Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοιμήθηκε μόνη της για πρώτη φορά!!!!

Recommended Posts

Σήμερα το μεσημέρι η Μάγια μου κοιμήθηκε μόνη της εντελώς!.... ανέβηκε στο διπλό κρεβάτι ξάπλωσε φαρδιά πλατιά μόνη της, και ενώ η Βίκυ έτρεξε να σηκωσει το τηλέφωνο (εγώ πήρα) και μίλησε 2 λεπτά, γύρισε και την βρήκε να κοιμάται! :shock::shock::shock::shock::D:D:D:D

Εδω και 2 εβδομάδες δείχνει σημάδια ανεξαρτησίας στον ύπνο. Κοιμάται σερί το βράδυ απο τις 10 και μισι - 11 μέχρι τις 8- 8 και μισι το πρωί, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Προτιμά να ξαπλώσουμε διπλα δίπλα και να μου κρατά το χεράκι για να την πάρει ο ύπνος , απο το να την έχω αγκαλιά (που μέχρι πρόσφατα, ήταν ο μόνος τρόπος που διάλεγε να κοιμάται!).

Και τώρα αυτό!.... :shock: Μεγαλώνει κι άλλο το κοριτσάκι μου!!!!!! :D

Και όλα αυτά χωρίς εγώ να προσπαθήσω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!!!!

Όλα αυτά τα γράφω - πέραν του να μοιραστώ το καμάρι μου που η μικρή μου μεγαλώνει!!!!! - για όλες τις μανούλες που έχουν δεύτερες σκέψεις όταν αγκαλιάζουν τα μωρά τους, όταν τα παίρνουν στο κρεβάτι τους για να κοιμηθούν μαζί τους, όταν δεν προσπαθούν να τα εκπαιδεύσουν όπως "πρέπει" από νωρίς στον ύπνο!

Να λοιπόν και ένα παράδειγμα παιδιού που θήλασε αποκλειστικά, κοιμόταν μόνο με αγκαλιές, δεν έκλαψε παραπάνω απο δευτερόλεπτα ποτέ, κοιμήθηκε κατα συρροήν αγκαλιά με τους γονείς της και τελικά αποφασίζει σιγά σιγά να κάνει τα κουμάντα της μόνη της!

Πιθανότατα να ξαναγυρίσει και στις παλιές της συνήθειες!...Με τα χαράς θα το υποδεχτώ και πάλι....Απλά χαίρομαι πουτ βλέπω το σποράκι μου σιγά σιγά να αποφασίζει μόνο του!!!!! :D:wink:

Διαφημίσεις

Μπραβοοοοοοοοοο!!!!!

Κι εμεις αν καμιαφορα κοιμαται μονη της,κανουμε παρτι!!Εμας δυστυχως δεν θελει αγκαλια καθολου,μονο καροτσι... :shock::shock:

Ειπαμε....εχουνε αποψη τα μωρα και μαλιστα ισχυρη.... :D

μπράβο σας!!! είμαι κι εγώ εδώ που έχω να πώ το ίδιο,για τον γιό μου,μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην αγκαλιά μου,αποκλειστικός θηλασμός,ύπνος μαζί όλοι στο κρεβάτι κλπ...ε ναι....κάποια στιγμή ανοίγουν τα φτερά τους!

Διαφημίσεις

Erica, είσαι η γκουρού μου!!!!!whacky108.gif

Ευχαριστώ που μοιράζεσαι όλα αυτά μαζί μας και έτσι παίρνω θάρρος! Εμείς καταλαβαινόμαστε :wink:

Η δικιά μου αντίθετα δείχνει σημάδια ανεξαρτησίας από την πιπίλα :shock: και θέλει να κοιμάται μόνο με το στήθος στο στόμα!

Αν αποφασίσει ότι δεν θέλει στήθος, δεν θέλει ούτε πιπίλα τον τελευταίο καιρό! Και εκνευρίζεται αν προσπαθήσω να της την βάλω...

Και επίσης δεν ήθελε ποτέ αγκαλιά για να κοιμηθεί! Από 6 μηνών ξαπλώνω δίπλα της, την θηλάζω και αργά η γρήγορα την παίρνει ο ύπνος...

Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί μόνη της!

Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρει και η δικιά μου ... :)

WLn5p2.png

μπραβο erica!!!!μεγαλωσατε!!!

τι ωραια????

