Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποαλλεργικο γαλα μεχρι ποτε (μωρο 9 μηνων)?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ηθελα να με βοηθησετε για καποιο προβλημα που αντιμετωπιζω με τον μικρο μου. Ο Νικολας ειναι 8 1/2 μηνων. Απο την αρχη που ξεκινησαμε να πινουμε συμπληρωμα επινε υποαλλεργικο γαλα 0-6 μηνων γιατι το κανονικο του ειχε κανει ατοπικη δεματιτιδα. Πριν 2 εβδομαδες σκεφτηκα να ξαναγυρισουμε στο κανονικο (το μετα απο τον 6 μηνα) αλλα εκανε παλι ατοπικη δερματιτιδια και ξαναγυρισαμε στο υποαλλεργικο.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης- υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα με το γαλα/ γιαουρτι/τυρια και λοιπα στη συνεχεια? Οταν φυγαμε απο το μαιευτηριο μας ειπανε οτι του κανανε τις εξετασεις που κανουν σε ολα τα μωρα για ελληψη του ενζύμου της λακτάσης και αν εβγαινε θετικο θα μας εστελναν τα αποτελεσματα- αν οχι δεν θα μας στελανε κατι (και δεν μας εστειλαν τιποτα).

Τωρα αναρωτιεμαι σε τι δυσκολευεται ο μικρος και τον πειραζει το κανονικο γαλα- η φαρμακοποιος μας ειπε οτι καποια μωρα παρουσιαζουν δυσανεξία στη λακτόζη και πινουν γαλατα χωρις λακτοζη. Τα υποαλλεργικα ουσιαστικα δεν εχουν λακτοζη? Επισης, ποτε ξεπερνανε τις δυσκολιες αυτες τα μωρα?

Εαν ειχε καμια μαμα το ιδιο προβλημα θα της ημουν υποχρεη αν μπορουσε να μου πει σχετικα.

Σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Απ' όσο ξέρω τα γάλατα χωρίς λακτόζη είναι τα FL. Αυτό πίνετε εσείς?

Εμείς όταν βγήκαμε απο το μαιευτήριο η κόρη μου έπινε το Almiron Pepti λόγω πιθανής αλλεργίας (βασικά κάτι με τα κακά της είχε...). Έκανε ατοπική δερματίτιδα κάποια περίοδο ενώ έπινε αυτό το γάλα και απ' ότι θυμάμαι η γιατρός δεν το είχε συνδυάσει με το γάλα. Απλά την επλενα με ένα ειδικό σαπούνι της Frezyderm. Εσένα σου είπε ο γιατρός ότι για την δερματίτιδα φταίει το γάλα? Πάντως εμείς όταν το αλλάξαμε το γάλα σιγά σιγά κατά τον 5ο ή 6ο μήνα δεν παρουσίασε κάτι. Αλλά όπως προανέφερα είχε "πιθανή" αλλεργία σύμφωνα με το μαιευτήριο.

Καλό είναι πάντως να συμβουλευτείς τον παιδίατρο.

Γεια σου VickyVen !!

Έχω δίδυμα αγοράκια 7 μηνών περίπου και είχαν εμφανίσει δερματικά συμπτώματα (σαν ατοπική δερματίτιδα) λίγο μετά τον πρώτο μήνα. Η συμβουλή του παιδιάτρου ήταν να κόψω εγώ τα γαλακτοκομικά και το μοσχάρι (επειδή τους θήλαζα) και μας είπε να πάρουμε υποαλλεργικό γάλα, το οποίο όμως δεν έπιναν καθόλου. Οπότε έτσι και κάναμε και όντως η δερματίτιδα υποχώρησε. Μετά από τέσσερις μήνες αποχής από τα γαλακτοκομικά και αποκλειστικού θηλασμού, συζήτησα το θέμα αυτό με τον αλλεργιολόγο μου, ο οποίος μου πρότεινε να πάω τα παιδιά στο αλλεργιολογικό στο αγλαΐα κυριακού για να κάνουμε εξετάσεις. Έτσι πήγαμε, κάναμε τις εξετάσεις μας και δεν βρήκαν καμμία αλλεργία. Οπότε σιγά σιγά έβαλα τα γαλακτοκομικά στη διατροφή μου και μέχρι στιγμής όλα καλά.

Εσείς έχετε κάνει εξετάσεις στο Νικόλα? Σας έχει παραπέμψει ο παιδίατρος? Γιατί εμάς δε μας παρέπεμψε κάπου και μάλιστα όταν του είπαμε ότι πήγαμε στον παιδοαλλεργιολόγο παρεξηγήθηκε κιόλας...

J2s7p2.png

Η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας υποχωρεί τον πρώτο χρόνο ζωήςε.

Οπώς σου είπε η άλλη κοπέλα πηγαινέ στο Παίδων Αγλαία Κυριακόυ.Το αλλεργιολογικό τμήμα εκεί είναι πολύ καλό.

Τα υποαλλεργικά γάλατα δεν έχουν σχέση με αυτά με την δυσανεξία στη λακτόζη.Αύτα λέγονται free lactoze και τα δίνου σε άλλες περιπτώσεις.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη γιατί δε με άφησαν τα μωρά να ολοκληρώσω αυτό που ήθελα να πω...

