Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυγό από πότε??

nefeli

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες,

εγω του εδωσα αυγο πρωτη φορα 9 μηνων,ολοκληρο.Βεβαια ειναι σπιτικα απο τις κοτουλες του μπαμπα μου.Το τρωει κανονικα δεν εχουμε θεμα.Το δινω 3 φορες την εβδομαδα μετα τα φρουτα.Κια βρασμενο 3 λεπτα.

Γεια σου,,εγω ηξερα πως τα σπιτικα ειναι πιο επικινδυνα λογο του το οτι δεν εχουν ελεγχθει...μπορει βεβαια να κανω και λαθος...αλλα οταν μας εφερναν αυγουλακια φρεσκα για τον μικρο παντοτε τα εβραζα περισσοτερη ωρα...επισης το οτι το βραζεις τοσο λιγο για ενα τοσο μικρο παιδακι ειναι σωστο;;εμας η παιδιατρος μας ειπε το αυγο και το ψαρι πολυ καλα βρασμενα....εσας τι σας ειπαν....

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας,

η τυπική συνταγή λέει πως δίνουμε αυγό στο μωρό, όταν κλείσει 12 μήνες.

Ωστόσο, έχω διαβάσει πως σε άλλες χώρες, κυρίως βόρειες,

συστήνουν αυγό από τον 10ο ή και 8ο μήνα.

Έχει κάποιος/α ανάλογη εμπειρία;

Ο γιατρός βέβαια είναι επιφυλακτικός, άλλα έχει κανείς σας

δοκιμάσει να δώσει αυγό σε μωρό κάτω του ενός έτους;

Θανάσης, πατέρας του Νέστωρ

πριν τους 12μηνες το μωρο ειναι πιο ευκολο να προσβληθει απο αλλεργιες, ιους και λειμωξεις επειδη ο οργανισμος του ειναι πιο "ευθραστος" δεν εχει ακομα αρκετα αντισωμματα για να μπορεσει να αντιμετωπεισει καποια απο τα παραπανω.. δεν ειμαι γιατρος απλα επαναλαμβανω τα λογια του παιδιατρου μας.. εγω στην κορη μου εδωσα αυγουλακι 15 μηνων.. και για την ακριβια εκανα πρωτα το τεστ αλλεργιας. δηλαδη εβρασα ενα αυγο και της εδωσα μονο το ασπραδι.. περιμενα 4 μερες και εψαχνα ολο το σωματακι της πολυ προσεχτικα μηπως εμφανιζαι κατι παραξενο, καποιο δειγμα αλλεργιας δηλαδη, αφου μετα απο 4 μερες δεν υπηρξε τιποτα εβρασα ακομη ενα και της εδωσα παλι ξεχωριστα μονο τον κροκο.. αφου ολα ειναι οκ δινουμε ολο το αυγουλακι.. ελπιζω να βοηθησα..

• 7 months later...

περασαμε και μεις το σταδιο αυτο. αλλεργια στην λακτοζη εννοεις μαλλον οποτε ουτε μοσχαρι δινεις.ποσο ειναι το μωρακι ακριβως?

γενικα παντως σε παιδια με ιστορικο αλλεργιων καθυστερουν οι παιδιατροι να ενταξουν το αυγο.Στον 11 μηνα , για να μην σου πω στον χρονο.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

συγμωμη τωρα ειδα το ticker σου.ειστε κατα ενα μηνα μεγαλυτερες απο μας. ο αλεργιολογος μας συνεστησε το αυγο μετα τον χρονο και μαλιστα οχι αυγα απο κοτουλες σπιτικες. καλυτερα σε τοσο μικρα παιδια να δινουμε αυγα τυπου Χρυσα αυγα, γιατι η ελευθερες τρωνε και μικροοργανισμους και εντομα, ενω τα τυποποιημενα οπως και τα βιολογικα προερχονται απο κοτς που τρεφονται αποκλειστικα με καλαμποκι

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

συγμωμη τωρα ειδα το ticker σου.ειστε κατα ενα μηνα μεγαλυτερες απο μας. ο αλεργιολογος μας συνεστησε το αυγο μετα τον χρονο και μαλιστα οχι αυγα απο κοτουλες σπιτικες. καλυτερα σε τοσο μικρα παιδια να δινουμε αυγα τυπου Χρυσα αυγα, γιατι η ελευθερες τρωνε και μικροοργανισμους και εντομα, ενω τα τυποποιημενα οπως και τα βιολογικα προερχονται απο κοτς που τρεφονται αποκλειστικα με καλαμποκι

σευχαριστω για την απαντηση... οχι η μικρη μου το μοσχαρι το τρωει κανονικα χωρις κανενα προβλημα. τα γαλακτομικα ειναι το θεμα και εγω απεχω μιας και θηλαζουμε ακομη..

αυτο που λες μου ακουγεται λογικο απο τον 11ο με 12ο δηλαδη.

παντως καλα που μου ειπες για τις σπιτικες κοτες διοτη εχουν οι γονεις μου... μεσ΄τη τρελη χαρα το εγγονι τους θα τρωει φρεσκα αυγα... :rolleyes: λεγανε...

τι να πεις θελουν ολα προσοχη....

9Yokp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...