Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Μολις πηρα τηλεφωνο στο ΚΕΔΔΥ Αιγαλεω για να δω ποοοτε θα μας αξιολογησουν για μαθησιακες δυσκολιες. αιτηση ειχαμε κανει το Μαρτιο. μου μιλησε στο τηλεφωνο μια κυρια σε εξαλλη κατασταση λεγοντας μου το εξης ανηκουστο: "κυρια μου μην μας ξαναενοχλησετε γιατι μεχρι το Μαρτιο δεν θα υπαρχουμε. μας καταργουν σαν υπηρεσια και απολυομαστε ολοι." οταν απορημενη τη ρωτησα τι θα κανουμε εμεις οι γονεις που περιμενουμε αξιολογηση και ανυπομονουμε μου ειπε: "εδω χανω τη δουλεια μου, με το παιδι σου θα ασχοληθω;". το χειροτερο ειναι οτι τα περισσοτερα ιατροπαιδαγωγικα κεντρα του δημοσιου εχουν βγει απο τη λιστα και στο κεντρο ψυχικης υγειινης Περιστεριου μου εκλεισαν ραντεβου μετα απο 6 μηνες. αυτη ειναι η δημοσια υγεια;:mad::-x:-x

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

δυστυχως ετσι ειναι οπως στα λεω, γιατι ενω αυτη εκλαιγε στο τηλεφωνο, μια αλλη υπαλληλος απο μεσα φωναζε: να το πειτε παντου, καντε καταγγελια στο υπουργειο. ειλικρινα ειμαι πολυ ταραγμενη. περασαμε μια δυσκολη χρονια περσι περιμενωντας αξιολογηση, γιατι δεν ξερω πως να βοηθησω το παιδι μου. και τωρα φτου απο την αρχη.

lRR9p3.png

και μαζι με τα κεδδυ κλεινουν και πολλα κεντρα για παιδια με ειδικες αναγκες... δυστυχως ετσι ειναι οπως τα λες... τι θα γινουν ολα αυτα τα παιδακια???

κανουν πολυ σημαντικη δουλεια αυτα τα κεντρα και ειναι και πολυ ευγενικοι με τα παιδια ..εμεις ειμαστε ενθουσιασμενοι αλλα μετα απο αυτην την πληροφορια....

που καταντησαμε..αξιοι για λυπηση ειμαστε..

Διαφημίσεις

Εργάζομαι σε ΚΕΔΔΥ.

Για να πω την αλήθεια, εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι θα τα κλείσουν.

Όλα αυτά είναι φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό. Ειλικρινά, δεν θεωρώ ότι θα μας κλείσουν. Ίσως είμαι πολύ αισιόδοξη;;;;;

Υ.Γ. Δεν είμαι οπαδός της κυβερνητικής πολιτικής, για να μην παρεξηγηθώ!

το κακο ειναι οτι οπως εγραψα στο ΚΕΔΔΥ Αιγαλεω κυριολεκτικα υπολειτουργουν. ακυρωνουν τα ραντεβου, δεν ενημερωνουν που αλλου να απευθυνθω. με μεγαλο κοπο βρηκα την πανελληνια ομοσπονδια συλλογων παιδιων με δυσλεξια και μαθησιακες δυσκολιες. στο σαιτ εχει καταλογο με ιατροπαιδαγωγικα κεντρα του δημοσιου. οταν αρχισα να παιρνω τηλεφωνα αφενος δεν ειχαν ιδεα και με εστελναν πισω στο ΚΕΔΔΥ, αφετερου ασχολουνται μονο με ψυχολογικα προβληματα και δεν δινουν πλεον διαγνωσεις για μαθησιακες δυσκολιες. ειναι εκτος λιστας τα κεντρα στα παιδων, στο κεντρο Λυκοβρυσης (καλα, εκει δεν μου εκλειναν γιατι δεν ανηκω στον τομεα τους) και το κεντρο Αθηνων μου εδωσε το τηλεφωνο ειδικης αγωγης του υπουργειου. τζιφος!!! ΑΝ πιασετε γραμμη ισως σας απαντησουν. απελπισια και απογοητευση για ενα κρατος που μονο ζηταει χωρις να δινει τα αυτονοητα. δεν κανω πολιτικη γιατι δεν ψηφιζω εδω και χρονια. απεχω συνειδητα και αν οι υποχρεωσεις μας δεν μας κραταγαν εδω θα ειχαμε μεταναστευσει.

