Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

HELP ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΓΙΟ ΜΟΥ?????

Recommended Posts

Βρε παιδί μου γιατί δεν μπορεις να δεχτεις ότι η καλοσύνη και η συνενοηση είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός ανθρώπου. Αυτό πιστεύουμε εμείς οι 'εξυπνες'. Τι σκληρότητα είναι αυτή που δειχνεις για ένα παιδί? Χαλάρωσε λίγο!!!

αυτο δεν θα συμβει σε εμας ..θα συμβει σε αλλους οποτε τι μας νοιαζει?

εμεις θα πουμε καλες κουβεντουλες να χαιδεψουμε αυτακια ΚΑΙ οταν συμβει το κακο θ αλεμε ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ???????

Γιατι υπηρχαν εξυπνες που τις ελεγαν κανε μια αγκαλιτσα στο παιδακι σου ,χαιδεψε τον ,νανουρισε τον και ολα θα περασουν............

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ακρως προσβλητικο το μυνημα σου και μην τολμησεις να ασχοληθεις ξανα με τα παιδια μου ..

μαλλον ζεις σε καμια βουνοκορφη και δεν γνωριζεις τι σημαντικη δουλεια κανουν αυτοι οι ανθρωποι..ΚΟΙΝΩΝΙΚΟς ΛΕΙΤΟΥΡΓΟς ξερεις τι ειναι ?ξερεις τι κανει?μαλλον ΟΧΙ γιατι φαινεται και απο το επιπεδο της γραφης σου..

ευτυχως που υπαρχουν ατομα σαν και εσενα που κανει επιτακτικη την αναγκη να μορφωσουμε τα παιδια μας....

Τωρα είδα το σχόλιο σου που απευθύνεται σε εμένα.

Βρε Ντέμη τι έχει το 'επίπεδο γραφής μου'???

Μετα πάλι τι λες...'υπάρχουν άτομα σαν και εμένα που κάνει επιτακτική την ανάγκη να μορφώσεις τα παιδιά σου'?? Εσυ το καταλαβαίνεις αυτό που λες γιατί εγω δεν το πιανω - εχεις 'υψηλο επίπεδο γραφής' φαινεται!!!!

Οσον αφορά το αν μενω σε καποια 'βουνοκορφή', πάλι λίγο ασύνδετο δεν είναι με το όλο έργο?

Παρόλα αυτά, θα σου εξηγησω με πιο απλα λόγια αυτό που λεω για να σε βοηθήσω να καταλάβεις το 'επίπεδο γραφής μου'. Λεω λοιπόν ότι καμία κοινωνική λειτουργός ή αστυνομία δεν αντικαθιστά τον ρόλο της μητέρας και την δύναμη της αγκαλιάς της. Ρώτα και την κοινωνική λειτουργό στην πεδιάδα που κατοικεις. Το ίδιο θα σου πει!!!

Η μητερα που ζήτησε βοήθεια πιστευω ότι κάνει πολύ καλή δουλεια τωρα που προσπαθεί να πλησιάσει τον γιο της με συζήτηση και όχι με τα γκλομπ. Τωρα ο καθένας έχει τα προσωπικά του βιώματα. Εγω λυπάμαι τα παιδιά που τα αντιμετωπίζουν οι γονείς τους με τόση σκληρότητα και δεν διστάζουν να τα ρίξουν στην πυρα για κάθε παραπτωμα τους με την λογική/ δικαιολογία ότι δρουν για το κοινό καλό. Δεν πιστευω ότι αυτό βοηθα. Πιστευω ότι αν το παιδί ειναι και λίγο αντιδραστικό τότε οδηγεί σε ασχημα αποτελέσματα.

Φαντάζομαι τωρα να καταλαβες το 'επίπεδο γραφής μου'.

