Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Για πείτε καμιά γνώμη

Recommended Posts

Έχω επιστρέψει στην δουλειά εδώ και ένα μήνα περίπου, αντλώ καθημερινά γάλα το οποίο και πετάω :cry: γιατί η μικρή αρνείται να το πιει με οποιονδήποτε τρόπο. Έχουμε δοκιμάσει διαφορετικά μπιπερό, εκπαιδευτικά ποτηράκια (από τα οποία πίνει νερό), φλυτζάνι, ποτήρι, κουταλάκι...

Επίσης αρνείται την κρέμα της όταν της την φτιάχνουν με το γάλα μου. Από φαγητό τρώει ελάχιστη ΗUMANA με νερό- έχει πρόβλημα με αλλεργίες στο γάλα κ.α.- και μετά με περιμένει να γυρίσω σπίτι.

Όταν είμαστε μαζί δεν τρώει ούτε την κρέμα οπότε έχω σταματήσει να προσπαθώ να της δώσω. Την ώρα του φαγητού όμως αν την έχω αγκαλιά κοιτάζει λαίμαργα το πιάτο μας και ανοίγει το στόμα. Της έχω δώσει από το δικό μας φαγητό -ξεπλυμένο βέβαια αλλά έχει μπαχαρικά - και δοκιμάζει. Επίσης οτιδήποτε αλεσμένο της προκαλεί αηδία, θέλει μόνο όλόκληρα κομμάτια. Πώς να της δώσω κρέας έτσι και πότε αφού από τη στιγμή που γυρνάω σπίτι δεν με αφήνει, δεν ξεκολάει καθόλου?

Εννοείται βέβαια οτι έχει κάνει την νύχτα μέρα και όλο το βράδυ θηλάζει. Προς το παρόν φέυγω στις 8 κ 30 και επιστρέφω 2 κ 30 αλλά πρέπει άμεσα να αυξήσω τον χρόνο στην δουλειά, έχω πρόβλημα.

Φυσικά μαζί μου πλέον αρνείται να κοιμηθεί γιατί θέλει θηλασμό, αγκαλιές, παιχνίδι και όλα αυτά που της λείπουν.

Κορίτσια έβαλα όλα τα θέματα μαζί και της διατροφής και του ύπνου αλλά πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια, μια άλλη οπτική στα πράγματα γιατί δεν την παλεύω άλλο. Επτά μήνες τώρα προσπαθώ να κρατήσω τον θηλασμό με χίλια μύρια προβλήματα, έχω κόψει ένα σωρό τροφές από την διατροφή μου γιατί την ενοχλούν, έχω να κοιμηθώ πάνω από δίωρο κατι αιώνες αλλά σκέφτομαι οτι είναι για το καλό της και το κάνω. Μήπως τώρα της δημιουργώ πρόβλημα? Μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο για να ηρεμήσει και το παδί κάποια στιγμή και να μπει μια τάξη στο φαγητό και στον ύπνο της???

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

ειναι μικρη ακομα 7 μηνων, καποια στιγμη θα φαει.

εγω απο την εμπειρια μου θα σου πω οτι τα παιδια που ειναι κακοφαγα ειναι ετσι ειτε θηλαζουν ειτε οχι, το ιδιο ισχυει και με τον υπνο.

Ξερω περιπτωσεις που σταματησαν το θηλασμο "για να φαει επιτελους κατι το μωρο" η για να κοιμηθει και δεν συνεβη κανενα απο τα 2. Τα μωρα αρχισαν να χανουν βαρος και οι μαμαδες να υποφερουν τις νυχτες.

Επειδη ειχα 2 πολυ κακοφαγα μωρα, να σου πω οτι γυρω στο χρονο εστρωσαν πολυ τα πραγματα και για τους 2 και κυριως μετα τα 2 χρονια για τον μεγαλο.

προφανως της λειπεις εσυ και οχι το γαλα..

