Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΝΕΣ

evi_29

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΈΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ....... ΤΙ ΚΑΝΩ;;;

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΤΙ ΚΑΝΩ ΌΜΩΣ ΤΩΡΑ;;;

ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΑ ΣΑΣ

Β

Διαφημίσεις

Ο σύζυγός σου γιατί πρότεινε και σε άλλη κοπέλα εφόσον η κοπέλα που σας πάντρεψε ήθελε να βαφτίσει?

Έχει δίκιο η κουμπάρα σου να μη θέλει και την άλλη κοπέλα...

Μήπως να πείτε στη δεύτερη κοπέλα οτι θα την έχετε υπόψιν σας, όταν και αν με το καλό έρθει και άλλο μωράκι στην οικογένεια?

Κ γιατί δεν την θέλει την άλλη κοπέλα?Γνωρίζονται ή απλά θέλει να το βαφτίσει μόνη της?

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Αρκετοί είναι οι κουμπάροι (ειδικά αν είναι ένας) που προτιμούν και δεύτερο νονο για να μοιραστούν τα έξοδα, αλλά από την στιγμή που η κοπέλα δεν θέλει μάλλον δεν πρέπει να πιέσεις την κατάσταση, σίγουρα θα δημιουργηθεί παρεξήγηση και εσύ θα είσαι στην μέση και η κακια της υπόθεσης. Η βάφτιση μετά την γέννα πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη χαρά για τους γονείς και θα ήταν κρίμα να έχεις γκρίνιες και μούτρα.

Αριάδνη μου, ξημερώνει γιατί σʼ έχω..

EcQXp3.png

Δικαίωμά της να μην θέλει και δεύτερη νονά. Ούτε εγώ θα ήθελα. Επίσης δικαιωμα των γονιών είναι να έχουν όσους νονούς θέλουν. Δεν υπάρχει υποχρέωση σε αυτά. Οπότε, δείτε εσείς τί θέλετε και πείτε το της κοπέλας. Αν της αρέσεις, καλώς.

Διαφημίσεις

Περίπλοκο το θέμα...Κοίτα,αν η κουμπάρα σας είναι οκ,δηλαδή επισκέπτεται το παιδί,δεν χάνεται για μήνες,δεν σας δημιουργεί προβλήματα και νιώθεις πως θα είναι πάντα κοντά στο παιδί μην την πιέσεις για την άλλη κοπέλα.Αλλά αν έχεις αμφιβολίες ζήτησέ της να συμβιβαστεί.Πάντως αν δεν γνωρίζει την κοπέλα που της προτείνετε,είναι λογικό να μην θέλει να γίνει κουμπάρα με μια σχεδόν άγνωστη

[/url]

κοιταξε να δεις για μενα προσωπικα δε παιζει τοσο σημαντικο ρολο το αν θα ειναι κοντα ή όχι. τώρα θα μου πεις ίσως να μην ειναι στα πρωτα της γεννεθλια γιατι έχουμε & 700 χλμ απόσταση. εγω ήθελα 2 διαφορετικές νονές η κάθε μία (όπως και της είπα) έχει διαφορετικους λόγους για αυτό και τις επέλεξα για να βαφτίσουν το παιδί. και όσον αφορά το αν γνωρίζονται μεταξύ τους η όχι, βέβαια και γνωρίζονται. αυτό έλειπε να βάλω 2 άγνωστες μεταξύ τους για την βάφτιση του παιδιού μου.

β

Το κοριτσακι που βαφτισα ηταν να το βαφτισει η κοπελα που παντρεψε το ζευγαρι.εγω εκεινη την εποχη ημουν συνεχεια κοντα στην μικρη και με αγαπουσε πολυ κι ετσι προτεινα να τη βαφτισω μαζι με την κουμπαρα αλλα εκεινη δεν ηθελε και η μαμα "νευριασε" και τελικα την βαφτισα μονη μου.Η αληθεια ειναι οτι ενιωσα αβολα αλλα εγω το μωρο το εβλεπα 5 φ τη βδομαδα κι κεινη στους 5 μηνες το χε δει 3 φορες.

Οταν εμεινα εγκυος στο πρωτο μουυ παιδακι ηξερα οτι θα το βαφτιζε η κοπελα που μας παντρεψε αλλα μου προτεινε και μια αλλη φιλη και η κουμπαρα δεχτηκε με χαρα και τωρα εχω 2υπεροχες νονες για το παιδακι μου!

Γενικα πιστευω οτι τον πρωτο λογο τον εχουν οι γονεις αλλα και η υποψηφιοι νονοι ας μην το παιρνουν τοσο πατριωτικα.Αφου αγαπουν το μωρο ας μην το θελουν κι σε αποκλειστικοτητα!Ειναι νομιζω λιγο εγωιστικο.

