Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ- ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΤΕ???

Recommended Posts

Οσες μανουλες εστειλαν φετος πρωτη χρονια τα παιδακια τους στον παιδικο θα ηθελα να πουμε τι αποκομισαμε, τα οφελη και τα ασχημα,η χρονια τελειωνει οποτε εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη πλεον....

με βαση την ηλικια παντα, ας πουμε τι αποκομισαμε

θα μου επιτρεψετε να μιλησω στο τελος για να μη θεωρηθει οτι εδωσα γραμμη πλευσης στο θεμα, σας το αφηνω ανοιχτο!

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Εγώ εστειλα φετος την κόρη μου για πρώτη χρονιά σε δημόσιο παιδικό.

Η μικρή ξεκίνησε μόλις εκλεισε τα 2,5 χρόνια δλδ περίπου από αρχές Ιανουαρίου.

Το μεγαλο αρνητικο ειναι οι παρα μα παρα πολλές ιώσεςι που περάσαμε.

Καθε 10 μέρες και κατι μας εβρισκε οπότε μεχρι πριν κανενα μήνα πηγαινε για 5 μερες και μετα σπίτι.

Αλλα εχει αλλαξει σε παρα πολλα πράγματα.

Εχει γίνει πολύ κοινωνική και ενω πριν πηγαιναμε σε παιδοτοπο ας πουμε για παραδειγμα και δεν πλησιαζε τα παιδακια τωρα παντα γνωριζει παιδακια και παιζουν μαζι.

Είσης εχει αποκτήσει καλύτερους τρόπους και ειναι πιο ευγενική.

Φυσικα πήγαμε παρα πολύ λίγο καιρο και προφανως δεν εχω μεγαλη εμπειρια αλλα σε γενικες γραμμες αυτα .

dhtZp3.png

Κι εμείς φέτος πρώτη χρονιά, ξεκινήσαμε Νοέμβριο, ο μικρός ήταν τότε 20 μηνών, ήταν κοινωνικός βέβαια αλλά από λεξούλες έλεγε μετρημένες και ανησυχούσα...

Τα θετικά: Ο γιος μου μόλις έκλεισε τα δύο άρχισε να μιλάει κανονικότατα, τώρα πια μας εκπλήσσει με τα λεγόμενα του :lol:, απέκτησε φίλους, έμαθε ένα σωρό τραγουδάκια κλπ και γενικά "ξύπνησε" το μυαλό του.

Τα αρνητικά : Από Νοέμβριο μέχρι και τέλος Μαρτίου ότι κυκλοφορούσε το κολλήσαμε, πήραμε 4 φορές αντιβίωση...:-(

Πάντως γενικά του αρέσει και ανυπομονεί να πάει "στο σχολείο" όπως το λέμε.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

πηγε 3 χρονων. ειναι πολυ πιο γεματος και χαρουμενος απο πριν. θελω να πω οτι πριν περνουσε και μεγαλες βαρεμαρες.

εχει αποκτησει ενα δικό του "κυκλο" φιλων (οπου υπαρχουν και ανατροπες ενιοτε) που όμως εκεινος διαλεξε ή τον διαλεξαν. δεν ειναι δηλ τα παιδια των φιλων μας που δεν εχει διαλεξει. και δεν υπαρχει η δικη μας "προστατευτικη" παρουσια. αυτο το θεωρω θετικο βημα ως προς την κοινωνικοτητα και την ανεξαρτητοποιηση του.

εμαθε τραγουδακια και τα λεει με χαρα. συμμετειχε στις γιορτουλες τους με χαρα.

του αρεσει ο μικροκοσμος του και φαινεται απο πολλες εκφρασεις του.

αισθανεται πιο μεγαλος επειδη εχει το σχολειο του όπως εμεις τη δουλεια μας.

τα αρνητικα τωρα... ότι στραβο εκανε ενα αλλο παιδακι (πχ κανει σαλια και τετοια...) το μαθαινει και το αντιγραφει αμεσως!

ευτυχως ολα καλα.

