Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?

Recommended Posts

δεν ξερω πως γινεται αλλα θα ηθελα να γινει ενα γκαλοπ

ποσα χρονια θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο να εχουν διαφορα τα παιδια???

πανω απο 5

μεχρι 4

μεχρι 3

το πολυ 2

εμενα εδω και καιρο με απασχολει αυτο το θεμα οπως και πολλους φιλους και γνωστους

τα δικα μου εχουν ακριβως 2 χρονια διαφορα και ειναι αγορια, το σπιτι μου ειναι ενα τρελλοκομειο, ο ενας ειναι 4 και ο αλλος 2, ειναι μεγαλο ζορι στ αληθεια ειναι και τα δυο πανω στην τρελλα τους

θεωρω οτι τα 3 χρονια διαφορα ειναι το πιο τελειο, γιατι οταν το μικρο θα γινει ενος το αλλο θα ειναι τεσσαρων οποτε θα καταλαβαινει πιο καλα......τι εχουν να πουν οι μανουλες???

επισης δε μου αρεσουν τα πολλα χρονια διαφορας, εκει γυρω στα 5-6 θεωρω οτι ειναι δυσκολο για τη μανα να ξαναμπλεξει με μπιμπεροπανες και αποστειρωσεις μετα απο τοσα χρονια και τα παιδια ενα δημοτικο ενα λυκειο το θεωρω χασμα....ξερω μαμαδες που το εκαναν και ειναι σουπερ γιατι τα μεγαλα τις βοηθανε, ξερω και μαμαδες που αντιμετωπισαν τρελλη ζηλεια απο τα μεγαλα τους παρολη τη διαφορα

ολα αυτα με κανουν να πιστευω οτι τα 3 χρονια ειναι το καλυτερο ειδικα για να μην κινδυνευει η σωματικη τους ακεραιοτητα καθε λιγο οπως συμβαινει με τα δικα μου

θα ηθελα τις εμπειριες σας!!!

Διαφημίσεις

ΕΜενα εχουνε 1,5 χρονο (19 μηνες) και μπορω να πω οτι για μενα αυτο ειναι το ιδανικο , ναι μεν οκ τωρα μεγαλα και τα 2 γινεται ενας πανικος στο σπιτι (οχι δεν εχει σχεση που ειναι κοριτσακι η μικρη αντιγραφει πληρως στα παντα τον μεγαλο ) αλλα ειναι υπεροχο να τα βλεπεις να παιζοθνε μαζι γιατι μπορουνε να συνεργαστουνε πλεον . Και στην αρχη ζορικα ητανε γιατι ειχαμε 2 μωρα σπιτι , ενα μικρο και ενα μεγαλο μωρο , αλλα απο καθε περιπτωση μου αρεσει πο εχουνε μικρη διαφορα . Για αυτο και θελαμε το 3ο να ερθει γρηγορα αλλα δεν τα καταφερε .

QRyOp2.png

Εχω 2 κοριτσια 3 και 4 ετων και ενα αγορακι 4,5 μηνων (θα ειχα και ενα κοριτσακι 1,5 ετων αλλα ατυχησαμε).

Ενα θα σου πω....εχω ξεπατωθει!!!Παντου πανες,μωρομαντιλα,μπιμπερο,ενας χαμος!!!!:lol::lol:

Ομως.....αν το ξαναεκανα,παλι ετσι θα το εκανα...

Τα κοριτσια μου παιζουν μαζι και ειναι σαν διδυμες,σκεφτομαι που θα ειναι μονο του το αγορακι μου και θα το εχουν στην "απ'εξω" και στενοχωριεμαι.

Η ιδια λογικη του να μην μπλεξεις με πανες (συγχρονως),ειναι πανω κατω του να εχεις καλομαθει που τελειωσες με αυτες και να σου ερθει ο ντουβρουτζας ξανα μανα.

Φυσικα ολα εχουν σχεση με τις δυνατοτητες του ζευγαριου,αν δουλευουν,αν εχουν βοηθεια,ποσα παιδακια θελουν,κλπ.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Tα δικα μου εχουν σχεδον 4 χρονια διαφορα και το θεωρω ιδανικη διαφορα.

Οταν το μικρο ηταν νεογεννητο η "μεγαλη" πηγαινε προνηπιο οποτε ειχα χρονο για το μωρο χωρις να στερω κατι απο την κορη μου.

Παρα την διαφορα ηλικιας και την διαφορα φυλου, κανουν αρκετη παρεα και πολλες φορες η κορη μου βοηθαει τον γιο μου στα μαθηματα (πλεον το ενα ειναι 12 ετων και το αλλο :cool:.

