Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια απο δικηγόρο με θέμα "χρωστούμενα κοινόχρηστα απο ιδιοκτήτη διαμερίσματος"

Recommended Posts

Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποιος δικηγόρος στο φόρουμ να με συμβουλέψει για ένα θέμα που έχει προκύψει στην πολυκατοικία που μένω.

Ο διαχειριστής και ιδιοκτήτης των περισσότερων διαμερισμάτων στην πολυκατοικία μας, εφτιαξε ένα συμφωνητικό στο οποίο αναφέρει πως αν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής κοινοχρήστων πέρα του ενός μήνα, το ποσό θα διπλασιάζεται. Το καταστατικό αυτό να σημειώσω, το έχει υπογράψει μόνο ο διαχειριστης και ο γιός του (πολιτ.μηχανικός της πολυκατοικίας).

Ξέρω πως απο την στιγμή που δεν το έχουμε υπογράψει και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες, το καταστατικό αυτό δεν ισχύει....... κάτι το οποίο ο διαχειριστής πεισματικά αρνείται...!

Υπήρξε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που μονίμως χρωστούσε τα κοινόχρηστα και η κίνηση του διαχειριστή ήταν να τον κυνηγάει δικαστικά ζητώντας πάντα εκτός απο τα κοινόχρηστα..... και το διπλάσιο ποσό βάσει του συμφωνητικού.

Κατά την διάρκεια των δικαστηρίων (3 ή 4) τα κοινόχρηστα τα καλύπταμε απο το αποθεματικό της πολυκατοικίας. Οπως και τα έξοδα των δικηγόρων. Μονίμως εν το μεταξύ, συμπληρώναμε το αποθεματικό ώστε να έχουμε για αγορά πετρελαίου.

Πριν απο ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης που χρωστούσε, πούλησε το διαμέρισμά του και πριν 1 μήνα έμαθα οτι πεθανε. Μακάβρια η μετέπειτα εξέλιξη αλλά.........

ο διαχειριστής τώρα καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να πληρώσουμε κοινόχρηστα 1 ετους καθως και το τελευταίο δικαστήριο.... εξοδα τα οποία ισχυρίζεται οτι κάλυψε με την πιστωτική του κάρτα, καθώς δεν έφτασε το ποσό του αποθεματικού. Επιπλέον ζητά τοκους υπερημερίας !!!!!

Και το πιο ωραίο ? Ο δικηγόρος του αποθανόντος ενημέρωσε πως τα οφειλούμενα κοινόχρηστα (οχι ομως με το διπλάσιο ποσο) έχουν κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Προφανώς το τελευταίο δικαστήριο το κέρδισε ο διαχειριστής. Αγνωστο.... ποτέ δεν μας ενημέρωσε ξεκάθαρα, πάντα μισόλογα μπερδεμένα και μαλλον ψευτιες.

Ομως...... δεν υπάρχει εντολή-γραμμάτιο για να τα παραλάβει ο διαχειριστης !

Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζονται δικηγόρος και διαχειριστης.

Και ρωτάω τώρα εγω....... είναι δυνατόν να μην μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα απο το ταμείο παρακαταθηκών ?

Είναι δυνατόν ο δικηγόρος του αποθανόντος να μην έχει την εντολή ?

Είμαστε υποχρεωμένοι ολοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να καλύψουμε ολα αυτά τα ποσά -συν τους τόκους !!!! - ?

Και κάτι τελευταίο, τα εξώδικα τα έστελνε ο διαχειριστης, χωρίς την δική μας συγκατάθεση ή υπογραφή..... λέγοντας πως ώς ιδιοκτήτες είναι σαν να συνυπογράφουμε ολα αυτά τα εξώδικα.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να με ενημερώσει γιατί το ποσό θα είναι μεγάλο (γύρω στα 3.000 ευρώ) και εγώ δεν θέλω και δεν μπορώ να καλύψω όποιο μερίδιο μου αναλογεί.

