Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ!!

Recommended Posts

Γεια σε ολες -ους εδω μεσα !! ευχομαι σε οσες προσπαθουν για ενα (ή 2-3 κλπ) μωρακια μεσα απ την καρδια μου να το πετυχετε!!και σε οσες τα καταφερατε να σας ζησουν, να τα χαιρεστε!!

Λοιπον εγω μετα απο 4 χρονια γαμου και (προφανως!!) χωρις καμια επιτυχια (ουτε σαν ψευδαισθηση!) στο θεμα του παιδιου και μετα παο πολυ προσπαθεια - παρακαλετα - φωνες - και τελικα εφτασε ενα τελεσιγραφο για να παμε στον γιατρο να δουμε τι θα κανουμε!! Για να μην πολυλογω οι λυσεις ηταν σπερματεγχυνση και εξωσωσματικη και κατοπιν σκεψεως και με βασει οσα εχω ακουσει κατα καιρους... αποφασισαμε να κανουμε κατευθειαν εξωσωματικη!!

Το λοιπον τωρα περιμενω την περιοδο (πρωτη φορα αυτα τα 4-5 χρονια περιμενω πως και πως να ερθει! τραγικο εεε??) γαι να ξεκινησω τον Οκτωβριο...

Αγχωμενη δεν νοιωθω ιδαιτερα σκεφτομαι οτι τραβηξω ειναι για ενα μεγαλο σκοπο... ενα παιδι!!

απο την εμειρια σας πρεπει να προετοιμαστω για κατι?

και μια ερωτηση το τσιγαρο πρεπει να το κοψω τελειως γιατι προσ το παρον το εχω ελλατωσει αρκετα με μεγαλη προσπαθεια!!

θα εκτιμουσα ιδιατερα τις οποιες συμβουλες σας...

Διαφημίσεις

Από τη δική μου εμπειρία θα πω το εξής : κ μεις μετά από προσπάθειες, εξετάσεις, επεμβάσεις κ πάλι τπτ πήγαμε σε εξωσωματικό. Μας ανέλυσε τις διαδικασίες κ τα ποσοστά επιτυχίας κ έχοντας ακούσει για πολλαπλές σπερματεγχύσεις χωρίς αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν για εξωσωμ. Όλα τέλεια: σπέρμα, μήτρα, ενδομήτριο, κλπ, κλπ ο γιατρός σούπερ αισιόδοξος κ τελικά τπτ. Βάζουμε κ τα κατεψυγμένα, πάλι τπτ. Τελικά μετά από 8-10 μήνες δοκιμάσαμε σπερματέγχυση κ ΠΕΤΥΧΕ!!! Τώρα είμαι σε αναμονή 2ης σπερματέγχυσης για αδερφάκι. Προς Θεού δε θέλω να σε απηρρεάσω. Εσύ θα κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο αφού το συζητήσεις με τον άντρα σου κ το γιατρό σου. Εξάλλου δε γνωρίζω ηλικία, ιατρικό ιστορικό.

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

gZufp3.png

1fKrp2.png

ειμαι 32 και ο συζυγος 34! κι απο οτι μου ειπε ο γιατρος πολυ καλη η ηλικια μου (ιδανικη ετσι μου εκφραστηκε!) εμει εχουμε προβλημα στην κινητικοτητα του σπερματος χαμηλη οπως καταλαβαινεις και απο ποσοστητα αρκετα καλη και ο γιατρος μου ειπε (κι αφου το εψαξα και λιγο) οτι το μονο που μπορει να κανει εινα να παρει καποια θεραπεια (βιταμινεσ) αλλα η αποτελεσματικοτητα της ειναι προσωρινη... οποτε ειπα να μην τοπεδεψω με σπερματεγχυνσεις (ποσοτο 25-30%) ενω με εξωσω (ειμαστε περιπου στο 65 με 70%) ξεχασα να αναφερω οτι καναμε και βιοψια ενδομητριου και ολα ηταν οκ!!

τωρα με τις ορμονεσ (κανω τις ενεσεις μονη?) και τι "παρενεργειες" εχουν?

Αχ ευχομαι να πετυχει για εχω κουραστει πια να ελπιζω και τιποτα να μην γινεται....

ειμαι 32 και ο συζυγος 34! κι απο οτι μου ειπε ο γιατρος πολυ καλη η ηλικια μου (ιδανικη ετσι μου εκφραστηκε!) εμει εχουμε προβλημα στην κινητικοτητα του σπερματος χαμηλη οπως καταλαβαινεις και απο ποσοστητα αρκετα καλη και ο γιατρος μου ειπε (κι αφου το εψαξα και λιγο) οτι το μονο που μπορει να κανει εινα να παρει καποια θεραπεια (βιταμινεσ) αλλα η αποτελεσματικοτητα της ειναι προσωρινη... οποτε ειπα να μην τοπεδεψω με σπερματεγχυνσεις (ποσοτο 25-30%) ενω με εξωσω (ειμαστε περιπου στο 65 με 70%) ξεχασα να αναφερω οτι καναμε και βιοψια ενδομητριου και ολα ηταν οκ!!

