Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πληροφορίες για χαλινό γλώσσας (παιδοχειρουργος)

Recommended Posts

καλησπερΑ σε ολους εχω ενα κοριτσακι 15 μηνων τωρα..εχει κοντοχαλινο αλλα δυστυχως το καθυστερρησαμε απο το αγχος και το φοβο μας..τωρα μου ειπαν οτι θελει ολικη ναρκωση θα αιμορραγει ,ραμμα κτλ..ειμαι πολυ χαλια..ειμαι απο λαμια θελω συστασεις για καλους παιδοχειρουργους..να κατεβω παιδων?εχει καποιος κανει χαλινεκτομη σε μικρουλι ιδιας ηλικιας να μου πει την διαδικασια?εχω ακουσει και για αναιμακτη ανωδυνη μεθοδο με λειζερ?ξερει κανεις ποσο κοστιζει?οποιος μπορει ας μου απαντησει ..ειμαι πολυ χαλια..

Διαφημίσεις

καλησπερΑ σε ολους εχω ενα κοριτσακι 15 μηνων τωρα..εχει κοντοχαλινο αλλα δυστυχως το καθυστερρησαμε απο το αγχος και το φοβο μας..τωρα μου ειπαν οτι θελει ολικη ναρκωση θα αιμορραγει ,ραμμα κτλ..ειμαι πολυ χαλια..ειμαι απο λαμια θελω συστασεις για καλους παιδοχειρουργους..να κατεβω παιδων?εχει καποιος κανει χαλινεκτομη σε μικρουλι ιδιας ηλικιας να μου πει την διαδικασια?εχω ακουσει και για αναιμακτη ανωδυνη μεθοδο με λειζερ?ξερει κανεις ποσο κοστιζει?οποιος μπορει ας μου απαντησει ..ειμαι πολυ χαλια..

και μενα ο γιος μου εχει κοντο χαλινο αλλα μας ειπε η παιδιατρος να μην αγχωνομαστε αφου μπορει και θηλαζει και αργοτερα να δουμε για επεμβαση και μας ειπε οτι πλεον οι επεμβασεις γινονται με λειζερ αλλα δε μας ειπε για γιατρο. δεν ξερω για λαμια εμεις ημαστε ηπειρο αλλα αν βρεις κατι αθηνα αν μπορεις πες και σε μενα.

υπομονη και μη στεναχωριεσαι ολα θα πανε καλα!

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

χαλινο γλωσσας

Κοντός Χαλινός Γλώσσας - Οδηγίες για το Παίδων

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

θελω πληροφοριες για γιατρους παιδοχειρουργους και πειτε μου πως ειναι η ολη διαδικασια..παιδια οποιοι το εχουν περασει ας με βοηθησουν

θελω πληροφοριες για γιατρους παιδοχειρουργους και πειτε μου πως ειναι η ολη διαδικασια..παιδια οποιοι το εχουν περασει ας με βοηθησουν

Ζωη γεια σου.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγχώθηκες τόσο πολύ.Το καντό χαλινό δημιουργεί προβλημα στην σίτιση τιυ παιδιού ή στην ομιλια?Μηπως σου είπαν ότι θα καθυστερηση αν μιλήσει καθαρά?Αν ναι ειναι λάθος.Επειδή ασχολουμαι με τετοιου είδους προβλήματα, ξερω παιδιά με κντό χαλινό που δεν υστερουν σε τίποτε σε σχεση με τα άλλα απλά χρειάστηκαν μερικά μαθηματα λογοθεραπειας για να διορθώσουν φωνήματα όπως λ, ρ, ν.Δεν ξέρω πως ακριβώς εχει η κατασταση με την κορούλα σου αλλα μην αγχωνεσαι

Διαφημίσεις

basika εχω αποφασισει να το κοψουμε για καλυτερη κινητικοτητα στη γλωσσα αλλα δεν ξερω ποσο επιπονη ειναι η διαδικασια για την μικρη και ανυσηχω πολυ..

basika εχω αποφασισει να το κοψουμε για καλυτερη κινητικοτητα στη γλωσσα αλλα δεν ξερω ποσο επιπονη ειναι η διαδικασια για την μικρη και ανυσηχω πολυ..

Αν το παιδί δεν εχει πρόβλημα στην ομιλία θα σου συνηστούσα να μην κανεις την επέμβαση.Αν δεις οτι μεγαλώνοντας δυσκολεύεται στην άρθρωση, τότε καντην, αφου παρεις την γνώμη λογοθεραπευτή.Σε μεγαλύτερα παιδιά γίνεται και σε ιατρειο ΩΡΛ.

