Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μονο θηλάζει - δε θελει να πιει το αντλημένο γάλα

zouzounel

Recommended Posts

Η μπεμπα μου χρονίζει σε λίγες μέρες. Θηλάζει πρωί-μεσημέρι-απογευμα και όοολο το βράδυ. Επεστρεψα στη δουλειά όταν ήταν 4 μηνών, αντλούσα και το γάλα της το εδινε η νταντά μας, με μπιμπερό. Εδώ και 3 εβδομάδες η νταντά μας ειχε ενα ατύχημα και ξεκουράζεται στο σπίτι μας, οπότε εγώ πήρα την άδειά μου (2 εβδομάδες) και για μερικές εβδομάδες ακόμα μας βοηθάει η πεθερά μου.

Ομως: η μπεμπα πλεον δε θελει να πιει το αντλημένο γάλα, ούτε με μπιμπερό, ούτε με ποτηράκι, ούτε με καλαμάκι, ούτε με κουτάλι! Εννοείται ότι δεν πινει ξενο γάλα, ούτε τρώει γιαουρτι (ούτε κατσικίσιο, ούτε αγελαδινό, ούτε παιδικό). Τον Μάιο της ειχε δωσει η νταντά μας γάλα σκονη, ήπιε με το ζόρι 30 ml και εκανε εμετό. Το ίδιο και με το γιαούρτι (λίγες κουταλιές και μετά από κανα μισάωρο εκανε εμετό). Της εκανα αιματολογικές εξετασεις και τεστ αλλεργίας στο γάλα και στο αβγο (όταν δοκιμασε δυο κουταλίτσες κρόκο, γεμισε καντήλες) και ειναι αρνητικά (βεβαια μας εξηγησε ο παιδίατρος ότι αυτό δε σημαινει ότι δεν εχει αλλεργία, οπότε προς το παρόν απέχουμε απ' όλα τα γαλακτοκομικά μέχρι νεωτέρας). Οι εξετάσεις εδειξαν χαμηλό σίδηρο (23) και χαμηλή φεριττίνη (7), οπότε και ξεκινήσαμε σίδηρο. Η διατροφή της κατά τ' άλλα περιλαμβάνει τα κλασικά λαχανικά, μοσχάρι, κοτόπουλο και εχει δοκιμάσει και χοιρινό. Δεν εχουμε ξεκινήσει ακόμα ψάρι και πορτοκάλι.

Το βάρος της ειναι καλό (10.200) και το ύψος της τον Μάιο που την μετρησε ο γιατρός ήταν 76 εκατοστά, από τα ρουχα της βλεπω ότι εχει ψηλώσει κι άλλο, από ανάπτυξη πάμε καλα δλδ. Επισης να αναφερω ότι εδώ και 3 μήνες δεν εχει παρει πολύ βάρος (9.800 τον Μάιο, 10 τον Ιούνιο, 10.200 τον Ιούλιο), αλλά πιστεύω ότι δε χρειάζεται να ανησυχώ, μιας και τα μπουτάκια μας τα έχουμε :) Δοντάκια δεν εχει ακόμα, τωρα βγαίνει το πρωτο κάτω, και ειναι φουσκωμενα τα ουλα της επάνω, όπως τα βλεπω πιστεύω ότι θα βγουν 3-4 δοντια μαζί. Ειναι πολύ ανησυχη το βράδυ (μπορει να ξυπνήσει και 5-6 φορές), πιστεύω λόγω δοντιών, θηλάζει λίγο και ξανακοιμάται.

Αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα την περάσει με τον μπαμπα της και τα πεθερικά μου, εκτός Αθηνών. Δυστυχώς δε γινόταν αλλιώς. Εγώ θα αντλώ, ώστε να διατηρηθεί η παραγωγή και θα πηγαινω Τετάρτη και μετά Παρασκευή και Σ/Κ (θα ήθελα καθε μερα, αλλά η απόσταση ειναι 250 χλμ μόνο να πάω). Τις ημερες/νύχτες που θα ειμαι εκει θα θηλάζει, αλλά προβληματίζομαι τι θα γινει τις υπολοιπες. Ηδη σήμερα το πρωί που έφυγα δεν ήπιε γάλα. Τρώει φρουτοκρεμα, σουπιτσα το μεσημερι και απογευματινο κανονικά από τη γιαγιά, αλλά γάλα... ούτε να το δει! Ενώ πριν λίγες εβδομάδες μόλις εβλεπε το μπιμπερό ξεσηκωνε την πολυκατοικία από τις φωνές, μεχρι να της το δώσουν. Γιατί τέτοια αλλαγή? Και τι μπορώ να κανω για να πιει το γάλα? Κανενα κόλπο γνωρίζετε να μου πείτε? Α, ούτε κοιμισμένη δεν κατάφερε η γιαγιά να της το δώσει...

Με τον γιο μου δεν ειχα τέτοιο πρόβλημα, και μπιμπερό έπαιρνε και γάλα ξενο έπινε, χωρίς πρόβλημα, μπορούσα να εναλάσσω στήθος, ψευδοθηλές και μπιμπερό... μόνο πιπίλα δεν ήθελε, ό,τι άλλο έβγαζε φαί το επαιρνε ευχαρίστως, οπότε δεν ξερω πώς να αντιμετωπίσω τέτοια συμπεριφορά...

Εν τω μεταξυ δε σας κρύβω ότι έχω ψιλοκουραστεί με τον θηλασμό... Θηλάζω από το 2009, ηθελα να σταματήσουμε όταν θα χρόνιζε η μπεμπα, αλλά δεν τη βλέπω να συνεργάζεται (κάτι ξερει εκεινη, εγώ τι θα κάνω...)

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Η μπεμπα μου χρονίζει σε λίγες μέρες. Θηλάζει πρωί-μεσημέρι-απογευμα και όοολο το βράδυ. Επεστρεψα στη δουλειά όταν ήταν 4 μηνών, αντλούσα και το γάλα της το εδινε η νταντά μας, με μπιμπερό. Εδώ και 3 εβδομάδες η νταντά μας ειχε ενα ατύχημα και ξεκουράζεται στο σπίτι μας, οπότε εγώ πήρα την άδειά μου (2 εβδομάδες) και για μερικές εβδομάδες ακόμα μας βοηθάει η πεθερά μου.

Ομως: η μπεμπα πλεον δε θελει να πιει το αντλημένο γάλα, ούτε με μπιμπερό, ούτε με ποτηράκι, ούτε με καλαμάκι, ούτε με κουτάλι! Εννοείται ότι δεν πινει ξενο γάλα, ούτε τρώει γιαουρτι (ούτε κατσικίσιο, ούτε αγελαδινό, ούτε παιδικό). Τον Μάιο της ειχε δωσει η νταντά μας γάλα σκονη, ήπιε με το ζόρι 30 ml και εκανε εμετό. Το ίδιο και με το γιαούρτι (λίγες κουταλιές και μετά από κανα μισάωρο εκανε εμετό). Της εκανα αιματολογικές εξετασεις και τεστ αλλεργίας στο γάλα και στο αβγο (όταν δοκιμασε δυο κουταλίτσες κρόκο, γεμισε καντήλες) και ειναι αρνητικά (βεβαια μας εξηγησε ο παιδίατρος ότι αυτό δε σημαινει ότι δεν εχει αλλεργία, οπότε προς το παρόν απέχουμε απ' όλα τα γαλακτοκομικά μέχρι νεωτέρας). Οι εξετάσεις εδειξαν χαμηλό σίδηρο (23) και χαμηλή φεριττίνη (7), οπότε και ξεκινήσαμε σίδηρο. Η διατροφή της κατά τ' άλλα περιλαμβάνει τα κλασικά λαχανικά, μοσχάρι, κοτόπουλο και εχει δοκιμάσει και χοιρινό. Δεν εχουμε ξεκινήσει ακόμα ψάρι και πορτοκάλι.