μην το πετας ομως ειναι κριμα..φυλαγε το στην καταψυξη,βαζε μικροτερες μεριδες..

φρουτακια εχεις δοκιμασει? να κανει οποιος την κραταει οτι τρωει και να της δωσει να δοκιμασει? (κρεμα ουτε εμεις καταφεραμε να φαμε ποτε..ακομα και με το γαλα μου..)

εχεις δοκιμασει να της δωσεις μικρα κομματια , σχεδον ινες απο κρεας που να εχεις κοψει με τα χερια σου?

83hKp3.png

το βραδυ θηλαζει καλυπτωντας το 6ωρο που λειπεις εσυ, που εαν ησουν σπιτι το πρωι θα θηλαζε..

μηπως προσπαθεις να κανεις πολλες δουλειες μαζι στο σπιτι και δεν της δινεις τοση προσοχη? γι αυτο κι εκεινη προσπαθει να σου αποσπασει την προσοχη και ειναι συνεχεια κοντα σου..νομιζω οτι απλα σε χρειαζεται περισσοτερες ωρες.. (τα ιδια ακριβως περασαμε κι εμεις και περναμε)..

το βραδυ κοιμαστε στο ιδιο κρεββατι? εμας ηταν μια καλη λυση αυτη.. αναπληρωνει τις ωρες που λειπω το πρωι.

και μην ξεχνας οτι γυρω στον 7ο μηνα εχουμε και το ''αγχος αποχωρισμου''..

http://www.paidorama.com/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/%CE%97-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%91%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D.html

http://www.babyspace.gr/Article/family-adherence-stress/131-447.html

83hKp3.png

ειναι μικρη ακομα 7 μηνων, καποια στιγμη θα φαει.

εγω απο την εμπειρια μου θα σου πω οτι τα παιδια που ειναι κακοφαγα ειναι ετσι ειτε θηλαζουν ειτε οχι, το ιδιο ισχυει και με τον υπνο.

Ξερω περιπτωσεις που σταματησαν το θηλασμο "για να φαει επιτελους κατι το μωρο" η για να κοιμηθει και δεν συνεβη κανενα απο τα 2. Τα μωρα αρχισαν να χανουν βαρος και οι μαμαδες να υποφερουν τις νυχτες.

Επειδη ειχα 2 πολυ κακοφαγα μωρα, να σου πω οτι γυρω στο χρονο εστρωσαν πολυ τα πραγματα και για τους 2 και κυριως μετα τα 2 χρονια για τον μεγαλο.

Δεν αγχώνομαι αν θα φάει, ξέρω οτι κάποια στιγμή που θα είναι έτοιμη θα το κάνει αλλά εγώ δεν είμαι σπίτι για να της δίνω γάλα. Ελπίζω στο χρόνο να είμαστε και εμείς πολύ καλύτερα.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

προφανως της λειπεις εσυ και οχι το γαλα..

μην το πετας ομως ειναι κριμα..φυλαγε το στην καταψυξη,βαζε μικροτερες μεριδες..

φρουτακια εχεις δοκιμασει? να κανει οποιος την κραταει οτι τρωει και να της δωσει να δοκιμασει? (κρεμα ουτε εμεις καταφεραμε να φαμε ποτε..ακομα και με το γαλα μου..)

εχεις δοκιμασει να της δωσεις μικρα κομματια , σχεδον ινες απο κρεας που να εχεις κοψει με τα χερια σου?

Το ξέρω οτι θέλει την μαμά της :( λογικό είναι. Φαγητό μόνο έτσι δοκιμάζει, αν της το δώσω με τα χέρια μου αλλά από την μια η ποσότητα που τρώει είναι ελάχιστη και από την άλλη πρέπει το πρωι που λείπω να τρώει κάτι οπότε έχουμε καταλήξει στην κρέμα.

το βραδυ θηλαζει καλυπτωντας το 6ωρο που λειπεις εσυ, που εαν ησουν σπιτι το πρωι θα θηλαζε..