Η κόρη μου πήγε στον παιδικό το Σεπτέμβριο σε ηλικία 2,5 ετών ακριβώς. Μετά τον πρώτο μήνα προσαρμογής πηγαίνει πανευτυχής με πολύ κέφι και διάθεση. Αγαπάει πολύ τςι δασκάλες της και τους φίλους της. Από την πρώτη στιγμή άρχισαμε (για προσαρμογή) και παίζαμε μαζί 'σχολείο' και αυτό την βοήθησε πολύ. Η ομιλία της ήταν ήδη πολύ αναπτυγμένη για την ηλικία της και σίγουρα βελτιώθηκε. Αλλά εγινε πολύ πιο άνετη με τα άλλα παιδάκια σε άλλους χ'ωρους συναναστροφής, π.χ. πάρκο, παιδικά πάρτυ κτλ. Ξέρει πώς να τα προσεγγίζει και δνε ντρέπεται τόσο πολύ. Μάλιστα μια μέρα, όπως προβλέπεται από τον παιδκό, παρέμεινα και εγώ μέσα στην τάξη και ενθουσιάστηκα με το πόσο άνετα κινείται ανάμεσα στα παιδιά, πώς διεκδικεί πώς συμπεριφ'ερεται κτλ.

Το μόνο αρνητικό που έχω να προσθέσω, όπως και οι προηγούμενες, είναι οι αρρώστιες. Είχα και το μωρό (6 μηνών όταν αρχίσαμε παιδικό) και νομίζω ότι κατανάλωσα λίτρα Physiomer και 'τράβηξα' σακούλες μύξας με το otrisalin από τςι μυτούλες τους.

Πάντως, και λόγω σχετικών σπουδών, συστήνω ανεπιφύλακτα τον παιδικό σταθμό από τα 2,5 και μετά αν, βέβαια, δεν συντρέχει λόγος να πάει ένα παιδάκι νωρίτερα.

A6s2p3.png

Διαφημίσεις

μαλιστα.....να πω κι εγω.....τον εστειλα 3μιση χρονων

ΠΡΙΝ ηταν κοινωνικοτατος, ολη μερα χορευε και τραγουδουσε, επαιζε με τον αδερφο του, μαθαινε αγγλικα και ισπανικα, γραφαμε λεξεις και δεν συζητω ολα τα τραγουδια απ εξω..... βοηθουσε πολυ στο σπιτι (γιατι εγω φετος εχω καποιο σοβαρο προβλημα υγειας γι αυτο και τον εστειλα) ηταν φιλοτιμος μεχρι βλακειας, ζωηρος πολυ, ανεξαρτητος υπερβολικα, και γενικως ο παιδιατρος ελεγε οτι κανω πολυ καλη δουλεια και φαινεται

ΜΕΤΑ

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

τρωμε ολα τα φαγητα, τρωμε μονοι μας τις πιο πολλες φορες (οταν εγω δε θελω να τον παραχαιδευω δηλαδη), καναμε φιλους και φιλες, ξεδινουμε (?) καποιοες ωρες

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1. κολλησαμε αρκετες γριπουλες

2. μαθαμε να χτυπαμε υπουλα και αθορυβα

3. κανουμε οτι βλακεια ειδαμε στον παιδικο απο αλλα παιδακια

4. ερχομαστε με νευρα και ξεσπασματα για περιπου 1 ωρα

5. κανουν καθε μερα τα ιδια και το παιδι βαριεται

6. η δασκαλα μας (η μια απ τιςς δυο) τραβαει μαλλια και βαζει τιμωριες

7. λενε ψεμματα οτι εφαγε πραγματα που δεν εφαγε

8. του ξαναβαλαν πανες στην αρχη ενω τις ειχαμε βγαλει

9. κολλησαμε σοβαρη ιωση (θανατηφορα) γιατι δε μας ειδοποιησαν οτι ειχε ασθενησει παιδακι

10. το πουλμαν μονο μας φερνει δε μας πηγαινει ενω πληρωνουμε (και για 50 μετρα αποσταση τον γυρνοβολανε τρια τεταρτα και τον αφηνουν τελευταιο)

11. βριζουμε ασυστολα

12. δε θελουμε να παμε!!!!!!!!

τελικα θα φυγουμε και θα παμε σε ιδιωτικο του χρονου προνηπια, και ειναι μες τη χαρα που θα αλλαξει σχολειο, το ειδε κιολας και ξετρελλαθηκε με τις αυλες και τους χωρους, (τωρα ειναι σε ενα τυπου μαντρι με 2 κουνιες και μια τραμπαλα) ειναι πανετοιμος και ζητησε και καινουρια τσαντα!!! θελω να οω οτι το παιδι θελει να παει, αλλα οχι παλι εκει!