Αχ ευχομαι να πετυχει για εχω κουραστει πια να ελπιζω και τιποτα να μην γινεται....

Είμαστε σε παρόμοια φάση. Κι εμείς αποφασίσαμε άμεσα την εξωσωματική γιατι η κινητικότητα δεν ήταν καλή (ασχετα αν σε όλο αυτό το διάστημα ανέβηκε:!:). Τωρα έχω κανει εμβρυομεταφορά και τη Δευτέρα παω για χοριακή...Δεν ξέρω τι θα δείξει και σίγουρα το αποτέλεσμα επηρεάζει τη στάση σου προς τη συγκεκριμένη διαδικασία.... Το μόνο που θα σου πω είναι να στηρίξεις την επιλογή σου και να μην έχεις το μυαλο σου συνέχεια σ' αυτό ωστε να μην αγχώνεσαι!! καλή επιτυχία!!

Όσο για το τσιγάρο εγώ το ελάττωσα όσο μπορούσα... Τις ενέσεις τις έκανα μόνη μου, αν θες μπορείς να κανονίσεις να στις κάνει πρώτα ο φαρμακοποιός ή στο κέντρο που πας για να είσαι και σίγουρη.... Και από παρενέργειες εε όπως και να το κάνεις ορμόνες έιναι, αλλά μη φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο, όλα καλά!

Gemini σου ευχομαι με 1 μεγαλο +!!!!

σε ιδιωτικη το εκανες? εγω θα την κανω στο νοσοκομειο (ιωαννινα) ειπα να δοκιμασω εκει βλεπεις τα οικονομικα με τρομαζουν λιγακι!!!

οσο για το τσιγαρο ποσο το ελλατωσες? στα ποσα εκανες δηλ. την ημερα??

κι οσο για το μυαλο δεν ξεκολλαει απο τοτε που το αποφασισαμε!! οσο περνανε οι μερες αρχιζω να χανω την αισιοδοξια μου γι αυτο αποφασισα να την κανω τωρα ... ειμαι και λιγο ανυπομονη ετσι και αποφασισω κατι...

Διαφημίσεις

angelina μου, σου εύχομαι καλή επιτυχία και να έρθει σύντομα το πολυπόθητο αποτέλεσμα!!! Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες-να στηρίξεις την απόφασή σου και να πιστέψεις σε αυτήν.Να έχεις θετική σκέψη και αισιοδοξία, συγκρατημένα πάντα, γιατί δεν ξέρεις πώς τελικά θα τα καταφέρεις!

Να σου πω παράδειγμα?Εχω μείνει έγκυος μόνη μου, έχω μείνει με σπερματέγχυση, το Μάιο όμως που έκανα εμβρυομεταφορά απέτυχα...Κλείσαμε κι εμείς τα 4 χρόνια και συνεχίζουμε...τώρα είμαι στην ίδια φάση με σένα, έχω ήδη ξεκινήσει ενέσεις για να κάνουμε τη διαδικασία μέσα στον Οκτώβριο.Μωράκι δεν έχω ακόμα, και οι 2 εγκυμοσύνες παλλινδρόμησαν...

Όσο για τα φάρμακα μην ανησυχείς, τίποτα δεν είναι.Εγώ μόνο κάτι εξάψεις είχα-την υπερένταση δεν την βάζω σαν παρενέργεια γιατί ήταν απ την όλη κατάσταση όχι απ τις ενέσεις.

'οπως και να χει, καλή επιτυχία!Και σε σας κορίτσια gemini και evg,μακάρι να είναι αυτή η προσπάθειά σας η τυχερή!!!:P

Με συγχωρείς που θα σε προσγειωσω απότομα, αλλά το ποσοστό που αναφέρεις δεν ισχύει. Στα 30-35 για τη γυναίκα το ποσοστό επιτυχίας μια εξωσωματικής η στιγμή που το ζευγάρι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα δεν ξεπερνάει το 40-45%! Βέβαια στο πανεπιστημιακό Ιωαννίνων έχω ακούσει ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά και πάλι όλα ειναι καθαρά θέμα πιθανοτήτων. Όπως σου είπε ο κοπέλα πιο πάνω, υπάρχουν περιπτωσεις που συνέλαβαν μονες τους ή με σπερματέγχυση, τη στιγμή που απέτυχε η εξωσωματική.