μηπως προσπαθεις να κανεις πολλες δουλειες μαζι στο σπιτι και δεν της δινεις τοση προσοχη? γι αυτο κι εκεινη προσπαθει να σου αποσπασει την προσοχη και ειναι συνεχεια κοντα σου..νομιζω οτι απλα σε χρειαζεται περισσοτερες ωρες.. (τα ιδια ακριβως περασαμε κι εμεις και περναμε)..

το βραδυ κοιμαστε στο ιδιο κρεββατι? εμας ηταν μια καλη λυση αυτη.. αναπληρωνει τις ωρες που λειπω το πρωι.

και μην ξεχνας οτι γυρω στον 7ο μηνα εχουμε και το ''αγχος αποχωρισμου''..

http://www.paidorama.com/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/%CE%97-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%91%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D.html

http://www.babyspace.gr/Article/family-adherence-stress/131-447.html

Ευχαριστώ για τους συνδέσμους. Όσο αφορά τον ύπνο και τις δουλειές να σου πω απλώς οτι από την αρχή με θέλει εκει για να κοιμάται, ούτε τουαλέτα δεν παω :? και δουλειές έχω ξεχάσει τι θα πει. Ότι προλάβω να μαζέψω μετά τις 10 που θα κοιμηθεί και μέχρι το πρώτο ξύπνημα το οποίο μπορεί να είναι στις 11

XZhFp2.png

rBXgp2.png

φρουτοκρεμα εχετε δοκιμασει?

αυτο με την τουαλετα συνεχιζεται κι αργοτερα..:lol::lol:

εγω αυτο που κανω ειναι οταν φευγει ο μπαμπας ή εγω να την χαιρεταμε και να φευγουμε και δεν εξαφανιζομαστε ξαφνικα απο μπροστα της..επισης οταν αλλαζω δωματιο της μιλαω ωστε να με ακουει και να μην με χανει ξαφνικα..

ειναι λιγο δυσκολη περιοδος..

οσο για τις δουλειες..ασταααα...

83hKp3.png

Καταρχην,το οτι θα αλλαξεις το θεμα θηλασμος,δε σημαινει οτι το μωρο θα παψει να ξυπανει το βραδυ,κι αν κρινω απο τον δικο μου(8,5 μηνων) που με εχει 24 ωρες το 24ωρο κ μπορει να θηλαζει οσο θελει,το βραδυ ξυπναει συνεχεια κ να φανταστεις οτι κανει 4,5 θηλασμους και τρωει και 3 γευματα.Οποτε εχω παψει να πιστευω οτι ειναι θεμα φαγητου,αλλα παιδιου...

Δωσε μας λιγα στοιχεια παραπανω για το φαγητο...Εχεις δοκιμασει κρεμες βιολογικες?Μπορεις να τις φτιαχνεις με το γαλα σου ειναι λιγο αγευστες,αλλα μπορεις να βαλεις αλεσμενα φρουτα κ.λ.π. κ να παρει κ βιταμινες :wink:.Υπαρχουνε πολλα που μπορει να φαει επιπλεον αλλα πες μας αν εχει δοντακια ωστε να ειναι σε επιπεδο να μασαει.

Οσο για το κρεας,αν θελεις να φαει μπορεις να παρεις μοσχαρι,το οποιο να περιεχει ινες,οχι ψαχνο εντελως,να το βρασεις σε χαμηλη φωτια επι ωρα,οχι χητρες κ.λ.π.(λογο του οτι ειναι αμφιβολο το αποτελεσμα,εκτος κι αν ξερεις οτι θα σουβγει μαλακο) και οταν βρασει,με ενα μεγαλο μαχαιρι κοβεις κομματακια πολυ μικρα το κρεας,λιγο πιο μεγαλα απο το μουλτι.Βραζεις και λαχανικα ολοκληρα κομματια ωστε να μην ειναι μεν πολτος αλλα οταν τρωει π.χ, ενα κομματακι πατα να ναι μαλακο κ να λιωσει στο στομα.

