Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα κοστίζουν 50% λιγότερο στους καταναλωτές

Recommended Posts

Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν το 1,5 δισ.ευρώ

Μαξιλαράκι' στην πτώση των εισοδημάτων αποτελούν για τους καταναλωτές τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα

Οι καταναλωτές στρέφονται στο "καλάθι του σούπερ μάρκετ", επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν φθηνότερες αγορές και αντισταθμίζοντας έτσι τη συμπίεση του διαθεσίμου εισοδήματός τους. Αποδεικνύεται, δε, ότι τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα είναι μια συμφέρουσα λύση αφού μπορεί να μειώσουν έως και 50% το κόστος του "καλαθιού".

Φαίνεται πως η εποχή που τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα ήταν απλώς μια αγορά προορισμένη για ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα έχει παρέλθει. Το χαμηλότερο, αναλόγως του προϊόντος, κόστος τους κατά 20% έως και 50% αφορά την πλειονότητα του πληθυσμού. Και η διαφορά στην τιμή υπερκαλύπτει την όποια διαφορά στην ποιότητα, όπως δείχνει το γεγονός ότι το 44% των καταναλωτών τα προτιμά ενώ το 55,3% από πλευράς ποιότητας θεωρεί ότι είναι εφάμιλλα των επωνύμων.

Έτσι εξηγείται γιατί οι πωλήσεις τους έχουν ανέλθει στο 22,4% του συνόλου εκτοξευόμενες στο 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με υπολογισμούς λιανεμπορικών επιχειρήσεων, όταν το σύνολο της αγοράς κινείται στα 6,7 δις. ευρώ περίπου.Και αυτό ενόσω ο τζίρος των επωνύμων προϊόντων υποχωρεί σταθερά με κάμψη κατά 3,4% περίπου πέρσι. Το περιθώριο ανάπτυξης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα αποκαλύπτει το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και το Βέλγιο που έχει αγγίξει το εκπληκτικό ποσοστό 40% του συνολικού όγκου πωλήσεων και 30% σε αγορές όπως η Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι τιμές σε μια σειρά βασικών προϊόντων που δεν λείπουν σχεδόν από κανένα καλάθι και τις διαφορές στο λογαριασμό:

Ιδιωτικής ετικέτας χαρτί υγείας 8 ρολών, μπορεί να το βρείτε προς 2,54 ευρώ όταν αντίστοιχο επώνυμο κοστίζει 5 ευρώ, χαρτοπετσέτες 0,70 ευρώ έναντι 0,85 ευρώ το πακέτο, ελαιόλαδο 4,57 ευρώ το λίτρο έναντι 5,60 ευρώ, σαμπουάν 2,14 ευρώ έναντι 4,20 ευρώ, μαλακτικό ρούχων ενός λίτρου 0,8 ευρώ έναντι 2,15 ευρώ, απορρυπαντικό πλυντηρίου 27 μεζουρών 3,85 ευρώ από 10,40 ευρώ, τοματάκια 0,48 ευρώ από 0,85 ευρώ και σπαγγέτι 0,48 ευρώ από 1,05 ευρώ. Έτσι λοιπόν, αγοράζοντας μόνο τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θα πληρώσουμε 15,56 ευρώ σε σχέση με τα 30,1 ευρώ που θα πληρώσουμε αν επιλέξουμε μόνο επώνυμα προϊόντα.

Τα επώνυμα προϊόντα, λοιπόν, αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό που σε αρκετές περιπτώσεις τους αποσπά ηγετικά μερίδια αγοράς. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα χαρτικά, τα απορρυπαντικά, το ρύζι, τα ζυμαρικά, κ.α. όπου τα μερίδιά τους θα τα ζήλευαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά. Μόνον πέρυσι πουλήθηκαν για παράδειγμα περισσότερες από 80 εκατ. συσκευασίες αναψυκτικών ή χυμών και πάνω από 70 εκατ. συσκευασίες γάλακτος.