Γενικα δεν μπορω να πω οτι κουραστηκα στο μεχρι τωρα μεγαλωμα τους.

Αντιθετα πιστευω οτι η μικρη διαφορα ηλικιας ειναι αρκετα δυσκολο για τους γονεις.

εγω με τα 2 χρονια διαφορας στο θεμα βοηθεια ειμαι υπερ ευχαριστημενη

μονος του παει τις πανες του ο μεγαλος απ τα 2 του στα σκουπιδια

και του μικρου τωρα μαλωνουν ποιος θα τις παει

θα φερει νερο ο μεγαλος

θα ντυθει ολομοναχος απο τα 3 του

οτι θελω εγω αμεσως μαμα και πηγαινει

προσεχει τι κανει το μωρο- προχτες τον αλλαξε κιολας

μεχρι που ξεσκονιζει!!!!!!!! ολο να σε βοηθησω και να σε βοηθησω φωναζει κλαιει

μια μερα απ το πολυ κλαμα του εδωσα ολα τα κουτια τα νουλακ και τα μωρομαντηλα και τα τακτοποιησε στα ντουλαπια και μου λεει μαμα και τα αγγουρια τα εβαλα στο ψυγειο

ειναι πολυ του συμμαζεματος ο μεγαλος μου κι αμα δεν τον αφησεις να βοηθησει γινεται χαμος

αφορμη γι αυτο το θεμα σταθηκε ο κουνιαδος μου που σκοπευει συντομα να παντρευτει και μας ρωτουσε.......

εγω πολυ θα ηθελα αλλο ενα παιδακι στ αληθεια, αν ηταν δυνατον ενα κοριτσακι αλλα μαλλον δε θα γινει ποτε αυτο.......

Eμενα δε με απασχολει μονο κατα ποσο θα δυσκολευτω εγω στο μεγαλωμα τους, αλλα κι αν θα μπορουν να παιζουν μεταξυ τους και να κανουν καλη παρεα. Εγω με την αδερφη μου εχουμε 2 χρονια διαφορα και παιζαμε παρα πολυ μεταξυ μας, αλλα και τωρα ειμαστε πολυ δεμενες. Θα ηθελα και τα παιδια μου να εχουν 2 χρονια διαφορα, αλλα μαλλον δεν προβλεπεται (ειναι ηδη 14 μηνων η κορη μου κι εμεις μονο με εξωσωματικη μπορουμε και μαλλον θα καθυστερησω για οικονομικους λογους, κι αν πετυχει βεβαια ευκολα, οπως με το πρωτο μωρο). τα 3 χρονια δεν ειναι καπως πολυ? Τι λετε απο την εμπειρια σας? Παιζουν μεταξυ τους? Σιγουρα για τους γονεις ειναι καλυτερα, αλλα για τα παιδια? Της κουμπαρας μου τα παιδια εχουν 1 χρονο διαφορα. Συνεχεια μου λεει, με τιποτα μην κανεις κοντα κοντα, ειναι πολυ κουραστικο! Εγω ομως σκεφτομαι οτι αργοτερα θα κανουν καλυτερη παρεα.

ειναι να ταιριαζουν κιολας

ξερω αδερφια με μικρη διαφορα που δεν τα πηγαν ποτε καλα

και αλλα που ειναι κολληταρια ενω εχουν διαφορα

Διαφημίσεις

εγω με τα διδυμα δεν εχω μετρο συγκρισης, βεβαια η αρχη ηταν δυσκολη αλλα τα πραγματα καλυτερευουν οσο μεγαλωνουν,βεβαια θα ειναι ολα διπλα με την εννοια φροντηστηρια γυμναστηρια κ.λ.π αλλα και παλι διαφορα να εχουν καποια στιγμη συμπιπτουν.....αλλα ειλικρινα αν ειχα ενα και μου ελεγαν να ξανακανω και να περασω ξανα τα ιδια?δεν ξερω θα το σκεφτομουν παρα πολυ!εκτος αν το επερνα ετοιμο που λενε στα δυο.....χιχιχιχι!