Το βάρος της ειναι καλό (10.200) και το ύψος της τον Μάιο που την μετρησε ο γιατρός ήταν 76 εκατοστά, από τα ρουχα της βλεπω ότι εχει ψηλώσει κι άλλο, από ανάπτυξη πάμε καλα δλδ. Επισης να αναφερω ότι εδώ και 3 μήνες δεν εχει παρει πολύ βάρος (9.800 τον Μάιο, 10 τον Ιούνιο, 10.200 τον Ιούλιο), αλλά πιστεύω ότι δε χρειάζεται να ανησυχώ, μιας και τα μπουτάκια μας τα έχουμε :) Δοντάκια δεν εχει ακόμα, τωρα βγαίνει το πρωτο κάτω, και ειναι φουσκωμενα τα ουλα της επάνω, όπως τα βλεπω πιστεύω ότι θα βγουν 3-4 δοντια μαζί. Ειναι πολύ ανησυχη το βράδυ (μπορει να ξυπνήσει και 5-6 φορές), πιστεύω λόγω δοντιών, θηλάζει λίγο και ξανακοιμάται.

Αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα την περάσει με τον μπαμπα της και τα πεθερικά μου, εκτός Αθηνών. Δυστυχώς δε γινόταν αλλιώς. Εγώ θα αντλώ, ώστε να διατηρηθεί η παραγωγή και θα πηγαινω Τετάρτη και μετά Παρασκευή και Σ/Κ (θα ήθελα καθε μερα, αλλά η απόσταση ειναι 250 χλμ μόνο να πάω). Τις ημερες/νύχτες που θα ειμαι εκει θα θηλάζει, αλλά προβληματίζομαι τι θα γινει τις υπολοιπες. Ηδη σήμερα το πρωί που έφυγα δεν ήπιε γάλα. Τρώει φρουτοκρεμα, σουπιτσα το μεσημερι και απογευματινο κανονικά από τη γιαγιά, αλλά γάλα... ούτε να το δει! Ενώ πριν λίγες εβδομάδες μόλις εβλεπε το μπιμπερό ξεσηκωνε την πολυκατοικία από τις φωνές, μεχρι να της το δώσουν. Γιατί τέτοια αλλαγή? Και τι μπορώ να κανω για να πιει το γάλα? Κανενα κόλπο γνωρίζετε να μου πείτε? Α, ούτε κοιμισμένη δεν κατάφερε η γιαγιά να της το δώσει...

Με τον γιο μου δεν ειχα τέτοιο πρόβλημα, και μπιμπερό έπαιρνε και γάλα ξενο έπινε, χωρίς πρόβλημα, μπορούσα να εναλάσσω στήθος, ψευδοθηλές και μπιμπερό... μόνο πιπίλα δεν ήθελε, ό,τι άλλο έβγαζε φαί το επαιρνε ευχαρίστως, οπότε δεν ξερω πώς να αντιμετωπίσω τέτοια συμπεριφορά...

Εν τω μεταξυ δε σας κρύβω ότι έχω ψιλοκουραστεί με τον θηλασμό... Θηλάζω από το 2009, ηθελα να σταματήσουμε όταν θα χρόνιζε η μπεμπα, αλλά δεν τη βλέπω να συνεργάζεται (κάτι ξερει εκεινη, εγώ τι θα κάνω...)

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη!

μπορει να της λειπει η νταντα της,,,οταν θα επιστρεψει θα ξαναπιει η γνωμη μου μπορει να κανω λαθος

μεχρι τοτε ας φαει αλλα πραγματα γιαουρτακια κρεμουλες

μπορει να της λειπει η νταντα της,,,οταν θα επιστρεψει θα ξαναπιει η γνωμη μου μπορει να κανω λαθος

μεχρι τοτε ας φαει αλλα πραγματα γιαουρτακια κρεμουλες

το σκέφτηκα κι αυτό με τη νταντά... θα δειξει...

