Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


Recommended Posts

dimitris 17. Mar, 2011 στις 17:29

 

Βρειτε την παρακατω καταγγελεια που εκανα ως μανα. Η καταγγελεια οπως θα δειτε εγινε τον Σεπτεμβρη του 2010. Δεν εκανα αμεσα την αναρτηση σε διαφορα forum ωστε να δωσω χρονο στις υπηρεσιες να κανουν σωστα στην δουλεια τους. Δυστυχως ακομα δεν το εχουν κλεισει παρα τα επανελημενα παραπονα απο παρα πολλους γονεις.

 

Για ευνοητους λογους το ονομα μου δεν ειναι αυτο.

 

ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ “edit admin ” ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ.

 

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΕΠΕΙΓΟΝ Πειραιάς, 22/10/10

ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΛΛ/ΑΣΤμήμα Εποπτείας και ΕλέγχουΗρώων Πολυτεχνείου 19, ΠειραιάςΥπʼ όψιν Κα Λιόλιου Δ/ντρια Δ/νσης

 

ΘΕΜΑ : Έγγραφη καταγγελία

 

Σε συνέχεια της προφορικής μας επικοινωνίας την Παρασκευή 17/09/2010 σας υποβάλλω και γραπτώς την παρούσα στην οποία καταγράφω την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού «edit admin», όπου εμπιστεύθηκα για φύλαξη τις δύο μου κόρες: είκοσι (20) μηνών και τριών (3) ετών.

Στην αρχή της συνεργασίας και μετά από συνεννόηση και συμφωνία με τον ιδιοκτήτη τα παιδιά έρχονταν στο σπίτι στις 18:30, καθώς η εργασία μου είναι στο Μαρούσι και η ώρα αποχώρησης από την δουλειά μου είναι στις 17:00. Επίσης, μου δοθήκαν προφορικές δεσμεύσεις ότι αν συμβεί κάτι και αργήσω θα μπορεί να μου παραδίδει τα παιδιά αργότερα. Ο κύριος αυτός επειδή είναι και οδηγός του σχολικού, παρέδιδε τα παιδιά όποτε του ερχόταν βολικά με τις «δουλειές», που όπως μου έλεγε είχε, κάθε φορά που ευγενικά και με πολύ ήπιους τόνους ρώταγα γιατί αργεί ή γιατί περιμένει με τα παιδιά στο δρόμο (!). Φυσικά είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά δεν συνοδεύονταν ΠΟΤΕ κατά την επιστροφή τους στο σπίτι. Επίσης, όλο το καλοκαίρι και οι δύο μου κόρες έπασχαν από ωτίτιδα. Ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι έγδυνε τα παιδιά και τα έβρεχε γιατί δεν εγκρίνει τα κλιματιστικά παρά μόνο τον ανεμιστήρα που τα εξέθετε, επαναλαμβάνω, γυμνά και βρεγμένα (!). Σαφώς οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου να μην εφαρμόζονται αυτές οι μέθοδοι στα παιδιά μου έπεφταν στο κενό.

Το γεγονός όμως που με οδήγησε στην προφορική και επώνυμη έγγραφη καταγγελία ωχριά σε σχέση με τα προαναφερόμενα

Ενημερώθηκα στις 29/07 ημέρα Πέμπτη ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 02/08 θα πρέπει να ετοιμάζω εγώ φαγητό και να αναλάβω την μεταφορά και την παραλαβή των παιδιών και μάλιστα πιο νωρίς από την συμφωνημένη ώρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη για να εκφράσω το παράπονο ότι ενημερώθηκα τελευταία στιγμή πήρα για απάντηση φωνές και μάλιστα με αποκάλεσε «ψεύτρα» γιατί όπως ισχυρίστηκε με είχε ενημερώσει από την αρχή της χρονιάς. Εννοείται ότι ο μήνας Αύγουστος 2010 είχε πληρωθεί (από τις 01/09/2009 ημέρα Τρίτη) για το σύνολο των υπηρεσιών (φαγητό, μεταφορά με το σχολικό)

Την Δευτέρα 02/08 παραλαμβάνω τα παιδιά από το σταθμό και η μικρή μου κόρη είναι με βήχα, καταρροή και βάζοντας θερμόμετρο στο σπίτι, διαπίστωσα ότι έχει δέκατα. Με την παραλαβή δεν είχα καμία ενημέρωση από την υπάλληλο που μου παρέδωσε τα παιδιά ότι η μικρή μου κόρη παρουσίασε κατά την διάρκεια της ημέρας οποιοδήποτε σύμπτωμα ίωσης ή ότι έστω τρέχει η μύτη της.