βρε κοριτσια μηπως ξερει καμια σας τι σοι ειναι αυτη η "χανααν"στο μικρολιμανο;εχει τωρα εδω και δυο σαββατοκυριακα που παει εκει και μου ερχεται 11΄και μιση 12 το βραδυ.σημερα μου ειπε οτι το σαββατο θα βγει παλι να παει εκει του ειπα οτι να κατσει σπιτι αλλα μου λεει ολη την εβδομαδα δουλευω ενα σαββατο θελω να βγω.δεν ειπα κατι αλλο γιατι θελω να φτιαξω τις σχεσεις μου μαζι του αλλα τι ειναι αυτη η χανααν;ουτε να τον παρακολουθησω μπορω γιατι εχω τα αλλα παιδια και που να τα αφησω;οποια ξερει κατι ας μου γραψει σας παρακαλω;ειναι καλο "στεκι";η θα πρεπει να ανυσυχω;

Διαφημίσεις

δεν το ξερω πρωσοπικα δεν εχω παει...απλα το ειδα στην αναζητησ ειναι αυτο http://www.diaskedasi.gr/show_kat4.asp?id=3541
σε ευχαριστω για το λινκ που μου εστιλες ομως πες μου ειναι αυτο μερος για να συχναζει ενα 15χρονο; πως να τον κανω να μην παει;

Σίγουρα οχι...τωρα το πως να τον αποτρεψεις να μην συχναζει εκει...ρωτησε τον τι μαγαζι ειναι γενικα πιαστου την κουβεντα οταν βγαινει που παει και τετοια...και γενικα εχετον απο κοντα σε ολα και πολυ υπομονη και συζητηση...

Θα μου κανεις μαθημα για το πως θα μιλάω και θα συμπεριφερομαι???? Εχω το δικαιωμα να κρίνω όποια αποψη θεωρώ ακραία. Οι αποψεις για αυτό γραφονται. Για να κρίνονται.Αν ακουγονται κουφα πράγματα, θα λεω την αποψη μου. Τελος το επιχειρημα σου, τι θα γινει αν χτυπήσει καποιον με το αυτοκινητο ο νεαρος, είναι πολύ υποθετικό και ισως παιδικό.

Εξακολουθεις και εισαι μεσα στην ευγενια βλεπω.Αν θεωρεις υποθετικο και παιδικο το επιχειρημα μου οτι ενα παιδι 15 ετων δεν πρεπει να ειναι στο τιμονι γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα προκαλεσει ατυχημα, τοτε οκ πασο.Εσυ τα παιδια σου δωστα απο ενα αυτοκινητο στα 15 τους και να κοιμασαι ησυχη....και ασε εμας που σκεφτομαστε παιδικα να ανησυχουμε μονες μας.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

Αυτά που του είπες καλή μου, φρόντισε να του τα επαναλαμβάνεις συχνά με ήρεμο ύφος και κάνοντας τον να νιώθει αυτό που πραγματικά είναι, ένα παιδί αλλά και το μεγαλύτερο από τα αδέρφια. Η επανάληψη είναι απαραίτητη μη νομίζεις οτι τα πες μια φορα και μετα εντάξει.

Όσο για τη δουλειά και το σχολείο,

ρωτησε τον τι θα ήθελε αυτός, να δουλεύει? οκ να πάει σχολείο? οκ βάλε τον θείο του να του πει για το γυμνάσιο και μετα να πάει σε καποιο επαλ

αφησε τον να διαλέξει αυτός ειδικότητα

κάνε του ένα χατηρι, να σου κάνει ενα χατήρι

πρεπει να βάλεις νερό στο κρασι σου και να οπλιστεις με υπομονη

... Τέλος δεν καταλαβαινω γιατι με χαρακτηρίζεις 'αγενέστατη'. Σου μίλησα άσχημα ??? Θα μου κανεις μαθημα για το πως θα μιλάω και θα συμπεριφερομαι???? Εχω το δικαιωμα να κρίνω όποια αποψη θεωρώ ακραία. Οι αποψεις για αυτό γραφονται. Για να κρίνονται.Αν ακουγονται κουφα πράγματα, θα λεω την αποψη μου. Τελος το επιχειρημα σου, τι θα γινει αν χτυπήσει καποιον με το αυτοκινητο ο νεαρος, είναι πολύ υποθετικό και ισως παιδικό.

Μπράβο, μπράβο! Εκτώς από ευγενέστατη, είσαι και πολύ υπεύθυνη!!!

Οχι κορίτσι μου! Δεν ξέρω εσείς πως θεωρείτε την ευγένεια στα μέρη σας, πάντως αυτό που βλέπω, μόνο με κατα μέτωπο επίθεση μου κάνει!

Σίγουρα έχεις κάθε δικαίωμα να εκφέρεις την προσωπική σου άποψη, προσέχοντας όμως μην θίξεις τον άλλο! Συζήτηση κάνουμε, όχι μάχη!

