Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο καιρό θα χρειαστεί για την προσαρμογή?

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 18 μηνών και από την πρώτη μέρα κλαίει απαρηγόρητα!

στην αρχἠ τον άφησα 1 ώρα ύστερα 2 και έχουμε φτάσει τις 4.

όταν τον αφήνω.... μάλλον με το που φτάνουμε κλαίει σπαραχτηκά και όταν τον παίρνω το ίδιο.......η κυρία του με καθησηχάζεί ότι είναι καλός όση ώρα είναι εκεί.....αλλά δεν μπορώ να την πιστέψω!

Έπειτα έχει τρομερά νεύρα και χτυπάει όποιον βρει!!!!

Σε ένα μήνα που θα πάω στην δουλειά θα πρέπει να τον αφήνω για 9 ωρές!

μήπως να αρχίσω να ψάχνω νταντά????

Διαφημίσεις

Κοίτα δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά ο μικρός σου ειναι πολύ μικρός μωρε γιαυτό κάνει αυτές τις αντιδράσεις. Εδώ εγώ στις γιαγιάδες του τον άφησα όταν ήταν 14μηνών και γύρισα στη δουλεια και πάλι ειχα αντιδράσεις (μου κραταγε μούτρα). Πόσο καιρό τον έχεις αφήσει? Ο δικός μου τώρα που ειναι 3 και πήγε για 1η φορά την προηγουμενη δευτέρα, αντέδρασε με τρελο κλάμα και ουρλιαχτά τις πρώτες 4 μέρες και μετά όλα καλά. Τώρα με παρακαλαγε όλο το ΣΚ να τον παω σχολειο!!!

Παντως καθε παιδι ειναι διαφορετικο. Παιδακι γνωστής μου, πολύ κοινωνικο και με άλλα 2 αδελφάκια, πήγε πρώτη φορα΄στα 2 παιδικο και της πήρε 3εβδ. να προσαρμοστει. Ο αδελφός της αντιθετα (αρκετά κλειστούλης) δεν ειχε κανενα πρόβλημα. Τί να πεις!!!Αβυσσος η ψυχή του νηπιου!

s-age.pngs-age.png

Κι εμεις μια απο τα ιδια! Ειναι 19 μηνων και ξεκινησε παιδικο 1η Σεπτεμβρη..

Την πρωτη μερα δεν εκλαψε καθολου, απο την δευτερη ομως εως σημερα κλαμα κλαμα κλαμα!! Απο οτι μου λενε και οι δασκαλες σταματαει για λιγο το κλαμα, μετα το ξαναθυμαται και ξαναρχιζει, μονο οταν τον βαζουν στην κουνια ηρεμει λιγο.

Ακομα δεν εχει καταφερει να κατσει πανω απο 2,5 ωρες!

Αναρωτιεμαι, μηπως φταιει το οτι καθεται λιγο? Δηλαδη τοσο καιρο τον αφηνω 1,5 - 2 ωρες γιατι κλαιει, ισως αν αρχισω να τον αφηνω παραπανω (3-4 ας πουμε) θα το συνηθισει πιο ευκολα? Ή ειναι καλυτερα να κανουμε την προσαρμογη σε τοσο αργους ρυθμους?

Δεν βιαζομαι αλλα δεν μπορω να τον βλεπω να κλαιει ετσι! Σπιτι ευτυχως ειναι μια χαρα, ουτε νευρα τιποτα..

Σε παιδοτοπους κλπ τα πατε τα μικρα σας? το λεω επειδη μερικοι γονεις δεν πανε σε τετοια μερη τα παιδια τους για διαφορους λογους και το σεβομαι....

Ομως εχω ανακαλυψει οφέλη που δε το περιμενα. για μενα ο παιδοτοπος δεν ειναι ενα μερος για να παιξει μονο το παιδι αλλα για να κοινωνικοποιηθει σιγα σιγα ... πως αντιδρα ενα παιδακι αμα ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ( μεσα στη ροη του παιχνιδιου με αλλα παιδακια και οχι να πας να το αφησεις καπου κ να φυγεις) χασει απο τη "θεα" του τη μαμα εστω για καποια ωρα...?

εννοειται πως μιλαμε για σοβαρους παιδοτοπους και οχι μερη που ειναι χρυσορυχεια για τους ιδιοκτητες και στοιβαζουν τα παιδια με αθλιες συνθηκες.