κι εμενα το βραδυ αν τυχει να θελω να παω πουθενα αρχιζει και τσιριζει και κλαιει-εχει παθει μαμακιαση!!!και το βραδυ θελει να τον βαζω εγω στο κρεββατι αλλιως γκρινιαζει.την ημερα δεν τον νοιαζει-ουτε να με φτυσει.....

μπραβο στην ανεξαρτητη μαγια!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

πωπω αυτο κι αν ειναι αλμα αναπτυξης!! μπραβο στην μαγια! αυτα να τα διαβαζουν κατι μαμαδες που νομιζουν οτι αν παιρνεις το μωρακι αγκαλια και το εχεις μονιμα στο στηθος και τα αγκαλιαζεις συχνα κακομαθαινει.. ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!! με το καλο και τα επομενα βηματα στην ζωη της και παντα να τα λαμβανεις με τετοια χαρα!!

Πολύ χάρηκα βρε erica! Έχω διαβάσει σε διάφορα post σου πόσο σας έχει δυσκολέψει η κούκλα στον ύπνο, αλλά νομίζω ότι αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ :) . Και αν πάλι επιστρέψει στις παλιές της συνήθειες, όπως συχνά-πυκνά κάνει και ο δικός μου, τουλάχιστον θα έχετε πάρει μια ανάσα και θα έχει τσιτώσει λίγο η επιδερμίδα από τον ύπνο :).

Όλα αυτά τα γράφω - πέραν του να μοιραστώ το καμάρι μου που η μικρή μου μεγαλώνει!!!!! - για όλες τις μανούλες που έχουν δεύτερες σκέψεις όταν αγκαλιάζουν τα μωρά τους, όταν τα παίρνουν στο κρεβάτι τους για να κοιμηθούν μαζί τους, όταν δεν προσπαθούν να τα εκπαιδεύσουν όπως "πρέπει" από νωρίς στον ύπνο!

Ακόμη ένας λόγος που με έκανε να χαρώ, γιατί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και απ'ότι φαίνεται δικαιωνόμαστε :)

Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί μόνη της!

Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρει και η δικιά μου ... :)

Κι όμως θα συμβεί, να είσαι σίγουρη. Είδες η Μaya και αν δεις και σε δικά μου παλιότερα posts, ξεκινήσαμε από αυτοκόλλητοι στο μάρσιπο και στο sling μέχρι 4 μηνών να κουνιόμαστε πέρα-δώθε, συνεχίσαμε με κούνημα καθιστοί γιατί η πλάτη της μανούλας δεν έντεχε άλλο, ώσπου κάποια στιγμή γύρω στον 7ο άρχισα να τον βάζω μισοκοιμισμένο στην κούνια και σε λίγες μέρες κοιμόταν εντελώς μόνος του. Όταν λίγο μετά τον 8ο άρχισε να σηκώνεται μόνος του, είχε τρελαθεί τόσο από τη χαρά του που ήταν ικανός να χοροπηδάει μία ώρα στην κούνια παρόλο που κοιμόταν όρθιος. Εκεί ξαναρχίσαμε το κούνημα στην αγκαλιά, που μας παίρνει 3 λεπτά ακριβώς για να κοιμηθεί βαθιά. Τώρα τελευταία ενώ είναι στην αγκαλιά μου, μόλις αρχίζει να γλαρώνει, τεντώνεται και αρχίζει να μου δείχνει την κούνια. Τον βάζω και νάνι. Τρελή χαρά εμείς. Αυτά όλα το βράδυ. Το μεσημέρι που κοιμάται μαζί μας, από 5 μηνών περίπου, σταθερά πέφτει κάτω και κοιμάται.

Να σου πω και το εξής: την εποχή που είχαμε κόψει ενετελώς το νανούρισμα στην αγκαλιά, μου έλειπε :D.

Μπράβο σας κορίτσια!!!! Η Μάγια έχει γίνει ένα ώριμο μωράκι!!!!

Εμείς έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας πάντως!! Ο Ιάονας κοιμάται μόνο με αγκαλίτσα και μεμέ και ξυπνάει ακόμη 2-4 φορές το βράδι!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, υπάρχει φώς στο τούνελ!... :lol::lol:

Γι' αυτό και έγραψα, για να σας πω ότι πραγματικά θα συμβεί (τώρα που το σκέφτομαι, χαζή ανησυχία έχουμε....γίνεται να μην μεγαλώσουν τα βλαστάρια μας? Αργά η γρήγορα και αυτό θα γίνει!)

