Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μεσημεριανος υπνος - ποτε κοβεται?

Recommended Posts

Ο γιος μου τον Οκτωβριο θα γινει 2 χρονών και εδώ και τρεις βδομαδες δεν θελει να κοιμηθει με τιποτα το μεσημερι. Εχω δοκιμασει να τον αφηνω να κλαιει, να τον νανουρισω, να τον παρω στο κρεβατι μου αλλα το μονο που λεει ειναι "δεν θελω νανι"... Το πρωι ξυπναει γύρω στις 9 και , και το βραδυ κοιμαται 9:30 περιπου. Ο μεσημεριανος υπνος ομως δεν ειναι απαραιτητος??:confused:

Διαφημίσεις

Η μεγάλη μου έκοψε το μεσημεριανό ύπνο πριν ακόμη χρονίσει, ενώ η μικρή είναι τώρα 2 ετών και ζητάει μόνη της να κοιμηθεί τα μεσημέρια. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το παιδί. Δεν έχουν όλα την ίδια ανάγκη για ύπνο.

Εδώ που τα λέμε, αφού ο γιος σου κοιμάται 12 ώρες το βράδυ, λογικό δεν είναι να μη νυστάζει το πρωί? Εάν δοκιμάσεις να τον ξυπνήσεις πιο νωρίς το πρωί μπορεί να κοιμηθεί λιγάκι το μεσημέρι, αλλά τότε δεν πρόκειται να κοιμηθεί από τις 9.30 το βράδυ.

ενα παιδι ηλικιας 2 ετων εχει αναγκη για 10-12 ωρες ύπνο, κάποια τον μοιράζουν τη μερα και τη νυχτα και καποια κοιμουνται μόνο νυχτα, οπότε δεν ειναι "απαραιτητος" ο μεσημεριανος υπνος.

Σημ. και τα δικά μου τον είχαν κοψει πολύ νωρις 2,5χρ. η μεγάλη 1χρ.ο μικρος, και κοιμόταν 8:00 με 8:00 !!!

δεν ειναι ο υπνος κατι που πρεπει να κοπει (πχ πανα, πιπιλα κ.τ.λ) :)

Συγνωμη αλλα γιατι να κοπει ο μεσημεριανος υπνος???

Εμενα ο γιος μου ειναι κοντα 5 και τον θελει τον υπνακο του που και που...μεχρι περισυ κοιμοταν οπωσδηποτε κανα 2ωρακι καθε μεσημερι αλλα φετος λογω και της μπεμπας μπορει και να μην κοιμηθει αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι που 'πρεπει' ή 'δεν πρεπει' να κανει το παιδι...

Εσενα τι σε προβληματιζει??? Εαν δηλαδη ξεκουραζεται αρκετα??

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

εμενα κοιμαται το βραδυ 12 ωρο και 10 ωρο και ξυπναει περιπου 10 το πρωι.Μετα ομως κατα τις 1 νυσταζει παλι,τριβετε και εχω πολυ γκρινια καθε μερα αλλα ΔΕΝ κοιμαται.Με το ζορι να κοιμηθει αφου πρωτα κλαει χτυπιετε κτλ...........

Εγω δεν τον εχω κοψει ακομη (οταν ειμαι σπιτι κοιμαμαι το μεσημερι). Ο μεγαλος αρχισε να αντιδρα λιγο πριν γινει 4. Στο σχολειο τα βαζαν για υπνο μεχρι να τελειωσουν την σχολικη χρονια που κλεινουν τα 4. Το ασχημο ειναι οτι το απογευμα ειναι κουρασμενος κια μεσα στην γκρινια και δεν παει για υπνο νωριτερα. Ο μικρος κοιμαται ακομη το μεσημερι 2μιση ωρες (μετα το φαγητο και μεχρι να γυρισει ο αδελφος του στο σπιτι). Τ βραδυ κοιμουνται γυρω στις 10 και το πρωι ξυπνανε 7και15...

Και εμεις τον διατηρουμε οχι με δυσκολια ευτυχως. Κοιμαται αργα το βραδυ κατα τις 11.30 μεχρι τις 09.30-10.00 το πρωι και το μεσημερακι ξαπλωνει κατα τις 15.30 μεχρι τις 18.00 οπου συνηθως τον σηκωνουμε με το ζορι. Μεχρι στιγμης δεν κανει το δυσκολο και ελπιζω ετσι να συνεχισει γιατι και εμεις χαλαρωνουμε λιγακι τα μεσημερια.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

O δικός μου έκοψε τον μεσημεριανό ύπνο 18μηνών...

:shock::shock: Αμάν...Τόσο μικρό? Και πως άντεχες?

Είδες, δεν ρωτάω για το παιδί, εσύ πως άντεχες...:lol:

Εμένα τον μεσημεριανο ύπνο τον έκοψαν, μόλις αυτή τη βδομαδα αναγκαστικα. Πάνε προνηπιο μέχρι τις 4, οπότε δεν κοιμούνται πλέον.

Το βραδυ όμως κοιμούνται από τις 8 μέχρι τις 7-7:330 το πρωι.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

τα δικα μου παντως ακομη τα βαζω για υπνο. ο μικρος μου σερνεται καθε μεσημερι και ταβλιαζεται! η κορη μου ειναι μερες που δεν θελει να κοιμηθει αλλα επιμενω. καθε μερα ξυπνανε στις 6 15 και θελω να κοιμουνται οπωσδηποτε το μεσημερι εστω και 1 ωριτσα! παντως επειδη του χρονου θα πηγαινει δημοτικο και μαλλον δεν θα προλαβαινουμε τον υπνο βλεπω να τον κοβουμε...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Κοβεται οποτε και αν θελει το παιδι ή λογω σχολειου. Δεν υπαρχει πρεπει σε αυτα. Σε καθοδηγει το παιδι.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

τα δικα μου παντως ακομη τα βαζω για υπνο. ο μικρος μου σερνεται καθε μεσημερι και ταβλιαζεται! η κορη μου ειναι μερες που δεν θελει να κοιμηθει αλλα επιμενω. καθε μερα ξυπνανε στις 6 15 και θελω να κοιμουνται οπωσδηποτε το μεσημερι εστω και 1 ωριτσα! παντως επειδη του χρονου θα πηγαινει δημοτικο και μαλλον δεν θα προλαβαινουμε τον υπνο βλεπω να τον κοβουμε...

Και εγώ επέμενα, αλλά πλέον λόγω σχολείου, υποχρεωτικά κόπηκε. Αν τις κοιμήσω στις 4 και, το βράδυ θα κελειδήσουμε και το πρωι ποιος σηκώνετε για σχολείο. Ετσι πλέον κοιμούνται νωρίς και το πρωι είναι ακμαίες!!!

Κοβεται οποτε και αν θελει το παιδι ή λογω σχολειου. Δεν υπαρχει πρεπει σε αυτα. Σε καθοδηγει το παιδι.......

Αυτό ακριβως. Ή το παιδί, ή οι συνθήκες...

Εμένα ούτως ή άλλως είχαν αρχίσει να κάνουν νερά για τον μεσημεριανό ύπνο.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...