Εγώ κορίτσια το επιδίωξα να έχουν ακριβώς 4 χρόνια στο σχολείο. Και αυτό για να μην είναι πολύ κοντά απο θέμα αρρώστιες μιας που δεν είχα καμμία βοήθεια και όχι μεγαλύτερη διαφορά για να μην ενοχλεί το μωρό στα κρίσιμα 2 πρώτα χρόνια του σχολείου του μεγάλου. Συν ότι όταν μεγαλώσουν τα φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, σπουδές Χ 2, δεν παλέυεται.Αυτό που δεν ...κατάφερα είναι να είναι 1 και 1. Είναι και τα 2 αγόρια και παίζανε μαζί μέχει τα 11-12 του μεγάλου και 7-8 του μικρού, και αυτό γιατί στην εφηβεία αλλάζουν πολύ τα παιδιά. Τώρα συνέχεια πειράζονται, πλακώνονται, φωνάζουνε. Παρεπιπτόντως και εγώ με τον αδερφό μου την ίδια διαφορά είχα και καμμία σχέση από μικρά. Σαν να είμαστε από άλλες οικογένειες. Και πολύ ξύλο...μεταξύ μας. Τώρα (38 εγώ, 34 εκείνος έχουμε μια ζεστή σχέση και ανοιγόμαστε μεταφύ μας.Πιστεύω ότι είναι στο παιδί, τον χαρακτήρα του, το στάδιο ηλικίας του, πόσο απόμακρο είναι κλπ.

Τα δικά μου έχουν 2 χρόνια και 3 μήνες διαφορά και μου αρέσει και το ήθελα.

Με τον αδερφό μου έχω ακριβώς ένα χρόνο διαφορά, δηλ. ήμουν 3-4 μηνών όταν η μητέρα μου ξαναέμεινε έγκυος.

Δεν μ' αρέσει τα αδέρφια να διαφέρουν πολύ ηλικιακά, κάτι 7-8-9 χρόνια που ακούω. Πότε θα δεθούν αυτά τα παιδιά ? Πότε θα έχουν κοινά περίπου ενδιαφέροντα ? Άσε που απ' ότι ακούω, έχουν θέμα με τα εξωσχολικά. Πρέπει να τρέχουν το μεγάλο παιδί στα διάφορα εξωσχολικά και το μικρό δεν δύναται να ακολουθεί με τίποτα. Άσε που έχεις ξεσυνηθίσει τα γάλατα, τις αποστειρώσεις, τα καρότσια και όλο το σετ και ξανακάνεις την ίδια διαδρομή. Πακέτο διπλό.

Πακετάκι είναι βέβαια και η μικρή διαφορά, αλλά πιστεύω για κάνα 2-3 χρόνια στην αρχή. Αν τα παιδιά τα βρίσκουν μεταξύ τους, θα είναι καλά.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

αν ολα πανε καλα οταν θα γεννησω η κορη μου θα εχει 9,5 χρονια διαφορα με το αδερφακι της.............

δεν μου εβγαιναν αλλιως γιατι αυτη ειναι η 5η εγκυμοσυνη μου.

εαν δεν τα βρουν απο την αρχη,καποια στιγμη θα τα βρουν, αδερφια θα ειναι.

Διαφημίσεις

αν ολα πανε καλα οταν θα γεννησω η κορη μου θα εχει 9,5 χρονια διαφορα με το αδερφακι της.............

δεν μου εβγαιναν αλλιως γιατι αυτη ειναι η 5η εγκυμοσυνη μου.

εαν δεν τα βρουν απο την αρχη,καποια στιγμη θα τα βρουν, αδερφια θα ειναι.

Με το καλό το μωράκι σου!!!! Δεν ήθελα να προσβάλλω ή να φέρω σε δύσκολη θέση καμμία.

Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και υπαγορεύονται από τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει. Όχι πάντα από τα θέλω του, δυστυχώς.

Και πάλι συγγνώμη, δεν είχα σκοπό να προσβάλλω καμμία μανούλα..:oops::oops::oops:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

η αληθεια μιλαω για συνειδητη επιλογη (οταν υπαρχει) διαφορας και οχι για αναγκαστικη

σιγουρα κανεις δεν θελει να προσβαλλει κανεναν

κι εγω η ιδια που ημουν υπερμαχος της μικρης διαφορας, τωρα ουτε καν σκεφτομαι για τριτο, κλονιστηκε πολυ η υγεια μου μετα τη δευτερη εγκυμοσυνη απο διαφορους παραγοντες, οποτε τωρα......η σταματαμε εδω.........η περιμενουμε χρονια να συνελθω και μετα......

αλλα νομιζω θα ημουν αχαριστη να προσπαθησω για τριτο κινδυνευοντας να αφησω τα δυο πρωτα μου ορφανα η με μανα παραλυτη...... αλλοι κανουν αμαν να κανουν ενα, εμενα ο Θεος μου εδωσε δυο, εστω και αν ασθενησα, νομιζω ειναι πιο καλα να μην ριψοκινδυνευσω.....