Οσων αφορά το "υποθετικό" παράδειγμα που ειπώθηκε, επέτρεψε μου να

αναφερθώ στα στατιστικά στοιχεία που δίνει η αστυνομία για τα τροχαια ατυχήματα.

Αυτά εν'ολίγης...

Βρε Ρένα μου δεν είπα να δώσουμε αυτοκινητα στα 15 χρονα. Εγω αυτό που είπα είναι ότι δεν ειναι δικαιολογία για μια μητερα να 'καρφωνει' το παιδι της στην αστυνομία με την λογική ότι είναι πιθανόν να προκαλέσει ατυχημα. Μου θυμίζει το παραμυθι με τους 3 κουτους και το τσεκούρι στο κελαρι. Και οι 3 κλαιγανε κοιταζοντας το τσεκουρι, κανοντας σκεψεις για τι αυτο μπορει να προκαλεσει αν πεσει από εκει που το ειχανε.

Εσυ βρε Ρενα θα μπορούσες φερθεις με τοση σκληροτητα στο παιδι σου? δεν νομιζω. Θα το παλευες να κερδισεις αυτο το παιδι. Γιατι συμβουλευεις ομως αυτην την κοπελα που εχει πελαγωσει μεσα στο προβλημα της να φερθεί ετσι?

Μην παρεξηγεις τα λεγομενα μου και προπαντων μην μου κανεις μάθημα. Δεν στο ζητησα.

Εξακολουθεις και εισαι μεσα στην ευγενια βλεπω.Αν θεωρεις υποθετικο και παιδικο το επιχειρημα μου οτι ενα παιδι 15 ετων δεν πρεπει να ειναι στο τιμονι γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα προκαλεσει ατυχημα, τοτε οκ πασο.Εσυ τα παιδια σου δωστα απο ενα αυτοκινητο στα 15 τους και να κοιμασαι ησυχη....και ασε εμας που σκεφτομαστε παιδικα να ανησυχουμε μονες μας.

Δύσκολη περίπτωση αντιμετωπίζεις. Προσωπικά όμως δε θεωρώ ότι το να καλέσεις την αστυνομία, θα βοηθήσει σε κάτι, μάλλον θα την χειροτερέψει την κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί 15 χρονών, για σκέψου αν εσύ ήσουν στην ηλικία του και η μανα σου καλούσε την αστυνομία θα την εμπιστευόσουν πάλι, θα την ήθελες; Οσο για το αυτοκίνητο που οδηγεί εκεί πρέπει να είσαι κάθετη και να του εξηγήσεις ότι επειδή είναι ανήλικος δεν επιτρέπεται να οδηγεί αυτοκίνητο, πρώτα για τον εαυτό του και ύστερα για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον δρόμο. Μπορείς και να τον τρομάξεις λίγο,π.χ αν σε πιάσει η τροχαία θα σε πάει στα δικαστήρια και δεν θα ξεμπερδέψεις εύκολα ή αν γίνει κάτι μπορεί να σκοτωθείς ή να μείνεις ανάπηρος.

s-age.pngs-age.png

Βρε Ρένα μου δεν είπα να δώσουμε αυτοκινητα στα 15 χρονα. Εγω αυτό που είπα είναι ότι δεν ειναι δικαιολογία για μια μητερα να 'καρφωνει' το παιδι της στην αστυνομία με την λογική ότι είναι πιθανόν να προκαλέσει ατυχημα. Μου θυμίζει το παραμυθι με τους 3 κουτους και το τσεκούρι στο κελαρι. Και οι 3 κλαιγανε κοιταζοντας το τσεκουρι, κανοντας σκεψεις για τι αυτο μπορει να προκαλεσει αν πεσει από εκει που το ειχανε.

Εσυ βρε Ρενα θα μπορούσες φερθεις με τοση σκληροτητα στο παιδι σου? δεν νομιζω. Θα το παλευες να κερδισεις αυτο το παιδι. Γιατι συμβουλευεις ομως αυτην την κοπελα που εχει πελαγωσει μεσα στο προβλημα της να φερθεί ετσι?

Μην παρεξηγεις τα λεγομενα μου και προπαντων μην μου κανεις μάθημα. Δεν στο ζητησα.