lRR9p3.png

το κακο ειναι οτι οπως εγραψα στο ΚΕΔΔΥ Αιγαλεω κυριολεκτικα υπολειτουργουν. ακυρωνουν τα ραντεβου, δεν ενημερωνουν που αλλου να απευθυνθω. με μεγαλο κοπο βρηκα την πανελληνια ομοσπονδια συλλογων παιδιων με δυσλεξια και μαθησιακες δυσκολιες. στο σαιτ εχει καταλογο με ιατροπαιδαγωγικα κεντρα του δημοσιου. οταν αρχισα να παιρνω τηλεφωνα αφενος δεν ειχαν ιδεα και με εστελναν πισω στο ΚΕΔΔΥ, αφετερου ασχολουνται μονο με ψυχολογικα προβληματα και δεν δινουν πλεον διαγνωσεις για μαθησιακες δυσκολιες. ειναι εκτος λιστας τα κεντρα στα παιδων, στο κεντρο Λυκοβρυσης (καλα, εκει δεν μου εκλειναν γιατι δεν ανηκω στον τομεα τους) και το κεντρο Αθηνων μου εδωσε το τηλεφωνο ειδικης αγωγης του υπουργειου. τζιφος!!! ΑΝ πιασετε γραμμη ισως σας απαντησουν. απελπισια και απογοητευση για ενα κρατος που μονο ζηταει χωρις να δινει τα αυτονοητα. δεν κανω πολιτικη γιατι δεν ψηφιζω εδω και χρονια. απεχω συνειδητα και αν οι υποχρεωσεις μας δεν μας κραταγαν εδω θα ειχαμε μεταναστευσει.

Είναι γεγονός ότι τα ΚΕΔΔΥ υπολειτουργούν γιατ΄πι το υπουργείο δεν στέλνει προσωπικό. Έστω αναπληρωτές αν έστελναν η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.

Εγώ βρίσκομαι σε εκπαιδευτική άδεια και όσο λέιπω η θέση μου δεν έχει καλυφτεί. ΑΥτό σημαίνει ότι τα μικρά παιδιά στην περιοχή μου για όσο διάστημα λείπω μένω αδιάγνωστα....Και μετά λέμε ότι η πρώιμη παρέμβαση είναι βασική για τη μετέπειτα πορεία του παιδιού!!!

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) τα ΚΕΔΔΥ. Αποτέλεσμα; Τεράστιες λίστες αναμονής, εκνευρισμένοι (με το δίκιο τους) γονείς, καθημερινοί καυγάδες, και παιδιά που είναι θύματα της κατάστασης αυτής.

εχεις δικιο. δεν κατηγορω το προσωπικο και κατανοω απολυτα την υπαλληλο που εκλαιγε στο τηλεφωνο. απλως διερωτωμαι, αν δεν επαιρνα σημερα τηλεφωνο θα μας ενημερωνε κανεις; υποθετω πως οχι. και εγω εχασα τη δουλεια μου λογω μνημονιου, ουσα εγκυος, αλλα τακτοποιησα ολες τις εκκρεμοτητες μου πριν φυγω. λιγη υπευθυνοτητα δε βλαπτει.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

εχεις δικιο. δεν κατηγορω το προσωπικο και κατανοω απολυτα την υπαλληλο που εκλαιγε στο τηλεφωνο. απλως διερωτωμαι, αν δεν επαιρνα σημερα τηλεφωνο θα μας ενημερωνε κανεις; υποθετω πως οχι. και εγω εχασα τη δουλεια μου λογω μνημονιου, ουσα εγκυος, αλλα τακτοποιησα ολες τις εκκρεμοτητες μου πριν φυγω. λιγη υπευθυνοτητα δε βλαπτει.

Μα εγώ δεν έχω καταλάβει ποιό ήταν το θέμα.

Είχες ραντεβού και στο ακύρωσαν; Ήθελες νασ κάνεις αίτηση για αξιολόγηση και δεν το δέχτηκαν;

'Οποιο από τα 2 και να έγινε, είναι λάθος..... Να ξαναπάρεις τηλέφωνο και να απαιτήσεις να σου κλείσουν ραντεβού. Στην τελική, να τους πεις, ότι αν κλείσουν τα ΚΕΔΔΥ, τότεω θα δούμε τι θα κάνουμε με το παιδί!

Edit: Τώρα καναδιάβασα το ποστ. Συγνώμη.

Επανέρχομαι με άλλο ερώτημα είχες ραντεβού και στο ακύρωσαν ή πήρες για να μάθεις πότε θα γίνει τι ραντεβού;

Αν κατάλαβα καλά, το δεύτερο.

