Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με το που σαραντισαμε νοσοκομειο

Recommended Posts

Εμείς μόλις έκλεισε η κόρη μου τις 40 μέρες άρχισε με πυρετό και

εμετούς,πήρα τη γιατρό μας τηλ.και μου είπε να πάμε στο νοσοκομειο,

όπου ξεκινησαν ένα σωρό εξετασεις..καταλαβαινετε ταλαιπωρια 5 μερες

που μειναμε εκει.Ευτυχως ηταν μια ιωση,όπως μας ειπαν την τεταρτη μερα.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι εαν οντως ετσι πρεπει να γινεται δηλαδη

σε παρομοια περιπτωση δεν πρεπει να το δει πρωτα ο παιδιατρος και μετα να σε

στειλει στο νοσοκομειο;

Διαφημίσεις

Αν ένα βρέφος μέχρι 3 μηνών ανεβάσει πυρετό πάει νοσοκομείο όποιος και αν είναι ο λόγος καθαρά για πρόληψη!Έτσι ξέρω!Και να το δει παιδίατρος πάλι θα σε στείλει νοσοκομείο.Είναι πολύ μικρό και έχει αδύναμο ανοσοποιητικό και θέλει παρακολούθηση.Το θέμα είναι οτι ταλαιπωρείται το μωρό αλλά είναι για το καλό του.Περαστικά σας!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Ναι, έτσι πρέπει να γίνεται, καλή μου. Είναι πολύ μικρό το μωρό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργηθούν επιπλοκές μη αντιμετωπίσημες στο σπίτι. Περαστικά κι αγύριστα, σας εύχομαι.

Αναλογα τον πυρετο.Αν ειναι πολυ υψηλος νομιζω ναι και ειναι πολυ μικρο το μωρο.Ειχα και εγω την ιδια εμπειρια.32 ημερων το μωρο μου απο δεκατα πηγαμε 38 πυρετο.Η τοτε παιδιατρος μας μας εστειλε παιδων τρομαρα της.Αποτελεμα 5 μερες μεσα στα μικροβια και ενα καρο εξετασεις.Επικοινωνησαμε με αλλον παιδιατρο που μας συστησανε και του ειπαμε τα συμπτωματα,μας ειπε να υπογραψουμε και να φυγουμε αμεσως απο κει γιατι ειναι μια απλη ιωση οπως τελικα αποδειχτηκε.Και ο πυρετος επεσε με ενα ντεπον.Οπως μας ειπε μετα ειναι οτι πρεπει να κοιτας και αλλα πραγματα οπωσ αν το μωρο ειναι ευδιαθετο,αν εχει ορεξη για φαγητο και αλλα,δεν στελνεις ενα μωρο 40 ημερων στο παιδων μονο με πυρετο και εμετο.Τουλαχιστον αυτα μου ειπε ο παιδιατρος μας.

adEup3.png

Διαφημίσεις

Στην πρώτη επίσκεψη που είχε έρθει ο παιδίατρος σπίτι μας, μετά το μαιευτήριο, μας είπε να αφήσουμε τις ντροπές και να κρατήσουμε το 40ήμερο χωρίς επισκέψεις, γιατί αν κολλούσε κάτι το μωρό, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις και για να του δοθούν ενδοφλέβια τα φάρμακα και να παρακολουθείται.;)

Είχε πει χαρακτηριστικά, ότι ακόμη και τίποτα να μην είναι τελικά, έτσι γίνεται και είναι μεγάλη ταλαιπωρία και για το μωρό και για εμάς, οπότε να μην το ρισκάρουμε κάνοντας τους άνετους...:mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Στην πρώτη επίσκεψη που είχε έρθει ο παιδίατρος σπίτι μας, μετά το μαιευτήριο, μας είπε να αφήσουμε τις ντροπές και να κρατήσουμε το 40ήμερο χωρίς επισκέψεις, γιατί αν κολλούσε κάτι το μωρό, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις και για να του δοθούν ενδοφλέβια τα φάρμακα και να παρακολουθείται.;)

Είχε πει χαρακτηριστικά, ότι ακόμη και τίποτα να μην είναι τελικά, έτσι γίνεται και είναι μεγάλη ταλαιπωρία και για το μωρό και για εμάς, οπότε να μην το ρισκάρουμε κάνοντας τους άνετους...:mrgreen:

