Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ PRE-PAR???

Recommended Posts

Μόλις γύρισα από έκτακτη επίσκεψη στη γιατρό γιατί είχα πόνους, λόγω συσπάσεων. Μεταξύ άλλων μου έδωσε συνταγη για το Pre-par comprimidos. Το κουτί δεν έχει καθόλου οδηγίες στα Ελληνικά, ούτε καν στα αγγλικά. Το παίρνει κάποια από σας? :?

Διαφημίσεις

γλυκιά μου, καταρχήν να μην αγχώνεσια.

όλα είναι καλά...

κατα δευτερον, διάβασε εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5667

όλα όσα θελεις για εμας που εχουμε πάρει το συγκεκριμένο φαρμακακι, ( είναι απο αλλο σχεικό τοπικ για το φαρμακο αυτό) και πιθανόν κάποια πραγματακια να σου φανουν χρησιμα...

ελπίζω να σε βοηθησα...

:wink::wink::wink: φιλακια...

Aphrodite_k

Κι εγώ παίρνω το συγκεκριμένο φάρμακο Ειρήνη. Δυστυχώς μου προκαλεί αρρυθμία αλλά σε υποφερτό σημείο. Πρέπει πάντως να το παίρνω μέχρι το τέλος... :roll:

Μόλις γύρισα από έκτακτη επίσκεψη στη γιατρό γιατί είχα πόνους, λόγω συσπάσεων. Μεταξύ άλλων μου έδωσε συνταγη για το Pre-par comprimidos. Το κουτί δεν έχει καθόλου οδηγίες στα Ελληνικά, ούτε καν στα αγγλικά. Το παίρνει κάποια από σας? :?

να το πάρεις όσο καιρό σου πεί ο γιατρός...κι εγώ το έπαιρνα στην εγκυμοσύνη γιατι ο γιόκας μου ήταν βιαστικός και είχα πολλές συσπάσεις και πόνους τοκετού και με τα χάπια τον κρατήσαμε στην κοιλίτσα εως την 37η εβδομάδα :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Και εγώ τα πέρνω εδώ και 20 μέρες περίπου γιατί έχω χαλαρό τράχηλο και συσπάσεις. Δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα έχει βοηθήσει πολύ στις συσπάσεις.

Μη φοβάσαι, για να στο έχει δώσει ο γυναικολόγος σου κάτι ξέρει.

Όλα καλά θα πάνε...

Σημερα πηρα το πρωτο μισο χαπακι pre-par και υποθετο voltaren γιατι απο εχθες ειχα συνεχομενα πετρωματα και πονους στην κοιλια...Μεχρι να καταλαβω δηλαδη οτι ειναι πετρωματα και συσπασεις περασε μια μερα και πηρα τον γιατρο τηλεφωνο και μου ειπε να τα παρω κατευθειαν...Ανυσηχω λιγακι αλλα βλεπω ειναι συχνο φαινομενο...Αυριο θα παω να με δει...Α με το που το πηρα το χαπι με επιασε ταχυπαλμια (την οποια με προειδοποιησε ο γιατρος μου)...

Μ΄αυτά τα χάπια φυσιολογική και η ταχυπαλμία...μην ανησυχείτε καθόλου κοριτσάκια μου διότι κακό δεν πρόκειται να σας κάνουν :wink: το βλέπετε άλλωστε κι από την δική μου περίπτωση.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εγω τουλαχιστον sardelaki δεν ανησυχω για τα χαπια αλλα για το μωρακι μου...Οταν μας συμβαινει οτιδηποτε και ειδικα τωρα στην εγκυμοσυνη το μυαλο μας παει κατευθειαν στο κακο...ειναι συνηθες φαινομενο....πιστευω οτι ολα θα πανε καλα για ολους.....

Nenaki μην ανησυχείς καθόλου,όπως είδες είμαστε πολλές με τα pre par.

Τα πήρα 2 φορές,στον 4ο και στον 6ο μήνα,για 2 εβδομάδες κάθε φορά, λόγω πρόωρων συσπάσεων.

