Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"μικρομέγαλη"

Recommended Posts

Γεια σας,

εχω μια κορη η οποια ειναι 6 ετων και προσφατα διαγνωστηκε επισημα οτι εχει το συνδρομο ΔΕΠΥ. Ξεκιναμε απο δευτερα εργοθεραπειες.

παρατηρω τωρα τελευταια οτι εχει τασεις να παιζει παιχνιδια τα οποια θα επαιζαν μεγαλυτερα κοριτσια. πχ

επαιζε με ενα κοριτισι και εκανε την γυναικα -συζηγο και καποια στιγμη ακουσα οτι "γεννουσε"!!!! μαλιστα το εκανε πολυ παραστατικα, ανοιξε τα ποδια και εσπρωχνε... και το μωρο υποτιθεται ηταν ενα κουκλακι. τοτυλιξε το ταισε το κοιμησε....

με την μαμα μου μιλησε (την επιστευεται και της λεε πολλα) και της ειπε οτι ειναι ερωτευμενη (με αυτην την εκφραση ) με το ταδε παιδι αλλα αυτο αγαπαει την ταδε.

οταν την ρωτησε η μητερα μου γιατι εισαι ερωτευμενη;

της απαντησε:

"γιατι ειναι ΚΟΥΚΛΟΣ

στην παρελαση φορουσε ενα ασπρο πουκαμισο και μια γραβατα και μου ηλθε να τον φιλησω!!!!"

η μητερα μου την ρωτησε τοτε: και γιατι δεν το εκανες;

και της λεει η μικρη,γιατι ειχε κοσμο και δεν κανει.!!!

οταν πηγαμε επισκεψη σε ενα αλλο σπιτι που ειναι ενα αγορακι φιλος μας, το πρωτο πραγμα που τον ρωτησε ηταν ποια θα παντρευτει και οταν εκεινο της ειπε την μαμα μου , η μικρη απογοητευτηκε!!!

εγω τετοιες ανησυχιες της ειχα μετα το δημοτικο. το γυμνασιο και οχι τοοσο πολυ. με εχει προβληματισει παρα πολυ αυτη η συμπεριφορα.

ειναι μοναχοπαιδι και ειναι πολυ ανεπτυγμενη ειναι 1,32 υψος και 25 κιλα.

σε τεστ εφυιας που εκανε σε ιδιωτικο κεντρο μας ειπανε οτι ο δεικτης νοημοσυνης ειναι πολυ υψυλος.

δεν ξερω πως να τοχειριστω. ισως να ειναι κατι το οποιο συμβαινει και εγω να εχω σαστισει γιατι δεν το περιμενα δεν ξερω.. θα ηθελα την γνωμη σας.

ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Και γιος μου που είναι 5 χρονών, λέει και κάνει κάποια πράγματα που εμείς μετά την ηλικία των 10 τα σκεφτόμασταν. Πιστεύω ότι τώρα τα παιδιά δέχονται πολύ περισσότερα ερεθίσματα από το περιβάλλον και κυρίως από την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο μπροστά από την πραγματική τους ηλικία.

Και γιος μου που είναι 5 χρονών, λέει και κάνει κάποια πράγματα που εμείς μετά την ηλικία των 10 τα σκεφτόμασταν. Πιστεύω ότι τώρα τα παιδιά δέχονται πολύ περισσότερα ερεθίσματα από το περιβάλλον και κυρίως από την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο μπροστά από την πραγματική τους ηλικία.

ναι αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο; αν απο τωρα εχει ανυσηχιες για το ποιον θα παντρευτει καιι ποσα παιδια θα γεννησει, στο λυκειο ας πουμε τι θα πρεπει να κανει;;;;;;:confused:

ναι αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο; αν απο τωρα εχει ανυσηχιες για το ποιον θα παντρευτει καιι ποσα παιδια θα γεννησει, στο λυκειο ας πουμε τι θα πρεπει να κανει;;;;;;:confused:

Πιστεύω ότι αντιγράφουν όσα βλέπουν, χωρίς να καταλαβαίνουν τι πραγματικά είναι αυτό που κάνουν. Δεν πάει ο νους τους στο πονηρό, να είσαι σίγουρη γι' αυτό. Αργότερα θα πονηρευθούν. Βλέπουν στην τηλεόραση να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται, να παντρεύονται και να γεννούν. Ε αυτό θα αντιγράψουν τα παιδιά. Εμένα λέει και κάτι άσχημες κουβέντες που ακούει.