μαλιστα.....να πω κι εγω.....τον εστειλα 3μιση χρονων

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

6. η δασκαλα μας (η μια απ τιςς δυο) τραβαει μαλλια και βαζει τιμωριες

Τι εννοείς "τραβάει μαλλιά";; Η δασκάλα;;

Να σου πω, Στέλλα, κι εγώ γενικώς είμαι ενθουσιασμένη με την εξέλιξη του παιδιού από τότε που αρχίσαμε παιδικό στα 2,5χρ. Έχω προσέξει όμως ότι μερικές φορές μιλάει λίιιγο άσχημα... που το μαθαίνει αυτό αν όχι από τον παιδικό; Από μας αποκλείεται ούτε από τα πεθερικά μου.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

τελικα θα φυγουμε και θα παμε σε ιδιωτικο του χρονου προνηπια, και ειναι μες τη χαρα που θα αλλαξει σχολειο,!

Στέλλα μου χαίρομαι που αποφασίσατε να του αλλάξετε σχολείο… σε έχω παρακολουθήσει σε αρκετά μηνύματα (και ας μην έχω απαντήσει) γνωρίζω όοοολα όσα έχεις πει για την ‘’δασκάλα’’ τις τιμωρίες, τα μαλλιά κτλ… (και για το κινητικό προβληματάκι που αντιμετωπίζεις)!!! Σου στέλνω την θετική μου ενέργεια και εύχομαι του χρόνου το καμάρι σου να είναι σε ένα σχολείο που θα του μάθουν πράγματα και δεν θα το αφήνουν να βαριέται!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

Εγώ λέω να τη στείλω το Σεπτέμβρη που θα είναι 16 μηνών! Είναι νωρίς ακόμα; Καμμία κοπέλα με παρόμοια εμπειρία να μου πει τα υπέρ και τα κατά;

ναι επιβεβαιωμενα πλεον τραβαει μαλλια και η τιμωρια ειναι να βζ\αζει τα 4 χρονα στην αιθουσα με τα βρεφη!

Χριστός και Παναγία!:shock:

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Εγω την έστειλα 9 μηνων (περσυ πηγε 3 μήνες) και ουσιαστικά φετος πηγε όλη τη χρονιά.

Περσυ θα σου ελεγα, οτι απλως βρισκω ενα μωρο, χαρουμενο, καθαρό και φαγωμενο.

Φέτος θα σου πω οτι είδα ενα μωρό να εξελίσσεται σε ενα παιδάκι ολοκληρωμένο, που λεει τραγουδακια, που ξερει πραγματα τα οποια δεν εχω προλαβει να του πω εγω ποτε, που ειναι κοινωνικότατο, που ξερει να παιζει με τα αλλα παιδακια οσο καλα γινεται για την ηλικια του (τωρα ειναι 22 μηνων), που εχει πειθαρχεια, πρόγραμμα (που ομως ειχε και απο πριν πολυ καλο, γιατι απλα ειναι παιδι του προγραμματος), που καταλαβαινει, που ξερει μεχρι που την παιρνει, που θα της πεις κανε αυτό και θα παει να το κάνει.

Εμεις ημασταν και απο τους τυχερους με το θεμα των αρρωστιων και περασαμε και πολυ λιγα φετος (δυο φορες την κρατησα σπιτι) ισως ακριβως γιατι πηγε περσυ 3 ανοιξιατικους μήνες.

Εγω ειμαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ και τον προτεινω σε ολους τους γονεις πια (φυσικα παιζει πολύ μεγάλο ρολο και το προσωπικό του σταθμού και το τι δουλειά γινεται).

Να πω επισης οτι ο μονος ανθρωπος που με υποστηριξε στο να τη στειλω τοσο μικρη στο σταθμο ηταν ο παιδιατρος, ο οποιος μου ειπε οτι οποτε και να την παω θα αρρωστησει, και να μην την αφησω με γυναικα ή γιαγια στο σπιτι.

CYaip2.png

Δύο χρονών πήγαμε, τον πρώτο μήνα κλάμα κακό , σφήξιμο την καρδιά και μετά όλα καλά. Είδα αλλαγές στην μικρή μου όσο αφορά την κοινωνικοποίησή της με τα άλλα παιδάκια και γενικώς αυτά τα απλά πραγματάκια που μάθαιναν την βοήθησαν στην εξέλιξή της...Ενώ ήταν πολύ δύσκολο για μένα από άποψη οικονομικού τελικά αποδείχτηκε ότι άξιζε τον κόπο. Το αγάπησε το "κολίο της" και αυτό με ηρέμησε και εμένα...την πρώτη χρονιά βέβαια αρρωσταίναμε συχνά αλλά μετά τέλος πάθαμε ανοσία στα μικρόβια χιχιχιχιχιχι:P:p:p

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Εγω την έστειλα 9 μηνων (περσυ πηγε 3 μήνες) και ουσιαστικά φετος πηγε όλη τη χρονιά.