αν διαβασες, γαλακτοκομικά δεν τρώει. ούτε κρέμες εμπορίου θελει. δυο-τρεις κουταλιές και μετά το στοματάκι δεν ανοιγει με τίποτα! :)

τωρα που ειναι με τη γιαγιά, κανει μόνο 3 γεύματα (φρουτο, μεσημεριανο, απογευματινο) και τίποτε άλλο, δεν πίνει γάλα, ούτε το βράδυ

εκει ψαχνω μια λύση...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εγω θα το ριξω στο ψυχολογικο, εφυγε η νταντα φοβαται οτι θα φυγεις κι εσυ,,,οσο μικρη κι αν ειναι εξηγησε της με απλα λογακια για την νταντα οτι δεν την εγκατελειωψε κι οτι θα γυρισει οταν θα γινει καλα,, κι οτι ουτε κι εσυ θα την εγκαταλειψεις θα λειψεις για λιγο κι οτι οταν επιστρεψεςι θα ειναι ολα οπως πριν

τωρα στο πρακτικο αν δεν θελει ασε μονον με το φαι και τα φρουτα,, καθε μερα την αντιμετωπιζεις σαν καινουργια, ξανα προσπαθεια ξανα γαλα ξανα ποτηρακι ξανα μπιμπερο, καποια στιγμη θα το ξαναπιει,,,μην της δειχνεις οτι σε αγχωνει αν δεν το πινει

καλα αγαπουλα μου πες οταν εισαι ετοιμη θα ξαναπιεις,,,αφου επινε πριν θα ξαναπιει φαση ειναι,,,

γιαουρτι γιατι δεν τρωει?τυρακι τριμενο στο φαγητο?η στο χερακι?

...Εννοείται ότι δεν πινει ξενο γάλα, ούτε τρώει γιαουρτι (ούτε κατσικίσιο, ούτε αγελαδινό, ούτε παιδικό). Τον Μάιο της ειχε δωσει η νταντά μας γάλα σκονη, ήπιε με το ζόρι 30 ml και εκανε εμετό. Το ίδιο και με το γιαούρτι (λίγες κουταλιές και μετά από κανα μισάωρο εκανε εμετό). Της εκανα αιματολογικές εξετασεις και τεστ αλλεργίας στο γάλα και στο αβγο (όταν δοκιμασε δυο κουταλίτσες κρόκο, γεμισε καντήλες) και ειναι αρνητικά (βεβαια μας εξηγησε ο παιδίατρος ότι αυτό δε σημαινει ότι δεν εχει αλλεργία, οπότε προς το παρόν απέχουμε απ' όλα τα γαλακτοκομικά μέχρι νεωτέρας).

ο παιδίατρος υποψιάζεται δυσανεξια στη λακτόζη. για την ωρα δεν της δινω γαλακτοκομικά.

τυράκι στο χεράκι δεν το σκέφτηκα, για να πω την αλήθεια, αλλά δεν εχει δοντάκια, πώς θα το κόψει? ειχα δοκιμάσει να της δωσω ανθότυρο, αλλά δεν της άρεσε.

ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

ο παιδίατρος υποψιάζεται δυσανεξια στη λακτόζη. για την ωρα δεν της δινω γαλακτοκομικά.

τυράκι στο χεράκι δεν το σκέφτηκα, για να πω την αλήθεια, αλλά δεν εχει δοντάκια, πώς θα το κόψει? ειχα δοκιμάσει να της δωσω ανθότυρο, αλλά δεν της άρεσε.

ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον. :)

ποσο ειναι?τυρακι του τοστ κιτρινο η la vache qui rit

τελος κι αν δεν πιει για λιγο δεν νομιζω οτι τρεχει κατι,,εξαρταται την ηλικα δεν εχω καταλαβει ποσο ειναι,,τριψτε τυρακι στο φαγητο της

Ωχ βρε συ τι τραβας!!!Καπου εδω μεσα διαβασα για γαλα αμυγδαλου που το κανουνε ειτε κρεμουλες π.χ. περνει μουσλι βιολογικο κ κανεις κρεμα η αλλο...με κορν φλειξ,σταφιδες ,κανελα κ αποξυραμενα.Ετσι θα αναπληρωνει το ασβεστιο.Ειναι θθεμα να βρεις τροφες με ασβεστιο που να τις τρωει κ υστερα τροπο παρασκευης.Κοιτα κ στους vintage προτεινουν ωραιες λυσεις

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

ποσο ειναι?τυρακι του τοστ κιτρινο η la vache qui rit

τελος κι αν δεν πιει για λιγο δεν νομιζω οτι τρεχει κατι,,εξαρταται την ηλικα δεν εχω καταλαβει ποσο ειναι,,τριψτε τυρακι στο φαγητο της

Χρονισε εχθές, καναμε και παρτυ :) Ουτε την τούρτα της δεν ηθελε να δοκιμάσει (μια κουταλιτσα κρεμα της εδωσα και την εφτυσε). Δοκιμασα τυράκια τριγωνάκια και δεν τα θελει. Φετα της εδωσα και της αρεσε, αλλά δε θελω πολύ μωρε γιατί εχει αλάτι.

Ωχ βρε συ τι τραβας!!!Καπου εδω μεσα διαβασα για γαλα αμυγδαλου που το κανουνε ειτε κρεμουλες π.χ. περνει μουσλι βιολογικο κ κανεις κρεμα η αλλο...με κορν φλειξ,σταφιδες ,κανελα κ αποξυραμενα.Ετσι θα αναπληρωνει το ασβεστιο.Ειναι θθεμα να βρεις τροφες με ασβεστιο που να τις τρωει κ υστερα τροπο παρασκευης.Κοιτα κ στους vintage προτεινουν ωραιες λυσεις

Μουσλι βιο της εδωσα με δικό μου γάλα, τίποτα. Βαζει τα χερακια της στα μαγουλάκια της και γυριζει το κεφάλι και μόνο που το βλεπει. Νομίζω ότι δε συμπαθεί το άσπρο χρώμα :) Οι vintage τι ειναι φιλενάδα???

Το Σ/Κ που πηγα στα πεθερικά μου τη θηλασα (δεν εφερε αντιρρηση, ευτυχώς). Εχω γεμίσει την κατάψυξη με γάλα που δεν ξερω τι να το κάνω (λυπάμαι και να το πετάξω). Ειπα στην πεθερά μου να παρει μπρόκολο, αλλά δε βρηκε βιολογικό και δε θελει λεει να της δωσει άλλο. Εν τω μεταξύ εβγαλε δυο δοντακια επάνω μαζεμενα, η μικρουλα μου, τωρα εχουν σκάσει μυτη 3. Α, και ηπιε χυμό με το καλαμάκι, δεν το περίμενα. Ο γιος μου ήπιε με το καλαμάκι μετά τα δυο!

Το θεμα με το γάλα/μπιμπερό εξακολουθεί... :(

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

τελικά τζίφος

ούτε με τη νταντά πινει γάλα (ειτε δικό μου αντλημένο, ειτε φρέσκο, είτε σκόνη)

δεν το θελει ούτε με μπιμπερό... ούτε με ποτηράκι, ούτε με καλαμάκι, ούτε με κουταλάκι

μου ειπε ο παιδίατρος "αστη νηστική ενα-δυο βραδια και θα πιει γάλα". Αμ την άφησα δυο εβδομάδες (τοσο εμεινε με τον μπαμπα και τη γιαγια στο χωριό) και έτρωγε μόνο 3 γευματα στερεές μεσα στη μερα και τίποτε άλλο! ούτε κρεμουλες, ούτε γιαουρτάκια, ούτε τυρί... τωρα τελευταία καταδεχθηκε να φάει τριγωνακι λα βας... πολύ πεισμα!

