Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φροντηστηρια ξ.γλωσσων στην Ευρωπη


Recommended Posts

Στις χωρες της Ευρωζωνης η διδασκαλια ξενων γλωσσων γινεται και μεσα απο φροντιστηρια;

Δηλαδη αν και το παιδι (το Ιταλακι ας πουμε) διδασκεται τα αγγλικα στο σχολειο..πηγαινει και σε φροντιστηριο(παλι για τα αγγλικα);

Το σχολειο(στην Ιταλια ,τη Γαλλια ή τη Γερμανια) δινει καποια πιστοποιηση για την ξενη γλωσσα που διδασκει;

Μιλαω για δημοσια σχολεια

Θα ηθελα τις εμπειριες οσων μενουν εξωτερικο ή γνωριζουν

Γενικα ποια ειναι η θεση των φροντιστηριων ξενων γλωσσων στο εξωτερικο;

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


στην Ολλανδία αγγλικά διδάσκονται μόνο στο σχολείο,δεν υπάρχουν φροντιστήρια απ'όσο ξέρω. Για χαρτιά πιστοποίησης χωρίς να είμαι σίγουρη ,θα πω οτι δεν παίρνουν κάτι από το σχολείο,υποθέτω οτι αν θελουν δίνουν εξετάσεις για κάτι ανάλογο του lower.

Link to comment
Share on other sites

και στην γερμανια το ιδιο...τα παιδια μαθαινουν αγγλικα στο σχολειο,,

και το αναγνωριζουν μετα...

  1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ίδιο ίσχυε και στο Βέλγιο, πριν 10 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

Αγγλια και Βελγιο το ιδιο λοιπον..

Δεν εχω κατι με τα φροντιστηρια ξ γλωσσων απορροφουν και εργαζομενους και σιγουρα συμβαλλουν στην εκμαθηση των ξ γλωσσων

Αλλα γιατι να πληρωνουμε για μια γλωσσα που το παιδι ηδη διδασκεται στο σχολειο;

Ας τα δωσουμε να μαθει μια γλωσσα που δεν διδασκεται στο σχολειο(αν τα εχουμε)

Πριν απο αρκετα χρονια (καναμε γαλλικα στο γυμνασιο) η ξ γλωσσα στο σχολειο ηταν η ωρα του παιδιου στις περισσοτρες πςεριπτωσεις Αυτο νομιζω εχει αλλαξει και γινεται σοβαρη δουλεια(γενικα) ή εχω καταλαβει λαθος;

Υπαρχει καποιος γονιος εδω που εχει εμπιστευτει (ή εχει σκοπο να εμπιστευτει) το σχολειο και μονο στην εκμαθηση της ξ γλωσσας;

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites

το ίδιο και στην Αγγλία. δεν υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τα παιδιά τις διδάσκονται στο σχολείο ως ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος του προγράμματός τους.

Υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Αγγλία, καθώς και καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, αλλά απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες και σε παιδιά που δίνουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο (αντίστοιχα της Γ' Λυκείου). Η πιστοποίηση που δίνεται είναι τα λεγόμενα GCSE και A/AS Levels, και είναι η ίδια που δίνεται για όλα τα μαθήματα (αντίστοιχη του δικού μας απολυτηρίου Λυκείου). Δεν γίνεται καμία αναγνώριση, δηλ. δεν πριμοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πιστοποίηση στη γνώση ξένης γλώσσας ή κάτι ανάλογο. Το επίπεδο διδασκαλίας στα φροντιστήρια είναι σχετικά χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα και στα σχολεία ακόμα χαμηλότερο. Πάντως τα περισσότερα αγγλάκια δεν κάνουν φροντιστήρια στις ξένες γλώσσες, άλλωστε δεν χρειάζεται να ξέρουν ξένες γλώσσες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση - εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πριν απο αρκετα χρονια (καναμε γαλλικα στο γυμνασιο) η ξ γλωσσα στο σχολειο ηταν η ωρα του παιδιου στις περισσοτρες πςεριπτωσεις Αυτο νομιζω εχει αλλαξει και γινεται σοβαρη δουλεια(γενικα) ή εχω καταλαβει λαθος;

Υπαρχει καποιος γονιος εδω που εχει εμπιστευτει (ή εχει σκοπο να εμπιστευτει) το σχολειο και μονο στην εκμαθηση της ξ γλωσσας;

Δες τo παρακάτω θέμα που είναι σχετικά με αυτό που ρωτάς:

 

Φροντιστήρια Αγγλικών: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29102

 

Ξένες γλώσσες - αλήθειες και μύθοι: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35034

Link to comment
Share on other sites

little monkey ευχαριστω

Με προβληματιζει οτι για μια ξενη γλωσσα θελεις 80-100 ευρω το μηνα για 1 παιδι,για 2 γλωσσες 200 περιπου για 1 παιδι Αν εχεις 2 παιδια τι κανεις;