Η "μαζική" παρουσία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα ράφια βοήθησε βεβαίως στο να πιεστούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές και των επωνύμων προϊόντων, όπως συνέβη π.χ. στα γαλακτοκομικά, ή να αναγκαστούν μεγάλες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην παραγωγή ή διάθεση σειρών προϊόντων με χαμηλότερη τιμή, προκειμένου να τα ανταγωνιστούν. Σήμερα δεν υπάρχει αλυσίδα σούπερ μάρκετ που να μην έχει προϊόντα με τη δική της επωνυμία σε πληθώρα κατηγοριών και να πραγματοποιεί μέσω αυτών το 17-23% του τζίρου της. Σύμφωνα με στοιχεία της Symphony IRI το 2010 σε σχέση με το 2009 τα ιδιωτικής ετικέτας αυξήθηκαν κατά 19,5% και φέτος τρέχουν με ρυθμό ανάπτυξης 28%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

νομίζω ότι αρχίζουμε όλοι μας να βλέπουμε με άλλο μάτι τα προιοντα αυτά

που στην ουσία τα ποιο πολλά είναι ίδια με τα "επώνυμα"

Διαφημίσεις

εγω όχι...;);) εδω και χρόνια δοκιμάζοντας κάποια προιοντα που στην ουσία αν το καλοσκευτεις.....δεν έχει σημασία το περιτιλιγμα αλλά το περιεχόμενο.....

πχ γιατι να πάρω τα μακαρονια μισκο τυχαια επιλογη που έχει 1 ευρώ ενω έχω δοκιμάσει μακαρονια στη μιση τιμη 0,50 λεπτα και ειναι το ίδιο....

αυτό που δεν αλλάζω ειναι το απορρυπαντικο διοτι χαλας περισσότερη ποσότητα αν πάρει ένα άλλο που δεν βγαζει καλά τον λεκέ....συν το ρευμα και το νερο....

δεν θα πάρω ενα μη επωνυμο γάλα....

αγοράζω χαρτικα κουρουκου γιατι κοιταω το μεγεθος του ρολλου να μην ειναι μαλακο για να κάνει μπουγιο.....

αλλαντικά και άλλα θα πάρω χυμα απο τον πάγκο....

ψωμι του τοστ επίσης απο ετικετα μη επωνυμη...αφου το έχω δοκιμάσει και ειναι οκ....

για μένα δεν άλλαξε κατι μονο γαλακτοκομικά τυροκομικα γενικά ότι ειναι ευπαθες δεν πειράζει τα πληρώνω....κόβω απο αλλου όμως....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Εγω χρονια χρησιμοποιω προιοντα μη επωνυμης ετικετας και σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενη. Ισα ισα πολλα απ αυτα τα προιοντα τα κατασκευαζουν οι ιδιες εταιρειες που κατασκευαζουν τα επωνυμα.

Εγω χρονια χρησιμοποιω προιοντα μη επωνυμης ετικετας και σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενη. Ισα ισα πολλα απ αυτα τα προιοντα τα κατασκευαζουν οι ιδιες εταιρειες που κατασκευαζουν τα επωνυμα.

συμφωνώ!τα ποιο πολλά και ιδίως στον Μασούτη που ψωνίζω λέει επάνω στις

συσκευασίες τις εταιρίες που τα κατασκευάζουν..όλες είναι "επώνυμες"

εδώ και καιρό χρησιμοποιουμε τετοια προιόντα.....

ζάχαρη η μία, ζάχαρη κι η άλλη.....

ρύζι το ένα, ρύζι και το άλλο.....

και πάει λέγοντας.....

και γάλα έχω πάρει μη επώνυμο και γιαούρτια κτλ.....

απλά σε μερικά προιόντα είμαι κολληγμένη με τα επώνυμα.... ας πούμε τον ελληνικό καφέ επώνυμης εταιρίας δεν τον αλλάζω με τίποτα!!!!!