τι θα κανω, δεν ξερω...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τελικά τζίφος

ούτε με τη νταντά πινει γάλα (ειτε δικό μου αντλημένο, ειτε φρέσκο, είτε σκόνη)

δεν το θελει ούτε με μπιμπερό... ούτε με ποτηράκι, ούτε με καλαμάκι, ούτε με κουταλάκι

μου ειπε ο παιδίατρος "αστη νηστική ενα-δυο βραδια και θα πιει γάλα". Αμ την άφησα δυο εβδομάδες (τοσο εμεινε με τον μπαμπα και τη γιαγια στο χωριό) και έτρωγε μόνο 3 γευματα στερεές μεσα στη μερα και τίποτε άλλο! ούτε κρεμουλες, ούτε γιαουρτάκια, ούτε τυρί... τωρα τελευταία καταδεχθηκε να φάει τριγωνακι λα βας... πολύ πεισμα!

τι θα κανω, δεν ξερω...

Είναι μεγάλο παιδάκι για να δεχτεί τώρα μπιμπερό ή το γάλα σου με άλλο τρόπο πέρα από το στήθος. Δεν είναι κακό, είναι πολύ φυσιολογικό. Δεν είναι πείσμα, είναι παιδί που ξέρει τι θέλει και το υποστηρίζει! Θα' πρεπε να είσαι περήφανη :lol:

Βλέποντας προηγούμενο μήνυμά σου σκέφτομαι μήπως το παιδί αποφεύγει τα αγελαδινά γαλακτοκομικά (έφαγε φέτα λες, αλλά είναι από αιγοπρόβειο γάλα). Για δοκίμασε να δώσεις γαλακτοκομικά από αιγοπρόβειο γάλα...

Διαφημίσεις

Το περιεργο ειναι ότι μεχρι πριν λιγο καιρό επινε από μπιμπερό, δεν της ειναι κατι άγνωστο.

Επεστρεψα στη δουλεια όταν ήταν 4 μηνών, αντλούσα και της εδινε το γαλα η νταντα. Συνεπώς επινε γαλα με μπιμπερό αρκετές φορες την ημέρα.

Από τις αρχες Ιουλίου που ειχε ενα ατυχημα η νταντα μας και ελειψε (επεστρεψε αυτή την εβδομάδα) δεν το θελει το μπιμπερό.

Το θεμα με τα αγελαδινα γαλακτοκομικα το εχω παρατηρήσει (γι αυτό καναμε και τεστ αλλεργιας -->αρνητικό). Δεν τρωει όμως ούτε κατσικισια προϊόντα (γαλα/γιαούρτι). Μεχρι κατσικισιο γαλα σκονη της πήρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Δε θα με πειραζε να μην πινει γαλα, αν μπορούσα να το αντικαταστησω με κατι άλλο. Το πρόβλημα ειναι ότι δεν τρωει τιποτε άλλο γαλακτοκομικό (πχ ταίζω τον γιο μου γιαουρτι, το βλεπει, θελει να δοκιμάσει, της δινω και το φτύνει).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και εμένα ούτε να δει μπιμπερό κτλ, παρόλο που έπινε απο πολύ μικρή. Γιατι δεν της δίνεις κάθε μέρα φέτα που θα έχεις βάλει απο το βράδυ σε νερό;; Έχεις δοκιμάσει να της παπαριάζεις ψωμί ή μπισκότα (έχω συνταγή να κανεις αν δεν θες έτοιμα) μέσα σε γάλα;; Κρέμα άνθος αραβοσίτου;; Αν μου έρθει άλλη ιδέα θα επανέλθω.

Kι εσενα τα ίδια ντιμακι?

