Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζορίζεται και ξυπνάει!!!!

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες!

Η καρδούλα μου είναι 44 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Το πρόβλημά μου είναι κυρίως το βράδυ, ειδικά μετά τις 4 που στην προσπάθειά της να κάνει κακά ή να αεριστεί ξυπνάει (τον πρώτο καιρό αυτό συνέβαινε και την μέρα αλλά ευτυχώς τώρα έχει αραιώσει η συχνότητα!). Με το που την ακούω στην αρχή την αφήνω λίγο μήπως τα καταφέρει, και μετά την ξεβρακώνω και της πιέζω τα ποδαράκια στην κοιλίτσα μήπως και την βοηθήσω με αποτέλεσμα να ξυπνάει και να την βάζω στο στήθος για να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί. Ηρεμεί και με τον που την αφήνω στο κρεβάτι αρχίζει πάλι το ζόρισμα! Στην αρχή φοβήθηκα μήπως είναι κολικοι (η μεγάλη μου η κόρη δεν είχε οπότε δεν ξέρω ακριβώς πως είναι) αλλά όπως μου εξήγησε και ο παιδίατρος στους κολικούς το παιδί πονάει τόσο ωστέ πολύ δύσκολα ηρεμεί στο στήθος. Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω, εκτός από υπομονή! Δοκίμασα να της δώσω λίγο χαμομήλι με μάραθο αλλά δεν παίρνει προς το παρον το μπουκάλι. Κάπου διάβασα ότι μπορώ να το πίνω εγώ. Καμία άλλσ συμβουλή? Μπορώ να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι στη διατροφή μου?

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

Διαφημίσεις

δεν χανεις τιποτα αν δοκιμασεις να πιεις εσυ μαραθο ή χαμομηλι... εμενα στην περιπτωση μου δεν εκανε τιποτα αλλα σε φιλη μου επιανε!! πινοντας αυτη μαραθο και ταιζοντας το μωρο αμεσως (μη σου πω πως επινε και θηλαζοντας ταυτοχρονα), το μωρο της αεριζοταν και ηρεμουσε..

και φυσικα καλο θα ηταν να αποφευγεις να τρως τροφες που δημιουργουν αερια και βαριες.. πχ οσπρια, μπροκολα κλπ..

αλλιως υπομονη με την αγκαλιτσα!! τουλαχιστον ετσι ηρεμει! η δικη μου η κορη μεχρι 2.5 μηνων απο τους κολικους οχι απλα δεν ηρεμουσε πανω μου, μα ουρλιαζε επι ωρες ολοκληρες...

F2ETp3.png

Καλή μου εγω έχω προσέξει ότι όταν τρώω χόρτα και όσπρια η μικρή μου κάνει περισσότερες φορές κακά της ( γιατί κάνει μόνο 2 φορές τη μέρα κανονικά και σε συγκεκριμένες ώρες) και πιο εύκολα.... Τα χόρτα βοηθούν πολύ στο να ενεργηθείς και σίγουρα και οι σαλάτες. Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα και να βρεις μια λύση.

ld19p2.png

το να της δωσεις οτιδηποτε αλλο εκτος απο το γαλα σου , δεν βοηθαει τον θηλασμο (να μην πω οτι ειναι απαγορευτικο!!!..)..δεν ξερω και κατα ποσο θα βοηθησει το παιδι..

για δοκιμασε να κοψεις τα γαλακτομικα για λιγες ημερες γιατι ειναι η κυριοτερη αιτια υπευθυνη για τις ενοχλησεις των μωρων...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας! Η αλήθεια είναι οτι τα όσπρια, κρεμμύδι, μπαχαρικά τα έχω κόψει τελείως και γάλα πινω ελάχιστω και θαφροντίσω να το κόψω!Kyriakh τα χόρτα βοηθάνε ήγιατί εγω νόμιζα οτι πρέπει να κόψω εντελώς τα πράσινα λαχανικά? Αν ναι τότε να αρχίσω να τα τρωω με το κιλό μήπως και βοηθήσουν την κατάσταση!