Οι ορμόνες λογικά δεν έχουν παρενέργειες, αν προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά το τσιγάρο έπρεπε να το έχετε κόψει ήδη κι εσύ κι ο άντρας σου. Και το αλκοόλ επίσης. Εγω θα σου έλεγα πάντως να δοκιμάσεις και 1-2 σπερματεγχύσεις. Εγώ πέρσι έμεινα έγκυος στα 40 μου με 1 σπερματέγχυση. Προσπαθούσαμε μόνοι μας 2μιση χρόνια ως τότε.

Καλή επιτυχια σου εύχομαι και πάρτο χαλαρά. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και να απολαύσεις τη διαδικασία. Κάθε ένεση και κάθε υπέρηχος, θα σε φέρνει πιο κοντά στο στοχο σου. ;)

με παρομοιο προβλημε με σενα και τελικα τσαμπα εκανα σπερματεγχυσεις.Πετυχα με εξωσωματικη (οχι με την πρωτη) τα μπεμπεδακια μου,τις ενεσεις τις εκανα μονη μου αφου ειχα μαθει απο την φαρμακοποιο μου και καποια νοσοκομα όταν ήταν κλειστα το φαρμακειο.Δεν είναι κακο ο συζυγος να παίρνει βιταμίνες ισα ισα που θα βοηθησει.Το ποσοστο όντως που σου είπαν είναι υψηλό.Το τσιγαρο ελλατωσε το χωρίς να το κοψεις μαχαίρι γιατι σίγουρα με το αγχος της εξωσωματικης δεν μπορείς να κοψεις και το τσιγαρο,αλλα με το καλό όταν μείνεις εγκυος θα κοπεί!!! Καλη επιτυχία

YiMXp3.png

σε ιδιωτικη το εκανες? εγω θα την κανω στο νοσοκομειο (ιωαννινα) ειπα να δοκιμασω εκει βλεπεις τα οικονομικα με τρομαζουν λιγακι!!!

κι οσο για το μυαλο δεν ξεκολλαει απο τοτε που το αποφασισαμε!! οσο περνανε οι μερες αρχιζω να χανω την αισιοδοξια μου γι αυτο αποφασισα να την κανω τωρα ... ειμαι και λιγο ανυπομονη ετσι και αποφασισω κατι...

Μια απ'τα ίδια. Όταν θελήσω κάτι το θέλω χθες. Εμείς ήμασταν 33 κ 35 στην εξωσωματική κ 1 περίπου χρόνο μεγαλύτεροι στη σπερματέγχυση, χωρίς όμως προβλήματα με σπέρμα. Ανήκουμε στην κατηγορία της ανεξήγητης υπογονιμότητας. Όσο για τα ποσοστά κ μένα μου φάνηκαν υπερβολικά. Μη σε απασχολεί το νοσοκομείο. Εγώ εξωσ έκανα σε ιδιωτικό κ σπερματ/ση σε νοσοκομείο Θεσ/νίκη. Χαλαρά κ θα συμβεί:-)

gZufp3.png

1fKrp2.png

καλησπερα και απο μενα!

η ασθενοσπερμια εφοσον το σπερμα απο αριθμο και μορφολογια (ανω του 8%) κατα κρουγκερ ειναι οκ, ειναι ιδανικο για σπερματεγχυση.και παντα δεδομενων των συνθηκων οτι οι σαλπιγγες ειναι διαβατες.

η γνωμη μου ειναι να μην παρεις αψηφιστα την εξωσωματικη...δεν ειναι πανακεια και επισης τα ποσοστα των 60 και 70 % απορω ποιοι γιατροι καθονται και τα λενε!!! αν ηταν ετσι ολες θα μασταν με την πρωτη εγκυες και δε θα παιδευομασταν χρονια.... επισης τα φαρμακα της εξωσωματικης καλως ή κακως ειναι ορμονες που επιβαρυνουν πολυ τον οργανισμο...πραγμα που επισης σιωπουν οι γιατροι...

για να μην παρεξηγουμαι και γω στην εξωσωματικη θα καταληξω αλλα ομως εκανα και 3 σπερματεγχυσεις . πρωτα ξεκιναμε απο τα πιο ηπια σχηματα...

το γεγονος οτι εισαι πολυ μικρη ακομα σου δινει την επιλογη της χρονικης καθυστερησης.

ευχομαι καλη επιτυχια ο,τι κι αν αποφασισεις.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ!

Σε ιδιωτικό πήγα στην Αθήνα. Κάνω 2 τσιγάρα τη μέρα από πακέτο...Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ήμουν φανατική καπνίστρια!

Για το ποσοστό, κι εμένα μεγάλο μου έδωσαν λόγω της ηλικίας μου νομίζω αλλά να σου πω την αλήθεια κρατάω μικρό καλάθι...Τα χω διαβάσει όλα πια εδώ στο forum. Πλεόν ελπίζω οτι είναι θέμα τυχης...

