Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΡΑΣΗ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα :D

Ηθελα να ρωτήσω το εξής. Παρατηρώ το βρεφάκι μου οτι όταν με κοιτάζει - απο κοντά, εννοείται! - δεν εστιάζουν και τα δύο ματάκια. Μοιάζει σαν στραβισμό..... Είναι φυσιολογική εικόνα ή μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ?

Η παιδίατρος δεν μου έκανε κάποιο σχόλιο αλλά δεν της έχω και εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

εννοεις οτι αλλοιθοριζει λιγο?κ μενα το εκανε στην αρχη..αλλου το ενα ματι αλλου το αλλο....τρομαξα κ εγω η αληθεια ειναι.αλλα τωρα ειμαστε σχεδον πεντε κ δεν εχουμε εδω κ μηνες παρατηρησει τιποτα τετοιο :D:D δε νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεσαι.τα μωρακια δε βλεπουν καλα τους πρωτους μηνες νομιζω ετσι κ αλλιως

Ο παιδίατρος είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό ως μία ηλικία, δεν θυμάμαι ακριβώς για πόσους μήνες, και σταδιακά φεύγει. Συμβαίνει γιατί ακόμα δεν ελέγχει καλά τα μάτια του. Στην ηλικία που είναι το μωράκι σου, αν το τικεράκι είναι σωστό, νομίζω ότι δεν αποτελεί πρόβλημα. Την άλλη εβδομάδα που θα πάω τον μικρό αν θες τον ρωτάω πάλι. Μην ανησυχείς. Είναι νωρίς ακόμη.

Την άλλη εβδομάδα που θα πάω τον μικρό αν θες τον ρωτάω πάλι. Μην ανησυχείς. Είναι νωρίς ακόμη.

Αχ ναι σε παρακαλώ... αν το θυμηθείς να ρωτήσεις θα το εκτιμούσα :lol::lol::lol:

Χιλια Ευχαριστώ

ΥΓ : ναι το τικεράκι είναι σωστό.

Η γνωμη μου θα ηταν, επειδη εχουμε εμπερια με προβλημα ορασης να παρεις την γνωμη ενος παιδοοφθαλμιατρου, εστω μονο και μονο για να εισαι ήσυχη, γιατι μια στις χιλιες να υπαρχει προβλημα (πραγμα που απευχομαι) αυτες οι ηλικιες ειναι καθοριστικες γιατι υπαρχει πληρη αποκατασταση αν το προλαβεις τοσο νωρις. Απο εμπειρια μου και παλι λεω οτι κορυφαιοι στο ειδος αυτο ειναι στο οφθαλμολογικο Αθηνων και αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες στειλε μου πμ να ενημερωσω πιο αναλυτικα. Ολα αυτα τα λεω για να σταματησεις να αγχωνεσαι, επειδη εγω την πατησα που ακουσα την παιδιατρο που με καθησυχαζε και εχασα 40 πολυτιμες μερες, αλλα ευτυχως το μητρικο ενστικτο με εστειλε να το ψαξω καλυτερα. Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Επισης τσαντιζομαι (και δεν ειναι σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση, απλα φιλικη συμβουλη) οταν για ιατρικα καθαρα θεματα λεμε στο φορουμ οτι και το δικο μου παιδι ειχε αυτο και δεν ηταν τιποτα και μην ανησυχεις και μπλα μπλα.... ΚΟΡΙΤΣΙΑ;; ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.

Nα πω και εγώ...? Δε θα σας πω για το δικό μου...

Λοιπόν, αφενός είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί από οφθαλμίατρο, αφετέρου δε συντρέχει λόγος. Νωρίς γιατί ακόμη δεν έχει πλήρη έλεγχο των μυών (μύες κάνουν τα ματάκια να κουνιούνται) και γιατί η όρασή του μέχρι τα 3 έτη θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται.