Αυτο που σκεφτομαι ειναι αν μπορουσαν να μαθαινουν αυτες τις 2 γλωσσες στο σχολειο και να κανουν 1 χρονο εντατικα ιδιαιτερα πχ για proficierncy στα αγγλικα

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μου γνώμη είναι η εξής:

 

Αν το παιδί δεν έχει έφεση στις γλώσσες, το στέλνεις φροντιστήριο σε μία ξένη γλώσσα μόνο ή το αφήνεις με τα μαθήματα του σχολείου και απλά παίρνεις μια φτηνή δασκάλα (μια φοιτήτρια π.χ.) να του κάνει επανάληψη 1-2 φορές το χρόνο, πριν τις εξετάσεις ή το Σεπτέμβριο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

 

Αν το παιδί έχει έφεση στις γλώσσες, παίρνεις δασκάλα για μια βοήθεια και ενδεχομένως πληρώνεις φροντιστήριο για δεύτερη ξένη γλώσσα, αν και τα ιδιαίτερα ή μαθήματα κατ' οίκον σε γκρουπάκι ίσως να σου έρθουν πιο οικονομικά.

 

Αν δεν έχει έφεση στις γλώσσες, μην πληρώσεις για Proficiency σε καμία περίπτωση. Πεταμένα λεφτά. Είναι καλύτερα να ασχοληθεί μετά το σχολείο, που ενδεχομένως θα το θέλει και το ίδιο.

 

Γενικώς στις ξένες γλώσσες ισχύουν αυτά που ισχύουν για όλα (τέννις, μπαλέτο, ξυλογλυπτική): αν το παιδί έχει έφεση και το ευχαριστεί, πληρώνεις όσο μπορείς. Αν δεν έχει έφεση και δεν θέλει, πληρώνεις μόνο αν σου περισσεύουν και δεν έχεις τι να τα κάνεις, αλλά να ξέρεις ότι στην περίπτωση αυτή πληρώνεις κυρίως για ακριβό baby sitting.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Αγγλία, καθώς και καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, αλλά απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες και σε παιδιά που δίνουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο (αντίστοιχα της Γ' Λυκείου).
ναι, όμως η θεματοθέτρια δεν ρώτησε αυτό. η διδασκαλία της ξένης γλώσσας (όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα μέσω των φροντιστηρίων) δεν συνηθίζεται στην Αγγλία.
Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα μόνο εδώ έχουμε φροντιστήρια, και γι'αυτό δεν υπάρχει αντίστοιχη δική τους λέξη στα Αγγλικά, το λένε phrontistirium!Το ξέρω γιατί διδάσκω Αγγλικά...Μόνο στην Ελλάδα έχουμε αυτή την τρέλα με τα Αγγλικά επιπέδου Proficiency...κι αυτό κυρίως αφού μοριοδοτείται στο Δημόσιο, περασμένα μεγαλεία δηλαδή ή αν θέλει το παιδί να πάει εξωτερικό για σπουδές, που και πάλι μπορεί να πάρει άλλα πτυχία πιο εύκολα και σαφώς λιγότερα χρονοβόρα, τύπου TOEFL ή TOEIC....

 

Η little monkey τοποθετήθηκε πολύ σωστά στο θέμα του τι να πληρώνεις για τις δεξιότητες των παιδιών σου. Ποτέ δεν κατάλαβα τους γονείς που πληρώνουν απίστευτα ποσά σε δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν στα παιδιά μήπως και πουν αύριο μεθαύριο ότι δεν τους τα έδωσαν όλα. Όλοι οι ενήλικες που γνωρίζω εγώ και που δεν τα έπαιρναν π.χ. τα Αγγλικά δεν λένε ποτέ ''αχ τι καλή η μαμά μου που πλήρωνε τόσα χρόνια τα Αγγλικά'' αλλά ''αμάν αυτή η μάνα μου, με έπρηξε τόσα χρόνια, αφού δεν τα ήθελα, τι χαμένος χρόνος κι αυτός...''!!!!!

 

Επίσης να πω ότι στην Ιταλία π.χ. ελάχιστοι έχουν Proficiency, γιατί πολύ απλά τα Αγγλικά έχουν δανειστεί άπειρες λέξεις από εμάς οπότε το να μάθει ένα δικό μας παιδάκι (ελληνάκι) επιστημονική ορολογία επιπέδου pr. όπου και καλούνται να διαβάσουν και να μιλάνε για πολύπλοκα θέματα (ιατρική, βιολογία, οικολογία κτλ) είναι πολύ εύκολο. Φαντάσουν να πρέπει να καταλάβει το γαλλάκι, το ιταλάκι κτλ τη λέξη bioethics...Για εμάς είναι βιοηθική και ένα παιδί μπορεί να το πιάσει σχετικά εύκολα. Για αυτά άστο :mrgreen:

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Italia to idio.Yparxoun frontistiria,alla elaxista paidia phgainoun.Oti kanoun sto sxoleio.