Επίσης, επειδή κι εγώ δεν είμαι της υπομονής, θα σου πω οτι αποφασίσαμε για εξωσωματική το Μάιο (δηλαδή ν αρχίσουμε ενέσεις με τον κύκλο του Ιουνίου) και πριν μια εβδομάδα έκανα τη μεταφορά :!:. Αναβολή για να ξεκινησω, και αναβολή στη μεταφορά λόγω ήπιας υπερδιέγερσης... Οπότε καλύτερα να πηγαίνεις πιο χαλαρά και να κοιτάς βήμα-βήμα.

Φυσικά, εσένα ολα μπορει να σου πάνε κατ'ευχήν! Και στο έυχομαι

Ευχομαι να σε ενθαρινω λιγο,γιατι πραγματικα μερικες αρνητικες απαντησεις που περνεις δεν νομιζω οτι σου κανουν καλο στην παρουσα στιγμη(και οι παθουσες θα επρεπε να το καταλαβαινουν απο μονες τους)!!!

Εγω μετα απο 6χρονια αποφασησαμε να κανουμε εξωσωματικη.Λογοι:αδυνατο σπερμα και κυστες εγω.Εκανα μια λαμπαρωσκοπηση και με καθαρισαν τελειως,μετα εκανα μια θεραπεια για 6μηνες χωρις να εχω περιοδο...και στην πρωτη μου εκανα αμεσως εξωσωματικη.Πετυχε με την πρωτη...ομως δεν σκεφτομουν καθολου αρνητικα,ειχα μεγαλο πιστευω....και εχω να σου πω μετα απο τοσα χρονια,οτι ουτε θυμαμαι οτι το παιδακι μου το εκανα με εξωσωματικη!!! Δεν ενοιωσα ποτε αυτο που ακουω''ταλεπωρια,καθε 3 μερες εξετασεις,2φορες την ημερα ενεσεις στην κοιλια,ναρκωσει για να μου παρουν τα ωαρια...κτλ''

Αν πιστεψουμε οτι ειναι ταλαιπωρια...παντα ετσι θα το βλεπουμε!!!

Δεστω οσο πιο θετικα μπορεις και σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα. Και θα πανε!!!

Περιμενω πμ για ευχαριστα νεα!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ευχομαι να σε ενθαρινω λιγο,γιατι πραγματικα μερικες αρνητικες απαντησεις που περνεις δεν νομιζω οτι σου κανουν καλο στην παρουσα στιγμη(και οι παθουσες θα επρεπε να το καταλαβαινουν απο μονες τους)!!!

Εγω μετα απο 6χρονια αποφασησαμε να κανουμε εξωσωματικη.Λογοι:αδυνατο σπερμα και κυστες εγω.Εκανα μια λαμπαρωσκοπηση και με καθαρισαν τελειως,μετα εκανα μια θεραπεια για 6μηνες χωρις να εχω περιοδο...και στην πρωτη μου εκανα αμεσως εξωσωματικη.Πετυχε με την πρωτη...ομως δεν σκεφτομουν καθολου αρνητικα,ειχα μεγαλο πιστευω....και εχω να σου πω μετα απο τοσα χρονια,οτι ουτε θυμαμαι οτι το παιδακι μου το εκανα με εξωσωματικη!!! Δεν ενοιωσα ποτε αυτο που ακουω''ταλεπωρια,καθε 3 μερες εξετασεις,2φορες την ημερα ενεσεις στην κοιλια,ναρκωσει για να μου παρουν τα ωαρια...κτλ''

Δεστω οσο πιο θετικα μπορεις και σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα. Και θα πανε!!!

Συμφωνώ μαζί σου. Απλά όπως είπα και πιο πάνω είναι το αποτέλεσμα που διαμορφώνει τη στάση μας! Αν τελικά μέινω έγκυος, θα μου φαίνονται τίποτα όλα αυτα. Αν όμως δε μέινω θα το αφήσω κανα εξάμηνο να ερθω στα ίσα μου ψυχολογικ'α...

Και εννοείται, θεωρώ οτι αν έχεις βρει γιατρό που δε σε βλέπει σαν πορτοφόλι είναι μια μέθοδος που έχει βοηθησει πολλά ζευγάρια και μπροστά στο Θείο Δώρο που μπορεί να σου προσφέρει, δε μετράει καθολου ουτε η ορμόνες, ούτε οι ενέσεις, ούτε καμία ταλαιπωρία τελοσπάντων!