Επιπλέον, το κομμάτι του δέρματος (προσπαθώ να τα γράφω όσο πιο απλά μπορώ για να είμαι κατανοητή...Μη με περάσετε για τελείως γκα-γκα) που βρίσκεται μεταξύ ματιού και μύτης σχηματίζει ένα "κάλυμμα" (επίσημη ορολογία "επίκανθος"), οπότε καλύπτει μικρό μέρος του ματιού με αποτέλεσμα να μας δίνεται η εντύπωση ασυμμετρίας. Θέλω να πιστεύω ότι ΑΝ (που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τα δικά μας παιδιά να έχουν κάτι), στο μέλλον, παρουσιάσει κάτι που ΙΣΩΣ να είναι στραβισμός, θα το δει τόσο ο παιδίατρος όσο και ο γονιός.

MAMA STAY COOL!!!

Υ.Γ.: papi συμφωνώ απόλυτα!!! Να ζήσουμε και εμείς οι φτωχοί πλην ΤΙΜΙΟΙ παιδίατροι...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

ΕΕΕΕΕ!

Τώρα είδα ότι η μαμά που γράφει είναι... κοντοχωριανή! (το πατρικό μου είναι στο Ν.Βουτζά!!!)

Μaroula στην ευρύτερη περιοχή έχετε ΑΡΙΣΤΗ παιδίατρο, για να μη σου πω ότι αν παω προς μαμά μεριά, έρχομαι να σας δω ΑΝ ΚΕΡΝΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ! Στείλε μου πμ να σου πω για τη γιατρό.

Μια χαρά έιναι το βρεφάκι σου!

ΦΙΛΟΥΜΠΕΣ!!!

φιλη papi δε νομιζω πως καμια μας εχει σκοπο να παραστησει ή να νατικαταστησει το γιατρο. Εμπειριες μοιραζομαστε απλα..το δικο μου παιδακι οταν ειχε κατι αναλογο πραγματικα δεν ηταν τπτ .αυτο δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δε πρεπει να το κοιταξει ή οτι πρεπει να αδιαφορισει διοτι στην υπογραφη μου.ουτε γιατρος δηλωνω,ουτε τιποτα σχετικο :D

και το δικο μου μωρουλι "στραβωνε" τα ματακια του αλλα η παιδιατρος με καθυσυχασε οτι δεν ειναι τιποτα και με τον καιρο περναει.. ειναι επειδη και το κοκκαλο της μυτης ( η επικανθος??? δεν ειμαι σιγουρη) δεν εχει ολοκληρωθει ακομα και δεν μπορουσε να εστιασει σωστα.. τωρα και μετα απο 5 μηνες υπαρχει ακομα το αλληθωρισμα αλλα σε μικροτερο βαθμο γι αυτο αν θελεις περιμενε λιγο ακομα και μια που δεν εχεις εμπιστοσυνη την παιδιατρο γιατι δεν την αλλαζεις????

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΛΕΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ. ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΩ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΦΙΛΙΚΑ...ΡΑΡΙ.

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν είμαι γιατρός και συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν είναι όλα ίδια και ότι ειδικά προβλήματα αντιμετωπίζονται από ειδικούς. Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα πήγα τον μεγάλο μου γιο στην οφθαλμίατρο για τον ετήσιο έλεγχό του και πάνω στην κουβέντα την ρώτησα και για τα νεογέννητα. Είπε ότι τα νεογέννητα δεν μπορούν να εστιάσουν καλά, δεν ελέγχουν τα μάτια τους σε τόσο μικρή ηλικία και ότι συνήθως οφθαλμολογικός έλεγχος από αυτούς γίνεται στον τέταρτο μήνα. Είπε επίσης ότι αν ο παιδίατρος ή οι γονείς παρατηρήσουν κάτι ασυνήθιστο ή τους ανησυχήσει κάτι φυσικά και μπορούν και πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε ειδικό. Είπε για παράδειγμα ότι πολλά μωράκια φαίνεται να "στραβώνουν" τα ματάκια τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουν μόνιμο πρόβλημα αλλά παίζει ρόλο και σε τι βαθμό συμβαίνει αυτό. Καλό πάντως είναι να βρούμε γιατρούς που να εμπιστευόμαστε για τα παιδάκια μας, και φυσικά μια δεύτερη γνώμη από ειδικό δεν κάνει κακό.

maroula,

θα σε μαλώσω.

Μια χαρά είναι το παιδί. Η μαμά του είναι λίιιιιιιιιιιιιιιιιιγο αγχωμένη.

