Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδότοπος ΙΚΕΑ (Αεροδρόμιο - Αθήνα)

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, είναι η πρώτη φορά που γράφω σε φορουμ σχετικό με παιδιά και γονείς, αλλά το θεωρώ χρέος μου ως γονέας να σας ενημερώσω.

Το προηγούμενο Σάββατο 15/10 πήγα στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο, όπου άφησα τον τρίχρονο γιο μου στον παιδότοπο του ΙΚΕΑ. Μου έκανε εντύπωση ότι σου δίνουν εσωτερικό τηλεφωνάκι για να σε βρουν στο μαγαζί σε περίπτωση ανάγκης, σφραγιδάκια, παπουτσάκια, κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, κ.ο.κ. Ήταν η πρώτη φορά που τον άφησα εκεί. Φάνηκε πολύ οργανωμένο.

15 λεπτά αργότερα πήγα να τον δω. Από το παράθυρο που έχουν τον κοιτούσα μέχρι που με είδε, με χαιρέτησε και συνέχισε να παίζει. Για όσους γνωρίζετε, ο συγκεκριμένος παιδότοπος έχει 2 εισόδους/εξόδους, μια εμπρος και μια πίσω δίπλα από τις σκάλες που κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο από το εστιατόριο. Έτσι λοιπόν έκανα μια βόλτα και έφτασα στην πίσω πόρτα του παιδότοπου.

Εκεί αντίκρυσα 2 μεγαλύτερα παιδιά να κλωτσάνε το γιο μου (έπαιζαν..... αλλά λίγο βίαια) με αποτέλεσμα να τον πικάρουν και να αντεπιτίθεται. Μέχρι να προλάβω να πω κάτι το παιχνίδι σοβάρεψε, και έφαγε 3-4 ψιλές μέχρι να ενημερώσω να τον βγάλουν έξω.

Η ουσία δεν είναι το κλασσικό παιχνίδι παιδιών που περιλαμβάνει ξύλο. Το ζήτημα είναι ότι το ΙΚΕΑ έχει έλλειψη προσωπικού στον παιδότοπό του. 2 άτομα στον παιδότοπο τα οποία εντατικά βάζουν και βγάζουν παιδιά στον παιδότοπο (με όλη τη διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα). Κανείς δεν κοιτάει τα παιδιά, άρα όταν υπάρχουν επεισόδια σαν του γιου μου τα μικρότερα παιδιά είναι απροστάτευτα.

Απευθύνθηκα στη διεύθυνση, η οποία με ενημέρωσε ότι ο νόμος λέει 1 άτομο για κάθε 22 παιδιά, και αυτοί έχουν 1 άτομο για κάθε 15... Τα δυο άτομα λοιπόν τους είναι υπεραρκετά. Όμως τα 2 άτομα εξυπηρετούν στις εισόδους του παιδότοπου ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Όπως καταλαβαίνετε, μου υποσχέθηκαν ότι θα καλυτέρευαν την κατάσταση, θα με καλούσε ο υπεύθυνος, κλπ. Για να με βλέπετε να γράφω, μπορείτε να φανταστείτε που με έγραψαν.

Δεν με ενδιαφέρει να μου δώσει εξήγηση ο regional sales marketing corporate division sector management director. Με εκνευρίζει, όταν ο έλληνας πιάνει μια ωράια ιδέα (την όλη ιδέα του ΙΚΕΑ) και την εκτελεί με ελληνική υλοποίηση. Με ΑΠΕΙΡΟ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ προσωπικό στο βωμό της κρίσης.

Εφόσον δεν ενδιαφέρθηκαν να μου δώσουν μια σωστή απάντηση, εφόσον το επώνυμο και επίσημο παράπονό μου το έκαναν χαρτοπόλεμο, γιατί να ενδιαφερθούν για τα δικά σας παιδιά;

Γιώργος

Υ.Γ: Το παραπάνω είναι επώνυμο παράπονο/καταγγελία ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται. Τα στοιχεία μου τα έχει το ΙΚΕΑ μιας που συμπλήρωσα εκείνη την ημέρα την ανάλογη φόρμα παραπόνων (με τίτλο Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι). Δεν είναι ότι τα είπα και έφυγα, τα έγραψα κιόλας....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους, είναι η πρώτη φορά που γράφω σε φορουμ σχετικό με παιδιά και γονείς, αλλά το θεωρώ χρέος μου ως γονέας να σας ενημερώσω.

Το προηγούμενο Σάββατο 15/10 πήγα στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο, όπου άφησα τον τρίχρονο γιο μου στον παιδότοπο του ΙΚΕΑ. Μου έκανε εντύπωση ότι σου δίνουν εσωτερικό τηλεφωνάκι για να σε βρουν στο μαγαζί σε περίπτωση ανάγκης, σφραγιδάκια, παπουτσάκια, κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, κ.ο.κ. Ήταν η πρώτη φορά που τον άφησα εκεί. Φάνηκε πολύ οργανωμένο.

