Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μολις πατε σπιτι μετα το μαιευτηριο...?????

Recommended Posts

Σε λιγο καιρο γενναω με το καλο,την μικρη μου,και εχω ενα σορο ερωτηματα....οσο αφορα το πριν,ειμαι σχεδον ετοιμη δηλαδη να εχω φτοιαξει το δωματιο της,να εχω αγορασει οτι μα οτι χρειαζετε για την καθυμερινοτητα της.Αυτο που δεν ξερω ειναι ποιος θα με καθοδηγησει στα πραγματα που ακολουθουν μολις παω σπιτι δηλαδη...

πχ.ποιος θα μου πει ποσο θα πρεπει να τρωει??...τι θα πρεπει να τρωει?? της ωρες της??ποτε θα πρεπει να την κανω μπανιο???με τι νερο???θερμοκρασια δωματιου??τα εχω ολα σαν υλικα αγαθα...εχω τα μπανακια,τα θερμομετρα,τα μπιμπερο...και δεν ξερω πως να τα χρησιμοποιησω!!!...ελπιζω να με καταλαβατα τι εννοω!!!....μαια δεν θα εχω γιατι θα γεννησω με καισαρικη...να παω σε παιδιατρο...πριν γεννησω???πειτε μου!!!....περιμενω την απαντηση σας!!!!

Διαφημίσεις

γλυκουλα μου καλησπερα

καταρχην φαινεται οτι θα γινεις πολυ καλη μανουλα

μην ανχεσαι εκει που θα γεννησεις καταρχην θα σου απαντησουν σε ολα ασε που θα τα κανεις και μονη σου απο ενστικτο !!!!!!

τα μωρακια τρωνε οσο και οποτε θελουν μολισ γεννηθουν

γαλα για αρχη

θα κανει μπανιο καθε μερα

το νερο θα το δοκιμάζεις στις φλεβες σου για να δεις αν καιγεσαι (θα ειναι χλιαρο δηλαδη)

εξαρταται εαν θα θυλασεις , τα μπιμπερο στην αρχη δεν θα τα χρειαστεις πολυ παρα μονο εαν αποθηκευεις το γαλα ή εαν δε θυλάσεις

απλα θα εχεις ενα παιδιατρο και θα τον φωναξεις σπιτι οταν γυρισετε με το καλό απο το μαιευτηριο ...

σου ευχομαι οτι καλυτερο !!!

:Pstilian

σε ευχαριστω για την απαντηση σου...αρα θα πρεπει να εχω βρει παιδιατρο..και μολις με το καλο παω σπιτι να ερθει και εκεινος να με ενημερωση σωστα???...στο νοσοκομειο ποιος στα λεει???

τίποτα καλε και γω εχω μια κορουλα 17 μηνων!!σε βοηθανε οι μαιες που σε περιποιουντε μετα τη γεννα και ειναι υποχρεωμενες να σου εξηγησουν τα παντα δουλεια τους ειναι ....

:Pstilian

Μαιρούλα, θα σου σύστηνα να αγόραζες τουλάχιστον ένα βιβλίο για τη φροντίδα του μωρού. Εγώ έχω το "Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου", εκδόσεις Διόπτρα, και με βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ. Έχει σχεδόν τα πάντα που θα μπορούσαν να σε απασχολήσουν ιδίως τον πρώτο καιρό με το μωρό. Δες και στο σχετικό θέμα για βιβλία μέσα στο φόρουμ.

Δυστυχώς, θα έπρεπε να υπάρχει κρατική μέριμνα για μαία που να έρχεται στο σπίτι να σε συμβουλεύει, αλλά... Εγώ ευχήθηκα πολλές φορές να είχα μία, γιατί υπάρχουν στιγμές που πήζεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Για μένα οι παιδίατροι είναι μεν μια βοήθεια, αλλά όχι σε όλα τα θέματα. Πχ. ακόμα και στο θηλασμό, πρέπει να πέσεις σε πολύ καλό παιδίατρο για να σου δώσει κατάλληλες συμβουλές.

Το ένστικτο εμένα προσωπικά δε με βοήθησε και πάρα πολύ. Θέλει και μια τριβή πρώτα με το παιδί πριν αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση να βασιστείς στο ένστικτο της μάνας.

Κυρίως προσοχή στις συμβουλές από τους γύρω, μανάδες, πεθερές, φίλες, γειτόνισσες κλπ. Ιδίως αν πρόκειται για γυναίκες που έχουν κάνει παιδιά πριν χρόνια και δεν έχουν ενημέρωση για τις σημερινές αντιλήψεις. Δε λέω ότι δεν ξέρουν τίποτε σωστά, αλλά μπορεί και να σε παραπληροφορήσουν.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσεις κάποια καλή μαία για να σε βοηθήσει, να έρχεται τις πρώτες μέρες π.χ. θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Πού θα γεννήσεις; Λογικά θα σου κάνουν κάποιο μάθημα πριν φύγεις από το μαιευτήριο οι μαίες εκεί, πώς να το αλλάζεις, πώς να το ντύνεις, για το θηλασμό πιστεύω σίγουρα. Όμως αυτά είναι τα εντελώς βασικά και μετά θα είσαι μόνη, πρέπει λοιπόν να έχεις δικές σου πηγές ενημέρωσης και βοήθειας.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Αν εχεις καποια φιλη ,γνωστη που εχει παιδακια μπορεις να τις ρωτησεις ποιο παιδιατρο εχουν.Επισης και στο νοσοκομειο εχουν παιδιατρους που θα επισκεφτεται καθημερινα το μωρακι σας.

Αν θηλασεις, το μωρακι σου θα τρωει οσο θελει.

Με το καλο!!!

Ο,τι και να σου πουμε εμεις..οι παιδιατροι..οι μαιες.. και οποιος αλλος μπορει να σε βοηθησει, θα ειναι απλα καποια βασικα πραγματα. Ολες οι μανουλες πιστευω οτι τα καταφερνουν απο ενστικτο, αφου το καθε παιδακι μεγαλωνει διαφορετικα, εχει τον δικο του ΜΟΝΑΔΙΚΟ χαρακτηρα και τα δικα του "χουγια"! Στην πορεια θα βρεις τον σωστο τροπο. Απλα χρειαζετι λιγη υπομονη και πολυ πολυ αγαπη! Ολα να σου πανε καλα!

• 2 weeks later...
Μαιρούλα, θα σου σύστηνα να αγόραζες τουλάχιστον ένα βιβλίο για τη φροντίδα του μωρού. Εγώ έχω το "Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου", εκδόσεις Διόπτρα, και με βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ. Έχει σχεδόν τα πάντα που θα μπορούσαν να σε απασχολήσουν ιδίως τον πρώτο καιρό με το μωρό. Δες και στο σχετικό θέμα για βιβλία μέσα στο φόρουμ.

Αυτό το βιβλίο το προτείνω κι εγώ. Είναι πάρα πολύ καλό!

Επίσης θα πάρεις συμβουλές από μαμάδες, πεθερές, θείες, ξαδέρφες και φίλες που έχουν παιδάκια. Δεν θα είναι όλες σωστές, αλλά όσο πιο πολλά ακούσεις, όλο και κάτι καλό θα μάθεις.

Εννοείται ότι τα βασικά θα στα πουν οι μαίες στο μαιευτήριο και ο παιδίατρος.