Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγλαϊ χρειάζομαι τη βοηθειά σου!

Recommended Posts

Έχω ενα αγορακι 2 μηνων,στην αρχη ξεχηλιζα απο γαλα σε σημειο να βγαζω και με το θηλαστρο 100-120ml και τα εβαζα καταψυξη γιατι δεν τα χρησιμοποιουσα,ξαφνικα αυτο σταματησε στις 40 ημερες και μαλιστα ενιωθα το στηθοσ μου πολυ μαλακο σαν να μην εχει καθολου γαλα,οταν θηλαζα ηταν τοσο μαλακο που δεν βολευε καλα το μωρο(αν και χορταινε το παιδι).τελευταια ομως ανησυχω μηπως χανω το γαλα μου για καποιο λογω.καποιεσ φορες τελευται αναγκαζομαι να του δινω και απο τα 2 μου στηθη σε καθε γευμα ενω πρωτα ετρωγε μονο απο το ενα καθε φορα.γεγονοσ ειναι και οτι με το θηλαστρο δεν μπορω να βγαλω περισοτερο απο 50 ml και τα 40 ml απο το δεξι στηθος!!!δεν θελω να χασω το γαλα μου!τι μου συμβαινει????φοβαμαι!δεν νιωθω σιγουρη για το γαλα μου οπως πρωτα.

τελοσ να σημειωσω πωσ στη διαρκεια τησ εγκυμοσυνης μου εμφανησα θυροειδη και επαιρνα 1 ευθυροξ των 50,εκανα ελεγχο τελευταια και οι τιμεσ ηταν φυσιολογικεσ που σημαινει οτι πρεπει να συνεχισω να παιρνω το χαπι (για παντα οπως μου ειπε ο ενδοκρινολογος)ομως ο ενδοκρινολογοσ μου μου ειπε για να σιγουρευτουμε να το κοψω το χαπι για 2 μηνεσ και να κανω επανελγχο,επειδη δεν ειχα στο παρελθον.δεν ξερω αν παιζει ρολο απλα το αναφερω.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:39

Β. Το φύλο του βρέφους:Αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας:επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο με μέγιστη τιμη 12

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκε 28/2 3.050 κιλα

9/3 3275

17/3 3780

23/3 4045

4/4 4735

8/4 4910

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.:τις πρωτες εβδομαδες ετρωγε ανα 2 ωρες,εδω και 1 βδομαδα τρωει ανα 3-4 ωρες δηλαδη 6 γευματα περιπου

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:σε ολα τα γευματα θηλαζει

4.δεν παιρνει συμπληρωμα

6. θηλαστρο χρησιμοποιω καποιεσ φορεσ της Medela to mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:δεν κανω συστηματικες αντλησεις,μονο τισ πρωτεσ βδομαδες εκανα τωρα φοβαμαι πως δεν μπορω να βγαλω

7α. τισ πρωτεσ βδομαδεσ εκανα 1 ανληση τη μερα

7β. αντλουσα το μεσημερι κυριως

7γ. η κάθε άντληση διαρκουσε 15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο:6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο:περιπου 4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... ο μικρος καποιες μερες μενει ξυπνιος για 8 ωρες και ειναι μες στα νευρα, καποιες αλλες κοιμαται και ξυπναει ανα 4 ωρεσ σταθερα,γενικα ειμαστε σε ενα μεταβατικο σταδιο που προσπαθει να βρει το ωραριο του!

__________________Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Διαφημίσεις

πω πω...φτου σας!! καλε φοβερες οι μετρησεις του βαρους σας!!! Μπραβο σας ...τα πατε πολυ καλα!

Οσο για το γαλα σου μην ανυσηχεις....οσο απομακρυνεσαι απο το τοκετο τα θηλαστρα ειναι ολο και λιγοτερο αποτελεσματικα....το στηθος σου θα παψει να ειναι πρησμενο οπως πριν και θα λειτουργει πλεον κανονικα ο μηχανισμος του θηλασμου.....δεν θα τρεχει το στηθος οπως πριν και εσυ θα μπορεις ακομα να μεινεις για ωρες ακομα και χωρις επιθεματα!! Εγω στους 8 μηνες που ειμαστε θηλαζει 12 το βραδυ και μετα στις 8 το πρωι και δεν λερωνεται πλεον η μπλουζιτσα μου!! Ανυσηχητικο θα ηταν αν εβλεπες ενα πρησμενο στηθος οσο προχωραει ο θηλασμος γιατι ισως και να ειναι ενδειξη οτι μειωνεται το γαλα σου.....

για παραδειγμα οταν προσθεσα ενα γευμα στερεας τροφης στο μωρο.....και μειωσα σταδιακα ενα με δυο γευματα θηλασμου ειδα οτι πρηστηκε το στηθος μου ....αρα ελαφρως μειωθηκε η παραγωγη ...αλλα και παλι ηταν τοση οση χρειαζοταν το μωρο μου αφου πλεον ετρωγε και τη στερεα τροφη για συμπληρωμα! Μετα απο δυο με 3 μερες επανηλθε παλι και δεν πρηζοταν!!Οποτε να ανυσηχεις απο εδωκαι περα αν εχεις τουμπανιασμενο στηθος και οχι αν δεν ειναι πρησμενο!! Αγλαια καλα πιστευω να τα ειπα στο κοριτσι!! Αν εκανα κανενα λαθος διορθωσε με γιατι οσα κι αν εχω διαβασει παλι δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι θα πω κατι σωστο περι θηλασμου!!

