Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συνεχής - Ασταμάτητη Επανάληψη Λέξεων

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 23ων μηνών, και όπως είχα γράψει και σε ένα άλλο τοπικ, ψιλο-μιλάει... Ότι λέει λοιπόν το επαναλαμβάνει συνεχώς μέχρι να της πεις το ίδιο και εσύ...

Δηλαδή π.χ. βλέπει μια γάτα και λέει: "χατα-χάτα-χάτα-χάτα-χάτα-χάτα-χάτα-χάτα......" Αν δεν της πεις και εσύ "ναι, γάτα" δεν σταματάει...

Αυτό ισχύει για τα πάντα βεβαίως, από κάτι που βλέπει, χέχρι κάτι που ζητάει, ή κάτι που θυμάται...

Εχω δοκιμάσει να μην της δώσω σημασία μήπως και σταματήσει, αλλά δεν σταματάει με τίποτα, δεν σας κάνω πλάκα! Και είναι τόσο σπαστικό !!! :roll::oops:

Εχετε καμια ιδέα να μου προτείνετε;

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω πως η μικρή θέλει να ακούσει από σένα, ή τον εκάστοτε μεγάλο, τη σωστή λέξη και παράλληλα να βεβαιωθεί πως της δίνετε σημασία και πως καταλάβατε τι εννοεί. Γνώμη μου είναι να της απαντάτε αμέσως μόλις σας πει κάτι. Δε θεωρώ κακό ή προβληματικό αυτό που κάνει. Ίσα ίσα είναι ο τρόπος της να μάθει!:)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Σ'ευχαριστώ Tanya! Πάντως είναι πολύ ενοχλητικό ωρες-ωρες! Μπορεί να μιλάω με κάποιον ή να διαβάζω κάτι και να πρέπει να επαναλαμβάνω κάθε τι που λέει αλλιώς το επαναλαμβάνει αυτή ! ΣΥΝΕΧΩΣ!

Αλλά μου κάνει περιέργεια που ακόμα και λέξεις που ξέρει οτι τις λέει σωστά, κάνει το ίδιο. Αλλά και όταν ασχολούμαι αποκλειστικά μαζί της, όπως αν διαβάζουμε κάποιο βιβλίο ή ζωγραφίζουμε μαζί πάλι το ίδιο κάνει, οπότε δεν είναι για να μου αποσπάσει την προσοχή, γιατί την έχει όλη ήδη...

Ακόμα και τα ρουχα μας ονομάζει συνεχώς... βλέπει μια μπλουζα του μπαμπά της και αρχίζει... "μπαμπά-μπαμπα-μπαμπα-μπαμπα-μπαμπα"! Ελπίζω να μην μείνει συνήθεια αυτό γιατί είναι λίγο... κάπως εκνευριστικό...

Sk6Gp3.png