Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΡΩΜΕ....??????

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!

πηγαμε χθες στον παιδιατρο για εμβολιο..και μας ελεγξε γενικα.....βαρος,υψος,....κλπ...ο μικρουλης μου ειναι 11 μηνων.....83 ποντους υψος και 11,5 κιλα!μου ειπε πως ειναι αρκετα σε βαρος αλλα τον σωζει το υψος του!στεναχωρηθηκα λιγο...εχω ενα σκαλωμα με τα κιλα δεν θελω να γινει χοντρουλης....

τελος μου ειπε ο παιδιατρος πως αρχιζουμε και τρωμε τα παντα!εγω αγχωθηκα ομως.και τι τρωμε?και πως μαγειρεμενο...........???????

γενικα δεν υπαρχει κληρονομικοτητα σε παχος...εγω ειμαι πολυ αδυνατη και ο αντρας μου!ξεχασα να σας πω,πως δεν περπαταει ακομα,τωρα αρχιζει να το παλευει.

αν περπατησει δεν θα χασει.......?παντως ολοι πιστευουν πως ειναι 15 μηνων!και γεννηθηκε και μεγαλος(3850)

αυτα......................!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

οκ...

ο δικος μου στον χρόνο πάνω ηταν 83 π και 13 κιλα!!!χοντρος δεν ηταν σε καμία περίπτωση!!!μην διαννοηθείς να τον βάλεις σε κανενα περίεργο πρόγραμμα διατροφής. τα πάντα θα τρώει ελαφρυα μαγειρεμένα (οχι τσιγαρίσματα και τηγανιτα) οτι δηλ πρέπει να κάνουμε και μεις. σοκολάτες δεν του χρειάζοντε και κρέμες. εμενα δεν εφαγε καθόλου φαριν πχ. σοκολάτα εφαγε πρόσφατα. αν του μάθεις να τρρώει λαχανικά (ο μικρος μου τρελενεται για μπροκολο) και φρούτα θα εισαι κομπλε. επίσης μην ξεχνάς πως θα περπατήσει σύντομα και θα σταματήσει να αυξάνεται το βάρος του με τους ίδιους ρυθμούς (το ύψος θα αυξηθεί αλλα και πάλι οχι οσο τον 1ο χρόνο που ειναι θεαματική η ανάπτυξη) να ειναι γερός σου ευχομαι!

M6bap3.png

cik1p3.png

εμενα δεν μου φαινεται χοντρουλης......αντι για φαριν λακτε να δινω γιαουρτακι?για λαχανικα τρελαινεται...για φρουτα οχι και τοσο...μονο μπανανα!

εμενα δεν μου φαινεται χοντρουλης......αντι για φαριν λακτε να δινω γιαουρτακι?για λαχανικα τρελαινεται...για φρουτα οχι και τοσο...μονο μπανανα!

και βεβαια!γιαουρτάκι αν του αρέσει ειναι πολυ καλυτερο απο κρεμα (εγω του δινω το σκέτο το πλήρες οχι τα παιδικά ου εχουν ζάχαρη) φρουτοκρεμα δεν τα τρώει? σταματησα να του τα λιώνω απο τον χρόνο γιατι τα τρώει κομμάτια.εχει πλεον ολα τα δοντακια οποτε μπορει. . μονο με το μήλο ειμαι προσεκτική.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Μαρακι αυτο που εχει σημασια ειναι στις καμπυλες ναειναι κοντα το βαρος και το υψος.Δηλαδη αν στο βαρος ηταν στο 90 και στο υψος στο 60 τοτε θα ταν θεμα.Τωρα ειναι στο 90 κοντα και στις 2.Σκεψου 2 γυναικες 60 κιλα η μια 1,70 και η αλλη 1,57....καμια σχεση!

Ο μικρος μου 12 μηνων ηταν 11750 και 84 ποντους!Τωρα ειναι 13200.μετα απο 10 μηνες!

Μην ανησυχεις καθολου και μην στερησεις τιποτα απο το παιδακι σου απο ανασφαλεια μην γινει υπερβαρο.

Στα ενδιαμεσα γευματα αντι κρεμα που μπορεις να δινεις γιαουρτι(οχι τα παιδικα,τα δικα μας),ρυζογαλο,φρουτοκρεμα φρεσκια,λιγο κεικ σπιτικο και γαλα,αυγο,παξιμαδακι βρεγμενο με λιγο ανθοτυρο και ντοματα αγγουρι....ουουου πολλα πραγματα!

Μαγειρευα 1 φαγητο για ολους κανονικα με μυρωδικα-μπαχαρικα-πιπερι-σκορδο-κρεμμυδι(νορμαλ ποσοτητες)καιπροσεχα το λαδι(1κ.σ ανα μεριδα)και αλατι εβαζα αφου μαγειρευονταν το φαι και ξεχωριζα τις μεριδες του ικρου.