Τί είναι το σύνδρομο ΔΕΠΥ;

Καταρχήν δε πιστεύω πως πρέπει να σε ανησυχούν όσα λέει η κάνει η μικρή σου. Θεωρώ πως δε καταλαβαίνει καν τί λέει... Π.χ. σίγα να μη ξέρει πώς αισθάνεται ο ερωτευμένος ή την αντίληψη του γάμου! Αθώα τα λέει και για να κερδίσει εντυπώσεις. Εσύ όμως να μη τη μαλώνεις, γιατί έτσι την εξιτάρεις. Απλά παίξτο αδιάφορη...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα ο μικρός μου που θα γίνει 5 χρονών τον Ιούλιο, μου λέει ότι αγαπάει ένα κοριτσάκι από τον παιδικό και θέλει να την παντρευτεί αλλά ότι εκείνη αγαπάει ένα άλλο αγοράκι και δεν τον θέλει. Και ο δικός μου στενοχωριεται για λίγο, μετά του περνάει. Κοιτάζει όλο το στήθος μου και μου λέει ότι είναι ωραίο και άλλα τέτοια πραγματάκια. Φυσιολογικά είναι όλα αυτά και να μην ανησυχείς. Ο μεγάλος μου πάλι από τριών χρονών αγάπησε ένα κοριτσάκι, τώρα που είναι 9 αγαπάει ένα άλλο κοριτσάκι που είναι φίλη του από τα προνήπια. Γενικά θα σε συμβούλευα να μην πολυδίνεις σημασία σε αυτά. Όσο για μας, εμείς μεγαλώσαμε τελείως διαφορετικά, μην συγκρίνεις γιατί δεν έχει νόημα να το κάνεις.Μια χαρά είναι το κοριτσάκι σου.:wink:

s-age.pngs-age.png

τι να πω... εχω σαστισει!!!! το ξερω οτι ειναι προχωρημενα αλλα τοοοοσο πολυ; μου κανει τοσο πολυ εντυπωση. δεν την εχω μαλωσει καθολου γιαυτο. της εχω ομως συμβουλεψει να ασχολειται με αλλα παιχνιδια που αρμοζουν πιο πολυ στην ηλικια της. με την μπαλα ζωγραφικη.. αυτα ειναι για μεγαλους. οταν μεγαλωσεις θα τα ζησεις. τωρα ειναι αλλα στην σειρα. αυτα της λεω μεσα εξω...

αλλα δεν την πιανει τιποτα. ο νους της ειναι στην παντρια!!!

προχθες μου ειπε:

εσυ μαμα εισαι παντρεμενη με τον μπαμπα. η γιαγια ειναι με τον παππου . η θεια με τον θειο. εγω με ποιον θα παντρευτω; ποτε θα βρω κι εγω εναν αντρα να παντρευτω;

καλα , η αληθεια ειναι οτι γελασα με την καρδια μου και μαλλον την τσατισα περισσοτερο... αλλα φυσικα επακολουθησε συζητηση.. αλλα οπως ειπα...το ιδιο της κανει.

δεν ξερω ελπιζω τον σεπτ. που θα μπει σχολειο να αφωσιωθει στα γραμματα και να τα ξεχασει...

Σημ

ΔΕΠΥ (Διασπαση Ελλειματικης Προσοχης- Υπερκινητικοτητα)

χαχαχα Τρομερό το κοριτσάκι σου ! Να το χέρεσαι! Μην ανησυχείς είναι όλα απόλυτα φυσιολογικά και όπως είπαν και παραπάνω δεν ξέρουν τι είναι απλα το λένε για να δείχνουν μεγάλες.ΚΑι είναι πολύ λογικό εφόσον είναι υπερκινητική το μυαλό της να είναι πιο "μπροστά "απο τα αλλα συνομήλικα κοριτσάκια!:D

Ο γιος μου περσι στην α δημοτικου "παντρευτηκε". Η κορη μου στο προνηπιο μου ειπε οτι της αρεσε ενα αγορακι.

Δεν βλεπω κατι μη φυσιολογικο. Και εγω απο μικρη ειχα τετοιες ανησυχιες :-).