Αν έκανες αίτηση το Μάρτιο, είναι πολύ νωρίς ακόμα! Γύρω στα Χριστούγεννα να περιμένεις. Αλλά να

πηρα να μαθω τι μελλει γενεσθαι και επεσα σε αυτη την περιεργη συμπεριφορα. στο κατω κατω αν κλεινει η υπηρεσια σου δεν πρεπει να ενημερωσεις για αλλα κεντρα; ειναι επαγγελματικο να λες οτι αφου απολυομαι δεν με νοιαζει για το δικο σου παιδι;

lRR9p3.png

πηρα να μαθω τι μελλει γενεσθαι και επεσα σε αυτη την περιεργη συμπεριφορα. στο κατω κατω αν κλεινει η υπηρεσια σου δεν πρεπει να ενημερωσεις για αλλα κεντρα; ειναι επαγγελματικο να λες οτι αφου απολυομαι δεν με νοιαζει για το δικο σου παιδι;

ΔΕΝ κλέινουν, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Αυτό ήταν μια φήμη που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι με αποκορύφωμα πριν 1-2 εβδομάδες.

Πίστεψε με, αν έκλειναν εγώ δεν θα ήμουν ε΄δω να γράφω, ούτε και οι άλλοι συνάδελφοι θα ήταν στα σπίτια τους. Θα είμασταν όλοι μπροστά στο υπουργείο.....

Τώρα, γιατί στο συγκεκριμένο ΚΕΔΔΥ εντέδρασαν έτσι σήμερα, δεν μπορώ να το ξέρω. Και δεν τους δικαιολογώ.

Είναι γεγονός ότι τα ΚΕΔΔΥ υπολειτουργούν γιατ΄πι το υπουργείο δεν στέλνει προσωπικό. Έστω αναπληρωτές αν έστελναν η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.

Εγώ βρίσκομαι σε εκπαιδευτική άδεια και όσο λέιπω η θέση μου δεν έχει καλυφτεί. ..

βρε κοριτσακι μου μην το παρεις προσωπικα. Αφου προκειται για υπηρεσια που υπολειτουργει οπως λες και το υπουργειο δεν στελνει προσωπικο, πως σου εδωσαν εκπαιδευτικη αδεια;

Θυμηθηκα την περιοδο που δουλευα σε νοσοκομειο και ολο το νοσηλευτικο προσωπικο ουρλιαζε και χτυπιοταν οτι δεν εχουν ατομα και η μια ηταν στην υποδοχη, η αλλη στην επιτροπη λοιμωξεων, η αλλη στο διοικητικο κοκ!

Επισης οταν ο αντρας μου δουλευε ως εκπαιδευτικος, οι μισοι μονιμοι ηταν αλλου γι'αλλου! Ενας στα γραφεια, αλλος στη επιθεωρηση, αλλος σε επιτροπες κλπ, κλπ. Ο καθενας δηλ. που ειχε και ενα μεσο την εκανε μ'ελαφρα...

Κι'εσυ βεβαιως θα νομιζεις οτι γραφω ειδικα για σενα και θ'αρχισεις να διαμαρτυρεσαι λεγοντας καποια δικαιολογια αλλα εγω μιλαω γενικα γιατι δυστυχως ετσι ειναι η κατασταση.

βρε κοριτσακι μου μην το παρεις προσωπικα. Αφου προκειται για υπηρεσια που υπολειτουργει οπως λες και το υπουργειο δεν στελνει προσωπικο, πως σου εδωσαν εκπαιδευτικη αδεια;

Θυμηθηκα την περιοδο που δουλευα σε νοσοκομειο και ολο το νοσηλευτικο προσωπικο ουρλιαζε και χτυπιοταν οτι δεν εχουν ατομα και η μια ηταν στην υποδοχη, η αλλη στην επιτροπη λοιμωξεων, η αλλη στο διοικητικο κοκ!

Επισης οταν ο αντρας μου δουλευε ως εκπαιδευτικος, οι μισοι μονιμοι ηταν αλλου γι'αλλου! Ενας στα γραφεια, αλλος στη επιθεωρηση, αλλος σε επιτροπες κλπ, κλπ. Ο καθενας δηλ. που ειχε και ενα μεσο την εκανε μ'ελαφρα...