Αυτοπου θελει να σου πει η φιλη Εν ειναι οτι στην ηλικια που βρισκεστε εχει πια εδραιωθει η γαλουχια και το στηθος εχει προσαρμοσει την παραγωγη του στη ζητηση του μπεμπη σου! καλη συνεχεια! τα πατε πολυ καλα!

W7hT.jpg

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια, ειχα τρομαξει οτι χανεται το γαλα μου.Να ρωτησω ομως και κατι αλλο? ειναι φυσιολογικο οτι αναγκαζομαι να τον ταϊσω και απο τα 2 στηθη ενω αυτο δεν γινοταν στην αρχη?να πω την αληθεια αγαπημενο του στηθοσς ειναι το δεξι και με βολευει και μενα καλυτερα,μηπως εκανα ζημια στο αλλο?

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια, ειχα τρομαξει οτι χανεται το γαλα μου.Να ρωτησω ομως και κατι αλλο? ειναι φυσιολογικο οτι αναγκαζομαι να τον ταϊσω και απο τα 2 στηθη ενω αυτο δεν γινοταν στην αρχη?να πω την αληθεια αγαπημενο του στηθοσς ειναι το δεξι και με βολευει και μενα καλυτερα,μηπως εκανα ζημια στο αλλο?

Κι μενα το αγαπημενο της στηθος ειναι το αριστερο.....το δεξι το εχει παρει πολυ στραβα....αλλα οποτε καταλαβαινεις οτι θα καθησει να φαει βαλε το....εγω επιμενω πιο πολυ σε αυτο που δεν θελει ειδικα οταν πειναει.....και μετα στο αλλο που θα φαει σιγουρα.....πρεπει να φροντιζουμε τη παραγωγη οσο γινεται και απο τα δυο στηθη....και οταν εκανα την ιδια ερωτηση στην Αγλαια γιατι προτιμαει περισσοτερο το ενα απο το αλλο μου ειπε γιατι ετσι ειναι η φυση....ασυμμετρη.....και ο θηλασμος ειναι οτι πιο φυσικο υπαρχει!

Αν δεν υπαρχει υπερπαραγωγη καλο ειναι να ταιζεις και απο τα δυο στηθη...... μη φοβασαι οτι θα σου τελειωσει το γαλα....το παιδι οσο πιο πολυ τραβαει τοσο πιο πολυ θα κατεβαζεις! καλη συνεχεια!

Διαφημίσεις

Κι μενα το αγαπημενο της στηθος ειναι το αριστερο.....το δεξι το εχει παρει πολυ στραβα....αλλα οποτε καταλαβαινεις οτι θα καθησει να φαει βαλε το....εγω επιμενω πιο πολυ σε αυτο που δεν θελει ειδικα οταν πειναει.....και μετα στο αλλο που θα φαει σιγουρα.....πρεπει να φροντιζουμε τη παραγωγη οσο γινεται και απο τα δυο στηθη....και οταν εκανα την ιδια ερωτηση στην Αγλαια γιατι προτιμαει περισσοτερο το ενα απο το αλλο μου ειπε γιατι ετσι ειναι η φυση....ασυμμετρη.....και ο θηλασμος ειναι οτι πιο φυσικο υπαρχει!

Αν δεν υπαρχει υπερπαραγωγη καλο ειναι να ταιζεις και απο τα δυο στηθη...... μη φοβασαι οτι θα σου τελειωσει το γαλα....το παιδι οσο πιο πολυ τραβαει τοσο πιο πολυ θα κατεβαζεις! καλη συνεχεια!

Σ'ευχαριστω πολυ!!!!

Στην αρχή είχες ένα μωρό 3 κιλών και τώρα έχεις ένα μωρό 5 κιλών.

Επίσης στην αρχή έκανε περισσότερα γεύματα και μάλλον μικρότερα γεύματα, ενώ τώρα λίγα και μεγάλα.

Είναι αναμενόμενο να θέλει περισσότερο γάλα σε κάθε γεύμα και γιατί αυξήθηκαν τα κιλά του και γιατί τα γεύματα που κάνει είναι μεγαλύτερα.

Αν νομίζεις ότι έχει μειωθεί αισθητά η παραγωγή στο αριστερό και θέλεις να την αυξήσεις, καλό είναι να ξεκινάς από το αριστερό στα περισσότερα γεύματα.

13 μήνες τώρα και από τα δύο στήθη θηλάζω κάθε φορά (εκτός από ένα διάστημα γύρω στον τέταρτο μήνα). "Άκου" το μωρό σου όπως κάνεις μέχρι σήμερα.

Και στην δική μου δεν πολυαρεσει το αριστερό στήθος και κάθετε σχετικά λίγο και την ξεκινάω συνήθως από αυτό.

Οι μετρήσεις σας όντως αξιοζήλευτες. Εμείς ούτε στα τρελά μας όνειρα τέτοιες μετρήσεις.

Τα πάτε τέλεια. Καλή συνέχεια!

13 μήνες τώρα και από τα δύο στήθη θηλάζω κάθε φορά (εκτός από ένα διάστημα γύρω στον τέταρτο μήνα). "Άκου" το μωρό σου όπως κάνεις μέχρι σήμερα.

Και στην δική μου δεν πολυαρεσει το αριστερό στήθος και κάθετε σχετικά λίγο και την ξεκινάω συνήθως από αυτό.

Οι μετρήσεις σας όντως αξιοζήλευτες. Εμείς ούτε στα τρελά μας όνειρα τέτοιες μετρήσεις.

Τα πάτε τέλεια. Καλή συνέχεια!

Ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινεται!Η οποιαδηποτε αλλαγη με τρομαζει!το μονο που θελω ειναι το καλο του μικρουλη μου και θεωρω τον θηλασμο ιερο πραγμα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...