλο βρει για να προκαλέσει εμετό και αρκετές φορές τα καταφέρνει γιατί αρκούν μερικά δεπτερόλεπτα που θα γυρίσω τη πλάτη μου και δε θα προλάβω να της τραβήξω τα δάχτυλα από το στόμα.Προσπαθώ να αντιδρώ ψύχραιμα, αλλά δεν είναι και ένα παιδί που τρώει ιδιαίτερα και ότι τρώει το βγάζει με αυτό το τρόπο.Η παιδίατρος δεν μου είπε κάτι, απλά σχολίασε ότι είναι μοναχοπαίδι και έμεινε εκεί η κουβέντα.

Άν είχε κάποια μανούλα αντίστοιχη εμπειρία ας μου πει και εμένα πως το αντιμετώπισε!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ο σχεδόν 12 μηνών μπέμπης μας κάνει εμετό όταν φάει κάτι που δεν του αρέσει (στην πρώτη κουταλιά φρούτου πχ σήμερα έβγαλε το πρωινό γάλα!) ή όταν κλάψει πολύ. Μια φορά ΄δοκίμασα την τεχνική να τον αφήσω να κλάψει για 5 λέπτα και μάζευα εμετούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα τον πήγαμε σε παιδογαστρεντερολογο ο οποίος επιβεβαίωσε και με υπερηχο οσα μας είχαν πει 2 διαφορετικοί παιδίατροι: οτι δηλαδή δεν έχει τιποτα το παθολογικο απλά εχει εύκολο το αντανακλαστικό του εμετου και είναι λιγοφαγο παιδί που δεν θέλει καθόλου πίεση.

Θα περάσει μεγαλώνοντας (ελπίζω). Μέχρι τότε... Υπομονή! Και ελπίζω να καταφέρω να το παίξω αδιάφορη και άνετη την επόμενη φορά που θα κάνει εμετο...

Εχω μαζεψει εγω εμετούς απο τον δευτερο μου...ουυυυ !!!!

Τωρα ειναι κοντα 20 μηνων και μπορω να πω πως εχουν στρωσει κατα πολυ τα πραγματα αλλα ακομα εχουμε δρόμο.

Οταν κλαιει κανει εμετο

Οταν φαει ενα κομματακι(τα αλεθουμε ολα αλοιφη) κανει εμετο

Οταν βηχει κανει εμετο

Οταν πινει φαρμακο κανει εμετο.

Και οταν δεν κανει εμετο χωνει οτι βρει στο στόμα του και μετα πνιγεται ......και κανει εμετο.

Υπομονή !!!!!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

• 3 years later...

Έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Το ξεκίνησε 10 μηνων βάζοντας τα δάχτυλα και συνεχίζει ως τώρα 17 μηνών κ χωρίς δάχτυλα. Όταν δεν θέλει κατι ή όταν θέλει να της δώσουμε προσοχή. Χτες το έκανε πρώτη φορά και το βράδυ γιατί δεν τη σηκωνα για βόλτες μεσα στο σπίτι. Είναι πολύ δύσκολα. Δε ξέρω τι να κάνω.

Καλα σιγουρα δεν κανει εμετό αμεςως το πρωτο λεπτό που θυμώνει;;!

Αν βλέπεις οτι εχει tantrum που γίνεται χειρότερο προσπάθησε να της αποσπάσεις την προσοχή ώστε το θέμα να μην πάρει διαστάσεις!

Οταν αρχίσει εσυ τι κανεις; Πως αντιδράς;