Να χαίρεσαι και το παιδάκι σου :D

To ζητούμενο είναι να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες όσον αφορά στα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής; Δλδ η κοπέλα να έχει αυξημένες προσδοκίες τη στιγμή που αυτά τα ποσοστά δεν ισχύουν;

Ναι, η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά δεν είναι το παν. Πληροφοριακά, στην πρώτη μου εξωσωματική ήμουν σίγουρη ότι θα δω θετική χοριακή, το είχα πιστέψει ότι θα πετύχει και το αποτέλεσμα ήταν να μου έρθει περίοδος κανονικά τη μέρα που θα έκανα τη χοριακή. Στη δεύτερη προσπάθεια, η ψυχολογία μου δεν ήταν τόσο καλή, ήμουν ήδη προετοιμασμένη για το αρνητικό, κι όμως πέτυχε! Κι εμένα δεν μου έδωσαν καν 40-45%, αλλά με το ζόρι 30% λόγω ηλικίας.

Καλό θα ήταν να λέμε τα δεδομένα ως έχουν και όχι να χαϊδέυουμε τ' αυτιά.

Θα συμφωνήσω με τη newbie αλλά και με τα κορίτσια πιο πάνω-καλύτερα είναι να να κρατάμε και μια πισινή. Κι εγώ πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα τύχης και πιθανοτήτων. Το Μάιο που μετέφερα τις βλαστοκύστες το είχα παραπάνω κι από σίγουρο με όλα αυτά που διάβαζα και άκουγα. Τώρα πάω πιο συγκρατημένη και σαφώς προσγειωμένη.Θυμάμαι τι μου έγραψε μια κοπέλα απο το τόπικ "μετά την εμβρυομεταφορά" . Να μην δίνεις σημασία στα συμπτώματα, έτσι μου έλεγε, να έχεις θετική σκέψη αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία.Κι είχε δίκιο.

Την ίδια συμβουλή λοιπόν θα σου δώσω κι εγώ!;)

Διαφημίσεις

Συμφωνώ μαζί σου. Απλά όπως είπα και πιο πάνω είναι το αποτέλεσμα που διαμορφώνει τη στάση μας! Αν τελικά μέινω έγκυος, θα μου φαίνονται τίποτα όλα αυτα. Αν όμως δε μέινω θα το αφήσω κανα εξάμηνο να ερθω στα ίσα μου ψυχολογικ'α...

Και εννοείται, θεωρώ οτι αν έχεις βρει γιατρό που δε σε βλέπει σαν πορτοφόλι είναι μια μέθοδος που έχει βοηθησει πολλά ζευγάρια και μπροστά στο Θείο Δώρο που μπορεί να σου προσφέρει, δε μετράει καθολου ουτε η ορμόνες, ούτε οι ενέσεις, ούτε καμία ταλαιπωρία τελοσπάντων!

Να χαίρεσαι και το παιδάκι σου :D

Σεβομαι απολυτα την αποψη σου για τα αποτελεσματα...αλλα οταν μια κοπελα ξεκηναει κατι τετοιο,οσο πικρη και να ειναι η αληθεια,θεωρω οτι δεν χρειαζετε. Εξαλου ειμαι συγουρη οτι η κοπελα ξερει οτι ειναι δυσκολο απο την πρωτη φορα να πετυχη,δεν ειναι αναγκη να της το τονιζουμε!!!

Ξερω οτι ημουν απο τις πολυ τυχερες,αν ομως δεν ημουν,δεν θα της εγραφα τιποτα. Χωρις να με παρεξηγησεις ειναι απλα η αποψη μου.

Να σου πω επεισης οτι ενας λογος που αργησα να κανω το βημα για την εξωσωματικη(μετα απο 6-7χρονια γαμου)ηταν αυτα που ειχα ακουσει για τους γιατρους.Συγουρευτικα παρα πολυ για αυτον που με εστειλαν.

Σου ευχομαι και εσενα καθε επιτυχια μεσα απο την καρδια μου γιατι εχω περασει απο αυτη την ψυχολογικη κατασταση και καταλαβαινω.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

To ζητούμενο είναι να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες όσον αφορά στα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής; Δλδ η κοπέλα να έχει αυξημένες προσδοκίες τη στιγμή που αυτά τα ποσοστά δεν ισχύουν;

Ναι, η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά δεν είναι το παν. Πληροφοριακά, στην πρώτη μου εξωσωματική ήμουν σίγουρη ότι θα δω θετική χοριακή, το είχα πιστέψει ότι θα πετύχει και το αποτέλεσμα ήταν να μου έρθει περίοδος κανονικά τη μέρα που θα έκανα τη χοριακή. Στη δεύτερη προσπάθεια, η ψυχολογία μου δεν ήταν τόσο καλή, ήμουν ήδη προετοιμασμένη για το αρνητικό, κι όμως πέτυχε! Κι εμένα δεν μου έδωσαν καν 40-45%, αλλά με το ζόρι 30% λόγω ηλικίας.