Εσυ ψαξε σε αυτα που ειπα και δειξε μου που συμβουλευω την μανα να φωναξει την αστυνομια.Οσο για τα μαθηματα....αδικος κοπος σε ανεπιδεκτους μαθησεως.Αν ειναι κουτος ενας ανθρωπος που μετραει τις συνεπειες και προσπαθει να προλαμβανει το κακο, ασε εμας τους κουτους να ανησυχουμε και κρατα τις εξυπναδες για τον εαυτο σου.Οπως βλεπεις , μπορω να γινω κι εγω το ιδιο αγενης με σενα.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

αισθανομαι λιγο ασχημα που εγινα ισως η αιτια για καποιες απο εσας να "μαλωνετε".σε καμια περιπτωση δεν θα καρφωνα το παιδι μου στην αστυνομια γιατι ισως αυτο να μου γυρνιυσε μπουμερανγκ.τι να κανω μυνηση στο ιδιο μου το παιδι;διαβαζω με μεγαλη προσοχη ολα σας τα μυνηματα και πολλες απο εσας μου δωσατε πολυτιμες συμβουλες για το πως να αντιμετωπισω το προβλημα μου χωρις να εχω "δυσαρεστες επιπτωσεις.και ετσι προσπαθω.ομως δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να σας βλεπω να "μαλωνετε".καποιοι ανθρωποι ισως να αντιμετωπιζουν με διαφορετικο τροπο μια κατασταση.

εχετε περασει πολυ δυσκολα....και εσυ και τα παιδια σου.....και εμεις ειμαστε εξω απο το χορο.

Και εγω θεωρω τραγικο να σηκωνει χερι, να μην υπολογιζει κανεναν κλπ....αλλα επισης ξερωπως ισως και μερικα πραγματα που εκανα εγω να τα θεωρουσαν τραγικα καποιοι αλλοι.

Πιστευω οτι η σχεση σας στηριχτηκε σε λαθος βασεις εξαρχης....συγνωμη αν αυτο σε στεναχωρει,μπορει να κανω και λαθος και να μην ειναι ετσι.

Το λεω αυτο γιατι η συμπεριφορα του δεν μου δειχνει μονο θυμο,οργη και απογοητευση, μου φαινεται σαν να 'εκμεταλλευεται' και την θεση που ειναι . Ότι δηλαδη εχει χασει τον πατερα του, εχασε και εσενα για ενα διαστημα (αληθεια πως ηταν πριν απο αυτα τα γεγονοτα?) και αυτο καπως το 'χρησιμοποιει' για να κανει και αυτα που θελει.

Γνωμη μου και εμενα ειναι να μιλησεις με καποιον ειδικο. Θα ηταν πραγματικα πολυ σημαντικο αν δεχονταν και εκεινος να μιλησει για να βοηθηθει.

Το γεγονος βεβαια ότι καταλαβαινει ότι κανει λαθη ειναι πολυ θετικο. Δεχνει παιδι που εχει περιθωρια και να τον πλησιασεις κα να αλλαξει το ιδιο.

Αλλαεπειδη ως τωρα δεν εχεις βρει τον τροπο,καλυτερα να σου δωσει καποιες επιστημονικες συμβουλες καποιος. Σιγουρα θα ξερει πολλα περισσοερα απο εμας.

Καλη συνεχεια και καλη δυναμη. καταλαβαινω οτι θα εισαι πολυ κουρασμενη αλλα μην ξεχνας να ασχολεισαι και με τα αλλα παιδια σου. Και φυσικα αν νομιζεις οτι καποιος απο τον κυκλο σου (αδερφος σου η αλλος συγγενης) μπορει να σε βοηθησει,να του μιλησει η να του επιβληθει, μην του ζητησεις απλως να το κανει....παρακαλεσε τον,εξηγησε του την απογνωση σου....γιατι σιγουρα κατα τη γνωμη μου χριεαζεσαι βοηθεια και απο αλλους ανθρωπους.

Πολλοι εδω μεσα δεν ξερουν τι ακριβως υπηρεσια μπορει να προσφερει η κοινωνικη υπηρεσια και η αστυνομια..

τα βλεπουμε και τα δυο σαν μπαμπουλες τους αστυνομικους ως τερατα που χτυπανε και φυλακιζουν και τους κοιν.λειτουργους ως ατομα που μπουκαρουν σε ενα σπιτι και χωριζουν μαναδες απο παιδια...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ...Για να φτασουν σε αυτο το σημειο πρεπει η κατασταση να ειναι εντελως εκτος ελεγχου και να απειλειται η σωματικη ακεραιοτητα ενος μελους της οικογενειας...