15 λεπτά αργότερα πήγα να τον δω. Από το παράθυρο που έχουν τον κοιτούσα μέχρι που με είδε, με χαιρέτησε και συνέχισε να παίζει. Για όσους γνωρίζετε, ο συγκεκριμένος παιδότοπος έχει 2 εισόδους/εξόδους, μια εμπρος και μια πίσω δίπλα από τις σκάλες που κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο από το εστιατόριο. Έτσι λοιπόν έκανα μια βόλτα και έφτασα στην πίσω πόρτα του παιδότοπου.

Εκεί αντίκρυσα 2 μεγαλύτερα παιδιά να κλωτσάνε το γιο μου (έπαιζαν..... αλλά λίγο βίαια) με αποτέλεσμα να τον πικάρουν και να αντεπιτίθεται. Μέχρι να προλάβω να πω κάτι το παιχνίδι σοβάρεψε, και έφαγε 3-4 ψιλές μέχρι να ενημερώσω να τον βγάλουν έξω.

Η ουσία δεν είναι το κλασσικό παιχνίδι παιδιών που περιλαμβάνει ξύλο. Το ζήτημα είναι ότι το ΙΚΕΑ έχει έλλειψη προσωπικού στον παιδότοπό του. 2 άτομα στον παιδότοπο τα οποία εντατικά βάζουν και βγάζουν παιδιά στον παιδότοπο (με όλη τη διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα). Κανείς δεν κοιτάει τα παιδιά, άρα όταν υπάρχουν επεισόδια σαν του γιου μου τα μικρότερα παιδιά είναι απροστάτευτα.

Απευθύνθηκα στη διεύθυνση, η οποία με ενημέρωσε ότι ο νόμος λέει 1 άτομο για κάθε 22 παιδιά, και αυτοί έχουν 1 άτομο για κάθε 15... Τα δυο άτομα λοιπόν τους είναι υπεραρκετά. Όμως τα 2 άτομα εξυπηρετούν στις εισόδους του παιδότοπου ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Όπως καταλαβαίνετε, μου υποσχέθηκαν ότι θα καλυτέρευαν την κατάσταση, θα με καλούσε ο υπεύθυνος, κλπ. Για να με βλέπετε να γράφω, μπορείτε να φανταστείτε που με έγραψαν.

Δεν με ενδιαφέρει να μου δώσει εξήγηση ο regional sales marketing corporate division sector management director. Με εκνευρίζει, όταν ο έλληνας πιάνει μια ωράια ιδέα (την όλη ιδέα του ΙΚΕΑ) και την εκτελεί με ελληνική υλοποίηση. Με ΑΠΕΙΡΟ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ προσωπικό στο βωμό της κρίσης.

Εφόσον δεν ενδιαφέρθηκαν να μου δώσουν μια σωστή απάντηση, εφόσον το επώνυμο και επίσημο παράπονό μου το έκαναν χαρτοπόλεμο, γιατί να ενδιαφερθούν για τα δικά σας παιδιά;

Γιώργος

Υ.Γ: Το παραπάνω είναι επώνυμο παράπονο/καταγγελία ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται. Τα στοιχεία μου τα έχει το ΙΚΕΑ μιας που συμπλήρωσα εκείνη την ημέρα την ανάλογη φόρμα παραπόνων (με τίτλο Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι). Δεν είναι ότι τα είπα και έφυγα, τα έγραψα κιόλας....

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση,

Αν και δεν έχω αφήσει τον μικρό μου στον συγκεκριμένο παιδότοπο θεωρώ πολύ σοβαρή την καταγγελία σου. Από την στιγμή που δέχονται 3χρονα παιδιά θα πρέπει τουλάχιστον να μπορούν να εγγυηθούν την σωματική τους ακεραιότητα.

Όσο για το γεγονός ότι στην ουσία κανείς δεν επιβλέπει τα παιδιά, την επόμενη φορά που θα πάω θα το καταγγείλω και εγώ εγγράπτως και καλώ να το κάνουν και οι υπόλοιποι ασχέτος αν αφήνουν τα παιδιά τους ή όχι.

Η ΙΚΕΑ είναι πολυεθνική, υποψιάζομαι κάποιο σύστημα ISO (εξ΄ού και η φόρμα παραπόνων). Εάν ένα θέμα γίνει παράπονο από πολλούς πίστεψέ με θα ασχοληθούν.