Αλλά όπως λέει και η evita,

θα δείτε που όταν θα αρχίσουν να κόβονται οι αγκαλίτσες ύπνου, αντί να ανακουφίζεστε, θα νοσταλγήτε!!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ - αν και νεα στο κουρμπετι - ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ!!!!! :wink:

Ax erica, μεσα στο μυαλο μου ησουνα. Καταρχην, αυτο ειναι υπεροχο!! Μας δινεις κουραγιο και σε εμας που θηλαζουμε και ακουμε τα χιλια μυρια!!! Ηθελα να ανοιξω θεμα πως εσεις που τα μωρα σας αποθηλασανε μονα τους τα κοιμιζετε. Δηλαδη: Εμενα τις περισσοτερες φορες κοιμαται στο στηθος, και οπως ειναι την σηκωνω και τη βαζω στο κρεββατακι της. Και σκεφτομαι, οταν καποια στιγμη, οπως και η δικια σου, δεν θελει αλλο στηθος, τι γινεται τοτε? Πως την κοιμιζουμε? Εσυ τι εκανες μετα τον αποθηλασμο?

Μα δεν έκανα κάτι διαφορετικό!

Γενικά δεν έκανα κάτι...ούτε για τον αποθηλασμό, αλλά ούτε και τώρα που φαίνεται να αλλάζει συνήθειες ύπνου....

Μόνη της τα κάνει όλα...

Ειδικότερα όμως για την αποκοίνηση στο στήθος, να σου πω ότι η Μάγια είχε πάρει πιπίλα από τον 4 μήνα περίπου. Ετσι κοιμόταν με πιπίλα και όχι στο στήθος. Άρα δεν ξέρω τι θα αποφασίσει να κάνει η δικιά σου αφού αποθηλάσει :roll:

Κάτι θα βρει πάντως και μόνη της, μην ανησυχείς! :D:wink:

Μπράβο βρε erica, ειστε το πρότυπό μας!!! Κια για τον αποθηλασμό και για τον υπνο. Μακαρι να τα κανει και η δικια μου κάποια στιγμη απο μόνη της. Αλλα φοβαμαι πως εχουμε ποοοοολυ δρομο μπροστά μας, εδω την αφηνω να κοιμαται και παω να κανω καμια δουλεια και ξυπναει....

GwASp3.png

Κορίτσια, υπάρχει φώς στο τούνελ!... :lol::lol:

Γι' αυτό και έγραψα, για να σας πω ότι πραγματικά θα συμβεί (τώρα που το σκέφτομαι, χαζή ανησυχία έχουμε....γίνεται να μην μεγαλώσουν τα βλαστάρια μας? Αργά η γρήγορα και αυτό θα γίνει!)

Αλλά όπως λέει και η evita,

θα δείτε που όταν θα αρχίσουν να κόβονται οι αγκαλίτσες ύπνου, αντί να ανακουφίζεστε, θα νοσταλγήτε!!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ - αν και νεα στο κουρμπετι - ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ!!!!! :wink:

ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ...για πολλα πραγματα...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Ωραία, διαβάζω αυτά που γράφετε και ευτυχώς και συμπάσχω. Κι εμείς ακόμη κοιμόμαστε με στήθος και ξυπνάει κάθε βράδυ μπορεί και 4 φορές ειδικά τώρα με τη ζέστη. Φυσικά κοιμόμαστε όλοι μαζί, για να δούμε θα θελήσει να κοιμηθεί μόνος του, τώρα είναι 8 μηνών. Εντωμεταξύ από άλλο φαγητό δεν το συζητάμε λίγο κουάκερ και λίγο γιαουρτάκι, αλλά όχι όλο το κεσεδάκι.Ελπίζω να είναι φυσιολογικά αυτό πιο πολύ με ενδιαφέρει και να καλύπτονται οι ανάγκες του.

Τι να πω κοριτσια!!! Ευχομαι να γινει σε ολες μας οπως στην Erica! Εγω δεν μπορω να αφησω το παιδι μου να κλαιει για να μαθει να κοιμηθει. Το εχω κανει νομιζω 2 φορες και το εχω μετανιωσει γιατι μετα η ιδια ηταν ενα αλλο παιδι, γκρινια, τα μουτρα στο πατωμα, ουτε να παιξει ουτε τιποτα. ΑΠο πιπιλα εμας ουτε το συζηταει. Θα δειξει!!!