Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας. Ο γιος μου 26 μηνών, από τις 29 Αυγούστου παρουσίασε μια ίωση με μύξες πράσινες και λίγο βήχα και μόνο μια ημέρα πυρετό (38). Επειδή είχε πολλά φλέματα λόγω της καταρροής, εκείνες τις ημέρες δεν είχε όρεξη να φάει και έκανε και λίγο εμετό. Ο γιατρός που τον είδε στο εξοχικό είπε ότι καλό θα ήταν να πάρει αντιβίωση προληπτικά, αν και τα πνευμόνια ήταν καθαρά. Ο δικός μου γιατρός τηλεφωνικά είπε να μην πάρει και να βάζουμε μόνο ορό και μπάνια στην θάλασσα. Επίσης, όταν τον είδε από κοντά και τον εξέτασε περίπου 10 μέρες μετά είπε ότι ήταν μια χαρά, δεν είχε ακροαστικά ή κάτι τέτοιο, μόνο μύξες.

Η όρεξη του επανήλθε κανονικά, χωρίς ποτέ όμως να καθαρίσει τελείως η μύτη, δηλαδή όταν βάζαμε ορό έβγαιναν μυξούλες, αλλά δεν είχε καταρροή ή μπούκωμα. Έβηχε λίγο κυρίως το πρωί μετά τον βραδινό ύπνο και όταν ξυπνούσε από τον μεσημεριανό ύπνο. Ο γιατρός είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό γιατί μετά τον ύπνο που είναι ξαπλωμένος σηκώνεται και όλα τα εκκρίμματα της μύτης κατεβαίνουν και του φέρνουν αυτό τον βήχα και πώς δεν είναι κάτι. Όμως ενώ είχαν σταματήσει οι εμετοί και ενώ η όρεξή του είναι πολύ καλή, άρχισε μετά από αυτό το πρωινό και μεσημεριανό βηχαλάκι να κάνει εμετό. Εδώ και μια εβδομάδα (δηλαδή 20 μέρες και παραπάνω από τότε που άρχισε αυτό το κρύωμα, ίωση) το πρωί ξυπνούσε έπινε το γάλα και μετά άρχισε να βήχει και να κάνει εμετό σχεδόν μέρα παρά μέρα. Μετά άρχισε να κάνει εμετό και μετά τον μεσημεριανό ύπνο και τις τελευταίες τρεις ημέρες αυτό γίνεται καθημερινά. Τον πήγα και σε άλλο γιατρό και μου είπε ότι είναι καθαρά τα πνευμόνια και πώς δεν έχει κάτι...εγώ όμως ανησυχώ πάρα πολύ!!!! ενώ τρώει, αδυνατίζει με τους εμετούς και δεν μου φαίνεται καθόλου φυσιολογικό 25 μέρες μετά να έχει αυτή την αντίδραση ακόμα και μάλιστα με αυξημένη συχνότητα. Γενικά έχει ενέργεια και διάθεση και όρεξη και τρώει. Οι εμετοί δεν σχετίζονται νομίζω με το φαγητό γιατί τους κάνει πολλές ώρες αφού φάει και πάντα μετά από βήχα...τι λέτε? έχει τύχει σε καμία κάτι παρόμοιο?

ευχαριστώ και συγνώμη για το "κατεβατό"...

Διαφημίσεις

Η μεγάλη μου μόλις έκανε μύξες, κατευθείαν έκανε και εμετό. Δεν άντεχε φαίνεται το στομάχι της. Τώρα οι μέρες είναι αρκετές για να βήχει και να κα΄νει εμετό. Μήπως να τον πήγαινες και σε αλλεργιολόγο;

74Qtp3.png2SeRp3.png

Και εμεις τα ιδια.....καθε φορα που εχει σαν φλεματα βηχει και κανει εμετο.

Ειμαστε αυτη την εποχη στην ιδια φαση...

περιπου 15 ημερες...με λιγο βηχαλακι μετα απο υπνο...ποτε χωρις ποτε με μυξουλες..

Επισης παρατηρησα οτι αυτο μου το κανει και καθε φορα που βγαζει δοντι....

Τωρα βγαζει τραπεζιτη.....

Και η παιδιατρος μου λεει τα ιδια που λενε σε εσενα

Απλως εμενα δεν κανει τοσο συχνα εμετους...

Βεβαια εχει ερεθιστει τωρα λιγο το στομαχακι του και ισως για αυτο σου κανει τοσο συχνα....

Προσπαθησε να τον ταιζεις λιγο λιγο και καθε μερα αυξανε την ποσοτητα...

Αλλιως δεν ξερω πραγματικα τι αλλο να σου πω!! μηπως οντως εφαγε κατι διαφορετικο τελευταια? Κια τον πειραξε?

Μηπως τον πειραζει καποιο φυτο η γυρη της εποχης και ειναι μονιμα μπουκωμενος?

Ιδεες ριχνω..δεν ξερω...Υπομονη μανουλα.....

Ax, σας ευχαριστώ...σήμερα ήρθε και τον είδε ο γιατρός μου λεει καθαρά τα πνευμόνια έχει απλώς στα ιγμόρια...ας πάρει λέει τελικά λίγο αντιβίωση...δεν ξέρω δεν θέλω γιατί τον είδα ότι μου την έδωσε για να μην ανησυχώ και να σταματήσουν οι εμετοί...αλλά αφου οφείλονται μόνο στα φλέμματα μήπως να περιμένω μερικές μέρες ακόμα βάζοντας ορό??? ξέχασα να τον ρωτήσω μήπως υπάρχει κανένα αποχρεμπτικό...

Οι κόρες μου έχουν αυξημένα ποσοστά αλλεργίας. Όταν επιμένει πάνω από 2-3 μέρες η καταροή (είτε εξωτερική είτε χειρότερα εσωτερική) τις δίνω αντισταμινικό, για να σταματήσει η παραγωγή.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Eμενα δεν μου δινει αποχρεμπτικο σ αυτη τη ηλικια (25 μηνων)....

Τι να πω!!!

Εμεις παντως με ορο παμε παντα καλυτερα....Αλλα καθε παιδι ειναι διαφορετικο...

Σου ειπα εμενα το κανει καθε φορα που βγαζει δοντι μεχρι να σκασει το δοντακι...Μαλλον απο το ζορι του και την γκρινια....