θελω γενικα να την βοηθησω να μπορει να κινει την γλωσσα της φυσιλογικα.απλα ανυσυχω για την ολη διαδικασια.αν καποιος το εχει περασει ασ μας πει ως ηταν και αν πονανε μετα την επεμβαση

Zoe26 καλησπέρα. Εμείς κάναμε την διατομή του χαλινού της γλώσσας στον τότε 10 μηνών γιο μας στον κύριο Χουλάκη ΟΡΛ στο Παίδων-Αγ. Σοφίας. Η όλη διαδικασία κράτησε μισή ώρα και δεν χρειάστηκαν ράμματα. Η επέμβαση έγινε με ελαφριά νάρκωση γιατί το σημείο είναι δύσκολο. Το παιδί μόλις ξύπνησε θήλασε αμέσως και δεν έδειχνε να πονάει καθόλου. Μην στεναχωριέσαι, δεν είναι τίποτα. Σε καταλαβαίνω όμως γιατί και εμείς είχαμε πανικοβληθεί.

macena se ευχαριστω για τις πληροφοριες.εγω εμαι απο λαμια αν θελω να κλεισω ραντεβου στο παιδων ωρλ η παιδοχειρουργο πρεπει να ζητησω?ο κ χουλακησ καλος?σαν γιατρος και σαν ανθρωπος?δηλαδη ο μικρουλης σας μετα δεν εκλαιγε ?κανατε και εξετασεις αιματος πριν την επεμβαση?η ναρκωση πως γινεται?δηλαδη μιση ωρα απο την ναρκωση σας πηρε?και ποτε φυγατε απο το νοσοκομειο?

Διαφημίσεις

Ζoe26 καλησπέρα και συγγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω.

Εμείς είχαμε κλείσει τηλεφωνικά απογευματινό ραντεβού στο 1535 και πληρώσαμε γύρω στα 70 Ευρώ. Ναι, ο κύριος Χουλάκης είναι ΩΡΛ και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Για τον συγκεκριμένο γιατρό έχω ακούσει και από άλλους γονείς ότι δεν είναι από τους επεμβατικούς και αν δεν χρειάζεται θα σε αποτρέψει από την επέμβαση. Να φανταστείς, είδε τον γιο μου για πρώτη φορά όταν ήταν 4 μηνών και μας είπε να περιμένουμε 6 μήνες ακόμα μπας και διορθωθεί το πρόβλημα. Δεν διορθώθηκε όμως και έτσι κάναμε την επέμβαση η οποία πραγματικά δεν είναι τίποτα. Εξετάσεις αίματος δεν χρειάστηκαν. Ο μικρός έκλαιγε πάρα πολύ όταν μου τον πήραν για να τον κοιμήσουν και είχα τρελαθεί. Μετά από 20 λεπτά περίπου με φώναξαν και μου τον έδωσαν κοιμησμένο για να τον πάω σε ένα δωμάτιο μέχρι να ξυπνήσει. Ο μικρός ξύπνησε μετά από μισή ώρα περίπου και ήταν σαν να μην έγινε τίποτα απολύτως. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μετά από έναν ολόκληρο μήνα έβγαλε τελείως την γλώσσα του για πρώτη φορά. Η παιδίατρος μου είπε ότι χρειάστηκε τόσο για να ανακαλύψει ότι μπορεί να το κάνει. Θα δείς ότι όλα θα πάνε καλά και σε εσάς.:-):-):-)

• 3 weeks later...

γνωριζει κανεις τον κ ευαγγελο παπανδρεου στο παιδων..?αυτον μας συστησε ο παιδιατρος για τον χαλινο της μικρης..θελω να του κανω τηλ για ραντεβου..οσο πλησιαζει ο καιρος εχω πολυ αγχος.καμια αλλη μαμα που περασε αυτην την διαδικασια?να μου πει την εμπειρια της:|

Καλησπέρα σας, είναι η πρώτη φορά που απαντώ στο forum παρότι το παρακολουθώ πολλά χρόνια. Εμείς κόψαμε το χαλινό και στα δυο μας παιδακια, στον μεγάλο όταν ήταν 8 μηνών και στον μικρό μας 16 μηνών.Σε κανένα παιδί δεν καναμε νάρκωση γιατί ο γιατρός δεν το έκρινε απαραίτητο και μάλιστα στο πρώτο δεν εκανε ραμματα και στον δευτερο ένα. Ηταν μια διαδικασία λιγοτερο απο μια ωρα έκλαψαν λίγο τα μικρά, όλα πηγαν τέλεια και τωρα πια 4ων χρονων ο ενας και 2,5 ο άλλος δεν βάζουν γλωσσα μέσα τους. Οπότε μήπως να το ψαχνες λίγο μήπως δεν χρειαζεται όλη αυτή η διαδικασία, και στρεσάρεσαι τσάμπα?