θα παθεις πλακα οταν θα αρχισει να περπαταει.εμενα ο μεγαλος μου ηταν μακ,κακα και νανι,οποτε δεν εχανε γραμμαριο....οταν περπατησε πανε τα μπουτια,πανε τα μαγουλα!!!!!μην φρικαρεις δεν ειναι χοντρουλης ο ζουζουνος σου!!!!

apHGp3.png

Ερχεται καλοκαιρακι και βγαινουν ολα τα ωραια φρουτα!!!!Πεπονι,κερασακια,σταφυλια,ροδακινα βερυκοκα...ποπο τα θελω ολα!να δεις πως θα του αρεσουν!Τωρα βγηκαν οι φραουλες!Προσοχη στις αλλεργιες βεβαια!

κοριτσια σας ευχαριστω!

σημερ αθα του δωσω γιαουρτακι να φαει....για να δουμε θα φαει..γενικα ειναι φαγανας,μονο τα φρουτα δεν θελει σε κρεμα να τα τρωει,τα θελει κομματακια1αλλα εχει μονο εξι δοντακι.4 μεσαια πανω και τα δυο μεσαια κατω!οποτε δυσκολευεται αρκετα,γι αυτο θελει μονο μπανανα που ειναι μαλακη.τερμα η φαριν λακτε!οσο για τα φαγητα1τους δινετε τα παντα?και σε τι ποσοτητες?

εγω αυριο πχ θα φτιαξω αρακα με πατατες να του δωσω?και στην αρχη τσιγαριζω το κρεμμυδι και λιγο τον αρακα με τις πατατες...να μην το κανω?

λοιπον εμας ο μπεμπης απ τα διδυμα ηταν στις 28/03 (4μην+1εβδ) 6500 κ 64 στο υψος αντιστοιχα.

εγω λοιπον του τραγουδω: χοντρουυυυυυυλη μου, εσυ εισαι το μανουυυυλιιιιι μου..... χοντρουυυυυλη μου!!!!!

α! κ το ντρουλη ντρουλη χοντρουλη .... χοντρουλη μονο εσενα αγαπω, ειναι εξισου καλο!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω!

σημερ αθα του δωσω γιαουρτακι να φαει....για να δουμε θα φαει..γενικα ειναι φαγανας,μονο τα φρουτα δεν θελει σε κρεμα να τα τρωει,τα θελει κομματακια1αλλα εχει μονο εξι δοντακι.4 μεσαια πανω και τα δυο μεσαια κατω!οποτε δυσκολευεται αρκετα,γι αυτο θελει μονο μπανανα που ειναι μαλακη.τερμα η φαριν λακτε!οσο για τα φαγητα1τους δινετε τα παντα?και σε τι ποσοτητες?

εγω αυριο πχ θα φτιαξω αρακα με πατατες να του δωσω?και στην αρχη τσιγαριζω το κρεμμυδι και λιγο τον αρακα με τις πατατες...να μην το κανω?

Δοκιμασε τα φρουτα να τα κανεις στον τριφτη,στο χοντρο.Τα ουλα γενικα εχουν πολυ δυναμη μην φοβασαι.υ

Αυριο δωστου κανονικα απλα μην το τσιγαρισεις πολυ...και οχι αλατι.

Στον χρονο εμεις ξεκινησαμε τα παντα (βασικα μονο το ψαρι ειχε μεινεικαι τα θαλασσινα)και παντα εβαζα μια μεριδα και τρωει οσο εκεινο θελει.Ο παιδιατρος μας ειχε πει οτι τα μωρακια ακολουθουν την πεινα τους και να τον αφηνω να τρωει μεχρι να χορτασει...μπορει σε 2 κουταλιες μπορει σε 22!

Δεν θεωρω οτι το παιδι σου ειναι παχυ!!Με τιποτε!!

Μην κανεις διαιτα στο παιδι σου!

Εμενα η κορη μου 9.5 μηνων ηταν 79 ποντους και σχεδον 11 κιλα...στον χρονο επανω θα ειναι παραπανω!

Η γιατρος μας δεν ανησυχει καθολου...

Και σκεψου οτι η μικρη δεν εχει φαει καμια ετοιμη κρεμα,δεν τρωει ζαχαρη ΄ή αχρηστες θερμιδες παρα μονο κανενα μπισκοτακι σπανια και που κι οτι λαδακι μπαινει στο φαγητο της ειναι το μονο "λιπαρο"...

Το κορμακι της ειναι χυτο και δεμενο!

Να βελτιωσεις την διατροφη του σαφως αλλα για την γενικη υγεια του κι επισης ναι...απο εδω και περα να του δινεις τα παντα!!

Διαφημίσεις

οσον αφορα την ντοματα συνηθως βαζω πουμαρο...τωρα θα χρησιμοποιω φρεσκια!και στον αρακα εβαζα παντα κνορ.τωρα κανει να βαλω?