Καλό θα ήταν να λέμε τα δεδομένα ως έχουν και όχι να χαϊδέυουμε τ' αυτιά.

Θα απαντησω και σε εσενα τα ιδια,οπως και στην προυγουμενη κοπελα.

Θα σου συμπληρωσω μονο οτι οταν λεω δεν ημουν αρνιτικη,δεν εννοω οτι πιστεψα σε θετικο αποτελεσμα.Ημουν 50-50.Και παντα στην ακρη του μυαλου μου ειχα αυτο που μου ελεγαν καποιες ''ειναι δυσκολο με την πρωτη''.Το ηξερα...αλλα δεν ηθελα να το ακουω κιολας.!!Τουλαχιστον οχι εκεινο τον καιρο.Το ειπα λοιπον πολυ καλοπροεραιτα και οχι για να σας θυξω.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Μια ξαδερφη μου που εκανε εξωσωματικη και πετυχε με την πρωτη,τωρα παει για την δευτερη και ειναι πολυ αισιοδοξη και σιγουρη για το θετικο αποτελεσμα.Εγω που παω για την τριτη βρε κοριτσια σιγουρα δεν εχω την ιδια ψυχολογια γιατι εχω δυο αποτυχιες στην πλατη μου.Και ναι δεν θα παψω ποτε να το βλεπω σαν ταλαιπωρια ολο αυτο με τις ενεσεις,τις ναρκωσεις και τα αμετρητα χαπια που πρεπει να κατεβαζουμε καθε μερα.Αν πετυχαινα κι εγω με την πρωτη ισως να τα ξεχνουσα ολα..Μαλλον θα πρεπει να παρω τα πανω μου πως θα ξεκινησω τριτη προσπαθεια ετσι...:confused:

Γεια σε ολες -ους εδω μεσα !! ευχομαι σε οσες προσπαθουν για ενα (ή 2-3 κλπ) μωρακια μεσα απ την καρδια μου να το πετυχετε!!και σε οσες τα καταφερατε να σας ζησουν, να τα χαιρεστε!!

Λοιπον εγω μετα απο 4 χρονια γαμου και (προφανως!!) χωρις καμια επιτυχια (ουτε σαν ψευδαισθηση!) στο θεμα του παιδιου και μετα παο πολυ προσπαθεια - παρακαλετα - φωνες - και τελικα εφτασε ενα τελεσιγραφο για να παμε στον γιατρο να δουμε τι θα κανουμε!! Για να μην πολυλογω οι λυσεις ηταν σπερματεγχυνση και εξωσωσματικη και κατοπιν σκεψεως και με βασει οσα εχω ακουσει κατα καιρους... αποφασισαμε να κανουμε κατευθειαν εξωσωματικη!!

Το λοιπον τωρα περιμενω την περιοδο (πρωτη φορα αυτα τα 4-5 χρονια περιμενω πως και πως να ερθει! τραγικο εεε??) γαι να ξεκινησω τον Οκτωβριο...

Αγχωμενη δεν νοιωθω ιδαιτερα σκεφτομαι οτι τραβηξω ειναι για ενα μεγαλο σκοπο... ενα παιδι!!

απο την εμειρια σας πρεπει να προετοιμαστω για κατι?

και μια ερωτηση το τσιγαρο πρεπει να το κοψω τελειως γιατι προσ το παρον το εχω ελλατωσει αρκετα με μεγαλη προσπαθεια!!

θα εκτιμουσα ιδιατερα τις οποιες συμβουλες σας...

να στηριξεις την επιλογη σου και ευχομαι ολα να πανε καλα...αν αποφασισες εξωσωματικη,προχωρα...δυστυχως,ολα οσα εγραψε η newbie g,ισχυουν και καλο ειναι να τα εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας...διοτι η εξωσωματικη και γενικα η υποβοηθουμενη αναπαραγωγη,δεν ειναι στρωμενος δρομος με ροδοπεταλα,οπως μας το πλασαρουν οι εξωσωματικοι...και δυστυχως οταν το αντιλαμβανομαστε, ηδη εχουμε δωσει ενα καρο χρηματα σε ψυχολογους για να μας λυσουν το γιατι ο γιατρος μας εδωσε ποσοστα επιτυχιας 70% και εμεις ακομα παλευουμε...το να γνωριζει ενα ζευγαρι την πραγματικοτητα οπως ακριβως εχει και οπως δεν την λενε δυστυχως οι γιατροι,δεν θεωρω οτι ειναι λογος απογοητευσης,απλα ξερεις που βαδιζεις...αυτο δεν σημαινει οτι επειδη γραφουμε τα πραγματα οπως ειναι,απογοητευουμε το μελος που ζητα υποστηριξη και πληροφοριες...αλλα οταν εχεις κανει εναν αριθμο προσπαθειων και ακους οτι υπαρχουν γιατροι που δινουν ποσοστο επιτυχιας 70%,συγνωμη αλλα δεν θα πω ποτε,ναι ετσι ειναι,για να μην απογοητευσω καποιον γιατι μαλλον τον κοροιδευω...