Ηξερα ότι τα μωρά που θηλαζουν εχουν θεμα με το μπιμπερό, αλλά εφόσον τόοοοσο καιρό το έπαιρνε, δεν το περίμενα ότι θα γινόταν αυτό τωρα, στον χρόνο.

Να σου πω την αλήθεια δεν ειχα σκεφτεί το ψωμι σε γαλα. Ουτε το άνθος αραβοσίτου, αν και πιστεύω ότι δεν θα της αρεσει, εδώ δεν της άρεσε η κρεμα από την τούρτα της (το ανθος αραβοσίτου δεν το τρώει ούτε ο γιος μου).

Αν μπορείς δωσε μου τη συνταγή με τα μπισκοτάκια, ευχαριστώ! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το περιεργο ειναι ότι μεχρι πριν λιγο καιρό επινε από μπιμπερό, δεν της ειναι κατι άγνωστο.

Επεστρεψα στη δουλεια όταν ήταν 4 μηνών, αντλούσα και της εδινε το γαλα η νταντα. Συνεπώς επινε γαλα με μπιμπερό αρκετές φορες την ημέρα.

Από τις αρχες Ιουλίου που ειχε ενα ατυχημα η νταντα μας και ελειψε (επεστρεψε αυτή την εβδομάδα) δεν το θελει το μπιμπερό.

Κάποια μωρά "αποθηλάζουν" μόνα τους από το μπιμπερό... Το έχει πει κι η Αγλαΐα για το γιο της: ο Θαλής αποθήλασε μόνος του μετά από 10 μήνες που έπινε από μπιμπερό και πλέον προτιμούσε να περιμένει τη μαμά του για να πιει γάλα (=να θηλάσει).

Το θεμα με τα αγελαδινα γαλακτοκομικα το εχω παρατηρήσει (γι αυτό καναμε και τεστ αλλεργιας -->αρνητικό). Δεν τρωει όμως ούτε κατσικισια προϊόντα (γαλα/γιαούρτι). Μεχρι κατσικισιο γαλα σκονη της πήρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποιες φορές τα τεστ αλλεργίας είναι ψευδώς αρνητικά. Μπορεί το μωρό να έχει απλά δυσανεξία και γι' αυτό να το αποφεύγει - θα πρέπει να το αποδεχτείς.

Δε θα με πειραζε να μην πινει γαλα, αν μπορούσα να το αντικαταστησω με κατι άλλο. Το πρόβλημα ειναι ότι δεν τρωει τιποτε άλλο γαλακτοκομικό (πχ ταίζω τον γιο μου γιαουρτι, το βλεπει, θελει να δοκιμάσει, της δινω και το φτύνει)

Αν σε απασχολεί το θέμα των εναλλακτικών πηγών ασβεστίου δες εδώ:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/calcium.html#list

Απλά, από τα τρόφιμα που αναφέρει θα πρέπει να δώσεις μόνο ό,τι είναι κατάλληλο για την ηλικία του μωρού, λαμβάνοντας υπ' όψιν τυχόν αλλεργίες ή προδιαθέσεις (π.χ. για τα κάσιους, φυστίκια, ψάρια κ.α.)

Kι εσενα τα ίδια ντιμακι?

Ηξερα ότι τα μωρά που θηλαζουν εχουν θεμα με το μπιμπερό, αλλά εφόσον τόοοοσο καιρό το έπαιρνε, δεν το περίμενα ότι θα γινόταν αυτό τωρα, στον χρόνο.

Να σου πω την αλήθεια δεν ειχα σκεφτεί το ψωμι σε γαλα. Ουτε το άνθος αραβοσίτου, αν και πιστεύω ότι δεν θα της αρεσει, εδώ δεν της άρεσε η κρεμα από την τούρτα της (το ανθος αραβοσίτου δεν το τρώει ούτε ο γιος μου).