Όλα τα παιδάκι αλλοιθωρίζουν μέχρι τον 6ο μήνα και κάποια μέχρι τον 8ο.

Ηρέμησε και απόλαυσε την τρυφερότητα που σου χαρίζει όταν το έχεις αγκαλιά. Είναι τέλειο το συναίσθημα που νιώθεις όταν κρατάς ένα νεογέννητο.

maroula,

θα σε μαλώσω.

Μια χαρά είναι το παιδί. Η μαμά του είναι λίιιιιιιιιιιιιιιιιιγο αγχωμένη.

Όλα τα παιδάκι αλλοιθωρίζουν μέχρι τον 6ο μήνα και κάποια μέχρι τον 8ο.

Ηρέμησε και απόλαυσε την τρυφερότητα που σου χαρίζει όταν το έχεις αγκαλιά. Είναι τέλειο το συναίσθημα που νιώθεις όταν κρατάς ένα νεογέννητο.

:D:D:D:oops::oops::oops:

ΟΧΙ ΛΙΙΙΙΙΙΙΙΓΟ ΑΓΧΩΜΕΝΗ, ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ!!!

ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΕΣΑΣ & ΗΡΕΜΩ!!!

Διαφημίσεις

Nα πω και εγώ...? Δε θα σας πω για το δικό μου...

Λοιπόν, αφενός είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί από οφθαλμίατρο, αφετέρου δε συντρέχει λόγος. Νωρίς γιατί ακόμη δεν έχει πλήρη έλεγχο των μυών (μύες κάνουν τα ματάκια να κουνιούνται) και γιατί η όρασή του μέχρι τα 3 έτη θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται.

Επιπλέον, το κομμάτι του δέρματος (προσπαθώ να τα γράφω όσο πιο απλά μπορώ για να είμαι κατανοητή...Μη με περάσετε για τελείως γκα-γκα) που βρίσκεται μεταξύ ματιού και μύτης σχηματίζει ένα "κάλυμμα" (επίσημη ορολογία "επίκανθος"), οπότε καλύπτει μικρό μέρος του ματιού με αποτέλεσμα να μας δίνεται η εντύπωση ασυμμετρίας. Θέλω να πιστεύω ότι ΑΝ (που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τα δικά μας παιδιά να έχουν κάτι), στο μέλλον, παρουσιάσει κάτι που ΙΣΩΣ να είναι στραβισμός, θα το δει τόσο ο παιδίατρος όσο και ο γονιός.

MAMA STAY COOL!!!

Υ.Γ.: papi συμφωνώ απόλυτα!!! Να ζήσουμε και εμείς οι φτωχοί πλην ΤΙΜΙΟΙ παιδίατροι...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Να ρωτησω;;; :oops: Η μικρουλα μου που ειναι στον 6ο μηνα τωρα,αληθωριζει λιγακι,οχι οπως οταν γεννηθηκε, λιγοτερο,αλλά καποιες στιγμες(π.χ. οταν κοιταζει κατι απο πολυ κοντα ή μολις ξυπναει και μας κοιταζει)δεν ειναι και ισια εντελως τα ματια της.

patousaki τι λες?Να την παω σε παιδοφθαλμιατρο;

Frene μανουλίτσα μου, είναι ρίσκο να δίνω συμβουλές δια αλληλογραφίας για θέματα που χρήζουν μιας οπτικής επαφής (είναι το ίδιο λάθος με αυτό που δυστυχώς βλέπω να συμβαίνει συχνά ...διάγνωση και θεραπεία από το τηλέφωνο). Παρ' όλα αυτά, θα σου έλεγα ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ πως για παιδοοφθαλμίατρο ο ψευδοστραβισμός που έχουν σχεδόν όλα βρεφάκια δεν είναι... Θα σου συνιστούσα όμως να πάρεις τη γνώμη του παιδιάτρου σας, η οποία φαντάζομαι ότι θα είναι ίδια με τη δική μου... Υπομονή προς το παρόν και παρακολούθηση.

(Μου θυμίζω χρησμό μαντείου αρχαίας Ελλάδας!!! Σε φώτισα ε? Δε μπορείς να πεις...)