Είναι απαραίτητα και το καλό που κάνουν είναι οτι κρατούν το μωράκι σου στην θέση του,δηλαδή στην κοιλίτσα σου.

Ταχυκαρδία μου έφεραν και μενα μετά την πρώτη εβδομάδα,μάλιστα τη δεύτερη φορά μου έφεραν και τρόμο (τρέμουλο) στα χέρια.

Μπορείς να αποφύγεις ότι άλλο μπορεί να προκαλεί ταχυκαρδία πχ καφέ,ταραχές και συγκινήσεις,άγχος κλπ.Επίσης εγώ έπαιρνα το βραδυνό χάπι λίγο πιο νωρίς για να περάσει η ταχυκαρδια και μετά να κοιμηθώ ήσυχα.

Και φυσικά μαζί με τα χάπια χρειάζεται και κατάκλιση,ξεκούραση,έτσι?

Καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης!

Διαφημίσεις

κορίτσια,πολύ με καθησυχάζει το ότι δεν είμαι η μόνη με πρόβλημα συσπάσεων. Ειλικρινά, είναι πολύ αγχωτικό το όλο θέμα του πετρώματος και του πόνου. Τα πήρα φυσικά τα χάπια, μισό πρωί μισό βράδυ. Ευτυχώς δεν είχα ταχυπαλμία και οι πόνοι έχουν ελαχιστοποιηθεί. Τρελαίνομαι στην ιδέα του τόσο πρόωρου τοκετου.

Κορίτσια...να ρωτήσω κάτι....πόσα χαπάκια κατεβάζετε καθημερινα??Εννοώ και σίδηρο, ασβ΄στιο, φυλικο,κτλ

Εγώ έχω φτάσει αισίως στα 13 κάθε μέρα παρακαλώ...

Μου φαίνεται πωε με συντηρούν τα χάπια...

κορίτσια,πολύ με καθησυχάζει το ότι δεν είμαι η μόνη με πρόβλημα συσπάσεων. Ειλικρινά, είναι πολύ αγχωτικό το όλο θέμα του πετρώματος και του πόνου. Τα πήρα φυσικά τα χάπια, μισό πρωί μισό βράδυ. Ευτυχώς δεν είχα ταχυπαλμία και οι πόνοι έχουν ελαχιστοποιηθεί. Τρελαίνομαι στην ιδέα του τόσο πρόωρου τοκετου.

Κορίτσια...να ρωτήσω κάτι....πόσα χαπάκια κατεβάζετε καθημερινα??Εννοώ και σίδηρο, ασβ΄στιο, φυλικο,κτλ

Εγώ έχω φτάσει αισίως στα 13 κάθε μέρα παρακαλώ...

Μου φαίνεται πωε με συντηρούν τα χάπια...

Αυτή τη στιγμή είμαι στο 17 + 5 ενέσεις. Πολύ καλύτερα από το 21 + 5 του προηγούμενου μήνα :D

naina...κατάλαβα....Είναι γενικό το κακό με το χαπάκωμα....

Πραγματικά αναρωτιέμαι πως παλιότερα οι γυναίκες έκαναν πολλά και γερά παιδιά χωρίς καθόλου φάρμακα και στις μέρες μας τα χάπια έχουν γίνει πολύτιμοι σύμμαχοι ενός υγειούς βρέφους. Θα μου πει κάποιος βέβαια πως παλιότερα είχαμε και πολλές αποβολές..

Γιατί, μήπως στις μέρες μας δεν έχουμε???? Δεν ξέρω...Συνεχίζω να παίρνω ό,τι μου δίνουν και λέω και ευχαριστώ...

naina...κατάλαβα....Είναι γενικό το κακό με το χαπάκωμα....

Πραγματικά αναρωτιέμαι πως παλιότερα οι γυναίκες έκαναν πολλά και γερά παιδιά χωρίς καθόλου φάρμακα και στις μέρες μας τα χάπια έχουν γίνει πολύτιμοι σύμμαχοι ενός υγειούς βρέφους. Θα μου πει κάποιος βέβαια πως παλιότερα είχαμε και πολλές αποβολές..