Η κορη μιας φιλης μου ειναι 6 ετων και παει στην πρωτη δημοτικου.Περισυ στο νηπιαγωγειο ηταν "παντρμενη μ'ενα συμμαθητη της τον οποιο φετος τον ξεχασε και "παντρευτηκε" αλλον.Να φανταστεις μεχρι και δαχτυλιδι περιμενε.Δε νομιζω οτι ειναι κατι ανησυχιτικο.Οπως επισης δεν νομιζω οτι πρεπει να συγκρινουμε το τι καναμε εμεις στην δικια τους ηλικια.Θα συμφωνησω στο οτι τα παιδια οσο περνανε τα χρονια δεχονται ολο και περισσοτερα ερεθισματα και πως εμεις πρεπει να προχωραμε μαζι τους και να τα συμβουλευουμε παντα αναλογα με τις περιστασεις.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

ναι συμφωνω φιλες μου (και ευχαριστω που μου απαντησατε αμεσως)

θυμαμαι που κι εγω επαιζα μαμα και μπαμπας με τις φιλες μου... αλλα οταν την άκουσα να "γενναει".... τι να σας πω!!!! ...επαθα κατι, αφου μουδιασα, δεν ηξερα αν επρεπε να επεμβω ή οχι! τελικα δεν επενεβησα, αλλα να πω την αληθεια μου κακοφανηκε αυτο το παιχνιδι... :confused::?

το θέμα με τον γάμο θεωρώ ότι ειναι καλό ....

διότι της αρέσει αυτό που βλέπει σε σένα και τον άντρα σου καθώς και στον παππου με την γιαγιά και θέλει και αυτή την "παρείτσα της" .

και τα παιδιά είναι η ανάγκη για παιδιά(για παρέα) που αισθάνεται ....το θέμα της γέννας και της παραστατικότητας το έχουν τα παιδιά "μια εικόνα 1000 λέξεις ".

εγώ έλεγα στουν δικούς μου ότι ήμουν ζευγάρι με τον δίδυμο αδερφό μου.

και έλεγα ο μπαμπας εχει την μαμα και εγώ τον αδερφό μου και να μην μου τον ενοχλουν γιατί είναι δικός μου.

σημείωση ότι τα μοναχοπαίδια επειδή συναναστρέφονται συνέχεια με ενήλικες έχουν μια τάση για μεγαλύστικη συμπεριφορά ....και επειδή αισθάνεται μια μοναξιά αναζητά την παρέα σε κάτι δικό της και έτσι ξεκινά η αναζήτηση για σχέση απο σχετικά νωρίς ....

μπορείς να την βοηθήσεις εαν της πάρεις ένα ζωάκι να έχει παρεούλα .....

Ο γιος μου πάει στο Νηπιαγωγειο.Τα περισσότερα κοριτσάκι είναι ακριβώς σαν την κόρη σου,ασε που κάποια το έχουν προχωρήσει και κυνηγάνε τα αγόρια να τα φιλησουν.Ενα στην γιορτή της 25ης μου εδοσε συγχαρητήρια για το πόσο όμορφο γιο έχω και το τέλειο ντύσιμο που έχει και ιδιαίτερα στις Απόκριες.

rQGhp3.png

Καταρχήν το ότι το παιδί έχει ΔΕΠΥ δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά αυτή. Η ΔΕΠΥ με πολύ απλά/"μπακαλίστικα" ΄λογια το εμποδίζει να βάλει τον πωπό του κάτω και να ασχοληθεί με κάτι (δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι ΚΥΡΙΩΣ αυτό).

Και περνάμε στη συμπεριφορά.

Είναι φυσιολογικότατο ένα παιδάκι στα 6 του να αντιγράφει αυτό πο βλέπει γύρω του. Βλέπει ζευγάρια (παππούς-γιαγιά, θείος-θεία, μαμά-μπαμπας, κύριος Χ-κυρία Χ) και θεωρεί ότι η ζωή είναι σε δυάδες!

Επίσης, μπορεί στο σχολείο να κάνανε κάποιο πρότζεκτ για το γάμο, οπότε να θεώρησε ότι αφού το μαθαίνουνε πρέπει να το εφαρμόσουν κιόλας! (ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να λειτουργήσει το μυαλό ενός παιδιού και τι συνειρμούς μπορεί να κάνει!). Αν πήγε και σε κάποιο γάμο με τους γονείς, ακόμα πιο πολύ θα θέλει να "ζήσει" αυτό που είδε, γιατί είναι και εντυπωσιακό (νυφικά, λουλούδια....).