ο κοιν.λειτουργος στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ειχε μια διεξοδικη συζητηση με την μανα και θα βρισκαν λυσεις.1.παιδοψυχολογο,ψυχολογικη στηριξη μανας και παιδιου,ευρεση πορων για να μην εργαζεται το παιδι μεσω ευρωπαικων προγραμματων, και πολλα πολλα ακομα που απεχουν πολυ απο το ιδρυμα που στην συγκεκριμενη περιπτωση σαφως δεν εχει καμια θεση...

Η αστυνομια εχει ρολο ΚΑΙ συμβουλευτικο με ενημερωση απλη του ανηλικου των συνεπειων των πραξεων του...δεν ειπα να τον βαλουν στην φυλακη...

και επειδη ο συζυγος ειναι ενστολος και ετυχε πολλες φορες να ακουσουμε παρομοιες περιπτωσεις ΣΚΛΗΡΕς ΚΑΙ ΑΚΑΡΔΕς ΜΑΝΕς σαν εμενα που το αγαπητο μελος χιονατουλα δεν θα ηθελε ποτε να με ειχε μανα ΕΣΩΣΑΝ τα παιδια τους..

ας ενημερωθουμε καλυτερα για το πως μπορουμε να βοηθησουμε τα παιδια μας.

αισθανομαι λιγο ασχημα που εγινα ισως η αιτια για καποιες απο εσας να "μαλωνετε".σε καμια περιπτωση δεν θα καρφωνα το παιδι μου στην αστυνομια γιατι ισως αυτο να μου γυρνιυσε μπουμερανγκ.τι να κανω μυνηση στο ιδιο μου το παιδι;διαβαζω με μεγαλη προσοχη ολα σας τα μυνηματα και πολλες απο εσας μου δωσατε πολυτιμες συμβουλες για το πως να αντιμετωπισω το προβλημα μου χωρις να εχω "δυσαρεστες επιπτωσεις.και ετσι προσπαθω.ομως δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να σας βλεπω να "μαλωνετε".καποιοι ανθρωποι ισως να αντιμετωπιζουν με διαφορετικο τροπο μια κατασταση.

κανενας δεν σου ειπε να ΚΑΡΦΩΣΕΙς το παιδι σου στην αστυνομια η να το μηνυσεις...αν αυτο καταλαβες δεν εννοουσα αυτο..

οι ιδιοι αστυνομικοι που με ευκολια καλει ο γιος σου στο σπιτι θα μπορουσαν να του μιλησουν ..απλα και ομορφα γιατι ειναι και αυτοι γονεις..

αναμφιβολα χρειαζεσαι βοηθεια και οσο πιο γρηγορα την παρεις απο οπου νομιζεις εσυ τελικα τοσο το καλυτερο.

και εγω παντως συμφωνω με Demi, ειναι μια λυση και αυτη....και καμια φορα όταν δεν μπορουμε να εχουμε την καλυτερη λυση (πχ να ακουσει το θειο του) παμε στην επομενη (πχ στην αστυνομια)...σημασια εχει να μην ξεφυγει περαιτερω το παιδι....

την τελευταια φορα που ηρθε η αστυνομια στο σπιτι οι αστυνομικοι του μιλησαν οταν ακουσαν οτι ειμαι μονη μου κτλ και του ειπαν δεν βλεπεις τι αγωνα κανει η μανα σου να σας μεγαλωσει και εσυ να κανεις αυτα; του μιλησαν αλλα και που του μιλησαν τι;απο το ενα αυτι μπηκαν απο το αλλο βγηκαν.οσο για τον ψυχιατρο το εκανα κουβεντα και μου ειπε εμενα δεν μπορεις να με υποχρεωσεις να παω .πηγαινε μονη σου εγω δεν ερχομαι.για αυτο πρωσπαθω να βρω αλλες λυσεις.

ΩΠΑ ωπα...ψυχιατρος δινει φαρμακα ..δεν θελουμε ψυχιατρο αλλα ψυχολογο..και η διαδικασια δεν γινετε ετσι δηλ τον παω με το ζορι η παμε καπου...ερχεται κοπελα στο σπιτι του στυλ φιλη σου και τον προσεγγιζει σιγα σιγα και με τροπο..εκεινος θα ανοιχτει χωρις να το καταλαβει..η ψυχολογος θα προσεγγισει τα θελω του ,την ψυχουλα του ,τους φοβους του ..θα καταλαβει και θα βοηθησει εσενα να τον αντιμετωπισεις..

