Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτήσεις για θηλασμό!

Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι στην 24η εβδομάδα και θέλω πολύ να θηλάσω! Έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις, όποια μπορεί ας βοηθήσει. Καταρχήν, από την 20η εβδομάδα τρέχουν σταγόνες από τα στήθη μου, κάθε μέρα, σε σημείο που λερώνονται τα σουτιέν και οι μπλούζες μου. Κάνω ντουζ, ουσιαστικά τις ξεπλένω, πρεπει να κάνω κατι άλλο; Επίσης, ειναι φυσιολογικό; Επιπλεόν, έχω βγάλει κάτι γρομπαλάκια γύρω από τις θηλές. Στο ένα στήθος μάλιστα έχω ένα πολύ μεγάλο (που δεν το είχα πριν μείνω έγκυος), φαίνεται σαν να έχω 2 θηλές! Τι είναι αυτά; Είναι φυσιολογικά; Το μεγάλο έχει και μύτη (σαν ακμή με πύον) και ξεφλουδίζει ελάχιστα. Τέλος, έχω υποθυροειδισμό και παίρνω Τ4 των 75, πριν μείνω έγκυος έπαιρνα των 50, τώρα τα αυξήσαμε. Προφανώς θα παίρνω και αφού γεννήσω. Επηρεάζει αυτό το μωρό; Περνάει η δόση μέσω του θηλασμού στο μωρό ώστε να διαταράξει το θυροειδή του; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη που είχα τοσα πολλά να ρωτήσω.

Διαφημίσεις

Με το καλο να γινεις μανουλα!

Οι σταγονες που βγαινουν ειναι φυσιολογικο αν κ μου φαινεται μεγαλη η ποσοτητα που λες!

Για τα γρομπαλακια πρεπει να τα δει γιατρος νομιζω... Για τα φαρμακα,επισης, πρεπει να συμβουλευτεις τον γιατρο σου.

Υπαρχει ενα σαιτ που μπορεις κ μονη σου να ψαξεις τη συμβατοτητα με το θηλασμο.Ψαχνεις με βαση το ονομα του φαρμακου ή των ουσιων που περιεχει:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

zuQwp3.png

Για τα γρομπαλάκια συμφωνώ να τα δει γιατρός, μπορεί να είναι απλά σπυράκι (εφόσον λες ότι έχει μύτη με πύον).

Για τα φάρμακα για το θυροειδή, θέλει πολύ καλή ρύθμιση ο θυροειδής για να μην επηρρεάσει αρνητικά τη γαλουχία. Μετά τη γέννα θα πρέπει να επισκέπτεσαι κάποιον ενδοκρινολόγο (που να γνωρίζει και να μη σου πει ότι δεν πρέπει να πάρεις φάρμακα όσο θηλάζεις) ώστε να ρυθμίζεις τη δόση σου όπως πρέπει και να την προσαρμόζεις ανάλογα όποτε και αν χρειαστεί.

δες και στο σάιτ που έβαλε η ananie για να διαπιστώσεις και μόνη σου ότι τα φάρμακα αυτά είναι ασφαλή για το μωρό σου!

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Koρίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Σε μια βδομάδα θα πάω στη μαία οπότε θα τη ρωτήσω. Paros πηγαίνω συχνά και έχω μείνει και μόνιμα 1 χρόνο. Φέτος το καλοκαίρι για τους ευνόητους λόγους δε θα πάω.. κλαψ!

Διαφημίσεις

Για τα γρομπαλάκια συμφωνώ να τα δει γιατρός, μπορεί να είναι απλά σπυράκι (εφόσον λες ότι έχει μύτη με πύον).

Για τα φάρμακα για το θυροειδή, θέλει πολύ καλή ρύθμιση ο θυροειδής για να μην επηρρεάσει αρνητικά τη γαλουχία. Μετά τη γέννα θα πρέπει να επισκέπτεσαι κάποιον ενδοκρινολόγο (που να γνωρίζει και να μη σου πει ότι δεν πρέπει να πάρεις φάρμακα όσο θηλάζεις) ώστε να ρυθμίζεις τη δόση σου όπως πρέπει και να την προσαρμόζεις ανάλογα όποτε και αν χρειαστεί.

δες και στο σάιτ που έβαλε η ananie για να διαπιστώσεις και μόνη σου ότι τα φάρμακα αυτά είναι ασφαλή για το μωρό σου!

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!

Sofuka σε ευχαριστώ! Δε φαίνεται να είναι σπυράκι! Είναι γρομπαλάκια πάνω στο στήθος και ένα από αυτά είναι πιο διογκωμένο. Ο σύζυγος μου είπε ότι ειναι τα φυμάτια του Μοντγκόμερι, κι ότι ειναι ορμονικό.. (είναι γιατρός, όχι όμως γυναικολόγος). Θα ρωτήσω φυσικά και τη μαία διότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Για τις σταγόνες προσπάθησε να σφίξεις πιο πολύ το σουτιέν σου!Με το καλό!

Αχ μη μου λες έτσι και ήδη πνίγομαι με τα σουτιέν... Νιώθω καμιά φορά να μου φτάνει η κοιλιά στο πηγούνι... Αν το σφίξω θα σταματήσει να βγάζει; Πρέπει να σταματήσει να βγάζει;Είναι καλο να πιέζονται οι θηλές; Νομίζω ότι ούτως η αλλως αδυνατώ να το κάνω αυτό. Ευχαριστώ πάντως!

Με το καλο να γινεις μανουλα!

Οι σταγονες που βγαινουν ειναι φυσιολογικο αν κ μου φαινεται μεγαλη η ποσοτητα που λες!

Για τα γρομπαλακια πρεπει να τα δει γιατρος νομιζω... Για τα φαρμακα,επισης, πρεπει να συμβουλευτεις τον γιατρο σου.

Υπαρχει ενα σαιτ που μπορεις κ μονη σου να ψαξεις τη συμβατοτητα με το θηλασμο.Ψαχνεις με βαση το ονομα του φαρμακου ή των ουσιων που περιεχει:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Σε ευχαριστώ! Πολύ βοηθητικό το site!

Αχ μη μου λες έτσι και ήδη πνίγομαι με τα σουτιέν... Νιώθω καμιά φορά να μου φτάνει η κοιλιά στο πηγούνι... Αν το σφίξω θα σταματήσει να βγάζει; Πρέπει να σταματήσει να βγάζει;Είναι καλο να πιέζονται οι θηλές; Νομίζω ότι ούτως η αλλως αδυνατώ να το κάνω αυτό. Ευχαριστώ πάντως!

όχι, να μην το σφίξεις, δεν πρέπει να σταματήσει να βγάζει

είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγαίνουν σταγόνες από πρωτόγαλα

μπορείς να βάζεις επιθέματα θηλασμού μέσα από το σουτιέν, για να το απορροφάνε

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

όχι, να μην το σφίξεις, δεν πρέπει να σταματήσει να βγάζει

είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγαίνουν σταγόνες από πρωτόγαλα

μπορείς να βάζεις επιθέματα θηλασμού μέσα από το σουτιέν, για να το απορροφάνε

εντάξει! Επιθέματα να βάζω ούτως ή αλλως ή μόνο αν έχω πολύ ροή; Διότι δεν έχω κάθε μέρα πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...