Γιατί, μήπως στις μέρες μας δεν έχουμε???? Δεν ξέρω...Συνεχίζω να παίρνω ό,τι μου δίνουν και λέω και ευχαριστώ...

Χτες μου έφερε η μαμά μου τα χάπια του μήνα...ε, γέμισε μια τσάντα σούπερ-μάρκετ μέχρι πάνω, αυτό σας λέω μόνο. Το κακό είναι ότι πρέπει να τα θυμάμαι όλα και να προσαρμόζω το πρόγραμμά μου για να μη χάνω τίποτα (ειδικά με τις ενέσεις)

Διαφημίσεις

katerina79 αριθμός χαπιών είναι.... Μακάρι να σου ακούγονται πολλά. Αυτό θα σημαίνει ότι εσύ είσαι από τος τυχερές!

naina, εμένα χθες μου έκανε δώρο η μαμά μου μία κασσετίνα χωρισμένη σε μέρες και ώρες.Είχα βαρεθεί να κυκλοφορώ με τη σακούλα μες στην τσάντα μου.....

katerina79 αριθμός χαπιών είναι.... Μακάρι να σου ακούγονται πολλά. Αυτό θα σημαίνει ότι εσύ είσαι από τος τυχερές!

naina, εμένα χθες μου έκανε δώρο η μαμά μου μία κασσετίνα χωρισμένη σε μέρες και ώρες.Είχα βαρεθεί να κυκλοφορώ με τη σακούλα μες στην τσάντα μου.....

Πολύ έξυπνη και οργανωμένη τη βρίσκω τη μαμά σου! Εγώ έχω υιοθετήσει το εξής: τα φάρμακα που δεν πρέπει να αλληλεπιδρούν με τα υπόλοιπα, όπως επίσης και εκείνα που πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένες ώρες (όπως τα Pre-par) τα ξεκινάω 6 το πρωί όταν ξυπνάει ο σύζυγός μου. Άρα θυμάμαι ότι pre-par παίρνω μόνο στις 12 και στις 6 (για να μη μετράω άλλες ώρες κάθε μέρα). Μαζί παίρνω και το ασβέστιο για να μη μετράω ώρες απόστασης από το μαγνήσιο (αν φάω άλλη ώρα κάθε μεσημέρι πχ) Μέχρι στιγμής δουλεύει πολύ καλά και δεν μπερδεύομαι.

Μια χαρά οργάνωση έχεις και συ!!!! :D

Εμένα το κινητό μου έχει ευτυχώς 5 ξυπνητήρια. Είναι ενεργοποιημένα και τα 5. Από πίσω από το κινητί μου έχω φτιάξει στο word ένα χαρτάκι με το τί παίρνω κάθε φορά που χτυπάει ξυπνητήρι.... Τώρα βέβαια με την κασσετίνα είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα. Έχω το χαρτάκι για να οργανώνω την κασσετίνα!!! Χαχαχαχα!!!

Τραγελαφικές καταστάσεις!!!!

Αλλά αν είναι για το καλό τω μικρών χαλάλι και πάλι χαλάλι!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΕΙΜΑΙ 14,5 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ PRE-PAR ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

7uEBp2.png M3GSp2.png

• 2 years later...

προ-σύλληψη <br>δισκία <br>Ritodrine <br>

ΣΥΝΘΕΣΗ <br>Κάθε δισκίο περιέχει: ritodrine υδροχλωρική (INN) HCl, 10 mg. Έκδοχα: <br>Μονοϋδρική λακτόζη, άμυλο αραβοσίτου, Ποβιδόνη, Τάλκης, στεατικό μαγνήσιο <br>Κίτρινο οξείδιο του σιδήρου (Ε172). <br>Φαρμακολογία <br>προ-απεργία, των οποίων η δραστική ουσία είναι η υδροχλωρική ritodrine, είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία της μήτρας <br>betasimpaticomimética δράση, ενεργός από το στόμα, ενδομυϊκά και ενδοφλέβια. <br>Αναστέλλει συστολές της μήτρας, τόσο η συχνότητα και την ένταση. <br>