Η γέννα, μπορεί κάποιος να της έχει εξηγήσιε πώς γίνονται τα παιδιά, πώς γεννιούνται. Μπορεί να το είδε στην τηλεόραση, μπορεί να της το είπε κάποια φίλη που πρόσφατα απόκτησε αδελφάκι....Το παιδί, από τη στιγμή που παίζει "σπιτάκια" θέλει αυτό το παιχνίδι να είναι όσο πιο αληθοφανές και ολοκληρωμένο γίνεται, έτσι "γεννάει" και ένα παιδί , για να "ολοκληρωθεί" η "οικογένεια" που μένει στο σπιτάκι της!

Δεν είναι κακό αυτό, ούτε και σημαίνει ότι το παιδί είναι "ξεβγαλμένο" ή μικρομέγαλο. Ένα φυσιολογικό παιδάκι είναι! Για μένα μικρομέγαλο θα ήταν αν κυκλοφορούσε με τακούνια, αν είχε συμπεριφορά μεγάλης γυναίκας, αν δεν ζούσε την παιδική ηλικία του (και ναι, τα "σπιτάκια", η "οικογένεια" και ο "γάμος" είναι παιχνίδι συμβολικό).

Υ.Γ. Εγώ πάντως από το νηπιαγωγείο ή μουν ερωτευμένη με ένα συμμαθητή μου, έλεγα σε όλους ότι τον αγαπάω. Τον πρόδοσα για λίγο στην τρίτη δημοτικού, που αγάπησα έναν άλλο και καθίσαμε και μαζί στο θρανίο, και το καλοκαίρι της πε΄μπτης δημοτικού, που τα έφτιαξά με έναν φίλο μου στο χωριό. Από Σεπτέμβρη, όμως, γύρισα στην παλιά μου αγάπη, μέχρι το τέλος της έκτης που αλλάξαμε σχολέια! Σταθερή ήμουν, ε?????

ελα μωρε... δε μου φαινοντε τραγικα. γιατι δε της μιλας αν σε ανησυχει τοσο? και μενα η κορη μου παει νηπια. τοσο αυτη αλλα και ολα τα υπολοιπα παιδακια η μονη εννοια τους ειναι οι ερωτες.χαχα εχει τρελλο ερωτα η δικια μου με ενα Ανασταση αλλα αυτος ειναι με ενα αλλο κοριτσακι... και εχουμε θεμα.. ενα αλλο αγορακι παλι λεει την θελει αλλα δε μας αρεσει εμας... τι να πεις... εγω παντως τα βρισκω χαριτωμενα οσο ειναι τοσο αθωα και παιδικα. αλλα ξαναλεω αν σε ανησυχει τοσο κατσε μιλα μαζι της. να σου τα λεει και σενα και αναλογος πες της..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Να συμφωνήσω και εγώ ότι δεν μου φαίνεται και τόοοοοσο τραγικό. Η κόρη του ψιλικατζή μας (ετών 6) μου είχε πει πριν 6-7 χρόνια όταν κατάλαβε ότι εκείνος που συνήθως με συνόδευε ήταν ο άντρας μου 'ΑΑΑΑΑ, καλό κομμάτι !!!! Που τον χτύπησες ???? Μπράβο, αυτές είναι τύχες !!!!!!!!'. (Για να γελάσετε σας λέω, ότι όταν το είπαμε στην πεθερά μου έκανε χαρά και η μικρή, την οποία δεν είχε δεί ποτέ, κατέκτησε κεντρική θέση στην καρδιά της).

Εννοείται ότι τα παιδιά σήμερα είναι πιο ετοιμόλογα και έχουν περισσότερα ερεθίσματα, το συγκεκριμένο πιτσιρίκι, προφανώς έχει κοπιάρει από κάπου τέτοιους διαλόγους (από τις πελάτισσες του πατέρα της π.χ.).

Γύρνα της την κουβέντα σε άλλο θέμα, μην κάθεσαι να την νουθετείς πολύ (έχω αμφιβολίες αν στην ηλικία της πιάνει σε τέτοια θέματα) και προσπάθησε να της δείξεις και άλλα πρότυπα.

Η κόρη μου τελευταία με ρωτά πότε θα βάψει τα μαλλιά της, πότε θα βαφτεί, πότε θα βάλει τακουνάκια και τέτοια. Εντάξει, προφανώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι κάνω εγώ, που δεν είμαι και πολύ φτιασού, και αναρωτιέται το παιδί.