Περσυ θα σου ελεγα, οτι απλως βρισκω ενα μωρο, χαρουμενο, καθαρό και φαγωμενο.

Φέτος θα σου πω οτι είδα ενα μωρό να εξελίσσεται σε ενα παιδάκι ολοκληρωμένο, που λεει τραγουδακια, που ξερει πραγματα τα οποια δεν εχω προλαβει να του πω εγω ποτε, που ειναι κοινωνικότατο, που ξερει να παιζει με τα αλλα παιδακια οσο καλα γινεται για την ηλικια του (τωρα ειναι 22 μηνων), που εχει πειθαρχεια, πρόγραμμα (που ομως ειχε και απο πριν πολυ καλο, γιατι απλα ειναι παιδι του προγραμματος), που καταλαβαινει, που ξερει μεχρι που την παιρνει, που θα της πεις κανε αυτό και θα παει να το κάνει.

Εμεις ημασταν και απο τους τυχερους με το θεμα των αρρωστιων και περασαμε και πολυ λιγα φετος (δυο φορες την κρατησα σπιτι) ισως ακριβως γιατι πηγε περσυ 3 ανοιξιατικους μήνες.

Εγω ειμαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ και τον προτεινω σε ολους τους γονεις πια (φυσικα παιζει πολύ μεγάλο ρολο και το προσωπικό του σταθμού και το τι δουλειά γινεται).

Να πω επισης οτι ο μονος ανθρωπος που με υποστηριξε στο να τη στειλω τοσο μικρη στο σταθμο ηταν ο παιδιατρος, ο οποιος μου ειπε οτι οποτε και να την παω θα αρρωστησει, και να μην την αφησω με γυναικα ή γιαγια στο σπιτι.

Τελικα σε ποιο σταθμο πηγατε? Γιατι ακομα δεν εχουμε καταληξει για Σεπτ. Εχω ηδη δει Toboggan, Suzanna και Αγριοκυκνους και εναν ονοματι Ινδιανουπολη στη Ν Μακρη (κοντα στη γιαγια της). Εχεις να προτεινεις κανεναν αλλο?

σορρυ για το οφ τοπικ!:D

Διαφημίσεις

Ο μεγάλος μου γιος πήγε πρώτη φορά σε ιδιωτικό παιδικο 3 ετών και 3 μηνών. Μπορώ να πω ότι τα αρνητικά που βρίσκω είναι πολύ λίγα και μάλλον αμελητέα.Κυρίως κάποιες καινούργιες λέξεις που μου έφερε-ευτυχώς όχι πολύ ακραίες- και η επιθυμία του να βλέπει στην τηλεόραση έργα που ακούει απο τους συμμαθητές του.-Γενικά δεν ανοίγω τηλεόραση σπίτι και βλέπει μόνο παιδικά dvd.Θετικά βρήκα πάρα πολλά. Τρώει μόνος του με πολύ λιγότερο λέρωμα.Βοηθήθηκε πολύ στο θέμα γλώσσας και λεξιλογίου.Έμαθε να τακτοποιεί -σχετικά πάντα- το δωματιό του, όπως κάνει και στην τάξη του ως επιμελητής.Ανοίγεται πρισσότερο πλέον σε νέα παιδάκια ενώ γενικά ήταν πολύ κλειστός.Και βέβαια πολλές γνώσεις.Ξεχωρίζει πλέον μέρες και μηνες και εποχές και τελευταία έχει μεγάλη μανία με τα σχήματα, που διδάχτηκε πρόσφατα.Τέλος πάντων.Ως προς τις ιώσεις δεν είχαμε πρόβλημα γιατί μάλλον τις είχε περάσει όλες τα προηγούμενα χρόνια. Εντωμεταξύ ο σταθμός του δεν έχει και πολλά παιδάκια κι έτσι αποφεύγαμε τους συνωστισμούς.Πάντως εγώ συστήνω ανεπιφύλακτα να στέλνει κάποιος το παιδί του στον παιδικό σταθμό. Θεωρώ ότι μπορείνα προσφερει στο παιδί πολλά περισσότερα από μια γιαγιά ή μια μάμά στο σπίτι- τουλάχιστον από τα τρία έτη και μετά.