Διαφημίσεις

εδώ και καιρό χρησιμοποιουμε τετοια προιόντα.....

ζάχαρη η μία, ζάχαρη κι η άλλη.....

ρύζι το ένα, ρύζι και το άλλο.....

και πάει λέγοντας.....

και γάλα έχω πάρει μη επώνυμο και γιαούρτια κτλ.....

απλά σε μερικά προιόντα είμαι κολληγμένη με τα επώνυμα.... ας πούμε τον ελληνικό καφέ επώνυμης εταιρίας δεν τον αλλάζω με τίποτα!!!!!

sorry που ρωτάω αλλά γάλα με ποιο κρητηριο επιλέγεις το μη επώνυμο?απλά απορία έχω δεν κάνω διαφημιση

1129643tvsq1yiqpw.gif

sorry που ρωτάω αλλά γάλα με ποιο κρητηριο επιλέγεις το μη επώνυμο?απλά απορία έχω δεν κάνω διαφημιση

χωρίς να είμαι ειδική... σκέφτομαι πως φρέσκο το ένα, φρεσκο και το άλλο.... το δοκιμάζω και μου φαίνεται μια χαρα.....

δεν έχω κριτήριο.....

πολλές φορές αν πάω απόγευμα δεν έχει γάλα επώνυμο και παίρνω αυτό με την ετικέτα του σούπερ......

δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ;;;

Εμείς ψωνίζουμε εδώ και πολύ καιρό πολλά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας .

Την πρώτη φορά γίνεται έλεγχος σε ποιότητα-γεύση κλπ κι αν μας ικανοποιούν , συνεχίζουμε να τα παίρνουμε.

Μέχρι στιγμής έχουμε κρίνει ακατάλληλα κάτι ταμπλέτες για τα άλατα στο πλυντήριο , το υγρό πιάτων για πλύσιμο στο χέρι και διάφορα φαγώσιμα...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

χωρίς να είμαι ειδική... σκέφτομαι πως φρέσκο το ένα, φρεσκο και το άλλο.... το δοκιμάζω και μου φαίνεται μια χαρα.....

δεν έχω κριτήριο.....

πολλές φορές αν πάω απόγευμα δεν έχει γάλα επώνυμο και παίρνω αυτό με την ετικέτα του σούπερ......

δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ;;;

όχι και νομίζω πως δεν θα το κάνω....μονο αν προκειται να έχει άλλη χρηση....και θα σου πω γιατι.....

ο μπαμπάς μου όταν η βιομηχανία Ολυμπος ήταν συναιτεριστική ήταν προέδρος στο ΔΣ και έχει κάνει πολλά σεμινάρια για το γάλα....και έτσι μας έμαθε κάποια πράγματα....οπότε δεν εμπιστευομαι τα no name.....και αγμωστου προελευσεως....διότι το σημαντικο είναι η Χώρα προέλευσης....ως γνωστων οι μεγάλες γαλοκτοβιομηχανίες επειδή οι Ελληνικη παραγωγή για το φρέσκο δεν επαρκει αγοράζουν έτοιμο σε σκόνη το οποιο επεξεργάζονται....αν δεν έχει ISO η εταιρεία παραγωγής....εγω προσωπικά δεν το αγοράζω γενικά στα εφπαθει προιοντα.....και επειδη ο κάμπος της Λάρισας τουλάχιστον οι περισσότεροι παραγωγοί χρησιμοποιούν την δικη τους ζωωτροφη εμπίστευομαι αυτο που ξέρω....παλιότερα το ίδιο ίσχυε και με την αγνο....

1129643tvsq1yiqpw.gif

όχι και νομίζω πως δεν θα το κάνω....μονο αν προκειται να έχει άλλη χρηση....και θα σου πω γιατι.....

