Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αχ αυτά τα βραδινά ξυπνήματα....

xaroulita2

Recommended Posts

Έχω κουραστεί πολύ με αυτά τα βραδινά ξυπνήματα της μικρής μου που είναι 6 1/2 μηνών. Ενώ μέχρι 5 μηνών κοιμόταν μια χαρά και απλά ξύπναγε 1-2 φορές για να την θηλάσω, εδώ και 50 μέρες περίπου ξυπνάει κάθε 1 ώρα το βράδυ και κοιμάται μόνο αν την βάλω στο στήθος. Όχι τίποτα άλλο θέλω να σταματήσω και σταδιακά το θηλασμό και δεν ξέρω πως. Εδώ και 1 εβδομάδα την βάζω για ύπνο όταν είναι τελείως ξύπνια και όταν κλαίει πηγαίνω στο δωμάτιο της της βάζω την πιπίλα και τελικά καταφέρνει και κοιμάται μόνη της. Ειδικά την ημέρα κοιμάται μόνή της χωρίς να παραπονιέται. Το βράδυ χρειάζεται να πηγαινοέρχομαι 4-5 φορές αλλά πάντως έχω σταματήσει να την κοιμίζω με τον θηλασμό. Παρόλ'αυτά το βράδυ συνεχίζει και ξυπνάει ανά 1 ώρα και δεν κοιμάται ούτε με πιπίλα ούτε με κούνημα. Θέλει μόνο να πιπιλίσει το στήθος. δεν νομίζω πάντως ότι πεινάει. Είναι μεγάλη πια για να τρώει τόσο συχνά το βράδυ? Τί να κάνω? Νόμιζα ότι εφόσον μάθει να κοιμάται μόνη της χωρίς στήθος δεν θα ξυπνάει το βράδυ αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Στα ενδιάμεσα ξυπνήματα το βράδυ αν δεν την βάλω στο στήθος σε μισό λεπτό ξεσηκώνει το σπίτι από τα κλάματα και μου ξυπνάει και την μεγάλη.

Ασε που το στήθος μου από το πολύ πιπίλισμα το βράδυ κατεβάζει πολύ γάλα και πονάω καμιά φορά..

Διαφημίσεις

Αφου καταφερες να την κανεις να κοιμαται χωρις στηθος...και παλι καλα να λες.Εμενα 9 μηνων δεν παιρνει με τπτ πιπιλα και κοιμαται ακομα θηλαζοντας.Και φυσικα το βραδυ ξυπναμε καθε τοσο.Ειδικα τον τελευταιο μηνα ενω ειχαμε στρωσει και ξυπναγε 2-3 φορες τωρα μου ξυπναει πολυ συχνα.

Σαφεστατα δεν ξυπνανε απο πεινα...δε γινεαι ενα παιδακι 6 μηνων να πειναει καθε μια ωρα ποσο μαλλον 9 που ειναι ο δικος μου.Ισως ειναι και τα δοντακια που αρχιζουν σιγα σιγα τι να πω.Εγω το εχω παρει πλεον αποφαση οτι το παιδιμου εχει θεμα μεγαλο με τον υπνο...ευχομαι οταν παει σχολειο να κοιμαται ολη νυχτα γιατι πιοπριν δε μας βλεπω να τα καταφερνουμε.Κι εγω ηθελα στο χρονο να αρχισω να κοβω το θηλασμο και δεν εχω ιδεα πως θα καταφερω να το κανω αυτο.

Το ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και αυτό μου δίνει κουράγιο. Ωστόσο, έχω βάλει ως στόχο μέχρι τα χριστούγεννα να έχω βρει κάποια λύση και να σταματήσω και τον θηλασμό. Στην τελική θα εφαρμόσω τη μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος. Είναι λίγο βάρβαρη αλλά στην μεγάλη μου κόρη την εφάρμοσα όταν ήταν 10 μηνών και μέσα σε λιγότερο από 5 μέρες είδα θεαματική βελτίωση. Απλά η μικρή μου είναι μόνο 6 μηνών και την λυπάμαι να κλαίει. Ασε που από τη πολλή φασαρία θα είναι ξύπνιες και οι δύο και θα γίνει πανικός το βράδυ. Πάντως άν άμεσα δεν την πείσω να κοιμηθεί θα εφαρμόσω τη "βάρβαρη" μέθοδο όσό πιο ήπια μπορώ. Το ξέρω ότι μπορεί να βγάζει και δόντια αλλά δεν αντέχω και πολύ ξενύχτι. Υπολειτουργώ την υπόλοιπη μέρα.....Άσε που για να χορτάσω και λίγο ύπνο ξαπλώνω από τις 10 και μισή.... (είμαι και εγώ λίγο δύσκολη στον ύπνο, μάλλον είναι κληρονομικό αλλά και τα δύο παιδιά να μου μοιάσουν? χάθηκε να πάρουν από τον πατέρα τους που κοιμάται ξερός υπό οποιαδήποτε συνθήκη)

Καλημέρα στις ξαγρυπνές μανούλες:lol:!Είμαι κι εγώ μια μανούλα που έχω να κοιμηθώ πάνω από 3 ώρες σερύ το βράδυ εδω και 17 μήνες:mrgreen:.Τι να πω κορίτσια δύσκολά τα πράγματα:roll:.Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω το κόλπο με το ελεγχώμενο κλάμα.Ο μικρός μας σηκώνει τον κόσμο όρθιό και είναι σε θέση να κλαίει επί μιάμιση ώρα ασταμάτητα:(.Δεν το αντέχω:(...Κάνω κουράγιο και ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλο αυτό:mrgreen:.Κουράγιο κορίτσια και καλή δύναμη σε όλες μας!

Καλά και εγώ δεν ξέρω άν θα πιάσει πάλι η μέθοδος του ελεγχόμενου κλάματος στην μικρή. Αν δω ότι κλαίει για πάρα πολύ ώρα δεν θα το εφαρμόσω. Θα μπαίνω στο δωμάτιο κάθε λεπτό να την ηρεμώ και αν δω ότι δεν γίνεται τίποτα στη μισή ώρα θα το σταματήσω. Και εγώ φοβάμαι να αρχίσω την μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος, αλλά αν σε ένα μήνα δεν έχω καταφέρει με άλλο τρόπο να σταματήσω τα νυχτερινά ξυπνήματα θα κάνω μία απόπειρα και με αυτή τη μέθοδο.

Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου πως άλλα παιδιά κοιμούνται σερί από νεογέννητα και σπάνια έχουν θέματα με τον ύπνο? Τί γκαντεμιά είναι αυτή. ¨Ηλπιζα ότι στη δεύτερη κορούλα μου δεν θα είχα πρόβλημα και είχα εφαρμόσει ότι είχα διαβάσει από την αρχή και όλα πήγαιναν καλά. Αλλα μόλις μπήκε στον 6μήνα όλα άλλαξαν. Αρχισε να ξυπνάει πιο συχνά και πίστευα ότι είναι κάποιο άλμα ανάπτυξης και την θήλαζα πιο συχνά και αυτό ήταν. Με πήρε η κάτω βόλτα. Τώρα κάθε ώρα θέλει έστω λίγο να θηλάσει.

Από την άλλη σκέφτομαι ας είναι καλά το μωράκι μου και δεν πειράζει χαλάλι τα ξενύχτια. Ειδικά όταν μου σκάει αυτά τα υπέροχα χαμογελάκια της...:P Αλλά την λυπάμαι και την μικρούλα μου που ξυπνάει και λίγο και λιγάκι

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...