Επισης ηθελα να σου πω οτι αν θελεις να παρει βιταμινες απο το κρεας κ.λ.π. δε χρειαζεται να το φαει σε κομματι απαραιτητα.Το κρεας οταν βραζει χωρις να εχει τσιγαριστει,διαχεωνται οι βιταμινες στο νερο,οποτε το ζουμακι που μενει ειναι αυτο που εχει τις βιταμινες,απλα να το βραζετε σε χαμηλη φωτια και με καπακι ωστε να εγκλωβιζονται οι υδρατμοι στη κατσαρολα.Το ζουμακι το δινεις με οτι θελεις...(αστερακι,πεπονακι κ.λ.π.)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

φρουτοκρεμα εχετε δοκιμασει?

αυτο με την τουαλετα συνεχιζεται κι αργοτερα..:lol::lol:

εγω αυτο που κανω ειναι οταν φευγει ο μπαμπας ή εγω να την χαιρεταμε και να φευγουμε και δεν εξαφανιζομαστε ξαφνικα απο μπροστα της..επισης οταν αλλαζω δωματιο της μιλαω ωστε να με ακουει και να μην με χανει ξαφνικα..

ειναι λιγο δυσκολη περιοδος..

οσο για τις δουλειες..ασταααα...

Nαι, έχουμε δοκιμάσει φρουτάκια αλλά η μόνη περίπτωση να ανοίξει το στόμα της είναι εαν τα κόψω φέτες και της το κρατήσω να φάει, καταλαβαίνεις βέβαια τι τρώει, την μύτη μιας καρφίτσας. Όσο για τον χαιρετισμό πάντα το κάνω. Έχουμε ένα ποιηματάκι : η μαμά θα φύγει τώρα, εσύ θα μείνεις με την Κ. να περάσεις όμορφα κ.τ.λ.

Καταρχην,το οτι θα αλλαξεις το θεμα θηλασμος,δε σημαινει οτι το μωρο θα παψει να ξυπανει το βραδυ,κι αν κρινω απο τον δικο μου(8,5 μηνων) που με εχει 24 ωρες το 24ωρο κ μπορει να θηλαζει οσο θελει,το βραδυ ξυπναει συνεχεια κ να φανταστεις οτι κανει 4,5 θηλασμους και τρωει και 3 γευματα.Οποτε εχω παψει να πιστευω οτι ειναι θεμα φαγητου,αλλα παιδιου...

Δωσε μας λιγα στοιχεια παραπανω για το φαγητο...Εχεις δοκιμασει κρεμες βιολογικες?Μπορεις να τις φτιαχνεις με το γαλα σου ειναι λιγο αγευστες,αλλα μπορεις να βαλεις αλεσμενα φρουτα κ.λ.π. κ να παρει κ βιταμινες :wink:.Υπαρχουνε πολλα που μπορει να φαει επιπλεον αλλα πες μας αν εχει δοντακια ωστε να ειναι σε επιπεδο να μασαει.

Οσο για το κρεας,αν θελεις να φαει μπορεις να παρεις μοσχαρι,το οποιο να περιεχει ινες,οχι ψαχνο εντελως,να το βρασεις σε χαμηλη φωτια επι ωρα,οχι χητρες κ.λ.π.(λογο του οτι ειναι αμφιβολο το αποτελεσμα,εκτος κι αν ξερεις οτι θα σουβγει μαλακο) και οταν βρασει,με ενα μεγαλο μαχαιρι κοβεις κομματακια πολυ μικρα το κρεας,λιγο πιο μεγαλα απο το μουλτι.Βραζεις και λαχανικα ολοκληρα κομματια ωστε να μην ειναι μεν πολτος αλλα οταν τρωει π.χ, ενα κομματακι πατα να ναι μαλακο κ να λιωσει στο στομα.

