Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανήσυχος ύπνος σε μωρό δύο και μισή μηνών

ccorpse

Recommended Posts

Καλημέρα!Ήθελα να ρωτήσω κάτι εάν το έχετε αντιμετωπίσει και εσείς κορίτσια.Έχω ένα κοριτσάκι δύο και μισή μηνών και εδώ και δέκα με δώδεκα μέρες έχει ανήσυχο ύπνο.Δηλαδή ενώ κατά της οχτώμιση με εννέα κοιμάται μετά από κανα δίωρο αρχίζει να βγάζει μερικούς ήχους στον ύπνο της.Το ίδιο κάνει και στης δώδεκα πάλι και μετά από καμιά ώρα ξεκινάει να στριφογυρνάει συνέχεια το κεφάλι της αριστερά και δεξιά και να ψίλοκλαψουρίζει κάποιες φορές.Αυτό μπορεί να το κάνει και για κανά μισάωρο οπότε εγώ την παίρνω αγκαλιά και την θηλάζω και ενώ τρώει κανονικά στον θηλασμό μου κάνει εντύπωση ότι από μόνη της δεν ξυπνάει για να φάι,απλώς είναι μισοκοιμισμένη.Κάποιες φορές που της αλλάζω πάνα ανοίγει τα μάτια με κοιτάζει και χαμογελάει.Μετά μέχρι να την πάρει ο ύπνος μπορεί να μας πάρει καμιά ώρα.Μόλις την αφήνω μετά απο καμιά ώρα το πολύ άντε πάλι τα ίδια.Στριφογυρνάει συνέχεια το κεφάλι όλη την ώρα ανήσυχα και άντε πάλι να την θηλάσω που άλλες φορές τρώει λίγο και άλλες περισσότερο και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί το στήθος για να ηρεμήσει.Και όταν την βάλω στην κούνια θα κλαψουρίσει και άντε πάλι στο στήθος για να ηρεμήσει.Αυτά τα κουλά σας τα έχει και σας το μωρό σας;Την ημέρα είναι ένα ήσυχο μωρό που γελάει,μιλάμε και δεν σου δίνει την αίσθηση ότι έχει κάποιο πρόβλημα.Απλώς είπαμε με την παιδίατρο να δούμε εάν παίρνει κανονικό βάρος,γιατί έχει μια παλλινδρόμηση,δηλαδή δεν βγάζει γάλα πολύ και τέτοια,απλά μου τραβάει τη θηλή στο θηλασμό,κάνει το κεφάλι πίσω,κλαίει κάποιες φορές στον θηλασμό απλώς τελευταία είναι πιο έντονο αυτο με το θηλασμό.

Πώς έχει αλλάξει έτσι αυτό το μωρό δεν το πιστεύω.Απλώς δεν ξέρω τι να κάνω;Είναι δυνατός να μην ξυπνάει την νύχτα για να φάι;Επίσης να σας πω ότι όταν στριφογυρνάει ανοίγει τα μάτια της,αλλά τα κλείνει για να κοιμηθεί.

Εσείς εάν αντιμετωπίσατε ένα παρόμοιο πρόβλημα τι κάνατε;

Επίσης τη ζύγισα πριν από λίγο μέχρι πριν δυο εβδομάδες έπαιρνε κανονικό βάρος και τώρα είδα ότι πήρε πολύ λίγο.