Εχω δύο αγοράκια με διαφορά 4 χρόνια και 4 μήνες. Δε θεωρώ ότι είναι μεγάλη η διαφορά τους, καμιά φορά θα προτιμούσα να ήταν και μεγαλύτερη. Κουράστηκα γιατί ο πρώτος μου ήταν από μωρό και μέχρι τώρα είναι πολύ ζωηρός, είναι πολύ επίμονος και πεισματάρης, γενικά μας είχε στην τσίτα. Ο μικρός μου από πέρσι που πήγε παιδικό, ενώ ήταν πιο ήσυχος και συνεργάσιμος άλλαξε και έγινε παρα πολύ ζωηρός, πειράζει τον μεγάλο, τα πράγματά του, τον χτυπάει και μετά ο μεγάλος χτυπάει τον μικρό. Γενικά έχουμε καταντήσει να είμαστε διαιτητές γιατί τσακώνονται πολύ. Όμως αγαπιούνται κιόλας και όταν μαλώνουμε τον μικρό, ο μεγάλος θα πάει να τον υπερασπιστεί, να τον αγκαλιάσει, να τον προστατέψει και αντίστροφα. Θα παίξουν για λίγη ώρα και μετά πάλι από την αρχή. Πάντως προσωπικά δεν πιστεύω ότι αν έχουν μικρότερη διαφορά θα τα βρίσκουν ή μεγαλύτερη δε θα μιλήσουν ποτέ μεταξύ τους. Όλα είναι θέμα συγκυριών, ας μην είμαστε απόλυτοι. Και εγώ με την μεγαλύτερη αδερφή μου έχουμε 6,5 χρόνια διαφορά και οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. :wink:

s-age.pngs-age.png

Και εμενα 2 χρονια διαφορα εχουν. Συνειδητα (νομιζω οτι δεν θα εχια γυναικολογικα περιθοριο για να περιμενω). Στην αρχη ηταν δυσκολα γιατι και ο μεγαλος μωρο ηταν. Κια τωρα ζηλευουν ο ενας τον αλλον αλλα παιζουν και μαζι και εχουν πλακα..

Με το καλό το μωράκι σου!!!! Δεν ήθελα να προσβάλλω ή να φέρω σε δύσκολη θέση καμμία.

Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και υπαγορεύονται από τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει. Όχι πάντα από τα θέλω του, δυστυχώς.

Και πάλι συγγνώμη, δεν είχα σκοπό να προσβάλλω καμμία μανούλα..:oops::oops::oops:

δεν προσβληθηκα καλε!!!!:P.δεν υπαρχει τετοιο θεμα ,απλα συνηθως πισω απο τις μεγαλες διαφορες ηλικιας κρυβονται αλλα πραγματα.........

κι εγω ξεκινησα για το δευτερο παιδακι οταν η κορη μου ηταν4,5 χρονων.

εγω πολλες φορες στενοχωριεμαι οταν βλεπω αδερφακια να παιζουν μεταξυ τους και η κορη μου ειναι μονη της.....και μετα σκεφτομαι εαν θα μπορεσει να τα βρει με το αδερφακι της......αλλα στο τελος λεω οτι αδερφια ειναι καποια στιγμη θα τα βρουν......εαν θα ειναι αδερφουλα θα ειναι λιγο πιο ευκολο.

γερα να ειναι..........

xenia μια από τα ίδια και εμείς. Τα παιδάκια μας έχουν 7 χρόνια διαφορά, όχι από δική μας επιλογή. Αλλά όπως και να είναι είναι 2 παιδάκια, αδερφάκια. Ο μεγάλος μεγάλωσε σαν μοναχοπαίδι, τώρα με το μικρό είναι χαρούμενος πολύ.. τον νιώθει παρεούλα, τον παίζει, του διαβάζει βιβλιαράκια, βέβαια τσακώνονται κι όλας αλλά λογικό μου φαίνεται και αυτό. Κοιμούνται πλεον μαζί, τον ήθελε στο δωμάτιο του και τώρα άμα καμιά φορά ο μικρός κοιμάται στον καναπέ, μου λέει φέρτον στο δωμάτιο, τον θέλω παρεούλα... θέλω να πω ότι πιο μικρή διαφορά σίγουρα έχουν πιο πολλά κοινά, αλλά και μόνο που το παιδάκι έχει ΑΔΕΡΦΑΚΙ, υπάρχει κι άλλο ένα παιδάκι μέσα στο σπίτι, είναι μεγάλο πράγμα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...