Επισης ηθελα να σου πω οτι αν θελεις να παρει βιταμινες απο το κρεας κ.λ.π. δε χρειαζεται να το φαει σε κομματι απαραιτητα.Το κρεας οταν βραζει χωρις να εχει τσιγαριστει,διαχεωνται οι βιταμινες στο νερο,οποτε το ζουμακι που μενει ειναι αυτο που εχει τις βιταμινες,απλα να το βραζετε σε χαμηλη φωτια και με καπακι ωστε να εγκλωβιζονται οι υδρατμοι στη κατσαρολα.Το ζουμακι το δινεις με οτι θελεις...(αστερακι,πεπονακι κ.λ.π.)

Το πιστεύω και εγώ οτι είναι θέμα παιδιού και όχι θηλασμού αλλά κάποιες φορές...

Έχουμε δοκιμάσει βιολογικές κρέμες με το γάλα μου αλλά ούτε εκεί δεν το θέλει. Γάλα πίνει μόνο από την μαμά της, ΤΕΛΟΣ :lol: :lol:

Koμματάκια φαγητού της δίνω και είναι δεκτική στο να δοκιμάσει όταν είμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι αλλά το θέμα είναι πως απλώς δοκιμάζει, δεν χορταίνει με αυτό. Τα ζυμαρικά λόγω αλλεργίας τα φοβάμαι, δεν θέλω να της δώσω γλουτένη ακόμη μην φάμε καμιά κατραπακιά κ τρέχουμε.

Ποιος τη φροντίζει όταν απουσιάζεις;

Την κρατά η ανηψιά μου. Μετά από εμένα και τον μπαμπά της είναι το επόμενο πρόσωπο με το οποίο νοιώθει καλά. Γενικά δεν πηγαίνει εύκολα σε άλλους -επιλεκτικά θα έλεγα- και χρειάζεται τον χρόνο της μέχρι να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη της

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Vicky81, έχει παραξενιές η κόρη σου στο φαγητό όπως και η δικιά μου. Εγώ απλά κάνω υπομονή κι ελπίζω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Δε δουλεύω, είμαι την περισσότερη μέρα στο σπίτι.

Εμένα δεν τρώει τίποτα αλεσμένο από μένα. Όταν της δίνει τη φρουτόκρεμα ο μπαμπάς της ή η γιαγιά κι εγώ εξαφανίζομαι την τρώει σχεδόν όλη. Αντίθετα όταν της δίνω κομματάκια απ'το φαγητό μας χωρίς αλάτι κάνει σαν τρελλή! Της έδωσα πατάτες γιαχνί και ρύζι απ΄τα γεμιστα και δεν έκλεινε το στόμα. Τη χορτόσουπα όμως δεν την τιμάει, 2 κουταλάκια με το ζόρι. Ακόμα δεν έχω βάλει μοσχάρι. Σε καμιά δεκαριά μέρες που θα βάλω, δεν ξέρω τι θα κάνω. Τρίτο γεύμα θα το καθυστερήσω αφού είμαι σπίτι και θηλάζω.

Τεσπα, πολύ δύσκολο το φαγητό και δεν το φανταζόμουν!

w94ip2.png

γαρυφαλλάκι είναι όντως θέμα το φαγητό για κάποια παιδιά.

Να σου πω την αλήθεια εγώ αν ήμουν σπίτι και δεν δούλευα δεν θα είχα καμια βιασύνη για το φαγητό. Άσε που βαριέμαι και την παρασκευή :?

Aλλά κάτι πρέπει να τρώει όταν λείπω.

Εν τω μεταξύ χθες και σήμερα δεν ήθελε με τίποτε την Κ. που ήρθε να την κρατήσει. Με το που την είδε να μπαίνει μέσα έβαλε τα κλάματα :(

XZhFp2.png

rBXgp2.png

γαρυφαλλάκι είναι όντως θέμα το φαγητό για κάποια παιδιά.