Στέλλα μου χαίρομαι που αποφασίσατε να του αλλάξετε σχολείο… σε έχω παρακολουθήσει σε αρκετά μηνύματα (και ας μην έχω απαντήσει) γνωρίζω όοοολα όσα έχεις πει για την ‘’δασκάλα’’ τις τιμωρίες, τα μαλλιά κτλ… (και για το κινητικό προβληματάκι που αντιμετωπίζεις)!!! Σου στέλνω την θετική μου ενέργεια και εύχομαι του χρόνου το καμάρι σου να είναι σε ένα σχολείο που θα του μάθουν πράγματα και δεν θα το αφήνουν να βαριέται!!!!

σε ευχαριστω πολυ κι εγω ελπιζω να τα παμε καλυτερα~!!

Εγώ λέω να τη στείλω το Σεπτέμβρη που θα είναι 16 μηνών! Είναι νωρίς ακόμα; Καμμία κοπέλα με παρόμοια εμπειρία να μου πει τα υπέρ και τα κατά;

Εμείς τον στείλαμε το Νοέμβριο που μας πέρασε, όπως έγραψα και παραπάνω σε ηλικία 20 μηνών, αντί να τον στείλω το Σεπτέμβρη που ήταν 18 μηνών.

Κάναμε συμβούλιο με τον άντρα μου και τη μαμά μου , η οποία τον κρατούσε καθημερινά από 6 μηνών που ξαναγύρισα στη δουλειά. Αρχικά αποφασίσαμε να μείνει στο σπίτι με τη γιαγιά και φέτος, αλλά το παιδί είχε μεγαλώσει αρκετά και δεν ήταν εύκολο να την "παλέψει" η μάνα μου όλη την ημέρα, και με δεδομένο ότι άρχισε ο καιρός να μην επιτρέπει τις πολλές βόλτες έξω στο πάρκο κλπ, σκέφτηκα ότι δεν θα τη βγάζαμε όλο το χειμώνα, και αποφασίσαμε τελικά να τον στείλουμε από φέτος.

Δεν το μετάνιωσα : Η μαμά μου είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να μεγαλώσει το παιδί μου , αλλά αυτό που δεν μπορούσε να του προσφέρει είναι η επαφή με άλλα παιδάκια της ηλικίας του, αυτό του έκανε πολύ μεγάλο καλό, είδα μεγάλη διαφορά στο παιδί μου από τότε που ξεκίνησε.

Άσε που δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα με την προσαρμογή . Άκουγα κι εγώ ότι τα παιδάκια πηγαίνουν στην αρχή με κλάματα και περίμενα να έρχομαι στη δουλειά και να παίρνω τηλέφωνο κάθε μισή ώρα να δω τι γίνεται.

Ο Δημήτρης μου , ευτυχώς μέσα σε 2 εβδομάδες είχε μπει στο πρόγραμμα , ούτε έκλαψε , ούτε μας ζόρισε και τονίζω ότι πηγαίνει με χαρά.

Νομίζω ότι θα μπορούσες να τη στείλεις τη μικρή σου στους 16 μήνες , εύχομαι να προσαρμοστεί εύκολα , όπως ο δικός μου!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Και εμείς μια από τα ίδια, μόνο αρνητικό οι ιώσεις (που εμάς ειδικά μας τσακίσανε)

Πρώτη φορά φέτος από 14 μηνών, είναι πλέον ένα παιδί, ανεξάρτητο, κοινωνικό,έφτιαξε πρόγραμμα (όταν την είχα εγώ δεν είχε κοιμηθεί ούτε μια φορά μεσημέρι).Είμαι πολύ ευχαριστημένη, βέβαια όπως έγραψε και η Smouts εξαρτάται και από τον σταθμό.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Εμείς τον στείλαμε το Νοέμβριο που μας πέρασε, όπως έγραψα και παραπάνω σε ηλικία 20 μηνών, αντί να τον στείλω το Σεπτέμβρη που ήταν 18 μηνών.