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Ήθελα να ρωτήσω κάτι εάν το έχετε αντιμετωπίσει και εσείς κορίτσια.Έχω ένα κοριτσάκι δύο και μισή μηνών και εδώ και δέκα με δώδεκα μέρες έχει ανήσυχο ύπνο.Δηλαδή ενώ κατά της οχτώμιση με εννέα κοιμάται μετά από κανα δίωρο αρχίζει να βγάζει μερικούς ήχους στον ύπνο της.Το ίδιο κάνει και στης δώδεκα πάλι και μετά από καμιά ώρα ξεκινάει να στριφογυρνάει συνέχεια το κεφάλι της αριστερά και δεξιά και να ψίλοκλαψουρίζει κάποιες φορές.Αυτό μπορεί να το κάνει και για κανά μισάωρο οπότε εγώ την παίρνω αγκαλιά και την θηλάζω και ενώ τρώει κανονικά στον θηλασμό μου κάνει εντύπωση ότι από μόνη της δεν ξυπνάει για να φάι,απλώς είναι μισοκοιμισμένη.Κάποιες φορές που της αλλάζω πάνα ανοίγει τα μάτια με κοιτάζει και χαμογελάει.Μετά μέχρι να την πάρει ο ύπνος μπορεί να μας πάρει καμιά ώρα.Μόλις την αφήνω μετά απο καμιά ώρα το πολύ άντε πάλι τα ίδια.Στριφογυρνάει συνέχεια το κεφάλι όλη την ώρα ανήσυχα και άντε πάλι να την θηλάσω που άλλες φορές τρώει λίγο και άλλες περισσότερο και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί το στήθος για να ηρεμήσει.Και όταν την βάλω στην κούνια θα κλαψουρίσει και άντε πάλι στο στήθος για να ηρεμήσει.Αυτά τα κουλά σας τα έχει και σας το μωρό σας;Την ημέρα είναι ένα ήσυχο μωρό που γελάει,μιλάμε και δεν σου δίνει την αίσθηση ότι έχει κάποιο πρόβλημα.Απλώς είπαμε με την παιδίατρο να δούμε εάν παίρνει κανονικό βάρος,γιατί έχει μια παλλινδρόμηση,δηλαδή δεν βγάζει γάλα πολύ και τέτοια,απλά μου τραβάει τη θηλή στο θηλασμό,κάνει το κεφάλι πίσω,κλαίει κάποιες φορές στον θηλασμό απλώς τελευταία είναι πιο έντονο αυτο με το θηλασμό.

Πώς έχει αλλάξει έτσι αυτό το μωρό δεν το πιστεύω.Απλώς δεν ξέρω τι να κάνω;Είναι δυνατός να μην ξυπνάει την νύχτα για να φάι;Επίσης να σας πω ότι όταν στριφογυρνάει ανοίγει τα μάτια της,αλλά τα κλείνει για να κοιμηθεί.

Εσείς εάν αντιμετωπίσατε ένα παρόμοιο πρόβλημα τι κάνατε;

Επίσης τη ζύγισα πριν από λίγο μέχρι πριν δυο εβδομάδες έπαιρνε κανονικό βάρος και τώρα είδα ότι πήρε πολύ λίγο.

Καλησπερα αν και καπως καθυστερημενα.Τον ιδιο ανησυχο υπνο εκανε και η δικια μου σκατουλα απο τοτε που γενηθηκε μεχρι 2,5 μηνων περιπου.Ολη την ημερα αγγελουδι και το βραδυ τερατακι.Ενω κοιμοταν(υποτιθεται)εβγαζε κατι περιεργους ηχους και στριφογυριζε συνεχεια το κεφαλακι της.Ειχα φρικαρει.Στην αρχη νομιζα οτι ειναι κολικοι αλλα το αποκλεισαμε με τον γιατρο γιατι θηλαζε αποκλειστικα και δεν επερνε συμπληρωμα.Μετα αναλυσαμε τις ωρες του υπνου της και καταληξαμε στο οτι κοιμοταν ολη την μερα με διαλλειματα για μαμ και που να κοιμηθει μετα την νυχτα:rolleyes::rolleyes: οποτε αλλαξαμε τις ωρες του υπνου.Δηλαδη την αφηνα να κοιμηθει το πολυ μια ωρα αναμεσα στα γευματα την ημερα και μετα την ξυπνουσα και παιζαμε.3-4 μερες μας πηρε και μετα αλλαξε τροπαρι.αρχισε να κοιμαται σερι ολη την νυχτα χωρις καν να ξυπναει για φαι.22,00 με 8,30 ετσι συνεχιζει απο τοτε εως και σημερα κοντα 11 μηνων.Ποτε δεν ξυπνησε την νυχτα για φαι.Μηπως παιζει κατι τετοιο???Οσο για την παλινδρομιση την περασαμε και αυτην την ρημαδα και τωρα ειναι σχεδον παρελθον.Το κολπο ειναι συχνους και μικρουσ θηλασμους και προς θεου μην δωσεις ξενο γαλα αντιαναγωγικο την εβαψες(τουλαχιστον σε εμας δεν επιασε)θηλασε θηλασε θηλασε οσοοοοοο μπορεις περισσοτερο,αυτο ειναι το μονο φαρμακο.

adEup3.png

• 2 months later...

γεια σε ολους. ειμαι καινούρια στην παρεα και θελω να ρωτησω κατι μια που μιλατε για προβληματα υπνου. εχω ενα γιο 4 μηνων. καθε πρωι γυρω στισ 6 το πρωι αρχιζει να χτυπαει τα ποδια του πολυ δυνατα. τονιζω οτι αν προσπαθησεις να τον ξυπνησεις δεν μπορεις.