Και εμας το ιδιο μας ειχε πει η παιδιατρος, μεχρι να γινει περιπου 2 μηνων κανενας στο σπιτι! Ηταν και χειμωνας. Τελικα φτασαμε στο σημειο να παρεξηγηθουμε με καποιους γιατι επεμεναν να δουνε το μωρο, λες και ειναι τσιρκο!Οταν λιγο θα ξεπεταχθει θα το δουνε!Δεν χρειαζεται να ρισκαρουμε και μετα να τρεχουμε και να μην φτανουμε!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Έτσι ακριβώς μας είχε πει κι εμάς! Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μη ριψοκινδυνεύει κανείς παριστάνοντας τον άνετο, γιατί έχω ακούσει ιστορίες που μου έχει σηκωθεί η τρίχα!!!

Στη δικη μας περιπτωση παντως ο μπαμπας μας μας κουβαλησε την ιωση στο σπιτι.Τι και αν δεν αφηναμε κανεναν.Το ιδιο και το αυτο.

Ε καλά αυτό εννοείται, ότι είναι πιθανό! Απλά δεχόμενοι επισκέψεις, αυξάνουμε τις πιθανότητες. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

52 ημερων ο γιος μου μεταφερθηκε στο νοσοκομειο με 38 πυρετο και με καποια εξανθηματα.η διαγνωση ηταν μινηγγιτιδα.μαλλον καποια ιωσουλα το προκαλεσαι ολο αυτο.οποτε,μανουλες ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Η συμπεριφορά του μωρού σας είναι ο καλύτερος οδηγός από τη θερμοκρασία του σώματος για το πόσο άρρωστο είναι το μωρό σας. Ένα μωρό μπορεί να είναι σοβαρά άρρωστο με πνευμονία ή μηνιγγίτιδα και να μην έχει καθόλου πυρετό, ή να έχει υψηλό πυρετό με ένα ήπιο κρύωμα.

Παραθέτουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει άμεσα να καλέσετε το γιατρό ή να μεταφέρετε το μωρό σας στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Όταν:

• το μωρό είναι κάτω των δύο μηνών
  • η θερμοκρασία του μωρού σας είναι πάνω από 39c
  • το μωρό σας έχει σπασμούς
  • το μωρό κλαίει απαρηγόρητα, κλαίει σαν να πονάει όταν το αγγίζετε ή το μετακινείτε, δεν αντιδρά ή είναι χαλαρό
  • το μωρό σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ακόμη και αφότου καθαρίσετε τις ρινικές διόδους του
  • ο αυχένας του μωρού είναι άκαμπτος. Το μωρό αντιστέκεται όταν σπρώχνετε το κεφάλι μπροστά προς το στήθος σας.
  • η εκδήλωση του πυρετού έπεται μιας περιόδου έκθεσης σε μια εξωτερική πηγή θερμότητας, όπως στον ήλιο σε μια πολύ ζεστή μέρα ή στον κλειστό εσωτερικό χώρο ενός αυτοκινήτου, όταν κάνει ζέστη. Η ηλίαση είναι μια πιθανότητα και ενδείκνυται άμεση ιατρική περίθαλψη.
  • μια ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας συμβαίνει σε ένα μωρό με ήπιο πυρετό που είναι βαριά ντυμένο ή τυλιγμένο σε κουβέρτες.Αυτό πρέπει να α τιμετωπίζεται σαν θερμοπληξία.
  • το μωρό εμφανίζει συμπτώματα αφυδάτωσης, ουρεί σε αραιά διαστήματα, τα ούρα είναι σκούρα κίτρινα, τα δάκρυα και τα σάλια λιγοστά, τα χείλη και το δέρμα είναι ξηρά.
  • η όλη συμπεριφορά του μωρού είναι ακατανόητη. Είναι εξαιρετικά δύστροπο, ληθαργικό ή νυσταγμένο, δεν μπορεί να κοιμηθεί, είναι ευαίσθητο στο φώς, κλαίει περισσότερο απ’ ότι συνήθως, αρνείται να φάει, τραβάει τα αφτιά του.
  • ένας πυρετός που ήταν χαμηλός για δύο μέρες, ξαφνικά ανεβαίνει ή όταν το μωρό σας έχει κρύωμα για αρκετές μέρες και ξαφνικά ανεβάζει πυρετό.
  • ένας χαμηλός πυρετός διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μέχρι να δεί το μωρό σας ο γιατρός προσπαθήστε να το κρατήσετε δροσερό. Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, το να κρατάτε το μωρό σας με πυρετό ζεστό με κουβέρτες και βαριά ρούχα ή σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο δεν είναι μια ασφαλής λύση. Αυτά τα μέτρα πράγματι μπορούν να οδηγήσουν σε θερμοπληξία, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος σε επικίνδυνα επίπεδα. Ντύστε το μωρό σας ελαφρά, για να επιτρέψετε στη θερμότητα του σώματος να διαφύγει και διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου στους 26C με 27C.