Τι γίνεται μετά ? Θα κυνηγάνε εμένα με εξώδικα ? Μέχρι τώρα έχω συμβάλει σε όλα και ας μην συμφωνούσα, τα κοινόχρηστά μου τα πληρώνω κανονικότατα, οπότε μέχρι εδώ. Ασε που βρίσκω εξωφρενικό το γεγονός να τοκίζονται τα κοινόχρηστα !!!!!

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.....

Διαφημίσεις

Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά είμαι διαχειρίστρια κι έχω αντιμετωπίσει ου ολίγα στην πλατούλα μου.

Λοιπόν πρέπει να διαβάσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου να δεις πρώτα από όλα ποιά πράγματα αποφασίζονται βάσει πλειοψηφία και ποιά βάσει παμψηφίας.

Ο διαχειριστής και ιδιοκτήτης των περισσότερων διαμερισμάτων στην πολυκατοικία μας, εφτιαξε ένα συμφωνητικό στο οποίο αναφέρει πως αν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής κοινοχρήστων πέρα του ενός μήνα, το ποσό θα διπλασιάζεται

Αν το συγκεκριμένο μπορεί να το αποφασίσει η πλειοψηφία και όχι η παμψηφία τότε υποθέτω είναι καλλυμένος.

Στον δικό μας κανονισμό αυτό αναφέρεται εξ'αρχής, ότι δηλαδή διπλασιάζεται το ποσό σε περίπτωση καθυστέρησης, αλλά το εξτρά ποσό μπαίνει σας αποθεματικό μέσα στο ταμείο.

Υπήρξε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που μονίμως χρωστούσε τα κοινόχρηστα και η κίνηση του διαχειριστή ήταν να τον κυνηγάει δικαστικά ζητώντας πάντα εκτός απο τα κοινόχρηστα..... και το διπλάσιο ποσό βάσει του συμφωνητικού.

Κατά την διάρκεια των δικαστηρίων (3 ή 4) τα κοινόχρηστα τα καλύπταμε απο το αποθεματικό της πολυκατοικίας. Οπως και τα έξοδα των δικηγόρων. Μονίμως εν το μεταξύ, συμπληρώναμε το αποθεματικό ώστε να έχουμε για αγορά πετρελαίου.

Πως τον κυνηγούσε δικαστικά?

Εμείς π.χ. πρέπει να κάνουμε γενική συνέλευση να γράψουμε στα πρακτικά την απόφαση της πολυκατοικίας και μετά να πάμε σε δικηγόρο, δικαστήρια κλπ.

Πρέπει να δεις οποσδήποτε τον κανονισμό σας.

Υποθέτω ότι αν αυτός έχει την πλειοψηφία και με υιό μηχανικό, θα τον έχει φτιάξει εξ'αρχής στα δικά του μέτρα και σταθμά. Αλλά πρέπει να τον διαβάσεις αναλυτικά για να ξέρεις πως να του απαντάς.

Πριν απο ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης που χρωστούσε, πούλησε το διαμέρισμά του και πριν 1 μήνα έμαθα οτι πεθανε. Μακάβρια η μετέπειτα εξέλιξη αλλά.........

ο διαχειριστής τώρα καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να πληρώσουμε κοινόχρηστα 1 ετους καθως και το τελευταίο δικαστήριο.... εξοδα τα οποία ισχυρίζεται οτι κάλυψε με την πιστωτική του κάρτα, καθώς δεν έφτασε το ποσό του αποθεματικού. Επιπλέον ζητά τοκους υπερημερίας !!!!!

Σαφέστα και πρέπει να το αποδείξει ότι τα έχει πληρώσει με την κάρτα του.

Και το πιο ωραίο ? Ο δικηγόρος του αποθανόντος ενημέρωσε πως τα οφειλούμενα κοινόχρηστα (οχι ομως με το διπλάσιο ποσο) έχουν κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Προφανώς το τελευταίο δικαστήριο το κέρδισε ο διαχειριστής. Αγνωστο.... ποτέ δεν μας ενημέρωσε ξεκάθαρα, πάντα μισόλογα μπερδεμένα και μαλλον ψευτιες.

Ομως...... δεν υπάρχει εντολή-γραμμάτιο για να τα παραλάβει ο διαχειριστης !

Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζονται δικηγόρος και διαχειριστης.

Και ρωτάω τώρα εγω....... είναι δυνατόν να μην μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα απο το ταμείο παρακαταθηκών ?

Είναι δυνατόν ο δικηγόρος του αποθανόντος να μην έχει την εντολή ?

Είμαστε υποχρεωμένοι ολοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να καλύψουμε ολα αυτά τα ποσά -συν τους τόκους !!!! - ?

Αν έχεις σχέση με το δικηγόρο του αποθανόντος ζήτα την απόδειξη της κατάθεσης και κόλα την στη μούρη του διαχειριστή σου.

Και κάτι τελευταίο, τα εξώδικα τα έστελνε ο διαχειριστης, χωρίς την δική μας συγκατάθεση ή υπογραφή..... λέγοντας πως ώς ιδιοκτήτες είναι σαν να συνυπογράφουμε ολα αυτά τα εξώδικα.

Τίποτε δεν εννοείται πες του. Υπάρχει ο κανονισμός και πάνω από τον κανονισμό υπάρχει ο νόμος.

Σου εξηγώ : Ο δικός μας κανονισμός λέει ότι πρέπει να γίνονται γενικές συνελεύσεις και να γράφονται πρακτικά.

Έκανες συνελεύσεις αυτός?

Υποθέτω ότι αφού έχει την πλειοψηφία μπορεί να έγραφε πρακτικά μόνος του και σας παρουσιάζει τους υπολοίπους σαν απόντες.

Αν θες να τον τσιγλίσεις και ψαρώνει ο τύπος πες του, ότι δεν συμφωνείς σε τίποτε απόδω και πέρα και να σου δώσει αντίγραφα ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, να τα ελέγξει ο δικηγόρος σου, και ότι με αυτόν θα έχει να κάνει από δω και πέρα.

Και ότι αν ξαναχρεώσει οτιδήποτε στα κοινόχτηστα χωρίς γενική συνέλευση κατά την οποία θα παρίστασαι για να δηλώσεις εγγράφως τις απόψεις σου, και να σου δίνει αντίγραφα των πρακτικών......απλά δεν θα εξοφλάς σε εκείνον.

Θα πηγαίνεις να βάζεις το ποσό που θεωρείς εσύ σωστό στο Ταμείο Παρακατηθών και Δανείων.

Ανάλογα και το τι συμβουλές θα σου δώσουν οι συμφορουμίτισες δικηγόροι κινείσαι ανάλογα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά είμαι διαχειρίστρια κι έχω αντιμετωπίσει ου ολίγα στην πλατούλα μου.

Λοιπόν πρέπει να διαβάσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου να δεις πρώτα από όλα ποιά πράγματα αποφασίζονται βάσει πλειοψηφία και ποιά βάσει παμψηφίας.

Αν το συγκεκριμένο μπορεί να το αποφασίσει η πλειοψηφία και όχι η παμψηφία τότε υποθέτω είναι καλλυμένος.

Στον δικό μας κανονισμό αυτό αναφέρεται εξ'αρχής, ότι δηλαδή διπλασιάζεται το ποσό σε περίπτωση καθυστέρησης, αλλά το εξτρά ποσό μπαίνει σας αποθεματικό μέσα στο ταμείο.

Εμείς π.χ. πρέπει να κάνουμε γενική συνέλευση να γράψουμε στα πρακτικά την απόφαση της πολυκατοικίας και μετά να πάμε σε δικηγόρο, δικαστήρια κλπ.

Υποθέτω ότι αν αυτός έχει την πλειοψηφία και με υιό μηχανικό, θα τον έχει φτιάξει εξ'αρχής στα δικά του μέτρα και σταθμά. Αλλά πρέπει να τον διαβάσεις αναλυτικά για να ξέρεις πως να του απαντάς.

Αν έχεις σχέση με το δικηγόρο του αποθανόντος ζήτα την απόδειξη της κατάθεσης και κόλα την στη μούρη του διαχειριστή σου.