η παιδιατρος μου ειπε οτι πιναει. το τελευταιο γευμα μας ειναι στις 11 και 15.

δεν πιστευω οτι ειναι πινα γιατι πολλα βράδια το κανει και πιο νωρις και επιπλεον οταν πιναει ξυπναει απο μονος του χαλαει τον κοσμο.

να υποθεσω οτι απλα εχει πολυ ανυσηχο υπνο?

μηπως συμβαινει το ιδιο σε αλλο παιδακι?

τα φωτα σας γιατι μας λυπει υπνος....

• 1 month later...

γεια σας και απο μένα.

κοριτσια και μεις μια απο τα ιδια. η μπεμπα ειναι 2 μηνων και μας εχει φρικάρει. την κοιμιζουμε , την βαζουμε στην κουνια, και ενω δειχνει οτι θα κοιμηθει μεχρι το πρωί, το πολυ σε ενα δεκαλεπτο αρχιζει η μουρμουρα. την ξανακοιμιζω και παλι ξυπναει ...και ξανα και ξανα...ολη νυχτα ειναι ανησυχη και αυπνη επισης. την ημερα ειναι καλυτερα βεβαια αλλα τι να το κανεις που εμεις σερνομαστε. μακαρι να ηξερα πως να την κρατησω ξυπνιτη την ημερα, ωστε να κοιμαται το βραδυ.Την ημερα την ταιζω καθε 5 ωρες 150 ml γαλα, αλλα το βραδυ καθε 3 ωρες πειναει και ουρλιαζει.εχω απογοητευτει και την αλλη μερα ειμαι μες τα νευρα, ταλαιπωρη, και δεν μπορω να την εξυπηρετησω οπως πρεπει. αχ βοηθήστε με ! δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Μεχρι και τον αποροφητήρα αναβω για να την κοιμήσω.....

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μένα.

κοριτσια και μεις μια απο τα ιδια. η μπεμπα ειναι 2 μηνων και μας εχει φρικάρει. την κοιμιζουμε , την βαζουμε στην κουνια, και ενω δειχνει οτι θα κοιμηθει μεχρι το πρωί, το πολυ σε ενα δεκαλεπτο αρχιζει η μουρμουρα. την ξανακοιμιζω και παλι ξυπναει ...και ξανα και ξανα...ολη νυχτα ειναι ανησυχη και αυπνη επισης. την ημερα ειναι καλυτερα βεβαια αλλα τι να το κανεις που εμεις σερνομαστε. μακαρι να ηξερα πως να την κρατησω ξυπνιτη την ημερα, ωστε να κοιμαται το βραδυ.Την ημερα την ταιζω καθε 5 ωρες 150 ml γαλα, αλλα το βραδυ καθε 3 ωρες πειναει και ουρλιαζει.εχω απογοητευτει και την αλλη μερα ειμαι μες τα νευρα, ταλαιπωρη, και δεν μπορω να την εξυπηρετησω οπως πρεπει. αχ βοηθήστε με ! δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Μεχρι και τον αποροφητήρα αναβω για να την κοιμήσω.....

μηπως αν την εκανες μπανακι πριν κοιμηθει? εχεις δοκιμασει να την κανεις μια βολτα με το αυτοκινητο το βραδυ? επισης οπως προφανως θα το εχεις σκεφτει και εσυ να την ταιζεις καθε 4 ωρες το πρωι (ετσι μου ειχε πει ο γιατρος μου).

τα χουμε δοκιμασει.το προβλημα δεν ειναι να καταφερουμε να την κοιμησουμε. το θεμα ειναι οτι μας ξυπναει καθε τεταρτο. οπως καταλαβαινεις δε μπορω να την κανω βολτα με το αμαξι μεσ τη νυχτα καθε τεταρτο....Επισης δεν με πειραζει να ξυπναω για να την ταισω ανα 4ωρο. προβληματιζομαι γιατι ενα 4ωρο σερι δεν το κοιμαται, ωστε να ξεκουραστω και γω. στο 4ωρο μπορει να με σηκώσει και 5 φορες και 6.Δεν ηρεμει.....και πραγματικα δεν ξερω πως να το χειριστω.σιγουρα δεν υποφερει απο κολικους.μηπως να δοκιμασω να την παρω μαζι μας στο κρεβατι αποψε....

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...