Αν μπορείς δωσε μου τη συνταγή με τα μπισκοτάκια, ευχαριστώ! :)

Φυσικά είναι σημαντικό να δοκιμάσεις κι άλλες προσεγγίσεις αλλά να θυμάσαι ότι καλό είναι να μην δίνουμε "καλυμμένα" στο παιδί κάτι που δεν θέλει να φάει: ο υγιής οργανισμός έχει την τάση να αποστρέφεται ό,τι τον πειράζει...

Διαφημίσεις

Κάποια μωρά "αποθηλάζουν" μόνα τους από το μπιμπερό... Το έχει πει κι η Αγλαΐα για το γιο της: ο Θαλής αποθήλασε μόνος του μετά από 10 μήνες που έπινε από μπιμπερό και πλέον προτιμούσε να περιμένει τη μαμά του για να πιει γάλα (=να θηλάσει).

δεν το ήξερα αυτό... ευχαριστώ!

Κάποιες φορές τα τεστ αλλεργίας είναι ψευδώς αρνητικά. Μπορεί το μωρό να έχει απλά δυσανεξία και γι' αυτό να το αποφεύγει - θα πρέπει να το αποδεχτείς.

ναι, το γνωρίζω, το εγραψα και στο πρωτο μου ποστ

δεν την πιέζω με τα γαλακτοκομικά, της δινω να δοκιμάσει αν δειξει ενδιαφέρον (πχ όταν ταίζω τον γιο μου), αλλά δεν επιμένω αν δε θελει

απλά ηθελα να αποθηλάσω και δε βλεπω εναλλακτική λυση

Αν σε απασχολεί το θέμα των εναλλακτικών πηγών ασβεστίου δες εδώ:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/calcium.html#list

Απλά, από τα τρόφιμα που αναφέρει θα πρέπει να δώσεις μόνο ό,τι είναι κατάλληλο για την ηλικία του μωρού, λαμβάνοντας υπ' όψιν τυχόν αλλεργίες ή προδιαθέσεις (π.χ. για τα κάσιους, φυστίκια, ψάρια κ.α.)

ευχαριστώ για το λινκ, θα το μελετήσω

δεν εχουμε αρχισει αρκετά τροφιμα ακόμα (πορτοκάλι, ψάρια κλπ)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ο παιδίατρος που ήρθε εχθες μου ειπε ότι εχει συναντήσει περιπτώσεις παιδιών που αποθήλασαν και δεν ξαναήπιαν γάλα ποτε! Ετρωγαν όμως τυρί και γιαουρτακι...

Μου ειπε ότι ολοκληρωμενη εικόνα θα εχουμε αφού αποθηλάσω, όταν το αποφασίσω.

Συνεχίζουμε λοιπον οπως εχουμε και βλεπουμε...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εχθες εκανα το λαθος και εδωσα της μικρής ενα κομματι παρμεζάνα (για την ακρίβεια το βουτηξε από μονη της την ωρα που την κραταγα αγκαλιά, βρήκε ενα μικρό κομματάκι μεσα στην τριμμένη που εβαζα στο φαγητό εκεινη την ωρα) και μεσα σε 5 λεπτά έγινε το προσωπάκι της χάλια, κατακκοκινο, εβγαλε και μικρα σπυράκια, πρηστικαν και τα ματια της, πανικοβληθηκα. Πηρα τον παιδίατρο μου ειπε να της δωσω 3ml αταραξ εκεινη την ωρα και από 2,5ml τρεις φορές την ημερα, μεχρι να φυγουν οι κοκκινίλες. Της εδωσα, της εβαλα και μια αλοιφή (την elocon), αλλά μετά από μια ωρα ειχε καθαρίσει τελειως, ούτε κοκκινίλες, ούτε σπυράκια, ούτε πρήξιμο... Ετσι μου ειχε κανει και με το αβγο, όταν της εδωσα πρώτη φορά...

Τελικά πιστεύω ότι πρεπει οπωσδηποτε να επισκευτούμε αλλεργιολόγο...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...