Frene μανουλίτσα μου, είναι ρίσκο να δίνω συμβουλές δια αλληλογραφίας για θέματα που χρήζουν μιας οπτικής επαφής (είναι το ίδιο λάθος με αυτό που δυστυχώς βλέπω να συμβαίνει συχνά ...διάγνωση και θεραπεία από το τηλέφωνο). Παρ' όλα αυτά, θα σου έλεγα ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ πως για παιδοοφθαλμίατρο ο ψευδοστραβισμός που έχουν σχεδόν όλα βρεφάκια δεν είναι... Θα σου συνιστούσα όμως να πάρεις τη γνώμη του παιδιάτρου σας, η οποία φαντάζομαι ότι θα είναι ίδια με τη δική μου... Υπομονή προς το παρόν και παρακολούθηση.

(Μου θυμίζω χρησμό μαντείου αρχαίας Ελλάδας!!! Σε φώτισα ε? Δε μπορείς να πεις...)

Ευχαριστω πολυ!

:D Εννοειται πως θα ρωτησω τον παιδιατρο,δεν το συζητω,απλα μια που το φερε η κουβεντα ειπα να ρωτησω κι σενα! :)

Ειχα ρωτησει οταν ηταν 2-3μηνων(2 παιδιατρους)και μου χαν πει τοτε ,μεχρι 5-6 μηνων δεν ανησυχουμε καθολου,μετα ισως χρειαστει καποιος οφθαλμιατρος.

Θα δω τι θα μου πει την Δευτερα που εχουμε εμβολιο.

Επαναφέρω το θέμα γιατί είπα στην maroula ότι θα ρωτήσω τον παιδίατρο. Είπε ότι το φαινόμενο αυτό ("στραβισμός") γενικά υπάρχει ως την ηλικία των 6-7 μηνών μετά από την οποία ο παιδίατρος εκτιμώντας την κατάσταση μπορεί να παραπέμψει σε οφθαλμίατρο. Είπε επίσης ότι όλα τα νεογέννητα το εμφανίζουν και σταδιακά υποχωρεί.

• 1 year later...

Γειά σας κορίτσια!!!

Να σας πώ και το δικό μου πρόβλημα.

Η μικρή μου είναι 6 μηνών και μερικές φορές καταλαβαίνω ότι τα ματάκια της ξεφεύγουν(μια το αριστερό και μια το δεξί, όχι και τα δύο μαζί,δεν μπορείς να πείς ότι αλληθωρίζουν απλώς δεν συγχρονίζονται).Δεν το έχω ψάξει καθόλου.Τι λέτε;

:)Τρίτεκνη μαμά:)

• 1 year later...
Γειά σας κορίτσια!!!

Να σας πώ και το δικό μου πρόβλημα.

Η μικρή μου είναι 6 μηνών και μερικές φορές καταλαβαίνω ότι τα ματάκια της ξεφεύγουν(μια το αριστερό και μια το δεξί, όχι και τα δύο μαζί,δεν μπορείς να πείς ότι αλληθωρίζουν απλώς δεν συγχρονίζονται).Δεν το έχω ψάξει καθόλου.Τι λέτε;

ego proteino na kanoniseis na tin dei enas paidofthalmiatros... kalo tha itan , kai mas einai 4 minon kai to kanei pote pote... kai kanonisame rantebou ayti ti bdomada, gia na doume, elpizo na min einai tpt :P

• 1 year later...

Koritsia egw exw ena allo provlima me to mwro mou. Einai 3 evdomadwn kai i kori sto ena tou mataki eini megaliteri apo tin alli kai san na min einai teleios kyklos alla apo tin eswteriki pleura san na ksexilizei to mauro. Episis den sisteletai kai diastelete opws to allo mati. En to metaksi oute xtipise oute tipota, etsi genithike. Einai kati to anisixitiko? Thn paidiatro den tin poli empisteuomai, einai nwris akomi leei kai kati tetoia. Meta ton deutero mina leei tha to doume to thema auto ews otou oloklirwthei i orasi tou. Kai an einai poly arga ews tote? Eseis ti lete?

• 2 months later...

Μαρία, (υποθέτω).