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ <br>1. Πρόωρου τοκετού. <br>2. Οξείας εμβρυϊκή δυσπραγία. <br>3. Πρόληψη της πρόωρης εργασίας μετά τις εγχειρήσεις. <br>ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ <br>Η προ-σύλληψη θεραπεία πρέπει να αρχίζει στο νοσοκομείο με <br>παρεντερική χορήγηση του προϊόντος (προ-stop φουσκάλες). Τα δισκία είναι <br>ενδείκνυται για τη θεραπεία συντήρησης από το στόμα για τον οποίο πρέπει να <br>ακολουθήστε τις παρακάτω σχήμα. <br>Συντηρητική θεραπεία από το στόμα: Περίπου 30 λεπτά πριν <br>την ολοκλήρωση της ενδοφλέβιας έγχυσης ήταν διαχειρίστηκε δισκία προ-απεργία. Ο <br>συνήθης δόση για τις πρώτες 24 ώρες είναι 1 δισκίο κάθε 2 ώρες (120 <br>mg / ημέρα). Στη συνέχεια, η συνήθης ημερήσια δόση είναι 80-120 mg / ημέρα σε διαιρεμένες δόσεις <br>ίσα. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί για όσο διάστημα ο γιατρός κρίνει <br>απαραίτητο να παραταθεί η κύηση. <br>

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ <br>Συνολικά ritodrine αντενδείκνυται σε αυτές τις συνθήκες της μητέρας / εμβρύου <br>Στη συνέχεια, καθιστά επικίνδυνη την εγκυμοσύνη. <br>Ειδικοί αντενδείξεις είναι: <br>· Antepartum αιμορραγία. <br>· Η μόλυνση στη μήτρα. <br>Εκλαμψία και σοβαρή προεκλαμψία ·. <br>Ενδομήτριος θάνατος του εμβρύου ·. <br>· Η συμπίεση του καλωδίου. <br>· Αντενδείκνυται μέσα στα πρώτα 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. <br>· Σακχαρώδης Διαβήτης ανεξέλεγκτα. <br>· Υπέρταση πνευμονικής. <br>· Ο υπερθυρεοειδισμός. <br>· Κλινικές Όρους στην μητέρα ότι μπορεί να επηρεαστεί από τη χρήση του <br>β-αδρενεργικών όπως υποογκαιμίας, καρδιακές αρρυθμίες που σχετίζονται με <br>ταχυκαρδία ή δακτυλίτιδα δηλητηρίαση, ανεξέλεγκτη υπέρταση, φαιοχρωμοκύττωμα, <br>και βρογχικό άσθμα αντιμετωπίζεται με βήτα-αδρενεργικούς και / ή στεροειδή. <br>Υπερευαισθησία στο φάρμακο. <br> <br>

ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ / ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ <br>Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα που μπορεί να <br>αλληλεπιδρούν με ritodrine, όπως τα διουρητικά που προκαλούν την καταστροφή του καλίου, <br>αναισθητικά που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική, άλλα συμπαθομιμητικά και αναστολείς <br>αδρενεργικών μη επιλεκτικά MAOIs, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά και κορτικοστεροειδή. <br>