Η μεγαλη μου πηγε παιδοτοπο λιγο μετα τους 12 μηνες που περπατουσε. η μικρη περιπου 6 μηνων ( την αφηνα μεσα στα μπαλακια με τα βρεφη που συνηθως ηταν αδεια). Δε ξερω αν ειναι τυχαιο, ΔΕ ΞΕΡΩ αν εχει να κανει το φυλο του παιδιου η ποιος τα κρατουσε ως τη μερα που πρωτοπανε σταθμο (εμενα η πεθερα μου η οποια τους διαβαζει τραγουδανε παιζουν δε λες πως τους λειπει κατι...) ΑΛΛΑ καμια απο τις 2 δεν εκλαψε η εστω δυσανασχετησε η με αναζητησε ιδιεταιρα οταν πηγαν 1η μερα σταθμο. Η μεγαλη πηγε μεγαλη σταθμο 2μισι χρονων μακαρι να μπορουσα να τη παω πιο νωρις αλλα λογω του νεογεννητου στο σπιτι μας ειχαν απαγορευσει οι γιατροι. τη 1η μερα εμεινε 4 ωρες και απο τη δευτερη 8ωρο. η μικρη πηγε 21μηνων κατευθειαν 8ωρο ...τις αφηνω στη πορτα ( τη καθεμια σε αλλο σταθμο) και ουτε με χαιρετανε, ειδαν παιδακια? τρεχουν να παιξουν!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εχεις δικαιο σε αυτο, εγω δυστυχως δεν εχω παιδοτοπο κοντα μου και δεν εχω και αυτοκινητο οποτε εχει παει λιγες φορες... παμε στην παιδικη χαρα βεβαια και το καλοκαιρι για δυο μηνες ειχε καθημερινα επαφη με παιδακια αλλα ειναι μικρος ακομα για να παιζει μαζι τους, πιο πολυ τα κοιταζε ή επαιζε μονος του διπλα τους.

Αυριο λεω να τον αφησω 3 ωρες να δω μηπως παει καλυτερα...

Παντως kazolina νομιζω τους κανει μεγαλυτερο καλο ο σταθμος παρα να καθονται σπιτι με νταντα, ειναι μικρουλια ακομα, θα συνηθισουν σιγα σιγα, σε ενα μηνα πιστευω θα εχει προσαρμοστει πια. Αν κλαιει μονο οταν σε βλεπει αυτο ειναι φυσιολογικο και πολυ καλο! Εμενα κλαιει και οσο λειπω γιαυτο αγχωνομαι!

Διαφημίσεις

και σήμερα έκλαιγε με το που πήραμε την στροφή! πριν καν φτάσουμε!

Σήμερα του έβαλα και μεσημεριανό .....θα τον αφήσω λίγο παραπάνω......μήπως και τελικά έτσι συνηθίσει!

Καλημέρα και καλή αρχή!

Κι εγώ τον δικό μου τον έστειλα όταν ήταν 17 μηνών. Σου βάζω το link με την ιστορία μας για να μην τα ξαναγράφω http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2134882&postcount=45.

Αν θες την γνώμη μου μην τον αφήσεις με ξένη γυναίκα μες στο σπίτι (δεν ακούμε και λίγα). Ο σταθμός θα τον βοηθήσει πολύ σε πολλά επίπεδα (εκτός των ιώσεων :-(), και θα μπορείς να είσαι λίγο πιο ήσυχη για το πως του φέρονται.

Δώσ' του όσο χρόνο χρειάζεται και προσπάθησε να δείχνεις ενθουσιασμένη εσύ η ίδια για το ότι πάει σχολείο. Εμείς παίρναμε κάθε φορά που γυρνούσε τηλέφωνο τη γιαγιά για να της δώσουμε με μεγάλη χαρά "αναφορά", τι έκανε στο σταθμό!

Πάντως ο γιος μου όλη τη χρονιά πέρσι, όταν πηγαίναμε να τον πάρουμε μόλις μας έβλεπε έβαζε τα κλάματα και όταν τον ρωτούσαμε αν πέρασε καλά και αν θέλει να ξαναπάει αύριο μας έλεγε "ναι" :?

Εχεις δικαιο σε αυτο, εγω δυστυχως δεν εχω παιδοτοπο κοντα μου και δεν εχω και αυτοκινητο οποτε εχει παει λιγες φορες... παμε στην παιδικη χαρα βεβαια και το καλοκαιρι για δυο μηνες ειχε καθημερινα επαφη με παιδακια αλλα ειναι μικρος ακομα για να παιζει μαζι τους, πιο πολυ τα κοιταζε ή επαιζε μονος του διπλα τους.

Αυριο λεω να τον αφησω 3 ωρες να δω μηπως παει καλυτερα...