Κάναμε συμβούλιο με τον άντρα μου και τη μαμά μου , η οποία τον κρατούσε καθημερινά από 6 μηνών που ξαναγύρισα στη δουλειά. Αρχικά αποφασίσαμε να μείνει στο σπίτι με τη γιαγιά και φέτος, αλλά το παιδί είχε μεγαλώσει αρκετά και δεν ήταν εύκολο να την "παλέψει" η μάνα μου όλη την ημέρα, και με δεδομένο ότι άρχισε ο καιρός να μην επιτρέπει τις πολλές βόλτες έξω στο πάρκο κλπ, σκέφτηκα ότι δεν θα τη βγάζαμε όλο το χειμώνα, και αποφασίσαμε τελικά να τον στείλουμε από φέτος.

Δεν το μετάνιωσα : Η μαμά μου είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να μεγαλώσει το παιδί μου , αλλά αυτό που δεν μπορούσε να του προσφέρει είναι η επαφή με άλλα παιδάκια της ηλικίας του, αυτό του έκανε πολύ μεγάλο καλό, είδα μεγάλη διαφορά στο παιδί μου από τότε που ξεκίνησε.

Άσε που δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα με την προσαρμογή . Άκουγα κι εγώ ότι τα παιδάκια πηγαίνουν στην αρχή με κλάματα και περίμενα να έρχομαι στη δουλειά και να παίρνω τηλέφωνο κάθε μισή ώρα να δω τι γίνεται.

Ο Δημήτρης μου , ευτυχώς μέσα σε 2 εβδομάδες είχε μπει στο πρόγραμμα , ούτε έκλαψε , ούτε μας ζόρισε και τονίζω ότι πηγαίνει με χαρά.

Νομίζω ότι θα μπορούσες να τη στείλεις τη μικρή σου στους 16 μήνες , εύχομαι να προσαρμοστεί εύκολα , όπως ο δικός μου!

Κοπέλα μου, λες και διαβάζω αυτά που θα έγραφα......Κι εμένα ο γιος μου είναι 17μηνών, τον κρατάει η μαμά μου από 4,5 μηνών που επέστρεψα στη δουλειά και δεν την παλεύει άλλο η καημένη γιατί από Σεπτέμβρη θα τελειώσει το μειωμένο μου ωράριο και θα φεύγω από τη δουλειά στις 6 (στην καλύτερη...).

Κι εμείς μετά απο διεξοδική συζήτηση με τον άντρα μου καταλήξαμε ότι ο βρεφονηπιακός είναι η βέλτιστη λύση (σε σχέση με νταντάδες κ.λπ.). Όχι για όλη την ημέρα, ίσως μεχρι το μεσημέρι και μετά να τον κρατάει η γιαγιά (άλλο όμως 3-4 ώρες και άλλο από το πρωί μέχρι το βράδυ).

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως νιώσει απόρριψη από εμάς δεδομένου ότι είναι μικρός ακόμα (και λίιιιιιγο τζώρας ως χαρακτήρας :-P) και τί είδους συμπεριφορά θα "ξεσηκώσει" - μην πάμε για καλύτερα και μας έρθουν χειρότερα....Θα μου πείς, αυτό ποτέ δε μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων.....Τεσπα, εγώ απλά τους φόβους μου καταθέτω. Είμαι όμως βέβαιη ότι και η νταντά δεν έχει να προσφέρει περισσότερα....λιγότερα μάλλον.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Εξαρτάται με τι συγκρίνεις, κάθε φορά. Εμάς η πρώτη μας χρονιά ήταν πέρυσι. Καταλήξαμε να αλλάξουμε παιδικό, γιατί τα μηνύματα που παίρναμε ήταν ότι τα παιδιά δεν έπαιρναν πολλά πράγματα. Κυρίως στο γλωσσικό κομμάτι, που λόγω διδύμων ήμουν στην πρίζα. Έβλεπα ότι τα παιδιά πήγαιναν πίσω, μένοντας τόσες ώρες εκεί. Είμαι σίγουρη όμως ότι είναι στο πού θα πέσεις, το συγκεκριμένο θέμα.

Φέτος είμαστε πιο ευχαριστημένοι.

Σε σχέση με το να έμεναν μαζί μου, είναι χειρότερα και στις δύο περιπτώσεις. Αν ήμουν σπίτι, όλη μέρα στους δρόμους θα ήμασταν. Πριν πάω στη δουλειά, είχαμε τέτοιο πρόγραμμα και είχαμε αρχίσει να σχηματίζουμε παρέες με άλλα παιδάκια. Αλλά και μέσα στο σπίτι, όρεξη να έχει κανείς, περνάει η μέρα και το βράδυ μπορούν να βγαίνουν βόλτα με το μπαμπά.