"Και οταν θα ερθουν οι καιροί, που θα 'χει σβήσει το κερί στη καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα......"

linguini σε ευχαριστω που μου απαντησες.μετα το ραμμα δεν πονουσε ο μικρος?αυτο μετα πεφτει μονο του?κανατε και εξετασεις αιματος πριν?ποιος γιατρος σου εκανε τις επεμβασεις?

Διαφημίσεις

zoe κ ο δικος μου γιος ειχε κοντο χαλινο , η παιδιατρος που τον παρακολουθει ηταν της αποψης να τον κοψουμε αμεσα πριν γινει 6 μηνων γιατι μετα σκληραινει κ θελει ναρκωση. παρολου που διαβασα διαφορα στο ιντερνετ κ οι αποψεις διιστανται για το αν πρεπει να κοπει ή οχι αποφασισα να το κοψουμε. πηγα στο ιποκρατειο σε παιδοχειρουργο ο οποιος μου εκανε παλι την αναλυση οτι οι αποψεις διιστανται πανω στο θεμα για το αν πρεπει να κοπει κ οτι ειναι στην κριση του παιδιατρου που παρακολουθει το παιδι κ στον γονιο φυσικα...

τελικα πηραμε την αποφαση κ το κοψαμε (ΕΥΤΥΧΩΣ)

δεν ηταν απολυτως τπτ , δεν χρειαστηκε ναρκωση, κρατησε μολις 5 λεπτα ουτε ραμματα ουτε τπτ κ η πληγουλα επουλωθηκε απο μονη της μεσα σε 1 το πολυ 2 ωρες !!!

πραγματι χαιρομαι παρα πολυ που δεν επηρεαστηκα κ την εκανα την επεμβασουλα γιατι θεωρω οτι ειναι πολυ πιο επωδυνο κ αγχωτικο να τρεχω μετα σε λογοθεραπαυτες κτλ κ προβλημα με την ομιλια να μην εχει ποτε δεν θα μπορει να κανει ολες τις κινησεις η γλωσσα αν δεν την κοψεις (πως θα γλυφει πχ το παγωτο)

οπως κ να χει ποτε δεν ειναι αργα να την κανεις κ μην το σκεφτεσαι καν

dimi μηπως ειναι ευκαιρια να το κοψετε το χαλινο τωρα που ειναι μοκρο κ η διαδικασια ειναι πολυ απλη?

Καλησπέρα, δεν πονούσαν κανένα απο τα δυο. Περισσότερο απο την τρομάρα τους και την άσπρη ποδιά έγινε όλο το θέμα.Το ράμμα έπεσε μόνο του και όλα πολύ καλά μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Και σε μας αρχικά ο γιατρός άρχισε να λέει πως αν θέλουμε το 100% της επιτυχίας και για να είμαστε σίγουροι οτι θα πετύχει να τους κάναμε επεμβαση με νάρκωση κτλ κτλ όλα δηλαδή αυτά που σου λένε και σένα. Επειδή όμως ήμασταν πολύ αντίθετοι σε κάτι τετοιο ευτυχώς δέχτηκε και κάναμε το απλό κόψιμο και είχαμε 100% επιτυχία και στους δυο. Για μένα μην το αφήνεις για το λόγο να μπορείς να κουμαντάρεις το μικρό στην αγκαλιά σου και να βρείς εναν γιατρό που να μην σας ταλαιπωρήσει τσάμπα. Εμείς το κάναμε στην Πάτρα σε εναν εξαιρετικό γιατρό που δέχεται και το ταμείο μας και που δεν επιμένει να ταλαιπωρεί κόσμο χωρίς λόγο.... Πάντως μην αγχώνεσαι ειλικρινά δεν είναι τίποτα!

"Και οταν θα ερθουν οι καιροί, που θα 'χει σβήσει το κερί στη καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα......"