Καλά έκανες και έκανες καταγγελία. Εγώ όμως θέλω να πω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη με τον παιδότοπο του ΙΚΕΑ. ΠΟΤΕ δεν δέχονται περισσότερα παιδιά από τα προβλεπόμενα, αν πας το παιδί δεν μπορούν να το δεχτούν σε κερνάνε έναν καφέ και μετά σε ειδοποιούν στο κινητό πότε μπορείς να το πάρεις από εκεί. Επίσης αισθάνομαι ασφάλεια με τον βομβιτή στο χέρι. Απλά, παρά το ότι λέει από 3 και πάνω, δεν θα άφηνα ένα 3χρονο ίσως και ένα 4χρονο μόνο του εκεί. Τον μεγάλο γιο μου τον άφησα μετά τα 4.5 και επειδή είναι και πολύ προσεκτικό παιδί. Τον μικρό ίσως δεν τον αφήσω ούτε στα 5, είναι πιο ζημιάρης.

Θέλω να πω ότι οι κανόνες πολλές φορές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν όλες τις περιπτώσεις. Επειδή τηρούνται οι προδιαγραφές, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλος χώρος για το δικό μας παιδί.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να δέρνει κάποιο μεγαλύτερος το παιδί σου κ να μη το παίρνουν χαμπάρι.Αυτό είναι αδιανόητο!Κ καλά έκανες που το κατήγγειλες.Αυτά πρέπει να λέγονται για να μαθαίνονται απ'όσους γίνεται περίσσότερους.Ο δικός μου είναι πολύ μικρός ακόμα (10 μηνών) αλλά θα ήθελα να τα ξέρω αυτά για το μέλλον..όταν και άμα..

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Δε νομίζω να βγαλεις τελικά άκρη.

Σε εμας ειχε συμβει το εξής: ήμασταν στον χωρο του εστιατορίου, μπροστά στο χωρο που παιζουν τα παιδιά (μια μικρή στρογγυλη κατασκευή, με ψηλα σκαμπω γυρω γυρω). Ο γιος μου (2,5 χρονων) στεκοταν ορθιος, διπλα στο σκαμπο που καθοταν ο αντρας μου, στα 50 εκατοστά. Κρατουσε πατατουλες στα χεράκια του και ετρωγε, δεν ετρεχε, δεν κουνιόταν, απλά στεκοταν και κοιταζε γυρω γυρω. Ξαφνικα ερχεται ενας υπαλληλος με ενα καροτσάκι γεματο με δίσκους με αποφάγια, πιάτα, ποτήρια, (πήγαινε προς την κουζίνα) και πεφτει πανω στο παιδί! Το καροτσάκι κυριολεκτικά σταμάτησε επάνω στον γιο μου! Ισα ίσα που προλαβε ο αντρας μου να τον τραβήξει, πριν πεσουν πανω του οι δίσκοι και τα ποτήρια! Και δεν υπερβάλλω, επεσαν όλα τα πιατικά κάτω, εγινε χαμός, μαζεύτηκαν όλες οι καθαρίστριες για να συμμαζέψουν το μερος. Εννοείται ότι τους μαζεψαμε όλους, τον προϊστάμενο του εστιατορίου, του καταστήματος, δε θυμαμαι κι εγω ποιος άλλος ειχε ερθει, καναμε εγγραφη καταγγελία στο καταστημα και στειλαμε email στα κεντρικά (επωνυμα, βεβαιως βεβαιως). Μας στειλανε απαντηση με χιλια συγνωμη και τετοια, οτι θα διορθωθει η κατασταση (τους επισημαναμε ότι ο υπάλληλος εσπρωχνε το καρότσι από πισω, οπότε και δεν ειχε ορατοτητα. φυσικά ήταν λαθος του και επρεπε να το τραβαει από μπροστά, οχι να το σπρωχνει). Ποιο το αποτέλεσμα? Και σήμερα αν πατε, θα δειτε ως επι το πλειστον να σπρωχνουν τα καρότσια, άλλοι μαλιστα τα κουβαλάνε δυο-δυο! Μας ζητησαν τη διευθυνση του σπιτιού μας, να στειλουν δωρακι στον μικρό, αλλά ευχαριστώ πολύ, δεν εχουμε αναγκη από κατι, με ενδιαφέρει μόνο να ειναι το παιδί μου ασφαλές.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Γιώργος

Καλησπέρα κι από μένα.

Το καλύτερο εκτός από την καταγγελία που έκανες (με την οποία συμφωνώ απολύτως) είναι :

1) Δεν ξαναπηγαίνεις ποτέ.

2) Τους δυσφημίζεις κάτι τέτοιους όπου βρεθείς κι όπου σταθείς μέχρι να το κλείσουν το μαγαζάκι τους, διότι δεν είναι άξιοι να το έχουν.