Οι δικοί μου στην αρχή έπιναν κυρίως το δικό μου γάλα αλλά έδινα και λίγο συμπλήρωμα (frisolac). Αφότου έγινε η κλινική διάγνωση της αλλεργίας (δεν επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις) μας είπε να πάρουμε το frisolac ha, το οποίο περιέχει μερικώς υδρολυμένο γάλα αγελάδος και το οποίο δε συνίσταται για παιδιά με διαγνωσμένη αλλεργία στο αγελαδινό (γι'αυτά υπάρχει το αντιαλλεργικό). Υπάρχει περίπτωση το παιδί σου να το πειράζει κάποιο συστατικό από το γάλα το κανονικό. Αν θυμάμαι καλά στο αλλεργιολογικό στο παίδων κάνουν και εξετάσεις για κάποια γάλατα που κυκλοφορούν... οπότε καλό θα είναι να γίνουν οι εξετάσεις για να ξέρεις σε ποιο συστατικό αντιδρά το παιδί γιατί μπορεί να υπάρχει και σε κάποιο άλλο τρόφιμο.

Εκτός από την ατοπική δερματίτιδα είχε το παιδί άλλα συμπτώματα? Γιατί εμείς όταν είπαμε στον παιδοαλλεργιολόγο ότι δεν είχαν ποτέ τα μωρά αίμα στα κακά τους, μας καθησύχασε αρκετά...

Όπως είπε και η erma79 η αλλεργία στο γάλα αγελάδας υποχωρεί συνήθως τον πρώτο χρόνο (το 95% των παιδιών μέχρι τα 2 έτη μου είπε ο αλλεργιολόγος, εξαρτάται από την πρωτεΐνη στην οποία είναι αλλεργικά).

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Ένα ένα τα θυμάμαι... Επίσης είχαμε πάρει τη σειρά atoprel της frezyderm και μας βοήθησε αρκετά... Ο αλλεργιολόγος μου είχε πει ότι μπορεί τα παιδιά να έχουν κάποια ευασθησία στο δέρμα τους και να μην έχει σχέση με τροφική αλλεργία.

J2s7p2.png

Γεια κι απο μένα...Κι εμείς είχαμε αλλεργία στο γάλα ,ξεκινήσαμε με Φριζολακ, πήγαμε στο S26 χωρίς λακτόζη, μετά στο ΝΑΝ ha και για να βρούμε την υγειά μας, καταλήξαμε στο Αλμιρον Πέπτι....Εμένα δεν μου έκανε δερματίτιδα, έκανε εμετό το γάλα! Κάτι ρουκετες να τρελένεσαι...ουτε να τα θυμάμαι δεν θέλω.... Σιγά σιγά, του έβαζα στη διατροφή του γιαούρτι, τυράκι και τα λοιπά κι έβλεπα πως ήταν εντάξει... τώρα που είναι 14 μηνων αλλάξαμε και το γάλα σε κανονικό και όλα καλά!

Σου ευχομαι τα καλύτερα με το μικράκι σου!

Γεια σου.Η μικρή μου, 8 μηνών τωρα, πίνει το Almiron pepti mct απο 2 μηνών γιατί ειχε πολλές κενώσεις μα βλέννα και σε κάποια γεύματα ενω ετρωγε τεντωνόταν και τσίριζε.Την παρακολουθεί παιδογαστρεντερολογος ο οποιος μας ορισε τις τροφές που θα δοκιμάζει καθε μηνα.Απο κρεας τρωει αρνι, κατσίκι, κοτόπουλο και κουνέλι και μοσχάρι θα δοκιμάσουμε στον 11ο μηνα.Προχθές που το συζητούσα με την παιδίατρο, μου ειπε οτι η πρόκληση γίνεται οποτε ορίσει ο παιδογαστρεντερολόγος και αναλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης.Συνήθως ξεκινάμε με το να δινουμε στο μωρο απλό γαλα αλλα αραιωμένο και αν το δεχτει προχωράμε στα υπολοιπα.Θα σου προτεινα να δεισ καποιον ειδικο για να σε κατατοπίσει.

αννα 76, ευχαριστω για την απαντηση,

εμας μας ειχε πει η παιδιατρος οτι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα, και να προσπαθησουμε να αλλαξουμε το υποαλλεργικο στον 9 μηνα περιπου, και ετσι καναμε αλλα τελικα εκανε παλι δερματιτιδα, οποτε ξεκινησαμε παλι το υποαλλερικο. το ευχαριστο ειναι οτι απο οτι διαβαζω στο φορουμ δεν φαινεται να ειναι κατι σοβαρο, οποτε παλι καλα.

ελλι 1983, ευχαριστω πολυ για την απαντηση,

η γιατρος δεν μας ειπε πολλα, και δεν το εψαξα και πολυ τοτε γιατι οταν ξεκινησαμε το υποαλλεργικο σταματησε η δερματιτιδα, αλλα τωρα που ξαναεκανε με το κανονικο γαλα σκεφτομαστε να παμε να το δουμε. Παντως δεν εχει κανενα αλλο συμπτωμα, οποτε αυτο ειναι πιστευω πολυ σημαντικο. Θα περιμενουμε λοιπον να περασει το χρονο και θα ξαναπροσπαθησουμε το κανονικο γαλα

Διαφημίσεις

ερμα 79, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

διαβαζοντας καποια τοπικς στο φορουμ καταλαβα οτι δεν εχει σχεση με τη λακτοζη, οποτε λιγο το κακο, το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε να υποχωρησει.