Η Διαδικασια δεν ειναι τιποτα και οσο πιο μικρο το κανει τοσο καλυτερα

καναμε επεμβαση σε χαλινο γλωσσας και χειλους σε ναρκωση ολικη ( μικρη ποσοτητα ) για να μην υπαρχει προβλημα και κοινιεται το παιδι δθαρκει πολυ λιγο και μετα δεν ποναει καθολου αμα θες μπρω να σου δωσω γιατρους

• 3 weeks later...

κοριτσια σας ευχαριστω ολες σας για το ενδιαφεροντελικα εκλεισα για την τριτη ραντεβου στο παιδων απογευματινο στον κ παπανδρεου. να δει την μικρη και νΑ μας πει ποτε θα παμε για την επεμβαση..εχω αγχος οσο πλησιαζουν οι μερες..μετα ποσες ωρες μεινατε στο νοσοκομειοσας ειπε ο γιατρος να τα ταισετε γαλα κανονικα μετα?αχ κλαμα που θα ριξει το μικρουλι μου..βλακεια μας που δεν της το κοψαμε οταν ηταν μικρουλα...για τον γιατρο ξερει καμια τιποτα?

• 3 months later...

ΣΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΙΝΕΡΚΤΟΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΜΑΣΕΙΠΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑΡΚΩΣΗ ΟΥΤΕ ΡΑΜΜΑ..ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ..ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΟΥΝ..ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΜΙΚΡΗ ΘΑ ΣΚΟΥΖΕΙ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ..ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΤΕ..ΑΧ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΤΡΕΛΑ ΠΑΛΙ..ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΛΕΤΕ?

• 1 year later...

Κορίτσια καλησπέρα! Εχθές η παιδίατρος μας είπε ότι ο μικρός μας πιθανόν να χρειαστεί χαλινερκτομή. Διαβάζω για διάφορους παιδοχειρουργούς, μήπως γνωρίζει κάποια τον Αλεξάνδρου στο Παίδων Πεντέλης?

Οι άντρες της ζωής μου...

Κορίτσια καλησπέρα! Εχθές η παιδίατρος μας είπε ότι ο μικρός μας πιθανόν να χρειαστεί χαλινερκτομή. Διαβάζω για διάφορους παιδοχειρουργούς, μήπως γνωρίζει κάποια τον Αλεξάνδρου στο Παίδων Πεντέλης?

Ουπς!!!! Τι παθατε????.....δεν ειναι κατι σοβαρο ετσι οπως το γραφεις και με τα λιγα που γνωριζω θα περασει γρηγορα εαν αποκατασταθει??? εγω ειμαι απο δραμα αλλα τα κοριτσια απο τα μερη σου ευχομαι γρηγορα να σε κατατοπησουν για γιατρο....περαστικα στον γαμπρουλη μου!!!!!

Υγ....ολα θα οανε καλα εαν τελικα κανετε επεμβασουλα στη γλωσιτσα....ειναι ρουτινα.....πλεον....μην αγχωνεσαι...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ουπς!!!! Τι παθατε????.....δεν ειναι κατι σοβαρο ετσι οπως το γραφεις και με τα λιγα που γνωριζω θα περασει γρηγορα εαν αποκατασταθει??? εγω ειμαι απο δραμα αλλα τα κοριτσια απο τα μερη σου ευχομαι γρηγορα να σε κατατοπησουν για γιατρο....περαστικα στον γαμπρουλη μου!!!!!

Υγ....ολα θα οανε καλα εαν τελικα κανετε επεμβασουλα στη γλωσιτσα....ειναι ρουτινα.....πλεον....μην αγχωνεσαι...

σε ευχαριστώ συμπεθέρα!!! ναι δεν είναι τίποτα, το είχε κάνει και ο κουνιάδος μου μικρός. Διαβάζω κιόλας ότι είναι ρουτίνα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως θα κάτσε ακίνητος ο μάγκας! Μας είπε η γιατρός ότι ίσως και να μη χρειαστεί, είναι πολύ λίγο και ίσως δε χρειαστεί. Η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη. Πας, κόβει, φεύγεις!

Οι άντρες της ζωής μου...

σε ευχαριστώ συμπεθέρα!!! ναι δεν είναι τίποτα, το είχε κάνει και ο κουνιάδος μου μικρός. Διαβάζω κιόλας ότι είναι ρουτίνα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως θα κάτσε ακίνητος ο μάγκας! Μας είπε η γιατρός ότι ίσως και να μη χρειαστεί, είναι πολύ λίγο και ίσως δε χρειαστεί. Η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη. Πας, κόβει, φεύγεις!

Καποιος τροπος θα υπαρχει....ο μαγκας σου θα τα καταφερει....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012