Και τελικα να πω την ιστορια μου αν και δεν το ηθελα δημοσια.

Φιλη που με στηριξε πολυ οσο ημουν ελευθερη και μονη ,εχασε τον συζυγο απο καρκινο παχεως εντερου στα 45 χρονια του..ειχαν 4 παιδια ..3 αγορια και ενα κοριτσι...

τα αγορια του χρυσα παιδια και αγωνιουσαν και παλευαν μαζι με την μανα ..η κορη (μεγαλυτερη απο ολους)εμπλεξε πολυ ασχημα και αδικα η μανα προσπαθουσε να την επαναφερει..

βεβαια μπλεξιματα με ναρκωτικα και αλλα πιο φοβερα πραγματα τα οποια δεν θελω να αναφερω..

επειτα απο αδιανοητες καταστασεις γνωρισαμε μια κοιν.λειτουργο η οποια ηταν η σωτηρια μας και ο θεος να την εχει καλα οπου και αν ειναι..

ηρθε σπιτι μιλουσαμε νυχτες ολοκληρες...την συμπονεσε την μανα ,και την βοηθησε.

πρωτα ηρθε σπιτι ψυχολογος ταχα φιλη δικη μου και την πλησιασε..

αυτη ηταν απλησιαστη ομως και ερχοταν πανω απο 3 μηνες η κοπελα σπιτι και τα καταφερε..στην δικη μας περιπτωση χρειαστηκαν και λιγα φαρμακα αντικαταθλιπτικα επειτα απο διαγνωση ψυχιατρου διοτι η κοπελα ενω ηταν απο την φυση της πολυ ευαισθητο ατομο ο χαμος του πατερα την πληγωσε βαθυτατα .

εγινε μεγαλος αγωνας με συμμαχο και την αστυνομια που βοηθησε τρομερα πολυ και η κοπελα τωρα εχει 2 παιδακια και εναν συζυγο πολυ καλο.

στην ευαισθητη αυτη ηλικια την στηριξαν οι ειδικοι...εμεις δεν μπορουσαμε ..σε καταλαβαινω γιατι περασαμε χειροτερα εμεις..ΑΛΛΑ θελεις βοηθεια με οποιονδηποτε τροπο.ειτε το ξερει ειτε οχι..εχεις και αλλα παιδια και εσυ εισαι η ομπρελα για ολα.

demi μου εχεις δικιο οτι ενας ειδικος θα μπορουσε να βοηθησει ομως αυτη την ιδεα να την-τον φερω σπιτι σαν φιλο και να τον πλησιασει ετσι ειναι πολυ καλη γιατι αυτος ειναι πολυ αρνητικος.ενταξει εγραψα ψυχιατρος ετσι το λεω εγω στην ουσια παιδοψυχολογο χρειαζετε.εκανα μια κουβεντα για να δω αντιδρασεις τις οποιες ηταν αρνητικες.θα προσπαθησω να τον καταφερω και ισως πιο ξερει να τον κανω να δεχτει. αν δεν γινει τιποτα τοτε η ιδεα σου ειναι στ'αληθεια πολυ καλη.

Ντεμη βασίζεσαι στην πεποιηθηση σου ότι ζουμε σε μια πολύ καλά οργανωμένη κοινωνία όπου η αστυνομία μπορεί να έχει εναν ρόλο νουθεσίας για τους νέους ανθρωπους. Εμένα επετρεψε μου να αμφιβαλω για αυτό χωρίς να θελω να θίξω κανέναν. Πιστευω ότι σίγουρα στην αστυνομία δουλευουν και καλοι άνθρωποι που όμως δεν έχουν εκπαιδευτεί να διαπαιδαγωγούν παιδιά. Επιπλεον, υπάρχουν αστυνομικοι που κάνουν καταχρηση της εξουσίας τους και μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα (πολλα πρόσφατα παραδείγματα αστυνομικών που προσπάθησαν να βάλουν τάξη σε 'κακομαθημένα παιδιά'- υπόθεση Αλέξη, υπόθεση ζαρντινιέρα κλπ κλπ).

Αποψη μου είναι ότι δεν θα εμπιστευόμουν την αστυνομία να νουθετήσει το δικό μου παιδί κάνοντας μια καταγγελία για αντικοινωνική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. Μάλλον θα το έμπλεκα το παιδί σε ιστορίες.