Να σου πω την αλήθεια εγώ αν ήμουν σπίτι και δεν δούλευα δεν θα είχα καμια βιασύνη για το φαγητό. Άσε που βαριέμαι και την παρασκευή :?

Aλλά κάτι πρέπει να τρώει όταν λείπω.

Εν τω μεταξύ χθες και σήμερα δεν ήθελε με τίποτε την Κ. που ήρθε να την κρατήσει. Με το που την είδε να μπαίνει μέσα έβαλε τα κλάματα :(

Βίκυ, θα σου πρότεινα να εκμεταλλευτείς το ότι ζηλεύει από το πιάτο σας και να της δίνεις (αφήνεις στην Κ να δώσει, ίσως κι ενώ τρώει η ίδια) κομματάκια από το δικό σας φαγητό να τα μασουλήσει. Αν μαγειρεύεις και το δικό σας φαγητό λίγο πιο "υγιεινά" δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

Για την αντίδραση στην Κ. είναι αναμενόμενο... Τη βλέπει κι άλλες ώρες, π.χ. όταν είσαι εσύ στο σπίτι ή το ΣΚ, ή μόνο όταν εσύ φεύγεις;

Ευάκι ένα p.m. που σου είχα στείλει μάλλον χάθηκε στο υπερπέραν του διαδικτύου... Θα σου ξαναστείλω...

Αυτό που λες το κάνω, κάθε φορά που καθόμαστε να φάμε την παίρνω μαζί και της δίνω αλλά το θέμα είναι πως σε μισή ώρα θα καταναλώσει μια ίνα από κρέας ή το μισό της μισής πατάτας...

Με την Κ. τα πήγαιναν πολύ καλύτερα αλλά εδώ και δυο μέρες δεν την θέλει, βέβαια αφού φύγω και κοιμηθεί μετά είναι πιο ήσυχη όχι όμως και εντελώς ήρεμη. Αν την δει έξω θα ανταποκριθεί και θα καθήσει μαζί της, δεν έχει πρόβλημα αρκεί βέβαια να είμαι στο οπτικό της πεδίο.

Σήμερα τα πήγε λίγο καλυτερα με το φαγητό έφαγε 50γρ κρέμα το πρωι.

Ευτυχώς που είναι και χοντρουλίτσα οπότε δεν ανησυχώ για το βάρος...

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Ευάκι ένα p.m. που σου είχα στείλει μάλλον χάθηκε στο υπερπέραν του διαδικτύου... Θα σου ξαναστείλω...

περιμένω!

Αυτό που λες το κάνω, κάθε φορά που καθόμαστε να φάμε την παίρνω μαζί και της δίνω αλλά το θέμα είναι πως σε μισή ώρα θα καταναλώσει μια ίνα από κρέας ή το μισό της μισής πατάτας...

Μμμμ... Ξέρω και κάποιον άλλο, "με τα διπλά της χρόνια" που κάνει το ίδιο, ΑΝ καταφέρει η ίνα να παραμείνει στο στόμα για πάνω από 3 δευτερόλεπτα... (συνήθως φτύνεται ή σκουπίζεται στο μανίκι... νομίζω ότι κατατάσσεται στην κατηγορία "φτου-κακά", σε αντίθεση π.χ. με "τροφές" της κατηγορίας "κηρομπογιά" που καταβροχθίζονται με μεγάλες και αποφασιστικές δαγκωματιές:rolleyes:).

Με την Κ. τα πήγαιναν πολύ καλύτερα αλλά εδώ και δυο μέρες δεν την θέλει, βέβαια αφού φύγω και κοιμηθεί μετά είναι πιο ήσυχη όχι όμως και εντελώς ήρεμη. Αν την δει έξω θα ανταποκριθεί και θα καθήσει μαζί της, δεν έχει πρόβλημα αρκεί βέβαια να είμαι στο οπτικό της πεδίο.