Κι'εσυ βεβαιως θα νομιζεις οτι γραφω ειδικα για σενα και θ'αρχισεις να διαμαρτυρεσαι λεγοντας καποια δικαιολογια αλλα εγω μιλαω γενικα γιατι δυστυχως ετσι ειναι η κατασταση.

Δεν θα καθίσω να εξηγώ γιατί πήρα εκπαιδευτική άδεια.

Μέσο πάντως δεν είχα....

Καλό είναι βέβαια να προσέχουμε τι λέμε, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις.... Το τι γονόταν ότσν ο άντρα σου ήταν εκπαιδευτικός, και στην περιφέρεια που ήταν εκπαιδευτικός δεν μπορώ να το πω....

Εγώ μπορώ να μιλήσω ΜΟΝΟ για τα ΚΕΔΔΥ που γνωρίζω πώς λειτουργούν. Όσο για το ότι υπολειτουργεί η υπηρεσία...Ναι. Αν έχει 1 θέση ννηπιαγωγού, 2 δασκάλων, 2 φιλολόγων, 3 κοινωνικών λειτουργών και 3 ωυχολόγων (όπως τπο ΚΕΔΔΥ που ανήκω εγώ) και μόνιμο προσωπικό είμαι εγώ (νηπιαγωγός) και 1 ψυχολόγος....Το υπουργείο απλά δεν εγκρίνει κονδύλια για αναπληρωτές....

Διαφημίσεις

Θα μιλησω λοιπον για ατομα και καταστασεις που γνωριζω.

Αυτα που εχω βιωσει και οσα λες που δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητησω.

Οταν δουλευα εγω ειχα ζητησει εκπαιδευτικη αδεια και ημασταν 14 (δεκατεσσερα!!!) ατομα της ιδιας ειδικοτητας και μου την αρνηθηκαν ομοφωνα για να μην υπαρξει ελλειψη προσωπικου. Δε σχολιαζω την αποφαση. Πολυ καλα εκαναν.

Αν σε αλλες υπηρεσιες εχουν μονο ενα ατομο καποιας ειδικοτητας και του χορηγουν εκπαιδευτικη χωρις να εχουν εξασφαλισει αντικαταστατη, ε δεν κανουν καλά! Πως να το κανουμε!

Καλως σου εδωσαν αδεια και δε με αφορα. Οχι ομως χωρις προβλεψη του τι μελλει γενεσθαι!!! Αυτους σχολιασα και οχι εσενα, γι'αυτο σου ειπα μην το παιρνεις προσωπικα. :?

Θα μιλησω λοιπον για ατομα και καταστασεις που γνωριζω.

Αυτα που εχω βιωσει και οσα λες που δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητησω.

Οταν δουλευα εγω ειχα ζητησει εκπαιδευτικη αδεια και ημασταν 14 (δεκατεσσερα!!!) ατομα της ιδιας ειδικοτητας και μου την αρνηθηκαν ομοφωνα για να μην υπαρξει ελλειψη προσωπικου. Δε σχολιαζω την αποφαση. Πολυ καλα εκαναν.

Αν σε αλλες υπηρεσιες εχουν μονο ενα ατομο καποιας ειδικοτητας και του χορηγουν εκπαιδευτικη χωρις να εχουν εξασφαλισει αντικαταστατη, ε δεν κανουν καλά! Πως να του κανουμε!

Καλως σου εδωσαν και δε με αφορα. Οχι ομως χωρις προβλεψη του τι μελλει γενεσθαι!!! Αυτους σχολιασα και οχι εσενα. :?

Θεωρητικά, υπάρχει πρόβλεψη για να καλυφτεί η θέση μου. Υπάρχουν οι αναπληρωτές..... Πρακτικά, χρονικά πρώτα εγκρίνεται η άδεια και μετά στέλνουν αναπληρωτή. Αν δεν στείλουν, δεν ευθύνομαι εγώ που την πήρα, ούτε το συμβούλιο που μου την έδωσε. Ευθύνεται καθαρά το υπουργείο που δεν έστειλε αναπληρωτή.

Υπάρχει, βέβαια, και μια διάταξη (δεν ξέρω αν την γνωρίζεις) που λέει ότι όποιος έχει υποτροφία του ΙΚΥ και -μέχρι πέρυσι- άλλου κράτους πάιρνει την άδεια άμεσα....Μετά απλά η άδεια ανανεώνεται.....

Το θέμα, όμως δεν είναι ούτε η δική μου άδεια που πήρα, ούτε η δική σου που δεν πήρες.

Το θέμα είναι αν κλείνουν τα ΚΕΔΔΥ....