Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΗΠΙΟ-ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ???

Recommended Posts

Καλησπερα.ειναι η πρωτη μερα που γραφτηκα στο forum και θελω να ρωτησω κατι.

Ο γιος μου ειναι 5χρονων και θα παει νηπιο.Περυσι που πηγε προνηπιο ηταν στην ταξη του και νηπια και πιστευω πως και φετος ετσι μπερδεμενα θα ειναι παλι.Δεν τα χωριζουν.Το ερωτημα μου ειναι,αν γινεται παντου αυτο 'η μονο στο δικο μας ειναι ετσι?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

ετσι ειναι παντου κ ετσι ειναι το σωστο παιδαγωγικα,μη σε αγχωνει.βασιζεται στο οτι τα μικρα ακολουθουν τα μεγαλα κ τα μεγαλα γινονται δασκαλοι στα μικρα οποτε χρησιμοποιουν ξανα τις γνωσεις τους . ειναι η αλληλεπιδραση

Στα νηπιαγωγεία δεν χωρίζονται τα νήπια από τα προνήπια. Είνα όλα μαζί στο ίδιο τμήμα,.

Από τη συνύπαρξη ωφελούνται και οι 2 ηλικίες παιδιών, καθώς μαθαίνουν πρωτα από όλα τη συνύπαρξη. Μετά συνεργασία, επιπλέον προσπάθεια, σεβασμός προς τον μικρότερο και πιο αδύναμο κλπ κλπ κλπ.

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι το "πρόβλημα" σου έγκειται στο αν τα παιδιά θα μάθουν ή αν θα βαρεθούν αού θα επαναλαμβάνονται οι δραστηριότητες.

Από την πείρα μου, μπορώ να σου πω ότι 1) σε καμία περίπτωση δεν επαναλαμβάνονται οι δραστηριότητες, απλά οι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, και 2) ακόμα και αν κάποιες είναι ίδιες στο σχεδιασμό τους, στην υλοποίηση τους είναι σαν να κάνεις 2 διαφορετικές δραστηριότητες. Όταν έχεις ζωντανούς οργανοσμούς μπροστά σου, στην προκειμένη περίπτωση παιδιά, ποτέ δεν μπορείς να επαναλάβεις το ίδιο πράγμα μα τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πάντα κάτι θα διαφέρει!!!!

Kοριτσια,ευχαριστω για τις απαντησεις σας,με εκαναν να το σκεφτω διαφορετικα αυτο το ''μπερδεμενα''που αναφερω και ομολογω πως τωρα βρησκω λογικη σε αυτο.

Τωρα η σκεψη μου ειναι πως θα φανει στον μικρο μου που παντα εχει συνηθεια να παιζει με μεγαλυτερα παιδια και οι καλυτεροι φιλοι του ηταν πιο μεγαλοι (μου το ελεγε και η δασκαλα του αυτο).Πως θα νοιωθει αραγε φετος!?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν το είχα δει έτσι αλλά ..... με πείσατε. Όμως τί γίνεται με την αναλογία? 5 προνήπια και 20 νήπια? Ισχύουν αυτά που λέτε?

ναι γιατι;αφου προηγουνται τα νηπια γιαυτο ειναιπερισσοτερα στις εγγραφες

και εμενα κοριτσια αυτο το θεμα με προβληματισε σημερα που πηγα την μικρη για τον αγιασμο πρωτη μερα σε δημοσιο νηπιο... και θελω να ρωτησω.... τα παιδια χρονο με το χρονο εξελισσονται μηπως ειναι αδικο για τα νηπια να ειναι μαζι με τα προνηπια? περισυ την πηγαινα σε ιδιωτικο σχολειο παιδικο και προνηπιο.... εμαθε πολλα πραγματα απο εκει μπορω να πω και ημουν πολυ ευχαριστημενη απο τις γνωσεις που πηρε.. Φετος αποφασισα να την στειλω στο δημοσιο της γειτονιας μου οπου ειδα οτι στην ταξη της θα ειναι μαζι με τα προνηπια. θα δειξει... ελπιζω να μην της βγει σε κακο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...