Τίποτε δεν εννοείται πες του. Υπάρχει ο κανονισμός και πάνω από τον κανονισμό υπάρχει ο νόμος.

Σου εξηγώ : Ο δικός μας κανονισμός λέει ότι πρέπει να γίνονται γενικές συνελεύσεις και να γράφονται πρακτικά.

Υποθέτω ότι αφού έχει την πλειοψηφία μπορεί να έγραφε πρακτικά μόνος του και σας παρουσιάζει τους υπολοίπους σαν απόντες.

Αν θες να τον τσιγλίσεις και ψαρώνει ο τύπος πες του, ότι δεν συμφωνείς σε τίποτε απόδω και πέρα και να σου δώσει αντίγραφα ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, να τα ελέγξει ο δικηγόρος σου, και ότι με αυτόν θα έχει να κάνει από δω και πέρα.

Και ότι αν ξαναχρεώσει οτιδήποτε στα κοινόχτηστα χωρίς γενική συνέλευση κατά την οποία θα παρίστασαι για να δηλώσεις εγγράφως τις απόψεις σου, και να σου δίνει αντίγραφα των πρακτικών......απλά δεν θα εξοφλάς σε εκείνον.

Θα πηγαίνεις να βάζεις το ποσό που θεωρείς εσύ σωστό στο Ταμείο Παρακατηθών και Δανείων.

Ανάλογα και το τι συμβουλές θα σου δώσουν οι συμφορουμίτισες δικηγόροι κινείσαι ανάλογα.

Δηλαδή πως έκοβε και έραβε αυτός από μόνος του ? Μήπως του είχατε υπογράψει όλοι οι ιδιοκτήτες κάποια εξουσιοδότηση ?Πως αλλιώς υπέγραφε μόνο αυτός, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή σας ?

Δηλαδή πως έκοβε και έραβε αυτός από μόνος του ? Μήπως του είχατε υπογράψει όλοι οι ιδιοκτήτες κάποια εξουσιοδότηση ?Πως αλλιώς υπέγραφε μόνο αυτός, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή σας ?

Μάλλον λάθος quote έκανες:D:D:D πάνω στην mirantini έπρεπε να το κάνεις.

Ότι θέλει κάνει ο καθένας όαν δεν τον ελέχγεις και ιδιάτερα οι ΄"ξύπνιοι" διαχειριστές στις πολυκατοικίες.

Γι'αυτό και της είπα να αρχίσει να διαβάζει αναλυτικά τον κανονισμό. Απο κει ξεκινάμε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και την βοήθειά σου.

Διάβασα και πάλι τον κανονισμό, όσο μπορώ να τον καταλάβω αφού είναι μπερδεμένα καθαρεύουσας και δημοτικής. Να διευκρινήσω οτι εμαθα από άλλον διαχειριστή πως δημιουργείται ένα καταστατικό πολυκατοικίας στην αρχή για να πάρουν άδεια οικοδομής. Αυτό το καταστατικό μαλλον έχουμε εμεις στα χέρια μας γι΄αυτο έχει και μόνο τις δικές τους υπογραφες.

Δεν πρέπει να δημιουργηθεί άλλο καταστατικό στο οποίο να συνυπογράφουν και ολοι οι ιδιοκτήτες εφόσον αποδεκτουν τους όρους ?

Και σε εμας αναφέρεται αυτο ακριβώς. Βέβαια θα πω πως δεν θεωρώ την διαχείρηση, τράπεζα, ώστε να τοκίζει τα κοινόχρηστα ή να διπλασιάζει το ποσο. Και γι΄αυτο ακριβώς τον λόγο κανένα δικαστήριο δεν δικαιώνει τέτοια απόφαση. (εννοω τον διπλασιασμό) Θυμάμαι παλαιότερα οτι αυτο το θέμα μου το είχε επιβεβαιώση και ενας δικηγόρος.

Οσον αφορά την πλειοψηφία......... αυτος ο διαχειριστής ποτε μα ποτέ δεν ξεχνά να με "θυμίζει" με ειρωνικό υφάκι πως είναι ιδιοκτήτης των περισσότερων διαμερισμάτων οπότε έχει την πλειοψηφία.