Ειδα όμως ότι δεν κρατιούνται όλη μέρα σπίτι δυο μικρά παιδάκια και για αυτό προτιμήσαμε τη λύση του παιδικού, όταν πήγα δουλειά. Δεν είχα εμπιστοσύνη σε μια γυναίκα να τα βγάζει έξω τα δυο τους.

Τώρα πια είναι μεγαλούτσικα, αλλά πάντα παρακολουθώ την ανάπτυξή τους και τα ενισχύω σε τομείς όπου έχουν μείνει σχετικά πίσω. Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι παρακολουθούν τις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά. Και πώς θα μπορούσαν με τόσα που έχουν να κάνουν εκεί;

Από το σταθμό φέτος είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Δεν περιμένουμε θαύματα. Πιο πολύ μοιάζουν να ευχαριστιούνται με τις παρέες που κάνουν εκεί και με τις εκδρομούλες - δραστηριότητες.

Το παιδάκι σου είναι πια αρκετά μεγάλο για να πει με λεπτομέρειες τι γίνεται. Εγώ είχα τρομερή ανασφάλεια γιατί το τι έκαναν ή δεν έκαναν στο σταθμό φαινόταν σε βάθος χρόνου. Και ζητάνε και λεφτά για αυτά που (δεν) κάνουν γμτ!

Stella, εγώ έστειλα τον μικρό σταθμό τον Δεκέμβριο που μας πέρασε...και ήταν 25 μηνών...

ΘΕΤΙΚΑ

- Λύθηκε απίστευτα η γλώσσα του...και πλέον συννενοούμαστε πλήρως

- Έγινε πιο κοινωνικός

- Μάθαμε να λέμε "ευχαριστώ" και "παρακαλώ"

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

- Μάθαμε να δαγκώνουμε και να χτυπάμε

Γενικότερα, δεν κολλήσαμε ιώσεις...σπίτι έμεινε μόνο 2 μέρες από τότε που ξεκίνησε...

Ο μικρός είναι χαρούμενος που πάει "χολειό"...

• 3 weeks later...

καναμε και τη γιορτη μας ηταν πολυ ωραια

τον δικο μου βεβαια καθ ολη τη διαρκεια μετα το νουμερο του τον κρατουσε απ το χερι η δασκαλα και δεν τον αφηνε να κουνηθει αλλα μαλλο ειχε τους λογους της γιατι σιγουρα θα ετρεχε στο μικροφωνο ο Ρουβας μου.......

πολυ ωραια γιορτη, του χρονου θα κατεβουν τα διδακτρα, θα βαλουν μαγειρισσα, θα κανουν νεο κτιριο.....και μας εκαναν και ενα catering με παρα πολλα καλουδια που εγω βεβαια μονο απο μακρια τα ειδα γιατι ηταν αδυνατον να περιμενω στην ουρα.....ολα εντυπωσιακα και πολυ ωραια ο δημος μας......

ο μικρος καταχαρηκε που πηγα το ελεγε μεχρι το βραδυ το γιαβρι μου κι εγω φυσικα δεν το συζητω......σας φιλω και καλο καλοκαιρι σε ολους!!!!!!!!

εμενα η μονακριβη τζουτζουκιτσα μου ξενικησε βρεφονηπικαο φετος τον Ιανουαριο που ηταν ενος ετους περιπου (δεν τα ειχε κλεισει ακομη).

ο μισος χρόνος μας στον βρεφικο τσουλησε μια χαρα μπορω να πω. απο αρρωστιες και ιώσεις οχι τρελά πράματα. τα συνηθισμενα. αρρωστησε 2-3 φορες ωστε δεν την εστειλα σχολειο.

κατα τα αλλα κοινωνικοποιηθηκε πολυ, μας κανει διαφορα τσαλιμακια που μαθαινει απο κει, τραγουδαει μονη της, μας κανει "το χαροπα τα δυο μου πολια τα χτυπω".

πιστευω ακραδαντα οτι το σχολειο βοηθα πολυ τα παιδακια. και οσα αρνητικα εχει τοσα θετικα εχει!!!!

σας αφηνω γιατι επιστερεφει σε λιγο το λουλουδακι μου....