Αυτός ο "κοινός γνωστός" μας που λες, κάνει το ίδιο με τη ...γιαγιά του... Ο συγκεκριμένος τη βλέπει ύποπτα και το ΣΚ (παρουσία μου) και με κρατάει από το πόδι για σιγουριά :rolleyes:

Σήμερα τα πήγε λίγο καλυτερα με το φαγητό έφαγε 50γρ κρέμα το πρωι. Ευτυχώς που είναι και χοντρουλίτσα οπότε δεν ανησυχώ για το βάρος...

Τι είπες τώρα;;;!!!! 7,5 μηνών και "χοντρουλίτσα" και έφαγε 50γραμ κρέμα και μας ...απασχολείς με το "πρόβλημά" σου;;;:shock: Άσε μας χριστιανή μου στον πόνο μας!:lol::lol:

Διαφημίσεις

(συνήθως φτύνεται ή σκουπίζεται στο μανίκι... νομίζω ότι κατατάσσεται στην κατηγορία "φτου-κακά", σε αντίθεση π.χ. με "τροφές" της κατηγορίας "κηρομπογιά" που καταβροχθίζονται με μεγάλες και αποφασιστικές δαγκωματιές:rolleyes:).

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

83hKp3.png

περιμένω!

Μμμμ... Ξέρω και κάποιον άλλο, "με τα διπλά της χρόνια" που κάνει το ίδιο, ΑΝ καταφέρει η ίνα να παραμείνει στο στόμα για πάνω από 3 δευτερόλεπτα... (συνήθως φτύνεται ή σκουπίζεται στο μανίκι... νομίζω ότι κατατάσσεται στην κατηγορία "φτου-κακά", σε αντίθεση π.χ. με "τροφές" της κατηγορίας "κηρομπογιά" που καταβροχθίζονται με μεγάλες και αποφασιστικές δαγκωματιές:rolleyes:).

Αυτός ο "κοινός γνωστός" μας που λες, κάνει το ίδιο με τη ...γιαγιά του... Ο συγκεκριμένος τη βλέπει ύποπτα και το ΣΚ (παρουσία μου) και με κρατάει από το πόδι για σιγουριά :rolleyes:

Τι είπες τώρα;;;!!!! 7,5 μηνών και "χοντρουλίτσα" και έφαγε 50γραμ κρέμα και μας ...απασχολείς με το "πρόβλημά" σου;;;:shock: Άσε μας χριστιανή μου στον πόνο μας!:lol::lol:

Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα.... :P :p

Ωχ, τι βλέπω την δουλειά κατά που πηγαίνει...

Μήπως να της δοκιμάσω κανένα πιτόγυρο απ΄όλα να ευχαριστηθεί το παιδί??? :lol: :lol:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα.... :P :p

Ωχ, τι βλέπω την δουλειά κατά που πηγαίνει...

Μήπως να της δοκιμάσω κανένα πιτόγυρο απ΄όλα να ευχαριστηθεί το παιδί??? :lol: :lol:

:lol::lol::lol:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο να μου πείτε τις εμπειρίες σας,

εκτός από την κρεμούλα κάθε φορά δοκιμάζω να της δώσω από το φαγητό μας πατημένο με το πηρούνι, στην συνέχεια τα κομμάτια αυτά τα βρίσκω στην πάνα της ακόμη και εαν έχουν περάσει μέρες (2-3) και αναρωτιέμαι: υπάρχει περίπτωση αυτό να σημαίνει οτι το δεν μπορεί ακόμη να πέψει τις τροφές αυτές???

Να θυμίσω οτι αντιμετωπίζει θέμα με αλλεργίες και πιθανότατα το έντερο της είναι ερεθισμένο. Σίγουρα δηλαδή είναι γιατί οι κενώσεις της είναι γεμάτες βλέννα.

Μήπως ερεθίζεται ακόμη περισσότερο έτσι???