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ <br>Οι αρνητικές συνέπειες της ritodrine που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις τους betamimetics <br>αποδίδεται κυρίως με την ενδοφλέβια χορήγηση. Εντούτοις, <br>ελέγχονται συνήθως από την προσαρμογή της δόσης. Μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα <br>μητέρας και του εμβρύου της καρδιάς, οπότε συνιστάται η στενή παρακολούθηση. Ο <br>ταχυκαρδία εξαφανίζεται λίγο μετά τη μείωση ή τη διακοπή της έγχυσης. <br>Θα πρέπει να αποφεύγεται μία καρδιακή συχνότητα μεγαλύτερη από 140 παλμούς ανά λεπτό σε ασθενείς <br>υγιείς. Θα πρέπει να αποφεύγεται υπόταση, μετά το καθεστώς <br>συνιστώμενη δοσολογία και η διατήρηση του ασθενούς σε αριστερή πλάγια θέση. Ήταν <br>περιγράφεται η παραγωγή του μητρικού πνευμονικού οιδήματος σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με <br>ritodrine, μερικές φορές μετά τον τοκετό. Αυτό συνέβη πιο συχνά <br>όταν οι ασθενείς έλαβαν κορτικοστεροειδή ταυτόχρονα. Η κατάσταση της <br>ενυδάτωση του ασθενούς πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά αποφεύγοντας την απώλεια <br>υγρό. Αν πνευμονικό οίδημα εμφανίζεται κατά την χορήγηση, το φάρμακο θα πρέπει να <br>να καταργηθεί και το οίδημα ελέγχεται με συμβατικά μέσα. <br>Μπορεί να υπάρξει παροδική αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, οπότε η χρήση του <br>ritodrine σε ασθενείς με λανθάνουσα ή είναι εγκατεστημένος ο διαβήτης, αλλά ελεγχόμενη, απαιτεί <br>Προσεκτική παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, οξεοβασική <br>(Όξινο ανθρακικό) και κάλιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε έξαψη, εφίδρωση, τρέμουλο, <br>ναυτία και έμετο. <br>

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ και την αντιμετώπισή της <br>Αν μαζική υπερδοσολογία ή ακούσιας κατάποσης, συμβουλευτείτε αμέσως σας <br>ιατρός, το πλησιέστερο νοσοκομείο ή να καλέσετε τον Τοξικολογίας Information Service. <br>Τηλέφωνο: (91) 562.04.20. <br>Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης είναι αυτές των αδρενεργικών υποδοχέων, ώστε μαζί <br>με τη διακοπή της διοίκησης, θα καθοριστεί η θεραπεία με έναν πράκτορα <br>βήτα-αναστολείς ως αντίδοτο. <br>

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ <br>Περιβαλλοντικές συνθήκες κατά προτίμηση σε δροσερό, ξηρό μέρος. <br>

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ <br>Συσκευασίες των 30 δισκίων. <br>Συνταγή

και εγω επαιρνα πρεπαρ ή γιουτοπαρ στην εγκυμοσυνη μου για 4 μηνες λογω συσπασεων ! Το καλο ειναι , πως η γιατρος μου ειπε ,πως αυτα τα χαπια κανουν πιο εξυπνο το εμβρυο ! και μαλλον δικιο ειχε γιατι εχω ενα τετραπερατο τερατακι που δεν το ξεγελας με τιποτα !!! ειχε μπερδευτει με τον ομφαλιο και τον τραβαγε και δημιουργουσε συσπασεις , γιαυτο επηξα στα χαπακια και τις ενεσεις . Οσο για την ποσοτητα χαπιων που παιρνετε , μην ανυσυχειτε ! Τα περισσοτερα βιταμινες ειναι , γιατι με τα τροφιμα που καταναλωνουμε ζητημα αν θα παιρναμε τις μισες απο αυτες ! Εγω επαιρνα , ασβεστιο , φυλλικο οξυ , μαγνησιο , πρεπαρ , σιδηρο , σαλοσπιρ ,ενα πολυβιταμινουχο δεν θυμαμαι ονομασια , μετα και αντιβιωση ( επειδη ημουν σε διακοπες και δεν ξεραμε απο που προερχονται οι συσπασεις ) και τελος ενεσης αντιπικτικες . παντως αυτο με τις αντιπυκτικες , να το προσεξετε , να το χορηγει ο γιατρος σας ! ειναι παρα πολυ σημαντικο , το αιμα σας να εχει μια αραιωση κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης . επισης στις συσπασεις δινετε διπλασια δοσολογια μαγνησιου , συνολο 6 χαπια καθε μερα .

:lol: smile !!!

• 4 years later...

κοριτσια ειμαι 6 μηνων και εχω συμπτοματα προωρου τοκετου... χρειαζομε επηγοντος χαπια πρεπαρ αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα.. ξερει καπια που μπορει να βρω?