Παντως kazolina νομιζω τους κανει μεγαλυτερο καλο ο σταθμος παρα να καθονται σπιτι με νταντα, ειναι μικρουλια ακομα, θα συνηθισουν σιγα σιγα, σε ενα μηνα πιστευω θα εχει προσαρμοστει πια. Αν κλαιει μονο οταν σε βλεπει αυτο ειναι φυσιολογικο και πολυ καλο! Εμενα κλαιει και οσο λειπω γιαυτο αγχωνομαι!

Κι ο παιδοτοπος παντως αν και ισως βοηθαει σχετικος είναι. Εμεις δεν εχουμε παει ποτε σε παιδοτοπο!!!Και οταν λεω ΠΟΤΕ το εννοώ. Στις κουνιες ενταξει πολύ συχνά, αλλά ο γιος μου δεν ειναι απο τα κοινωνικά παιδια που επαιζε με τα υπολοιπα ή ενσωματονώταν στην παρεα. Κι ομως με το σταθμο μετά απο τις 4 μερες ολα καλα. Θελω να πω μην κατηγορεις τον εαυτο σου, και με παιδοτοπους δεν μπορεις να προβλεψεις αντιδράσεις.

s-age.pngs-age.png

σας ευχαριστώ όλες για την εμψύχωση.....σήμερα η δασκάλα του με διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλός και κλαίει μόνο όταν τον αφήνω και όταν φεύγει......πιστεύω δεν έχει λόγο να μου πει ψέματα!!!!!

πάντως με το που τον πήρα μετά από λίγο ήταν χαρούμενος!

σταμάτησε τα νεύρα.....μάλλον συνηθίζει!

• 1 year later...

Όμως πόσο χρόνο χρειάζεται να προσαρμοστεί το παιδάκι μας στην δική μας απουσία; δηλαδή ο δικός μας δεν έχει πάει ακόμα σταθμό (κάθεται με τον μπαμπά του) αλλά μου ψιλοκρατάει μούτρα και .... θηλάζει όλη νύχτα...

Αν συνεχίσει έτσι θα καταρρέυσω... Δοντάκι δεν νομίζω ότι σκάει άμεσα, αλλά ξυπνάει και θέλει να θηλάσει για την επαφή περισσότερο. Και γενικώς όταν ξυπνάει χτυπιέται, δεν είναι ήρεμος δηλαδή. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Όμως πόσο χρόνο χρειάζεται να προσαρμοστεί το παιδάκι μας στην δική μας απουσία; δηλαδή ο δικός μας δεν έχει πάει ακόμα σταθμό (κάθεται με τον μπαμπά του) αλλά μου ψιλοκρατάει μούτρα και .... θηλάζει όλη νύχτα...

Αν συνεχίσει έτσι θα καταρρέυσω... Δοντάκι δεν νομίζω ότι σκάει άμεσα, αλλά ξυπνάει και θέλει να θηλάσει για την επαφή περισσότερο. Και γενικώς όταν ξυπνάει χτυπιέται, δεν είναι ήρεμος δηλαδή. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ

Αλλο να συνηθισει οτι θα το προσεχει καποιος αλλος και αλλο να μην του λοιπει η μαμα...

Ο μικρος μου ηταν στην ιδια ηλικια οταν ξεκινησα να δουλευω και ενω ολη μερα ηταν μια χαρα αρχισε να δυσκολευεται να κοιμηθει και να ξυπναει στην μεση της νυχτας για αγκαλιτσα ενω κοιμοταν σερι απο 40 ημερων... Εμας μας πειρε κανα χρονο να σταματησει να ξυπναει μες την νυχτα..

Αλλο να συνηθισει οτι θα το προσεχει καποιος αλλος και αλλο να μην του λοιπει η μαμα...

Ο μικρος μου ηταν στην ιδια ηλικια οταν ξεκινησα να δουλευω και ενω ολη μερα ηταν μια χαρα αρχισε να δυσκολευεται να κοιμηθει και να ξυπναει στην μεση της νυχτας για αγκαλιτσα ενω κοιμοταν σερι απο 40 ημερων... Εμας μας πειρε κανα χρονο να σταματησει να ξυπναει μες την νυχτα..

Ένα χρόνο ε; Απογοητεύτηκα... :-(

jTosp2.png

Ένα χρόνο ε; Απογοητεύτηκα... :-(

Εγω ειχα και τον μεγαλο και ασχολουμουν πολυ με αυτον. Γι αυτο ξυπναγε ο μικρος το βραδυ για να με εχει δικια του...