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

Είχαμε το ίδιο θέμα με το μικρό μας που ειναι τώρα σχεδον 4 μηνών.... Μουρμουριζε, μουγκριζε και ακουγόταν σα να ζοριζόταν για κακα... σε σημείο που μας ξυπνουσε και ειχαμε ανησυχήσει πολύ, ενώ εκείνος κοιμόταν του καλού καιρού.. αυτό συνέβαινε μόνο τη νυχτα και μόνο στο λίκνο του, το οποίο είχαμε ανασηκώσει λίγο γιατι είχε μια ελαφριά ΓΟΠ. Όταν κατά τη διάρκεια της μέρας τον έπαιρνε ο ύπνος στο ρηλάξ ή στον καναπέ κοιμόταν σαν αγγελούδι.. αφού δοκίμασα να κόψω διάφορα από τη διατροφή μου, του κατέβασα το λικνο στην ίσια θέση, εβγαλα τα κουβερτάκια και τον κοιμιζα σε υπνόσακο, δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς ρούχων για ύπνο, σταμάτησα να πίνω καφέ και να τρώω σοκολάτες... και τίποτα δεν άλλαζε, τελικά λίγο πριν συμπληρώσει τους 3 μήνες σταμάτησε μόνος του και τώρα κοιμάται σαν αγγελούδι όλο το βράδυ... η παιδίατρος είπε πως είναι φυσιολογικο να κάνουν θορύβους όταν κοιμούνται και να μην ανησυχούμε.. το έψαξα και σε βιβλιογραφία άλλα και σε ξένα φόρουμ και είναι πολύ συνηθισμένο τα νεογέννητα να κάνουν αυτούς τους θορύβους ενώ κοιμούνται... κάποια κοπέλα σε άλλο θέμα είχε γράψει ότι ο παιδίατρος της της είπε ότι περνάει ήπιους κολικούς κατά τη διάρκεια της νύχτας... το πιθανότερο είναι πως θα σταματήσει μόνο του.. κάνε βέβαια εσύ ότι πιστευεις θα βοηθησει (για καθαρα ψυχολογικούς λόγους)

Hv9jp3.png

σε αυτο που λεει η Galadriel εχει δικιο...για δοκιμασε να ανασηκωσεις λιγο το στρωματακι του, βαζοντας απο κατω καποια πετσετα, ωστε να μην ειναι τελειως επιπεδο..μηπως εχει καποια ελαφρια παλλινδρομηση (δεν ειναι κατι ανυσηχητικο, τα περισσοτερα μωρα εχουν..) ωστε να το βοηθησει..

83hKp3.png

Κι εμενα ετσι εκανε τους πρωτους 2 μηνες...ζοριζοταν και σφιγγοταν μιση ωρα μεχρι να κανει κακα του.Ειναι που ειναι δυσκολος στον υπνο ειχαμε κι αυτο.Δεν ειναι τπτ...θα σταματησει μονο του σγα σιγα.

Διαφημίσεις

Είναι καταρχάς θέμα ωρίμανσης του πεπτικού, οπότε με τον καιρό θα βελτιώνεται. Αλλά είναι πολύ πιθανή η συσχέτιση με γαλακτοκομικά, σοκολάτες, καφέ .. και παίρνει κάποιες μέρες μέχρι να δούμε αλλαγή, χρειάζεται προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά.

Εγώ ήμουν υποψιασμένη λόγω των αλλεργιών της μεγάλης μου κόρης και μόλις είδα τέτοια ζορίσματα στη μικρή, έκοψα τα γαλακτοκομικά. Μετά από μια μέρα, το μωρό κοιμόταν πολύ πιο ήρεμα. Μετά πρόσεξα ότι, όταν έτρωγα σοκολάτα, τα αέρια της την πονούσαν, για μας ήταν ολοφάνερη η συσχέτιση. Έτσι, τέρμα η σοκολάτα. Όποτε έκανα ατασθαλία, είχαμε πάλι ανήσυχο ύπνο. Σχεδόν πάντα έχει αέρια (ανώριμο πεπτικό) αλλά την πονούν μόνο όταν υπάρχει λόγος.

Επίσης, κάτι που βοήθησε πολύ στην ηρεμία στον ύπνο ήταν ελαφρύ φάσκιωμα και μια συνεδρία σε οστεοπαθητικό. Μέχρι τότε, δεν μπορούσα να ακουμπήσω τη μικρή κάτω, την κοίμιζα πάνω μου.

Σπανιότερα μπορεί να ενοχλούν άλλες τροφές αλλά δεν κόβουμε τίποτε "προληπτικά", μόνο αν έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις.

Επίσης, καλό είναι να δοθεί προσοχή, αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή, τότε το μωρό έχει περισσότερες ενοχλήσεις.

Χαμομήλια και λοιπά ροφήματα είναι από άχρηστα ως βλαβερά για το μωρό, καλύτερα να αποφεύγονται. Είναι καλύτερα να διορθώνουμε τις αιτίες, παρά τα συμπτώματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...