Και στον μεγάλο βαφτιστήρα μου, κάποτε που είχε έρθει η μανικιουρίστα στο σπίτι να μου φτιάξει νύχια, του είχαν κάνει εντύπωση τα τσαντάκια της με τα πραγματούλια και η διαδικασία (λεκάνη με νερό, τρίψιμο κοκ) και μου είχε πεί ότι 'τέτοιο πράγμα θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω'. Το μόνο που του απάντησα ήταν ότι αν το πει αυτό στον πατέρα του, δεν θα τον ξανααφήσει να πατήσει στο σπίτι μου :lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Βλέπουν στην τηλεόραση να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται, να παντρεύονται και να γεννούν. Ε αυτό θα αντιγράψουν τα παιδιά. Εμένα λέει και κάτι άσχημες κουβέντες που ακούει.

δεν πρεπει τα παιδια να βλεπουν τετοια στην τηλεόραση. είναι στο δικό μας χέρι, να επιλέγουμε τι θα δουνε και τι όχι. ειναι δυνατόν να βλεπουν "το νησί" ή την πάτυ;

απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου!

age.png

Να μην ανησυχείς καθόλου! Το κοριτσάκι σου είναι φυσιολογικότατο! Ανηκει στο 80% κοριτσιων ιδιας ηλικιας που γνωρίζω.. Σχεδον ολες οι συμμαθήτριες της κορης μου σκεπτονται ετσι. (Με τα αγοράκια εννοω). Και εγω μικρη ετσι σκεπτομουν! Απο το νηπιαγωγειο!

Οσων αφορα την...γεννα... Ε... κάπου το είδε και το αντεγραψε. Προφανως στην τηλεοραση! Γιάυτο καλό είναι οταν πιστευουμε οτι το παιδακι μας δεν είναι ακομα ετοιμο για καποια πραγματα να μην το αφηνουμε ανεξελεγκτα να βλεπει πραγματα στην τηλεοραση.. Εισαι πολυ τυχερη που το πηρε καλα, και το αντεγραψε στο παιχνιδι... Πολύ τυχερη!

Εγω, ειδα κατι παρομοιο σε μεγαλύτερη ηλικια απο την κορη σου, και μεχρι που μεγαλωσα και εγινα γυναικα, δεν ηθελα να ακουσω για παιδια! Μεχρι να μεινω εγκυος, δεν ήθελα να μαθω τιποτα αλλο για εγκυμοσυνες κλπ, γιατι φοβομουνα πως στο τελος δεν θα κάνω παιδια! Μονο αφου εμεινα εγκυος αρχισα να ψαχνω και να ενημερώνομαι για την εγκυμοσυνη (βιβλία, περιοδικά, internet).

Προσεχετε τι βλεπουν τα παιδια σας στην τηλεοραση και στο internet. Αυτά εχω να πω....

δεν ξερετε ποσο κουραγιο μου δωσατε.. ειχα αποφασισει να παω σε παιδοψυχολογο να ρωτησω.... :?:oops:

το γεγονος οτι στο σπιτι "μου" βλεπει μονο ο,τι θελω εγω με εχει κανει να αναρωτιεμαι. βεβαια βλεπει και στις πεθερας μου, παρουσια της και στης μαμας μου αλλα μονο παιδικα. αν ειχε γεννα δεν θα το αλλαζανε;;;;

πιο καναλι δειχνει γεννες σαβ.κο πρωι????? άρα απο αλλου το εμαθε.. μονο αν της το περιεγραψε καποιο κοριτσακι ή αγορακι που ισως αυτο να το ειδε...

εγω παντως θεωρω απαραδεκτο που βαζουν σε ωρες 6,7 μμ κατι σειρες κοινωνικες οι οποιες δειχνουν σκηνες...άκρως προκλητικες και εγω αισθανομαι τοσο ασχημα οταν αλλαζω καναλι, γιατι πολλες φορες βλεπω μια σειρα στο mega που μου αρεσει αλλα τι να σας πω, ειχε κατι σκηνες με τον λουκα και την νορα, αλλο πραγμα...

7 ηωρα δεν κοιμαται ακομη η κορη μου, 8:30 την βαζω για υπνο. τυχαινειπολλες φορες να ερχεται εκει που ειμαι και να "πετυχει" μια τετοια σκηνη.