και εγω έτσι το είδα. και ξέρεις πιο ειναι το γαμώτο στην υπόθεση. ότι όταν της το ανακοίνωσα συμφώνησε. μέχρι που είπαμε να αγοράσει ότι θέλει η ίδια για το μωρό (ρουχαλάκια) και η άλλη το σταυρό. χωρίς να επέμβω εγώ πουθενά. και μετά την άλλη μέρα το πρωί ήρθε η αρνητική απάντηση. που θα μπορούσε να πει (μιας και μετά από 2 μήνες παντρέυεται η ίδια) ότι είναι και μια ευκαιρία να κάνω μια βάφτιση μόνο με 300? και όχι με τα διπλάσια. αλλά τίποτα......

κοιταξε να δεις για μενα προσωπικα δε παιζει τοσο σημαντικο ρολο το αν θα ειναι κοντα ή όχι. τώρα θα μου πεις ίσως να μην ειναι στα πρωτα της γεννεθλια γιατι έχουμε & 700 χλμ απόσταση. εγω ήθελα 2 διαφορετικές νονές η κάθε μία (όπως και της είπα) έχει διαφορετικους λόγους για αυτό και τις επέλεξα για να βαφτίσουν το παιδί. και όσον αφορά το αν γνωρίζονται μεταξύ τους η όχι, βέβαια και γνωρίζονται. αυτό έλειπε να βάλω 2 άγνωστες μεταξύ τους για την βάφτιση του παιδιού μου.

β

Σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο το αν θα βρίσκονται κοντά στο παιδί, και ίσως νομίζω το σημαντικότερο!!!

Επέλεξες και δεύτερη νονά λόγω του ότι η μία είναι μακριά ή υπάρχει κάτι άλλο?

Διαφημίσεις

και εγω έτσι το είδα. και ξέρεις πιο ειναι το γαμώτο στην υπόθεση. ότι όταν της το ανακοίνωσα συμφώνησε. μέχρι που είπαμε να αγοράσει ότι θέλει η ίδια για το μωρό (ρουχαλάκια) και η άλλη το σταυρό. χωρίς να επέμβω εγώ πουθενά. και μετά την άλλη μέρα το πρωί ήρθε η αρνητική απάντηση. που θα μπορούσε να πει (μιας και μετά από 2 μήνες παντρέυεται η ίδια) ότι είναι και μια ευκαιρία να κάνω μια βάφτιση μόνο με 300? και όχι με τα διπλάσια. αλλά τίποτα......

Αααα συγνώμη συμφώνησε στην αρχή κ μετά μόλις μπλέχτηκε το οικονομικό το πήρε πίσω?Όχι κοπέλα μου να κάνεις νονά αυτή που θέλεις εσύ κ όχι αυτή που θα επιλέξει η κουμπάρα σου.Κ άμα της αρέσει...Στην τελική εσύ κάνεις κουμάντο στο παιδί σου.Κ αν είχε πρόβλημα με το οικονομικό ας το έλεγε καθαρά κ όχι ότι δε θέλει την άλλη κοπέλα.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ & ΙΔΙΟΡΥΘΜΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ. ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ......... ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!!

1ον ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΌΤΙ ΌΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΆΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

2ον ΣΤΡΙΜΜΕΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΠΟΤΕ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.

3οΝ. ΑΝ Ο 2ος ΝΟΝΟΣ ΉΤΑΝ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΈΛΕΓΕ, ΌΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ;;;

Διαφημίσεις

Η βάφτιση είναι ένα μυστήριο απο τα πιό ιερά, κατά τη γνώμη μου πάντα, και χρειάζεται να ακολουθούνται κάποιες διαδικασίες!

Στο γάμο βάλε και 2 και 5 κουμπάρους, όλοι οι καλοί χωράνε!

Στη βάφτιση εφόσον είχε δεχτεί να βαφτίσει το παιδί, θεωρώ οτι ήταν άτοπο απο τη μεριά σας να προτείνετε και σε άλλους για τη βάφτιση του παιδιού... Οπότε το βρίσκω λογικό να μη θέλει "συνεταιρισμούς", ούτε ακόμη και με τον αδερφό σου!

Μα το δέχτηκε στην αρχή...άρα κάπου αλλού έχει κολλήσει το θέμα κ όχι στο "συνεταιριλίκι"

αν η 2η κοπέλα ήταν πρόθυμη να το βαφτίσει μόνη της,θα έβγαζα από τη μέση την πρώτη νονά.το παιδί θέλει επαφή με τους νονούς του ,δεν είναι ωραίο να βλέπει τη νονά 1 φορά το 6μηνο ας πούμε (εφόσον λες μένει τόσο μακριά).συν οτι θα μου χτυπούσε πολύ άσχημα αυτή η άρνηση. ίσα ίσα θα μοιράζόταν και τα έξοδα πού είναι το κακό?