Επιπλέον από την στιγμή που κάνεις μια τέτοια ενέργεια, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσενα και το παιδί. Κοβεται ο δεσμός αυτόματα. Έγω προσωπικα δεν θα άντεχα με τιποτα να έχω έναν τετοιο γονιό- μην το παιρνεις προσωπικά ότι μιλάω για σενα ειδικά. Εγω μιλάω για οποιοδήποτε γονιό λύνει τις διαφορές που έχει με το παιδί του με τετοιες ακραίες λύσεις. Εγω πιστευω περισσότερο στην επικοινωνία, την υπομονη, την επιμονή και την κατανόηση. Βέβαια και εσυ και εγω είμαστε εξω από το χορό. Αν μας συμβεί κάτι τετοιο, και ευχομαι και στις δύο να μην συμβεί ποτε, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε. Στην θεωρία ειμαστε ΄όλοι καλοι.

ps: Το επιπεδο γραφής μου ελπίζω να το έπιασες... όχι όπως την άλλη φορά

Πολλοι εδω μεσα δεν ξερουν τι ακριβως υπηρεσια μπορει να προσφερει η κοινωνικη υπηρεσια και η αστυνομια..

τα βλεπουμε και τα δυο σαν μπαμπουλες τους αστυνομικους ως τερατα που χτυπανε και φυλακιζουν και τους κοιν.λειτουργους ως ατομα που μπουκαρουν σε ενα σπιτι και χωριζουν μαναδες απο παιδια...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ...Για να φτασουν σε αυτο το σημειο πρεπει η κατασταση να ειναι εντελως εκτος ελεγχου και να απειλειται η σωματικη ακεραιοτητα ενος μελους της οικογενειας...

ο κοιν.λειτουργος στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ειχε μια διεξοδικη συζητηση με την μανα και θα βρισκαν λυσεις.1.παιδοψυχολογο,ψυχολογικη στηριξη μανας και παιδιου,ευρεση πορων για να μην εργαζεται το παιδι μεσω ευρωπαικων προγραμματων, και πολλα πολλα ακομα που απεχουν πολυ απο το ιδρυμα που στην συγκεκριμενη περιπτωση σαφως δεν εχει καμια θεση...

Η αστυνομια εχει ρολο ΚΑΙ συμβουλευτικο με ενημερωση απλη του ανηλικου των συνεπειων των πραξεων του...δεν ειπα να τον βαλουν στην φυλακη...

και επειδη ο συζυγος ειναι ενστολος και ετυχε πολλες φορες να ακουσουμε παρομοιες περιπτωσεις ΣΚΛΗΡΕς ΚΑΙ ΑΚΑΡΔΕς ΜΑΝΕς σαν εμενα που το αγαπητο μελος χιονατουλα δεν θα ηθελε ποτε να με ειχε μανα ΕΣΩΣΑΝ τα παιδια τους..

ας ενημερωθουμε καλυτερα για το πως μπορουμε να βοηθησουμε τα παιδια μας.

Λελα να μιλήσεις εσυ στον παιδοψυχολογο για το πως θα προσεγγίσεις το παιδί. Να σου δωσει οδηγίες τι πρεπει να του πεις και προπαντων πως. Το παιδί εννοείται ότι δεν θα παει οικειοθελώς σε παιδοψυχολόγο- δεν θεωρεί οτι εχει πρόβλημα. Επιπλέον το παιδί δεν ακούει εσενα, θα ακούσει έναν ξενο που θα του φερεις και θα του τον παρουσιάσεις σαν φιλο??? Δεν νομιζω. Μην κανεις πονηριες και κλονισεις την εμπιστοσύνη του.

demi μου εχεις δικιο οτι ενας ειδικος θα μπορουσε να βοηθησει ομως αυτη την ιδεα να την-τον φερω σπιτι σαν φιλο και να τον πλησιασει ετσι ειναι πολυ καλη γιατι αυτος ειναι πολυ αρνητικος.ενταξει εγραψα ψυχιατρος ετσι το λεω εγω στην ουσια παιδοψυχολογο χρειαζετε.εκανα μια κουβεντα για να δω αντιδρασεις τις οποιες ηταν αρνητικες.θα προσπαθησω να τον καταφερω και ισως πιο ξερει να τον κανω να δεχτει. αν δεν γινει τιποτα τοτε η ιδεα σου ειναι στ'αληθεια πολυ καλη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...