Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μειώθηκε το επίδομα τοκετού τελικά? πόσο?

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους,

αληθεύει τελικά οτι μειώνεται σχεδόν στο μισό το επίδομα τοκετού του ΙΚΑ? πόσο τελικά βγαίνει το σύνολο των αποδοχών για τοκετό και λοχεία? αν κάποιος γνωρίζει, ας μας απαντήσει, μας περιμένουν 4 δύσκολοι μήνες!

s-age.png

Διαφημίσεις

Και εγώ το άκουσα αλλά δεν ξέρω πόσο θα μειωθεί....Ας μας ενημερώσει κάποιος. Το μόνο που διάβασα ήταν ότι το επίδομα κυοφορίας εκεί που ήταν περίπου 1.700? θα κυμαίνεται τώρα από 900? έως 1.675?.

Και εγώ το άκουσα αλλά δεν ξέρω πόσο θα μειωθεί....Ας μας ενημερώσει κάποιος. Το μόνο που διάβασα ήταν ότι το επίδομα κυοφορίας εκεί που ήταν περίπου 1.700? θα κυμαίνεται τώρα από 900? έως 1.675?.

Εγω υπεβαλα τα χαρτια μου τελος Σεπτεμβριου για επιδομα κυοφορίας και 1-10-2011 το πηρα κανονικα. Νομιζω ομως οτι στα επιδοματα που δινουν παει αναλογικα με το μισθο ποπυ παιρνεις. Εγω π.χ πηρα 1300 ευρω και μια φιλη μου πηρε λιγοτερα. Ποτε εγινε τετοιου ειδους ανακοινωση?:confused:

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

δεν άκουσα τίποτα, αλλά στάνταρ πόσο στα επιδόματα δεν υπάρχει στο ΙΚΑ παει ανάλογα με το μισθό που παίρνεις. 1700 ευρώ Κυοφοριας δεν ξέρω κάποια κοπέλα να έχει πάρει. Για να δούμε... Σε κανένα μήνα θα καταθέσω με το καλό τα χαρτιά του τοκετού στο ΙΚΑ και μετά στον οεαδ... Ειδωμεν..

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις

το 2008 (30/11), στην 1η μου γέννα πήρα από το ΙΚΑ (τα βλέπω από το βιβλιάριο μου)

πριν την γέννα / κυοφορία 1233

μετά την γέννα / λοχεία 1611,61

βοήθημα τοκετού / 939,6

τότε ο μισθός μου ήταν 980 περίπου καθαρά.

η μείωση στο επίδομα τοκετού θα πάει σίγουρα αναλογικά με τον μισθό, πώς όμως? κάνένα λογιστή δεν έχουμε στην παρέα?

τώρα, που από 1150 πέρσι είμαι στα 960 φέτος :evil:, αναρωτιέμαι τί θα πάρω, για να περάσω 4,5 μήνες... και να σκεφτεί κανείς ότι τότε τα έδωσα στο διαβαλ/κό!

τώρα τα υπολογίζω από πρίν μόνο να δώ πως θα βγάλω τον χειμώνα!

αν κανείς ξέρει, ας μας απαντήσει!

s-age.png

Κορίτσια νομίζω πως αυτο που μειώνουν είναι το επιδομα τοκετού, δεν έχει να κάνει με το επιδομα κυοφοριας . Το επιδομα κυοφοριας είχα βρει έναν τροπο κάπου εδώ μέσα στο φόρουμ για να το υπολογισω, αν το βρω πάλι θα σας στείλω το λινκ. Είναι ανάλογο του μισθού

Το βρήκα : διαιρείς τα μηνιαία μεικτά σου με το 25. Προσοχή, τα μεικτά , όχι καθαρά. Ότι βρεις, το διαιρείς δια 2. Ότι προκύψει, επί 56 = επιδομα κυοφοριας. Το ίδιο επι 63 = επιδομα λοχειας. Πχ. 1300 μεικτά, δια 25 = 52. Δια 2 ίσον 26. 26 επι 56 = 1456 θα είναι το επιδομα κυοφοριας. Οπότε το επιδομα λοχειας θα είναι 26 επι 63 ίσον 1638.

Απ΄ ότι καταλαβαίνω, το επιδομα τοκετού θα είναι 900 ευρω αν κυοφορεις ένα παιδί και θα αυξάνεται για πολυδυμες κυησεις ως 1675, δεν ξέρω με ποιον τροπο

Αυτό σημαίνει δηλαδή είτε γεννήσω σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο και π.χ. έχω μεικτό μισθό 1.300, θα πάρω 1.456+1.638+900=3.994; Σωστά κατάλαβα;

οπως και να χει τα ποσα δεν ειναι σταθερα, διοτι καθε εργαζομενος μεχρι προσφατα ειχε μια κλαση συμφωνα με την προυπηρεσια του και η κλαση αυτη πολλαπλασιαζοταν επι των ημερων κυοφοριας η λοχειας και εβγαινε το αντιστοιχο ποσο που επρεπε να πληρωθεις.. αυτα ισχυαν τουλαχιστον το 2009 που γεννησα τη κορη μου και μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα που ρωτησα τα ιδια μου ειπαν.. τωρα το οτι θα υπαρξουν μειωσεις το εχω ακουσει αλλα συγκεκριμενα δεν ξερω

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους!Να ρωτήσω κάτι;Για ποια ταμεία ειναι το επίδομα κυοφορίας;Εγω εχω ασφάλεια δημοσίου και δεν έχω ιδέα για τα επιδόματα!Μηπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει;

• 7 months later...
Καλησπέρα σε όλους!Να ρωτήσω κάτι;Για ποια ταμεία ειναι το επίδομα κυοφορίας;Εγω εχω ασφάλεια δημοσίου και δεν έχω ιδέα για τα επιδόματα!Μηπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει;

..και γω θα ήθελα να ξέρω. Αν και νομίζω ότι στο δημόσιο δικαιούσαι μόνο 900Ε και αυτά τα παίρνεις μέσα σε 1,5 χρόνο!!!