καλη επιτυχια,ολα θα πανε καλα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Έχω κάνει τρεις εξωσωματικές και μία με κατεψυγμένα. Τα αγόρια μου είναι σήμερα 14 μηνών.Ξέρω πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο μεγαλη η ψυχολογική φθορά στην διαδικασία της εξωσωματικής. Ομως τώρα που έχει περάσει καιρός σκέφτομαι ότι πιο πολύ με έφθειρε το προ της εξωσωματικής διάστημα..αυτό της προσπάθειας..ατελείωτα τεστ ωορηξίας και συνουσία προγραμματισμένη....είμαι μητέρα πια αλλά όχι ερωμένη...η προγραμματισμένη συνουσία με αποξένωσε από τον άντρα μου σεξουαλικά...από τότε που γεννησα "βρεθήκαμε" μόνο τρεις φορές...δεν θέλω να σας επηρρεάσω αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα πιο νωρις εξωσωματική. Να σημειώσω ότι ακόμη δεν ξέρω που οφείλετο η υπογονιμότητα

Τελικά, πάω κι εγώ σε εξωσωματική!

Δύο χρόνια γάμου και ανεπιτυχών προσπαθειών... Σε μια εβδομάδα ακριβώς έχω κλείσει το πρώτο ραντεβού, να δείξουμε τις εξετάσεις και να δούμε πώς προχωράμε. Εσείς κορίτσια που ήδη πήγατε, τι έγινε στο πρώτο ραντεβού; Σας έκαναν υπέρηχο; Κάποια άλλη εξέταση; Σας ζήτησαν να κάνετε επιπλέον εξετάσεις;Αχ εχω αγωνία για την πρώτη επαφή γιατί δεν ξέρω τι γίνεται... Αν μπορείτε να μου πείτε, μετά από το ππρώτο ραντεβού πώς κινούμαστε;Διαβασα που είπατε ότι περιμένουμε να αδιαθετήσουμε ξανά για να αρχίσουμε τη θεραπεία που δίνουν;Δηλαδή περνάει κανένας μήνας για την επόμενη συνάντηση περίπου;Ξέρω ότι ρωτάω πολλά, καθώς σ΄ντομα θα τα μάθω, αλλά η αγωνία και η περιέργειά μου είναι μεγάλη και δε μπορώ να αντισταθώ και να μη ρωτήσω!!!! Καλή μας επιτυχία κορίτσια!!!! Σε όλες μας!!!!!!!!!!:wink:;-):wink:

Έχω κάνει τρεις εξωσωματικές και μία με κατεψυγμένα. Τα αγόρια μου είναι σήμερα 14 μηνών.Ξέρω πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο μεγαλη η ψυχολογική φθορά στην διαδικασία της εξωσωματικής. Ομως τώρα που έχει περάσει καιρός σκέφτομαι ότι πιο πολύ με έφθειρε το προ της εξωσωματικής διάστημα..αυτό της προσπάθειας..ατελείωτα τεστ ωορηξίας και συνουσία προγραμματισμένη....είμαι μητέρα πια αλλά όχι ερωμένη...η προγραμματισμένη συνουσία με αποξένωσε από τον άντρα μου σεξουαλικά...από τότε που γεννησα "βρεθήκαμε" μόνο τρεις φορές...δεν θέλω να σας επηρρεάσω αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα πιο νωρις εξωσωματική. Να σημειώσω ότι ακόμη δεν ξέρω που οφείλετο η υπογονιμότητα

Zouzounomama, αρχικά να σου ζήσουν τα μωράκια σου! Πάντα γερά και τυχερά!Νομίζω ότι πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να αναθερμάνετε τη σχέση σας! Το ότι "βρεθήκατε" μόνο 3 φορές στο διάστημα που αναφέρεις, και με δυο μωρά στο σπίτι να χρειάζοναι ταυτόχρονη φροντίδα και προσοχή δεν είναι και το πιο εύκολο φαντάζομαι

Με μικρούς και απλούς τρόπους, σαν γυναίκα μπορείς να "ζεστάνεις" τα πράγματα! Τώρα που ζείτε το όνειρο και έχετε τα παιδάκια σας αγκαλια, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε πια το άγχος των προηγούμενων προσπαθειών. Χαρείτε το!!! Θα μπορούσατε να κλέβατε ένα σαβατοκύριακο για μίνι ρομαντικό ταξίδι, χωρίς τα παιδιά; Αν ναι κάντε το !!!! Σου εύχομαι να πάνε τα πράγματα όπως επιθυμείς!!!!!!!!!!!!!