Αυξήστε την πρόσληψη υγρών λόγω του ότι με τον πυρετό είναι μεγαλύτερη η απώλεια των υγρεών μέσω του δέρματος. Στα μεγαλύτερα μωρά προσφέρετε συχνά πλούσιες πηγές υγρών όπως χυμούς και σκέτες σούπες. Ενθαρρύνετε το μωρό σας να πίνει τα υγρά συχνά, αλλά μην το πιέζετε.

απο www.familyhome.gr

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Όταν είναι μικρά, τρέχεις! Γιατί αν έχουν κάτι σοβαρό μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα η κατάστασή τους και δεν το διακινδυνεύουν οι παιδίατροι και καλά κάνουν! Μεγάλη ταλαιπωρία και για τα μωρά και για τους γονείς, αλλά είναι για το καλό τους.

Να σου ζήσει και να μην ξαναταλαιπωρηθεί το ζουζούνι σου!

Εμείς 30 ημερών που ήρθε ο παιδίατρος για τσεκ απ, τον είδε χλωμό, μας έστειλε για αιματολογικές, βγήκε αναιμία και μας έστειλε πακέτο στο νοσοκομείο. Εκεί βγήκε ότι είχε ουρολοίμωξη και κάτσαμε 17 μέρες με ενδοφλέβια αντιβίωση... Σαραντίσαμε στο νοσοκομείο!:)

Στους 3 μήνες ανέβασε ένα 38 χωρίς άλλα συμπτώματα και μας ξαναέστειλε πακέτο στο νοσοκομείο. Γρίπη Η1Ν1 και ουρολοίμωξη (2 σε 1, μεγάλη επιτυχία!). Άλλες 16 μέρες μέσα με ενδοφλέβια αντιβίωση... Τα πρώτα μας Χριστούγεννα στο νοσοκομείο, βγήκαμε παραμονή πρωτοχρονιάς!:)

Μετά τη βγάλαμε στην απομόνωση μέχρι την άνοιξη... :)

5k3tp2.png

Αχ κοριτσια ποσο δικιο εχετε!το θεμα ειναι οτι δυσκολα μας καταλαβαινουν

εμας τις μανες και μετα απο ο,τι περναμε ακουμε παλι τα γνωστα:ελα μωρε

και τι θα παθει λιγο εαν...και να υπερβολικη και παει λεγοντας ακουμε διαφορα.

Οσο εισαι στο νοσοκομειο σε λυπουνται και μετα ξεχνιουνται ολα γινεται;

Υπερβολικες..υπερβολικες αλλα εμεις και τα ζουζουνακια μας θα τα τραβαμε αν παθουν κατι!Αφηστε τους να λενε οτι θελουν!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Διαφημίσεις

emας οταν κολλησε η μεγαλη δις τα διδυμα σιναχι πριν σαραντισουν, ο δοχτορ μας ειχε πει αν κανουν πυρετο πανω απο 38, αν δεν εχουν διαθεση για μαμ, αν κανουν εμετο, κ γενικα κατι διαφορετικο σε συνδιασμο με το ηδη υπαρχον μπουκωμα-μιξες, να τον ενημερωσουμε αμεσα.

ασε ΤΙ ειχα τραβηξει τοτε!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Εμας 9 μηνων και μας εστειλε νοσοκομειο με πυρετο 39,6 και χωρις αλλο συμπτωμα. Και εγω απο ολους εχω ακουσει οτι τοσο μικρα πηγαινεις νοσοκομειο. Αλλοι λενε μεχρι 3 αλλοι μεχρι 6 μηνων ο δικος μας το παρακανε 9 μηνων!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...