ο μπαμπάς μου όταν η βιομηχανία Ολυμπος ήταν συναιτεριστική ήταν προέδρος στο ΔΣ και έχει κάνει πολλά σεμινάρια για το γάλα....και έτσι μας έμαθε κάποια πράγματα....οπότε δεν εμπιστευομαι τα no name.....και αγμωστου προελευσεως....διότι το σημαντικο είναι η Χώρα προέλευσης....ως γνωστων οι μεγάλες γαλοκτοβιομηχανίες επειδή οι Ελληνικη παραγωγή για το φρέσκο δεν επαρκει αγοράζουν έτοιμο σε σκόνη το οποιο επεξεργάζονται....αν δεν έχει ISO η εταιρεία παραγωγής....εγω προσωπικά δεν το αγοράζω γενικά στα εφπαθει προιοντα.....και επειδη ο κάμπος της Λάρισας τουλάχιστον οι περισσότεροι παραγωγοί χρησιμοποιούν την δικη τους ζωωτροφη εμπίστευομαι αυτο που ξέρω....παλιότερα το ίδιο ίσχυε και με την αγνο....

αυτή τη λαμογιά με το γάλα σκόνη, δε μπορεί να τη κάνει και μια μεγάλη, γνωστή εταιρία;;;;

Διαφημίσεις

Δυστυχως αυτο με το γαλα ισχυει και στα τυρια σε μεγαλυτερο βαθμο το ξερω λογω επαγγελματος και μονο σε πολυ μικρα τυροκομεια μπορειτε να βρειτε αγνο τυρι(να τα προτιματε).Οποιοι κανουν μεγαλοι παραγωγη (οι περισσοτεροι) το κανουν με σκονη.Οσον αφορα τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας πρεπει και οι ελληνικες βιομηχανιες να ριξουν τις τιμες και να γινουν ανταγωνιστικες....Και να θες να στηριξεις δεν γινεται με τετοιες τιμες....

28-06-2010 Αντιο αγγελουδι μου

πχ γιατι να πάρω τα μακαρονια μισκο τυχαια επιλογη που έχει 1 ευρώ ενω έχω δοκιμάσει μακαρονια στη μιση τιμη 0,50 λεπτα και ειναι το ίδιο....

Έχω μία απορία για τα μακαρόνια. Γιατί έρχονται πάντα σαν παράδειγμα για το καλάθι της νοικοκυράς; Δηλ. εκεί βρήκα τα μακαρόνια τόσο και στο άλλο σούπερ τόσο. Σαν τρόφιμο είναι αμελητέο έξοδο και ένα πακέτο βγάζει 6 μερίδες φαγητό. Σίγουρα η κρέμα γάλακτος και το τυρί που βάζουμε κοστίζουν περισσότερο. Έχουν μία σημειολογία που πρέπει να κρατάει από την κατοχή όταν θεωρούνταν σημαντικό τρόφιμο, δεν εξηγείται αλλιώς. Aφού μακαρονάδες δεν είμαστε ενώ οι Ιταλοί τα τρώνε κάθε μέρα.

Εγω παιρνω πανες του μωρου ιδιωτικης ετικετας και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλυτερες απο τις γνωστες και ακριβες! Και προσφορα οταν βγαζουν στα επωνυμα και ερχεται μια η αλλη ,παλι ιδιωτικης ετικετας παιρνω.

Τωρα...χαρτικα, σακουλες απορριματων και διαφορα αλλα τετοια παιρνω ιδιωτικης ετικετας. Απορρυπαντικα παιρνω επωνυμα, συμφωνω με την fenaki (γεια σου!!!!).

Έχω μία απορία για τα μακαρόνια. Γιατί έρχονται πάντα σαν παράδειγμα για το καλάθι της νοικοκυράς; Δηλ. εκεί βρήκα τα μακαρόνια τόσο και στο άλλο σούπερ τόσο. Σαν τρόφιμο είναι αμελητέο έξοδο και ένα πακέτο βγάζει 6 μερίδες φαγητό. Σίγουρα η κρέμα γάλακτος και το τυρί που βάζουμε κοστίζουν περισσότερο. Έχουν μία σημειολογία που πρέπει να κρατάει από την κατοχή όταν θεωρούνταν σημαντικό τρόφιμο, δεν εξηγείται αλλιώς. Aφού μακαρονάδες δεν είμαστε ενώ οι Ιταλοί τα τρώνε κάθε μέρα.