Οταν αποφάσισε να του κάνει αγωγή, έγινε μια γενική συνέλευση στην οποία δεν μπορούσα να παρευρεθώ..... στην ουσία ήμασταν 4 ιδιοκτήτες (μαζί με τον διαχειριστη).... εγώ δεν πήγα, ο εναγώμενος δεν πήγε βέβαια, οπότε με ενημέρωσαν οτι θα του κάνουν αγωγή και ας μην συμφωνώ.... ουτως ή αλλως και να πήγαινα παλι δεν θα εκανα τίποτα.....εχει βλέπεις την πλειοψηφία !!!!!

Είναι δυνατόν να το αποδείξει σε μια πιστωτική, με την οποία κανει και αλλες αγορές? Εκτός αν έχει πιστωτική μόνο για πληρωμή κοινοχρήστων !

Αυτο που διάβασα όμως στο καταστατικο πολυκατοικίας, είναι πως, αν υπάρχουν έξοδα άνω των 300 ευρώ, πρέπει να καλεσει γεν.συνελευση και να αποφασίσουν ολοι μαζι...... κατι το οποίο δεν έγινε στο 2ο, 30, 4ο δικαστήριο.... ουτε μας ενημέρωσε ποια θα είναι η αμοιβή του δικηγόρου για ολες αυτες τις διαδικασίες...... ολα έγιναν εκ των υστέρων και απευθείας χρέωση στα κοινόχρηστα.

Δυστυχώς δεν έχω. Και το χειρότερο απο όλα είναι ότι είχα γειτονική σχέση με τον ανθρωπο που πέθανε (στην ουσία ήμουν ο "ψυχολογος" του σε χιλιαδες προβληματα που είχε) και μάλιστα το παιδί του οποτε ερχόταν, επαιζε με το δικό μου παιδι...... με την καρδιά τώρα εγώ να κυνηγήσω δικαστικά το παιδί του ώς κληρονομος που είναι ? Γιατι μάλλον μόνο έτσι μπορουμε να παρουμε την εντολή...... απο τον κληρονομο του

Ο κύριος ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙ !!!

Αυτό μάλλον θα γίνει....... βέβαια ο τύπος δεν ψαρώνει κ α θ ό λ ο υ και δεν κολάει πουθενά οταν προκεται για χρημα..... Αυτό που παντα ήθελα να αποφύγω είναι οι προστριβές και οι διαμαχες...... δεν εχω αντοχες για κοντρες..... με όλα αυτά που έχουν γίνει απο το 2005 που ήρθα σ΄αυτο το σπίτι, ξέρεις ποοοοοοσες φορές ήθελα να μπορουσα να το πουλήσω και να παω αλλου ? μα δεν μπορώ ουτε αυτό να κάνω.....

Ευχαριστώ πολύ για καθε σου απαντηση

Διαφημίσεις

Ως πλειοψηφία...

Ως συνταξιούχος, πρώην προιστάμενος ? διευθυντής ? σε τράπεζα... (τι τράπεζα, τι πολυκατοικία.... τι υπαλληλοι, τι ιδιοκτήτες = το ιδιο και το αυτο, για αυτον)

Ως τσιφλικάς.... τι και αν έχει πουλήσει διαμερίσματα σε αλλους ! εκεινος θεωρεί παντα οτι ολη η πολυκατοικία του ανηκει ακομα...

Τι να πω !!!

Ευχαριστώ πολύ για καθε σου απαντηση

Κορίτσι μου, σαν διαχειρίστρια που με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου δεκάδες φορές και με αναγκάζουν να είμαι με ένα μηχανικό και ένα δικηγόρο αγκαζέ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, απλά και μόνο για να τηρώ τα νόμιμα, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Εγώ είμαι από την αντίθερη πλευτά:lol: αγωνίζομαι για να τηρήσω το νόμο και όχι να τον καταστρατηγήσω.

Αυτό το καταστατικό μαλλον έχουμε εμεις στα χέρια μας γι΄αυτο έχει και μόνο τις δικές τους υπογραφες.