Πριν βαφτισω το βαφτιστηρι μου ηρθε ενα εξ ουρανου ζευγαρι (τους ηξερε η κουμπαρα μου 5-6 μηνες) και ηθελε να βαφτισουν μαζι μου (και με τον αντρα μου) το παιδι. Ημουνα αρνητικη. Δεν την ηξερα καλα, αλλα γενικα και η συμπεριφορα της εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε. Ειπα τοτε στην κουμπαρα μου οτι δεν θελω να τον βαφτισουμε μαζι αλλα αν θελει μπορει να το δωσει να το βαφτισει το αλλο ζευγαρι χωρις να υπαρχει απολυτως καμια παρεξηγηση. Εννοειται οτι θα στεναχωριομουν πολυ αν δεν βαφτιζα το παιδι.

Η κουμπαρα μου αποφασισε να το βαφτισω εγω με τον αντρα μου (ειμαστε και συγγενεις). Το αποτελεσμα? Το αλλο ζευγαρι δεν πατησε καν στην βαφτιση και απο τοτε σταματησε την οποιαδηποτε επαφη με την κουμπαρα μου και το παιδι!!! Δηλαδη αν στραβωνε κατι στην πορεια, το παιδι θα εμενε χωρις νονους?

Γενικα πιστευω οτι τον πρωτο λογο τον εχουν οι γονεις αλλα και η υποψηφιοι νονοι ας μην το παιρνουν τοσο πατριωτικα.Αφου αγαπουν το μωρο ας μην το θελουν κι σε αποκλειστικοτητα!Ειναι νομιζω λιγο εγωιστικο.

Βρε παιδιά τί λέτε? Εγώ μπορώ να αγαπώ ένα παιδάκι και να θέλω να το βαφτίσω αλλά να μην θέλω να μπω σε διαδικασία να συνεννοούμαι με ένα τρίτο άτομο (του έκανες δώρο εσύ, θα του δώσω λεφτά εγώ, του πήρες εσύ παπούτσια, θα του πάρω εγώ παιχνίδι κλπ κλπ ). Επίσης μπορεί να θέλω πάντα να κάνω το δώρο που μπορώ, χωρίς να σκέφτομαι μήπως ο άλλος κάνει κάτι καλύτερο ή αν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει δώρο σαν το δικό μου. Και αν, όπως λέει η κοπέλα, η μία νονά είναι μακριά, είναι φυσικό το παιδί να αναπτύξει παραπάνω σχέση με την άλλη, οπότε είναι περιττό.

Επίσης δεν θα μπορούσα να καταλάβω δεν είμαι αρκετή ως νονά για ένα μωρό και πρέπει να μπει και άλλος.

Εγώ αν ήμουν η νο1 υποψήφια, θα υποχωρούσα και θα αγαπούσα το παιδάκι του ίδιο. Εγωιστικό δεν είναι, ίσα ίσα που είναι υποχώρηση. Απλά η σχέση νονού βαφτιστηριού είναι εντελώς προσωπική οπότε είναι όπως την αισθάνεται ο καθένας.

Εγώ, πείτε το εγωιστικό, ούτε γάμο δεν θα έκανα με έναν απλό γνωστό. Αντίθετα πάντρεψα με άλλες δύο φίλες μία τέταρτη φίλη μας γιατί μας θεωρούσα 'ομάδα', όχι τρία μεμονωμένα άτομα.

Μα το δέχτηκε στην αρχή...άρα κάπου αλλού έχει κολλήσει το θέμα κ όχι στο "συνεταιριλίκι"

Ίσως το ξανασκέφτηκε. Δεν είναι κακό. Εϊναι μία δέσμευση ζωής, λογικό είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις. Επίσης το να την επιρρέασε ο άντρας της δεν είναι κακό. Όταν μία παντρεμένη γυναίκα βαφτίζει, πρέπει να υπολογίζει την άποψη του συντρόφου της, γιατί τον δεσμεύει για μία ζωή. Και αντίστροφα βέβαια.