και ποιος είποε ότι δεν είμαστε μακαρονάδες;;;;;;;;;;;;;;;

νομίζω πως υπάρχει πάντα σαν παράδειγμα για το καλάθι της νοικοκυράς, γιατί όλοι παίρνουμε μακαρόνια...... εξάλλου είπε κανείς ότι όσοι χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος δεν είναι κι αυτή από ανώνυμη ετικέτα;;;;

Διαφημίσεις

και ποιος είποε ότι δεν είμαστε μακαρονάδες;;;;;;;;;;;;;;;

νομίζω πως υπάρχει πάντα σαν παράδειγμα για το καλάθι της νοικοκυράς, γιατί όλοι παίρνουμε μακαρόνια...... εξάλλου είπε κανείς ότι όσοι χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος δεν είναι κι αυτή από ανώνυμη ετικέτα;;;;

Ναι αλλά η κρέμα γάλακτος επώνυμη ή ανώνυμη που βάζουμε κοστίζει 1,5-2 ευρώ και το τυρί άλλα 2-3 οπότε το κύριο έξοδο στη μακαρονάδα δεν είναι τα μακαρόνια αλλά η εκάστοτε σάλτσα/κρέμα και το τυρί. Αλλά εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τα μακαρόνια π.χ. πού τα βρήκαμε 20 λεπτά πιο φθηνά. Το γάλα και το ψωμί τα καταναλώνουμε κάθε μέρα αλλά τρώμε κάθε μέρα μακαρόνια; Εγώ 1 φορά την εβδομάδα κάνω γιαυτό ρωτάω.

τα μακαρόνια τα βάζουμε γιατί όπως και να χει ειναι ενα βασικο προιον που αγοράζει η νοικοκυρά και ειναι ένα απο τα φτηνα φαγητά....εγω προσωπικά κράμα γάλακτος δεν χρησιμοποιώ ποια αν θέλω να κάνω τυπου καρμποναρα το κάνω με γάλα ή γαουρτι και τυρι εχω βρει ένα δικο μου τροπο παραγωγής οποτε δεν ψωνιζω κρεμα γάλακτος πολυ σπανια και όχι για οικονομία αλλά απο θέμα υγιεινης διατροφής....

μακαρονια εγω φτιάχνω συχνά γιατι τα ζητάει η κορη μου και ειδικά οταν ειναι άρρωστη θέλει να τρωει μονο μακαρονια....

δεν μπορείς να πάρεις ως μετρο συγκρισης ένα προιον μη βιομηχανοοποιημένο όπως η πατατα ή το σπανάκι.....παίρνεις ένα προιν που το χρησιμοποιουν όλοι.....και έχει σταθερή τιμή και όχι κιμενομενη.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

αυτή τη λαμογιά με το γάλα σκόνη, δε μπορεί να τη κάνει και μια μεγάλη, γνωστή εταιρία;;;;

αυτο λέω καλή μου δεν ειναι λαμογιά.....δεν φτάνει το γαλα της χώρας μας για να καλυψει την καταναλωση όλης της επικράτειας και όλες οι γνωστές εταιρειες παιρνουν σκονη.....αλλά αυτη η σκόνη έχει ορισμένα πιστοποιητικά το λεγόμενο iso.... απλά ειπα πως δεν το έχω ψαξει με μη επωνυμο γαλα...να δω απο που προέρχεται και ποιά εταιρεία το παράγει.....δεν κάνω διαφήμιση......ο καθένας χρησιμοποιει ότι θέλει.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Ναι αλλά η κρέμα γάλακτος επώνυμη ή ανώνυμη που βάζουμε κοστίζει 1,5-2 ευρώ και το τυρί άλλα 2-3 οπότε το κύριο έξοδο στη μακαρονάδα δεν είναι τα μακαρόνια αλλά η εκάστοτε σάλτσα/κρέμα και το τυρί. Αλλά εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τα μακαρόνια π.χ. πού τα βρήκαμε 20 λεπτά πιο φθηνά. Το γάλα και το ψωμί τα καταναλώνουμε κάθε μέρα αλλά τρώμε κάθε μέρα μακαρόνια; Εγώ 1 φορά την εβδομάδα κάνω γιαυτό ρωτάω.