XZhFp2.png

rBXgp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Σήμερα τα πήγε λίγο καλυτερα με το φαγητό έφαγε 50γρ κρέμα το πρωι.

Ευτυχώς που είναι και χοντρουλίτσα οπότε δεν ανησυχώ για το βάρος...

ειναι και χοντρουλιτσα και ο,τι διαβαζω ειναι σα να θυμαμαι το γιο μου σε εκεινη την ηλικια.

βρε τιποτα δεν ετρωγε αμα ελειπα:D

και οταν γυρνουσα σχεδον τρεφοταν αποκλειστικα με το γαλα μου.

και τιποτα κακο δεν του συνεβη

Αντιθετως, ψωμωμενος (που λενε στο χωριο μου) και γερος ηταν.

οσο και αν προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο, το μωρο τον πρωτο χρονο παιρνει τα παντα απο το μητρικο γαλα.

θηλαζει βεβαια μανιωδως οταν γυρνας και τη νυχτα γιατι αναπληρωνει και το χαμενο γαλα και την επαφη και διατηρει και τη γαλουχια του.

προσωπικα στο θεμα του φαγητου, δεν ακουσα ποτε κανεναν αλλον παρα μονο το ενστικτο των μωρων μου και βλεπω οτι δεν επεσα εξω.

ποτε δεν τα πιεσα να φανε οτιδηποτε και παντα τους δινω αυτο που ζητανε, με εξαιρεση πραγματα ανθιυγιεινα που ειτε δεν υπαρχουν καν μεσα στο σπιτι μας ειτε μπαινουν κατ εξαιρεση και επιλεκτικα, γιατι πχ η κορη μου στα 4 της βλεπει απο αλλα και ζηλευει, οποτε προτιμω την ελεγμενη κατασταση απο την απολυτη αρνηση που μπορει να οδηγησει και σε μεγαλυτερη επιθυμια για αηδιες.

το καθε παιδι παντως εχει και τις συνηθειες του και τον χαρακτηρα του.

η κορη μου περασε με μεγαλη ευκολια στις στερεες, απο το αλεσμενο στα κομματια κλπ.

ο γιος ετρωγε ελαχιστες στερεες και μερικες φορες και καθολου το β εξαμηνο.

στο ανωτατο βαρος ειναι σε πληροφορω και τρωει κανονικοτατα.

καμια φορα πιστευω οτι ειναι και ο θηλασμος που μας κανει να αναρωτιομαστε αλλα.

δηλ αν επινε ξενο γαλα η κορη σου και δε δεχοταν ευκολα τις στερεες, θα το απεδιδες ευκολα στα γουστα και στο χαρακτηρα της, ενω τωρα, εξεταζεις πολυ περισσοτερο το θεμα του θηλασμου.

και αν θελει να φαει απο το πιατο σου, που ειναι το κακο?

καντα λιγο πιο ελαφρια και δωστης.

παντως επιμενω οτι δεν εχεις κατι να ανησυχεις και ειναι ουτως η αλλως πολυ νωρις.

τα μωρα δεν πατανε κουμπι στον 6ο μηνα που λενε οι γιατροι και αρχιζουν ξαφνικα να τρωνε στερεα.

το καθε παιδι θελει το χρονο του και πρεπει να το σεβομαστε:D

k9Tap3.png

Kassiani έχεις απόλυτο δίκιο, και εγώ πιστεύω όλα όσα λες. Ο προβληματισμός μου είχε να κάνει με το γεγονός οτι έμενε νηστική.

Τώρα - έπειτα από εξετάσεις αλλεργίας που κάναμε - κόψαμε εντελώς τις κρέμες και το έχει ρίξει στον αποκλειστικό θηλασμό. Κάποιες μέρες πίνει και λίγο γάλα όταν λείπω, κάποιες άλλες δεν κατεβάζει γουλιά και με περιμένει.

Για όσο καιρό με παίρνει θα το πάμε έτσι και βλέπουμε

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...