Κατ αρχήν προτίμησε να γράφεις Ελληνικά.

Διαβάζοντας αυτό που περιγράφεις (το διάβασα πολλές φορές...) με έπιασε ρίγος, γιατί αυτό ακριβώς είχε και μεγάλη μου κόρη εκ γενετής, (4 ετών σήμερα).

Τώρα βέβαια βλέπει άριστα με 10/10 και στα 2 μάτια.

Μη φρικάρεις με τη λέξη "ρίγος" που έγραψα παραπάνω, απλά μου "ξύπνησες" αναμνήσεις....

Για να προλάβω την ανησυχία σου, μην τρελαίνεσαι, το είδες νωρίς, και κατά 99% δεν θα έχεις θέμα. Ακόμη και σήμερα που το παιδί είναι περίπου 2,5 μηνών, προλαβαίνεις.

Αυτό που λίγοι γονείς ξέρουν, είναι πως η όραση ενός παιδιού χτίζεται σταδιακά, και μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του έχει φτάσει το 60% περίπου.

Τυχόν πρόβλημα σε ενα ή και στα 2 μάτια, μπορεί καταλήξει σε μη αναστρέψιμο πρόβλημα.

4-5 παιδιά το χρόνο γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Για εμάς η λύση ήταν να πηγαινοερχόμαστε Λονδίνο κάθε 3 ως 6 μήνες μέχρι να γίνει 3 ετών, και γλυτώσαμε εγχείρηση καταρράκτη.

Δυστυχώς οι γιατροί στην Ελλάδα ενώ μπορούν να διαγνώσουν με ακρίβεια το πρόβλημα, δεν έχουν τα μέσα να καταλάβουν πόσο βλέπει ένα μικρό παιδί (αφού δεν μπορεί να μιλήσει..).

Η πρόβλεψη της Υποδιευθύντριας του Παίδων-Αγία σοφία για την κόρη μου (γράφω ακριβώς τα λόγια της) ήταν:

" να κάνετε τούμπες αν δει 5-6/10 "

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΧΘΕΣ!

Σου στέλνω π. μύνημα.

Γιάννης Α.

Koritsia egw exw ena allo provlima me to mwro mou. Einai 3 evdomadwn kai i kori sto ena tou mataki eini megaliteri apo tin alli kai san na min einai teleios kyklos alla apo tin eswteriki pleura san na ksexilizei to mauro. Episis den sisteletai kai diastelete opws to allo mati. En to metaksi oute xtipise oute tipota, etsi genithike. Einai kati to anisixitiko? Thn paidiatro den tin poli empisteuomai, einai nwris akomi leei kai kati tetoia. Meta ton deutero mina leei tha to doume to thema auto ews otou oloklirwthei i orasi tou. Kai an einai poly arga ews tote? Eseis ti lete?

ο δικός μας παιδίατρος μου ειχε πει ότι στα νεογέννητα δε λειτουργει το ανακλαστικό της κόρης (δλδ δε συστέλλεται και δεν διαστέλεται), γι΄αυτο και προτεινουν τα πολύ μωράκια να μην εκτείθενται σε πολύ εντονες πηγές φωτός (κουρτίνες στα παραθυρα κλπ).

κατα τ' αλλα γιατρός δεν ειμαι, αλλά αυτά που σου πρότεινε η παιδίατρός σου λογικά μου ακούγονται.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Στα νεογέννητα λειτουργεί το αντανακλαστικό της κόρης, απλά είναι αργό.

Μετά το πρώτο μήνα δουλεύει κανονικά.

Το θέμα είναι (σύμφωνα με τα λεγόμενα της mariatoutzi είναι πως το ένα μάτι δεν αντιδρά καθόλου ή αντιδρά πολύ λίγο.

Στη δική μας περίπτωση υπήρχε μία μεμβράνη στην άκρη της κόρης που δεν άφηνε την κόρη να ανοίξει, με αποτέλεσμα το σχήμα της κόρης να είναι ημικύκλιο και όχι κανονικός κύκλος.

Παρεμπιπτόντως, η κόρη είναι απλά η τρύπα που αφήνει ανοιχτή η ίριδα, δηλαδή το χρωματιστό μέρος του ματιού.