ακόμη και τα 20λεπτά που λες για την Αθήνα έχουν αξία διότι ξοδευεις πολλά σε μετακινηση και σε άλλα πράγματα πχ τα προιοντα μαναβικής ειναι πιο ακριβά απο ότι στα μέρη σου..... το φαγητό έξω....ο καφές και γενικά το κόστος ζωής ειναι ακριβο.....

αν πάρεις ένα πακετο μακαρονια έστω και 20λεπτα φθηνοτερο....ειναι διαφορά γιατι εγω προσωπικά θέλω 4 πακετα μακαρονια στις 2 εβδομάδες....

στα 10 προιοντα που θα ψωνίσεις απο το super εστω και 10 λεπτα να έχεις έκπτωση απο το κάθε προιον ειναι 1 ευρώ....και δεν πας στο σουπερ 1 φορά την εβδομαδα...?

1129643tvsq1yiqpw.gif

ακόμη και τα 20λεπτά που λες για την Αθήνα έχουν αξία διότι ξοδευεις πολλά σε μετακινηση και σε άλλα πράγματα πχ τα προιοντα μαναβικής ειναι πιο ακριβά απο ότι στα μέρη σου..... το φαγητό έξω....ο καφές και γενικά το κόστος ζωής ειναι ακριβο.....

αν πάρεις ένα πακετο μακαρονια έστω και 20λεπτα φθηνοτερο....ειναι διαφορά γιατι εγω προσωπικά θέλω 4 πακετα μακαρονια στις 2 εβδομάδες....

στα 10 προιοντα που θα ψωνίσεις απο το super εστω και 10 λεπτα να έχεις έκπτωση απο το κάθε προιον ειναι 1 ευρώ....και δεν πας στο σουπερ 1 φορά την εβδομαδα...?

έχεις δίκαιο..έτσι που φτάσαμε 20λεπτά από εδώ 20λεπτά από εκεί στο τέλος του μήνα έαν κάτσεις και τα υπολογίσεις θα βγεί ένα μεγάλο ποσό που τότε θα το δώσεις σημασία..

πχ τα προιοντα μαναβικής ειναι πιο ακριβά απο ότι στα μέρη σου..... το φαγητό έξω....ο καφές και γενικά το κόστος ζωής ειναι ακριβο.....

Xμμ, δεν ισχύει για τη μαναβική γιατί εδώ ισχύει ο πληθωρισμός της επαρχίας λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Π.χ. φράουλες κάτω από 4 ευρώ δεν παίρνεις. Και στα σούπερ είχαμε μονοπώλιο μέχρι πρόσφατα. Ευτυχώς άνοιξε το LIDL και σωθήκαμε. Τώρα ανοίγει και Βασιλόπουλος εν καιρώ κρίσης. Το έξω όμως είναι σαφώς πιο φθηνό. Βέβαια στην Αθήνα σε αντίθεση με Θεσ/νίκη τα πράγματα είχαν ξεφύγει από χρόνια. Βασικά εδώ που λέει και ο άντρας μου δεν έχουμε που να ξοδέψουμε γιαυτό γλυτώνουμε πολλά, π.χ. jumbo, goody's, σινεμά, μαγαζιά, φαγητό απέξω, έξοδοι. Οι πειρασμοί είναι σαφώς πολύ λιγότεροι.