Δεν πρέπει να δημιουργηθεί άλλο καταστατικό στο οποίο να συνυπογράφουν και ολοι οι ιδιοκτήτες εφόσον αποδεκτουν τους όρους ?

Από τα λίγα "νομικά" που ξέρω η δημιουργία καινούργιου καταστατικού πρέπει να γίνεται σε συμβολαιογράφο με ότι αυτό χρειάζεται από πλευράς νομιμότητας μιας τέτοιας κίνησης.

Να σε ρωτήσω κάτι?

Άντε και γίνανε τα δικαστήρια............τα λεφτά που δώσατε για δικηγόρους κλπ δεν σας τα επιδικάσανε?

Δηλαδή δεν ζητήσατε μαζί με τα κοινόχρηστα να σας δώσουν πίσω και ΟΛΑ τα έξοδα που κάνατε? Εξώδικα? Αμοιβές δικηγόρων κλπ?

Γιατί αυτά πρέπει να ζητούνται και εφόσον εγκρίνονται από τα δικαστήρια, τα πληρώνει ο χαμένος.

Και εφόσον πληρώνονται από τον χαμένο και επιστρέφονται στην πολυκατοικία, πρέπει να δωθούν πίσω σε αυτούς που τα δώσανε αρχικά.

Γιατί τι νόημα έχει να ζητάς να πληρωθείς κοινόχρηστα (π.χ) 1000? και τα έξοδά σου να είναι 2000??

Ή σας τα επιδικάσανε και κάνει το παγώνι ο διαχειριστής?

Για ρώτα τον.

Δυστυχώς εφόσον έχει την πλειοψηφία, είσαι χαμένη σε πολλά πράγματα.

Αλλά μπορείς να τον υποχρεώνεις να τηρεί τον κανονισμό.

Να κάνει συνελεύσεις έστω και αν λείπεις, και να στέλνεις αντιπρόσωπό σου με γραπτή εξουσιοδότηση να παρευρίσκεται και να ψηφίζει για σένα.

Γίνεται και μη σου λέει βλακείες.

Έτσι διαπιστώνεις ότι γίνεται η συνελεύση, δηλώνεις εγγράφως την αντιρρησή και και ζητάς αντίγραφα από τα πρακτικά.

Και αν δεν γίνει η συνέλευση καλείς αστυνομία για καταγραφή περιστατικού, ότι π.χ. ήρθε την τάδε ώρα το περιπολικό και δεν βρηκε να γίνεται καμία συνέλευση, παρα μόνο εσένα να στέκεσαι μόνη σου.

Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.

Αλλά έτσι του δίνεις να καταλάβει ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και τα διεκδικείς και θα έχει να κάνει με τον δικηγόρο σου.

Έτσι όπως τον έχετε, νομίζει ότι όντως μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Παρόλο που έχει την πλειοψηφία, πρέπει να τηρεί τον κανονισμό.

Ας αποδεικνυότουσαν δικαστικά οι ψευτικές συνελεύσεις του και σου έλεγα εγώ.

(Παραδίδω μαθήματα διαχείρησης δωρεάν:D)

Τα έξοδα δικηγόρου απο το 1ο δικαστήριο οκ, επιστραφηκαν και μπήκαν για συμπλήρωμα στο αποθεματικό.

Τώρα για τα υπόλοιπα δικαστήρια, δεν εχω ιδέα... ουτε καν για την έκβαση των δικαστηρίων.... παρα μόνο για το τελευταίο (όπου και πέθανε ο ιδιοκτήτης που χρωστούσε) Και αυτά, απο τα λεγόμενά του, όχι οτι μας έδειξε τις αποφάσεις....

Το Σάββατο έχουμε γεν. συνέλευση πάνω σε αυτο το θέμα..... εχει να γίνει της μουρλής, είμαι σίγουρη...... δυστυχώς είμαι η μόνη που αντιδρώ για την ώρα, θα δούμε τώρα που ήρθε και αλλος ενας αγοραστής....