 

Καλά βέβαια, οι ιταλοί όμως γενικά δεν φημίζονται ότι μαθαίνουν ξένες γλώσσες. :wink::wink:

 

Γενικά είναι σωστά αυτά που λέτε, όμως

1. Οι περισσότεροι μαθητές στην εύρώπη μιλούν ήδη μία 'γερή' ξένη γλώσσα και συνήθως μαθαίνουν μία άλλη στο σχολείο. Εγώ έχουμε τρέλα με τις ξένες γλώσσες ενώ δε φροντίζουμε να μάθουμε καν τη δική μας.

2. Γεωγραφικά ΄κίνούνται' πιο άνετα στην ευρώπη, οπότε μαθαίνουν ευκολότερα τις ξένες γλώσσες (πχ. η γερμανίδα συγκάτοικός μου, είχε μέχρι τα 18 της ταξιδέψει πολλές φορές στην γαλλία (για να δει σινεμά πχ), οπότε μπορεί να μην ήξερε άριστα γαλλικά αλλά είχε φοβερή άνεση.

3. Η εκπαίδευση των ξένων γλωσσών δεν σταματούσε στα 18 αλλά το πανεπιστήμιο 'έδινε' πολλά πολλά μαθήματα

4. Οι ανταλλαγές μαθητών μέσω προγραμμάτων αλλά και για διακοπές ήταν προσφιλής μέθοδος για τους εφήβους. Αντε να πεις στην ελληνίδα μάνα να φιλοξενηθεί ο κανακάρης της ένα μήνα το καλοκαίρι σε μία άγνωστη αγγλική οικογένεια.

5. Οι ξένες γλώσσες δεν συνδέονται με την πιστοποίηση τόσο φανατικά. Τα διπλώματα δεν είναι τόσο διάσημα, ενώ εδώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία διπλωμάτων (άντε να πεις στους γάλλους γονείς να πληρώνουν για να πάρει το παιδί τους 5 διπλώματα αγγλικών μέχρι τα 18)

6. Στο σχολείο οι ξένες γλώσσες διδάσκονται διαφορετικά. Πιο συστηματικά.

 

Τα παραπάνω είναι αυστηρά προσωπικά μου συμπεράσματα από την εκπαιδευτική μου εμπειρία σε 3 ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά είναι καθαρά υποκειμενικά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή γνωρίζω τρεις γλώσσες οπότε έχω μία σχετικη εμπειρία ως μαθήτρια από φροντιστήρια θα σας πω τι έχω κατα νου να κάνω στα δικά μου παιδία όσο αφορά την εκμάθηση ξένης γλώσσας. Θα φροντίσω να μάθουν πολύ καλά αγγλικά δηλαδή τελειώνοντας το λύκειο να έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον το lower. Αν τώρα κάποιο παιδί έχει έφεση θα προσπαθήσει και σαν μαθητής να πάρει το proficiency αλλιώς μετά το λύκειο . Η εκμάθηση δεύτερης γλώσσας ή και τρίτης μπορεί να περιμένει και μετά το λύκειο όπου οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι λιγότερες, το μυαλό πιο "οργανωμένο" και τα μαθήματα πιο ταχύρυθμα. Για να δώσω ένα παράδειγμα εγώ για να πάρω το proficiency έκανα 8 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα ως μαθήτρια όμως για να πάρω το αντίστοιχο πτυχίο των ισπανικών που είναι και δυσκολότερα από τα αγγλικά έκανα δυο χρόνια, ούσα φοιτήτρια.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο θεμα!

αυτη η λολα με τα φροντιστηρια ξεκινησε οταν στα σχολεια οι ξενες γλωσσες διδασκονταν απο το γυμνασιο και μετα κι αυτο υποτιποδως!

δεδομενης και της κρισης και αφου θα πρεπει να επαναεξετασουμε το θεμα!σε πολλα σχολεια -με αναμορφωμενο προγραμμα- τα παιδακια ξεκινανε αγγλικα απο την πρωτη δημοτικου!!ελεος αν σε 12 χρονια σχολικου βιου δε μπορουν να μαθουν αγγλικα εστω επιπεδου λοουερ! και

ομως δεν το διεκδικουμε!δεν παμε σα γονεις να ρωτησουμε συχνα τη δασκαλα αγγλικων του σχολειου για να δωσουμε το μηνυμα οτι πιστευουμε στη δουλεια που γινεται στο σχολειο και εχουμε προσδοκιες!ουτε σε κανενα συλλογο γονεων ειδα να το κανουν θεμα!αξιζει να επαναπροσδιορισουμε καποια πραγματα και να παψουμε να ειμαστε τοσο μα τοσο... ψαρια!:|

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...