I agree 100%!! O ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΧΑΛΒΑΣ (ΜΙΛΑΜΕ ΤΡΕΛΑ) ΣΤΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΣΠΑΡ ΧΑΛΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΕΝΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!!! ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΜΗ 50%!!!

Οσον αφορά στον Χαλβά επειδή ο αντρας μου εργάζεται στη γνωστη φιρμα μακ. χαλβα ταχινι κλπ μου ειπε πως καποιοι απο τους πελατες τους που ζητανε το ιδιο προιον αλλα με αλλη ετικετα ειναι το lidl και το καρφουρ. Αυτο που μου ειπε ομως ειναι πως το lidl ειναι η πιο σωστη και αυστηρη οσον αφορα στους ελέγχους των προιόντων ιδ. ετικέτας και υπήρχαν φόρές που τους επέστρεψαν προιόντα για κατι αμελητέο. παντως απλα αναφερω πως στην σύσταση του προιόντος παντα κατι αλλαζει απο το original. πχ στα τυροπιτακια κλπ του lidl η εταιρεια που τα χει αναλαβει εδω στη Θεσσαλονίκη αντι να βαλει τυρι εξολοκληρου οπως στα καθεαυτου δικα της προιοντα βαζει λιγοτερη ποσοτητα τυρι και επιπλεον μπεσαμελ για να ριξουν το κόστος. αλλα επιβλαβή δεν ειναι σε καμία περίπτωση!

Και βέβαια και εμεις πέρνουμε πολλα ιδ ετικετας εκτος απο γαλατακι γιαουρτακι. αν και εγω δεν θα ειχα κανενα θεμα εαν επινα γαλα. πιο πολυ γιατι προκειται για το μωρο αλλα και γιατι ο αντρας μου οταν ηταν Ιταλία επαθε μεγααααλη ζημια απο οχι καλα παστεριωμενο γαλα με πολυ ασχημες επιπτωσεις για την υγεια του. επανηλθε μετα απο πολυ πονο και βεβαια πολυωρη εγχείρηση.

M6bap3.png

cik1p3.png

Εγώ πάντως τα αποφεύγω... Έχω δοκιμάσει χαρτικά, είναι για παράδειγμα τόσο λεπτές οι χαρτοπετσέτες που λιώνουν στην κυριολεξία, οπότε στην πράξη χαλάς πολύ περισσότερες από ό,τι θα χάλαγες αν έπαιρνες χαρτοπετσέτες καλύτερης ποιότητας... Το ίδιο και το χαρτί κουζίνας.

Έχω δοκιμάσει όσπρια κτλ, δεν βράζουν...

και πολλά άλλα παραδείγματα... Είναι δεδομένο ότι είναι χειρότερης ποιότητας από άλλα επώνυμα. Αν φυσικά δεν έχεις χρήματα και πρέπει να περικόψεις, αυτά θα πάρεις. Δεν είναι όμως ίδιας ποιότητας με τα άλλα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Περαν της ποιοτητας....ολο και περισσοτεροι πια στρεφονται σε αυτα τα προιοντα για οικονομικους και μονο λογους.....αν δεν σου φτανει ο μισθος και πρεπει να ταισεις την οικογενεια σου δεν θα ψαξεις τροπο να γεμισεις το ψυγειο σου με χαμηλοταρο κοστος????

Οταν για τα ιδια επωνυμα προιντα θελεις τα διπλασια χρηματα...θα σκεφτεις την ποιοτητα?????δεν ειναι τυχαιο πως τα κλασικα σουπερμαρκετ.....εχουν πτωσεις του τζιρου τους ενω τα lidl....παρολο που υπαρχει κριση...δεν εχουν επιρεαστει καθολου.....πηγα σημερα και με 25 ευρω....γεμισα το ντουλαπι μου απο φαγοσημα και χαρτικα ενω αλλου χρειαζομουν τουλαχιστον μια 50αρα.....!!!!