τι να κανουμε πια! να βλεπουμε τηλεοραση μετα της 21:00;;; για να μην βλεπουν τα παιδια μας ακαταλληλες σκηνες; και μεχρι ποτε; καποια στιγμη απο μονα τους δεν θα την ανοιξουν;;;

τιι να πω τα εχω χαμενα ειλικρινα.

δεν πρεπει τα παιδια να βλεπουν τετοια στην τηλεόραση. είναι στο δικό μας χέρι, να επιλέγουμε τι θα δουνε και τι όχι. ειναι δυνατόν να βλεπουν "το νησί" ή την πάτυ;

απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου!

Καλά το Νησί δεν το βλέπει, αλλά την Πάττυ ανελλιπώς και θέλει κιόλας να την παντρευτεί.Γενικά είμαι χαλαρή, μ' αυτό το θέμα. Αν παρακολουθώ κάτι στην τηλεόραση, ρίχνει κλεφτές ματιές που και που. Βέβαια στο κρεβάτι του είναι πριν τις 9.00 το βράδυ, οπότε μόνο την Πάττυ παρακολουθεί. Όσο και να το προσέξεις, κάτι θα δει, κάπου θα ακούσει, κάποιος θα το πληροφορήσει. Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.

Όσο και να το προσέξεις, κάτι θα δει, κάπου θα ακούσει, κάποιος θα το πληροφορήσει. Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.

Aκριβώς έτσι είναι, και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ αυτό που θα "πιασει" να είμαι παρόν έτσι ώστε να το συζητήσουμε μαζι

rQGhp3.png

Και εμένα παιδιά δεν μου φαίνεται πως η μικρή δε κάνει κάτι παράξενο. Απλά πρέπει οι γονείς (αν μπορώ ή έχω το δικαίωμα να πω την άποψη μου) να συζητούν και να υπενθυμίζουν τα παιδιά την ηλικία τους. Πως κάποια πράγματα είναι για μεγαλύτερες κοπέλες ή ενήλικες....

Καλά το Νησί δεν το βλέπει, αλλά την Πάττυ ανελλιπώς και θέλει κιόλας να την παντρευτεί.Γενικά είμαι χαλαρή, μ' αυτό το θέμα. Αν παρακολουθώ κάτι στην τηλεόραση, ρίχνει κλεφτές ματιές που και που. Βέβαια στο κρεβάτι του είναι πριν τις 9.00 το βράδυ, οπότε μόνο την Πάττυ παρακολουθεί. Όσο και να το προσέξεις, κάτι θα δει, κάπου θα ακούσει, κάποιος θα το πληροφορήσει. Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.

Δεν είμαστε "υπερβολικοί".

Παιδιά είναι και μάλιστα μικρής ηλικίας! Δεν μπορουν να βλεπουν ο,τι οι μεγάλοι! Κατάρχήν στην τηλεοραση, κανουν παρελαση ολοι οι gay! Οποια εκπομπή και να δεις (πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή, είναι γεματο ατομα διασημα, celebrities, που οι περισσότεροι από αυτούς ουτε να ανοιξουν το στομα τους δεν γνωρίζουν! Το τι μαργαριταρια πετάνε σε πρωινες εκπομπες, δεν λέγεται! Και τα παιδια αντιγραφουν... Αντιγραφουν συμπεριφορες, πρώτυπα, ομιλία, τα πάντα! Οχι βρε παιδια.... Λιγη προσοχή! Η τηλεοραση εχει πολύ σαβουρα και καλό ειναι να περιορίζονται τα παιδια μόνο στα παιδικά προγραμματα, τα οποία και αυτα πρεπει να περνανε απο την λογοκρισια μας, να μην επαναπαυομαστε... Πολλά από τα παιδικά προγραμματα, μονο παιδικά δεν είναι!

Εμεις ανοιγουμε τηλεοραση μονο αφου πανε τα παιδια για υπνο...

Φυσικά καποια (λίγα) παιδικά βλεπουν. Μόνο αυτά όμως...

Εμένα μου φαίνονται εντελώς φυσιολογικά τα όσα περιγράφεις sunsea. Τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των μεγάλων και πολλές φορές δεν γνωρίζουν καν την ουσία και το πραγματικό νόημα των όσων λένε.

Η κόρη μου παριστάνει ότι γεννάει από πριν γίνει 3 χρονών. Γιατί να είναι ανησυχητικό αυτό?

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...