Τελικά, πάω κι εγώ σε εξωσωματική!

Δύο χρόνια γάμου και ανεπιτυχών προσπαθειών... Σε μια εβδομάδα ακριβώς έχω κλείσει το πρώτο ραντεβού, να δείξουμε τις εξετάσεις και να δούμε πώς προχωράμε. Εσείς κορίτσια που ήδη πήγατε, τι έγινε στο πρώτο ραντεβού; Σας έκαναν υπέρηχο; Κάποια άλλη εξέταση; Σας ζήτησαν να κάνετε επιπλέον εξετάσεις;Αχ εχω αγωνία για την πρώτη επαφή γιατί δεν ξέρω τι γίνεται... Αν μπορείτε να μου πείτε, μετά από το ππρώτο ραντεβού πώς κινούμαστε;Διαβασα που είπατε ότι περιμένουμε να αδιαθετήσουμε ξανά για να αρχίσουμε τη θεραπεία που δίνουν;Δηλαδή περνάει κανένας μήνας για την επόμενη συνάντηση περίπου;Ξέρω ότι ρωτάω πολλά, καθώς σ΄ντομα θα τα μάθω, αλλά η αγωνία και η περιέργειά μου είναι μεγάλη και δε μπορώ να αντισταθώ και να μη ρωτήσω!!!! Καλή μας επιτυχία κορίτσια!!!! Σε όλες μας!!!!!!!!!!:wink:;-):wink:

Στο πρώτο ραντεβού πήγα οτι εξετάσεις είχα μαζέψει (ορμονικές κ υπερήχους) και μου έκανε ο γιατρός υπέρηχο. Μου είπε αν το αποφασίσουμε τελικά πως θα είναι η διαδικασία (φάρμακα-πρωτόκολλο) και τι εξετάσεις θέλει να του έχω. Κάθε γιατρός όμως προφανώς θα έχει το δικό του σύστημα...

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μαζέψεις όλες σου τις απορίες και να τον ρωτήσεις οτι σε απασχολεί!

Καλή επιτυχία!

Στο πρώτο ραντεβού πήγα οτι εξετάσεις είχα μαζέψει (ορμονικές κ υπερήχους) και μου έκανε ο γιατρός υπέρηχο. Μου είπε αν το αποφασίσουμε τελικά πως θα είναι η διαδικασία (φάρμακα-πρωτόκολλο) και τι εξετάσεις θέλει να του έχω. Κάθε γιατρός όμως προφανώς θα έχει το δικό του σύστημα...

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μαζέψεις όλες σου τις απορίες και να τον ρωτήσεις οτι σε απασχολεί!

Καλή επιτυχία!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! το ΄ξέρω ότι ετσι πρέπει να κάνω,έχεις δίκιο! Αλλά σαν ανυπόμομο ον, έχω πεθάνει από περιέργεια και θα ήθελα να ξέρω πως θα είναι.... Αν κρίνω από το ψευδώνυμο"gemini" είσαι διδυμάκι, όπως κι εγώ άλλωστε, οπότε φανάζεσαι ότι η περιέργεια ειναι κύριο στοιχείο του χαρακτήρα μας!!!Όπως και η ανυπομονησία βεβαια!!! :lol::lol::lol:

Zouzounomama, αρχικά να σου ζήσουν τα μωράκια σου! Πάντα γερά και τυχερά!Νομίζω ότι πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να αναθερμάνετε τη σχέση σας! Το ότι "βρεθήκατε" μόνο 3 φορές στο διάστημα που αναφέρεις, και με δυο μωρά στο σπίτι να χρειάζοναι ταυτόχρονη φροντίδα και προσοχή δεν είναι και το πιο εύκολο φαντάζομαι

Με μικρούς και απλούς τρόπους, σαν γυναίκα μπορείς να "ζεστάνεις" τα πράγματα! Τώρα που ζείτε το όνειρο και έχετε τα παιδάκια σας αγκαλια, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε πια το άγχος των προηγούμενων προσπαθειών. Χαρείτε το!!! Θα μπορούσατε να κλέβατε ένα σαβατοκύριακο για μίνι ρομαντικό ταξίδι, χωρίς τα παιδιά; Αν ναι κάντε το !!!! Σου εύχομαι να πάνε τα πράγματα όπως επιθυμείς!!!!!!!!!!!!!

miranda μου ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!Κι εγώ είμαι αισιόδοξη..Άλλωστε έχω καταφέρει το πιο σημαντικό...να γίων μάνα!Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή επιτυχία σε σένα και όλες τις υπόλοιπες!