δεν τα αντέχω όμως ολα αυτά και συνήθως υποχωρώ.... αλλα τώρα, δεν γίνεται.... είμαι άνεργη εδώ και 1,5 χρόνο, είμαι χωρισμένη και δεν μπορώ καλύψω τις ανάγκες μας.... ποσο μαλλον να πληρώνω τις ανευθυνότητες άλλων...

Είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει τις δικαστικές αποφάσεις και ΟΛΕΣ τις αποδείξεις για οποιαδήποτε έξοδα έχει κάνει:

Αποδείξεις από δικηγόρο, παράβολα κλπ.

Αλλιώς δεν είσαι υποχρεωμένη να τον πληρώσεις για τίποτα εφόσον δεν παρουσιάζει αποδείξεις (πιστωτικές κάρτες και βλακείες).

Και αν σου πει θα σε πάει δικαστικά πες του..........."πολύ ωραία, αυτό θέλω κι εγώ, να πας στο δικαστήριο και να παρουσιάσεις τις αποδείξεις και όλες τις δικαστικές αποφάσεις .......γιατί μόνο έτσι θα με υποχρεώσει οποιοδήποτε δικαστήριο να πληρώσω"

Είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει τις δικαστικές αποφάσεις και ΟΛΕΣ τις αποδείξεις για οποιαδήποτε έξοδα έχει κάνει:

Αποδείξεις από δικηγόρο, παράβολα κλπ.

Αλλιώς δεν είσαι υποχρεωμένη να τον πληρώσεις για τίποτα εφόσον δεν παρουσιάζει αποδείξεις (πιστωτικές κάρτες και βλακείες).

Και αν σου πει θα σε πάει δικαστικά πες του..........."πολύ ωραία, αυτό θέλω κι εγώ, να πας στο δικαστήριο και να παρουσιάσεις τις αποδείξεις και όλες τις δικαστικές αποφάσεις .......γιατί μόνο έτσι θα με υποχρεώσει οποιοδήποτε δικαστήριο να πληρώσω"

Θα τον στριμώξω αυτή την φορά και θα προσπαθήσω να "εκνευρίσω" και τους υπόλοιπους (αν έρθουν) για να αντιδράσουν. Αχ...... θα δουμε

Ευχαριστώ πάντως για αλλη μια φορα που ασχολήθηκες με το θεμα μου....

Διαφημίσεις

• 5 months later...

στην πολυκατοικία του αδερφού μου, που είναι διαχειριστής, είναι ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος του οφείλει αρκετούς μήνες κοινοχρήστων. Εχει πει ότι θα τα πληρώσει αλλά ακόμη τίποτα. Ξέρει ότι ο ιδιοκτήτης αυτός έχει δάνειο για το σπίτι του και δεν το πληρώνει. Τι μπορεί να κάνει;

να πάνε σε δικηγόρο για να κινήσει διαδικασία και να εκδωθεί διαταγή πληρωμής. Αν έχει κινητή περιουσία κάτι θα εισπράξει η διαχείρηση.

η διαδικασία είναι σύντομη (δεν ορίζεται δικάσιμος) απλή και οικον/κή.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Για να κινηθεί νομικά πρέπει α)το ποσό του χρωστάει το διαμέρισμα να έχει υπερβεί τα 400 ? και β) να το αποφασίσει η πλειοψηφία των ενοίκων σε συνέλευση όπου θα συμφωνήσουν να επιβαρυνθούν και τα έξοδα του δικαστηρίου

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Εάν αποφασιστεί σε συνέλευση σημαίνει ότι αποδέχονται όλοι οι ένοικοι τη διαδικασία άρα μοιράζονται τα έξοδα. Εγώ το έμαθα από την εταιρία που βγάζει τα κοινόχρηστα , αν σε αυτούς έχετε και νομική κάλυψη μπορούν να τα αναλάβουν.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

χρωστάει πάνω από 1000 ευρώ. Τα έξοδα ποιανού θα είναι; Του διαχειριστή ή όλων; Το λέει κάποιος νόμος αυτό;

Βρε συ και αυτό κοινόχρηστη δαπάνη είναι. ο διαχειριστής όταν πληρώνει το πετρέλαιο από τη τσέπη του το πληρώνει;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...