Όταν αποφάσισα να παντρευτώ, μία από τις κολλητές μου μου υπενθύμισε την υπόσχεση που είχαμε δώσει από μαθήτριες να με παντρέψει αυτή και το χάρηκα ιδιαίτερα. Στην διάρκεια του αρραβώνα εξέφρασ ετην ίδια επιθυμία και ο πρώτος μου εξάδερφος. Επειδή έτυχε όταν το πρότεινε να είναι μπροστά και η κολλητή μου, αυτή έδειξε να μην έχει πρόβλημα και μάλιστα οι δύο πλέον κουμπάροι κάναν και πλάκα μεταξύ τους για το τι καψόνια θα μας έκαναν την ημέρα του γάμου. Μετά από μία εβδομάδα η κουμπάρα-κολλητή με παίρνει τηλέφωνο και απαιτεί να με παντρέψει μόνο αυτή διότι το είχε προτείνει πρώτη και όπως τηες είπε η μάνα της και η θεία της "από που ξεφύτρωσε τώρα ο ξάδερφος"? Οπότε της απάντησα ειλικρινα ότι σε μια ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου αυτή δημιουργεί προβλήματα και γι΄αυτό ίσως θα ήταν καλύτερα να μην με παντρέψει. Φυσικά κατάλαβε την βλακεία της που ήταν να αφήσει άλλους να της επηρρεάσουν και με πάντρεψε και αυτή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν κάποιο άτομο δημιουργεί προβλήματα και γκρίνιες σε στιγμές ευτυχίας και χαράς τότε για μένα καλύτερα να μην συμμετάσχει σε αυτές για δύο λόγους. Ο πρώτος και προφανής να μοην μου χαλάσει την συγκεκριμένη στιγμή και ο δεύτερος να μην του δώσω χώρο να μου χαλάσει και άλλες στιγμές στο μέλλον.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Ίσως το ξανασκέφτηκε. Δεν είναι κακό. Εϊναι μία δέσμευση ζωής, λογικό είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις. Επίσης το να την επιρρέασε ο άντρας της δεν είναι κακό. Όταν μία παντρεμένη γυναίκα βαφτίζει, πρέπει να υπολογίζει την άποψη του συντρόφου της, γιατί τον δεσμεύει για μία ζωή. Και αντίστροφα βέβαια.

Συμφωνώ με όλα αυτά που λες απλά μου φαίνεται περίεργο το ότι δέχτηκε αμέσως κ μετά αρνήθηκε.Κ εγώ στη θέση της εννοείται ότι θα έπαιρνα τη γνώμη του συντρόφου μου,δε βαδίζω μόνη μου σ'αυτή τη ζωή.Απλά το βρίσκω λάθος να δεχτεί εξ'αρχής,που δε νομίζω να της έλεγαν τίποτα αν απαντούσε "πρέπει να το σκεφτώ,να το συζητήσω με τον σύντροφό μου",κ όταν προκύπτει το θέμα οικονομικού να λέει θέλω μόνη μου.

Όσο για τα δώρα η αγάπη μετράει κ όχι η αξία του δώρου.Κ επίσης αν η νονά είναι μακρια το παιδί δε θα δεθεί με κάποιον άλλον π.χ.θεία?Εμένα η νονά μου είναι 612 χλμ μακριά αλλά είμαι δεμένη με την θεία μου,άσχετο...

Παντως αμα σας αγαπαει η νονα δεν τιθεταο θεμα παρεξηγησης. Οταν ηταν να βαφτισουμε τον πρωτο μου το ζητησε η ξαδελφη μου. Ο αντρας μου ηθελε ομως καποιον μη συγγενη και προτινε τον κολλητο του που τον ηξερα και εγω. Η ξαδελφη μου δεν ειπε τιποτα. Οταν της ειπα οτι ειμαι εγκυος στο δευτερο μου ειπε: ε αυτο ειναι δικο μας. Και παλι ο αντρας μου ηθελε καποιον μη συγγενη και προτινε την κολλητη μου. Οποτε το ξανα ειπα στην ξαδελφη μου και ειπε ενταξυ. Οταν η κολλητη μου αρνηθηκε (γιατι εχει βαφτισει κοριτσια) ξαναζητησα απο την ξαδελφη μου και φυσικα δεχτηκε με χαρα

Απλά το βρίσκω λάθος να δεχτεί εξ'αρχής,που δε νομίζω να της έλεγαν τίποτα αν απαντούσε "πρέπει να το σκεφτώ,να το συζητήσω με τον σύντροφό μου",κ όταν προκύπτει το θέμα οικονομικού να λέει θέλω μόνη μου.

Όσο για τα δώρα η αγάπη μετράει κ όχι η αξία του δώρου.Κ επίσης αν η νονά είναι μακρια το παιδί δε θα δεθεί με κάποιον άλλον π.χ.θεία?Εμένα η νονά μου είναι 612 χλμ μακριά αλλά είμαι δεμένη με την θεία μου,άσχετο...

Δεν δικαιολογώ καμία συμπεριφορά, απλά απάντησα στο ότι είναι εγωιστικό να μην θέλεις να είσαι νονά με κάποιον άλλον, και είπα ότι δεν το βρίσκω καθόλου εγωιστικό, υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλεις να βαφτίσεις μόνος ένα παιδάκι όπως και άλλοι πολλοί να θέλεις το παιδί σου να έχει δύο νονούς. Καλό είναι στα πράγματα αυτά να μην χαλάμε τις καρδιές μας. Και φυσικά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι γονείς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...