το κνορ εχει αλατι(εκτος απο ολη την αλλη χημικουρα) το αλατι απαγορευεται στα μωρα.μπορεις να βραζεις κοτοπουλο και να κανεις αρακα με κοτοπουλο.η να κρατησεις το ζουμι απο το κοτοπουλο στο ψυγειο για 2-3 μερες και να βαζεις λιγο λιγο στα φαγητα του

ευχαριστω κοριτσια!μου ειπε πως σε αυτη την ηλικια παιρνουν 500 γραμ τον μηνα και ο δικος μου πηρε 1!και μου ειπε προσοχη......

πειτε μου και καμια συνταγη....για να μαθαινω γιατι δεν ξερω και πολλα1

θα σου πω τι φαγητα τους εκανα εγω και αν θες καποιο με ρωτας.

φασολακια (σκετα η με κοτοπουλο)με κρεμμυδι καροτο πατατα ντοματα

αρακας(το ιδιο με τα φασολακια)

κοτοπουλο με ρυζι και καροτο και καλαμποκι

μοσχαρακι με κριθαρακι και ντοματα

ψαροσουπα(με πατατα καροτο σελινο κρεμμυδι)

κοτοπουλο με τραχανα

γιουβαρλακια

μοσχαρι με πατατα καροτο σελινο

χορτοσουπα (πατατα καροτο σελινο ριζα και αλλα κ σελινο φυλλα,κολοκυθι τα εβραζα σε ζωμο απο κοτοπουλο που ειχα κρατημενο)

σπανακορυζο με ντοματα

μετα τον χρονο αρχισαμε και την φακη!

μοσχαρι πατατα κπλ λογικα θα ειναι τυπου σουπα!για πες μου αν μπορεις τα γιουβαρλακια και θελω να μου πεις και τον αρακα πως τον εκανες και το μοσχαρακι με ντοματα και κριθαρακι!συγνωμη αν ζηταω πολλα!

ο δικος μου 11 μηνων πηρε 950 και τον επομενο 130!!!!κουλ!!!!

Μπορεις να φτιαξεις μπιφτεκακια με ο,τι συνοδευτικο θες

Μακαρονια με σαλτσα η κιμα η χυλοπιτες

οσπρια(οτι επιτρεπει ο γιατρος,εμεις 9 μηνων τα τρωγαμε ολα)

Αντι χορτοσουπα...μπριαμ

κοτοπουλο η γαλοπουλα ή μοσχαρακι κοκκινιστο ή λεμονατο με ρυζακι η πουρε...

ακριβώς τόσα κιλά ήταν η δική μου στην ηλικία σας,αλλά με 75εκ ύψος!!!

είμασταν εκτός καμπύλης εννοείται...

από μωρό αυτή τη πορεία είχε...

η γιατρός μας είχε όχι δίαιτα,αλλά προσοχή,έχουμε και κληρονομικότητα...

οπότε εώς 12 μηνών το απόγευμα γάλα,μετά πήγαμε κατευθείαν στο γιαούρτι,αγελαδίτσα με λίγο μέλι. γλυκά δεν της δίνουμε,φρουτόκρεμα κάθε μέρα απαραίτητα.ζυγίζω τις μερίδες το φαγητό της όπως έκανα μωρό...200-220γρ φρουτόκρεμα,μεσημεριανό 250-300γρ(πλέον τρώει 220γρ,το μείωσε λίγο),γάλα 280γρ πρωί-βράδυ.

προσέχουμε να μην εμφανίζουμε και πολλά μποστά της...

οπότε πρωί γάλα,φρουτόκρεμα,μεσημεριανό(τα πάντα)αλλά αρκετή ποσότητα,γιαούρτι ή κουάκερ το απόγευμα και βράδυ γάλα...

δεν τσιμπολογάμε μπροστά της για να μην ζητάει,αν είμαστε έξω ή σε κάποιο σπίτι εννοείται θα της δώσω,δεν την έχω σε στέρηση.

δεν με ενδιαφέρει που ζυγίζω το φαγητό της...ίσα ίσα ελέγχω τι τρώει,χαίρομαι όμως που τρώει τα πάντα και δεν δυσανασχετεί με κανένα φαγητό...και για μένα σημαντικό είναι που δεν έχουμε τσιμπολογήματα,καθόμαστε στο τραπέζι και τρώμε 5 γεύματα,τίποτα άλλο.

προχθές η μικρή έτρωγε ψαρόσουπα κι εμείς πίτσα!!!!!!λατρεύει την ψαρόσουπα,ενώ πίτσα δεν έχει φάει ποτέ...ψωμί επίσης δεν δίνω συχνά.

αχ κοριτσια σας ζηλευω (με την καλη εννοια!!) που εχετε φαγανα μωρα!!

ο γιος μου ηταν ειναι και θα παραμεινει τσιροπουλι!!! 3 χρονων 1 μετρο υψος και 13.5 κιλα! τον ιανουαριο ειχε παθει γαστρεντεριτιδα και μεσα σε μια βδομαδα ειχε γινει 10.5 κιλα!εκει να δειτε την αιθιοπεια αυτοπροσωπως!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...