Το επόμενο πρωινό η μικρή μου κόρη ήταν καλύτερα έτσι αποφάσισα να την πάω στο σταθμό μαζί με την μεγάλη. Όταν έφτασα ζήτησα επίμονα να μην βραχεί το παιδί ούτε να εκτεθεί σε ανεμιστήρα για να μην επηρεαστούν πάλι τα αυτιά της. Το απόγευμα που πήγα να παραλάβω τα παιδιά τα βρήκα πάλι βρεγμένα και γυμνά. Η υπάλληλος μάλιστα μου είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για κάτι από τον ιδιοκτήτη ο οποίος εκείνη την ώρα πάλι δεν ήταν εκεί.

Την Πέμπτη 05/08 πήρα άδεια αναγκαστικά από την εργασία μου για να μείνω σπίτι και να προσέχω την μεγάλη μου κόρη που είχε αρρωστήσει κι αυτή με υψηλό πυρετό που δεν υποχωρούσε. Δυστυχώς έκρινα λάθος και την μικρή την πήγα στο σταθμό καθώς ήμουν μόνη στο σπίτι και θεώρησα ότι στο σταθμό θα την προσέχουν καλύτερα και φυσικά δεν θα ξανακυλήσει. Επειδή όμως δεν αισθανόμουν καλά με την επιλογή μου αυτή, απροειδοποίητα ξεκίνησα νωρίτερα να την πάρω από το σταθμό. Έδωσα αντιπυρετικό στην μεγάλη μου κόρη την έβαλα αναγκαστικά στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα

Μπαίνοντας στην αυλή του σχολείου δεν είδα κανένα. Η εξώπορτα καθώς και η κυρία είσοδος του κτιρίου (στον 2ο όροφο) ήταν ξεκλείδωτες. Στο ισόγειο δεν ήταν πάλι κανείς και ανέβηκα από την σκάλα στον πρώτο όροφο. Είδα δύο αγοράκια καθώς και την κόρη του ιδιοκτήτη να είναι γυμνά, βρεγμένα και να παίζουν. Πλησιάζοντας τα μικρά ακούω βήματα από την σκάλα και βλέπω τον ιδιοκτήτη γυμνό και βρεγμένο να κατεβαίνει την σκάλα χωρίς κανένα ενδοιασμό όχι για την δική μου παρουσία, αλλά για τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί! Μόλις η υπάλληλος κατάλαβε την παρουσία μου άρχισε να φωνάζει : «έχουμε επισκέπτες, έχουμε επισκέπτες». Την διέκοψα λέγοντας της ότι δεν χρειάζεται να φωνάζει και ότι έχω δει ήδη τον ιδιοκτήτη και να μου φέρει το παιδί να φύγω! Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η στιχομυθία ο κύριος έχει βάλει βερμούδα και μου λέει ψυχραιμότατα : «αν θες να κάνεις κανένα μπανάκι ανέβα πάνω»! Άρπαξα στην κυριολεξία το παιδί μου και δεν είχα ποτέ ξανά καμία επαφή με τον κύριο.

Θέλω, έχω ανάγκη την βοήθειά σας! Όχι μόνο εγώ αλλά και οι γονείς που έχουν ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους εκεί, αλλά και αυτοί που επρόκειτο να πάνε γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους ενημερώσει για το είδος των «υπηρεσιών» που παρέχονται.

Εμπιστεύομαι την κρίση και τις ενέργειες που θα κάνετε. Ξέρω εκ των προτέρων ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που βοηθούν και είναι αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων ανδρείκελων, που το μόνο που κάνουν είναι να μολύνουν το χώρο και τις ψυχές των ανυπεράσπιστων παιδιών μας. Σας παρακαλώ μην αφήσετε άλλα παιδικά μάτια να πληγωθούν.

Με μεγάλη μου λύπη δεν αναφέρω το όνομα μου γιατί φοβάμαι για την αντίδραση του ιδιοκτήτη του σταθμού για υλικές φθορές που μπορεί να προκαλέσει αλλά και για την σωματική ακεραιότητα της οικογένειάς μου. Επίσης δεν δύναμαι να αντεπεξέλθω οικονομικά σε οποιαδήποτε δικαστική αντιπαράθεση στην οποία μπορεί να προβεί ο εν λόγο «κύριος»

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Νομίζω (χωρίς να κρίνω γεγονότα) ότι η δημοσίυση αυτή μπορεί να προκαλέσει μόνο προβλήματα σε σένα.

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού, μπορεί άνετα να προσφύγει διακστικώς εναντίον σου γαι δυσφήμιση και με άδεια εισαγγελέα μπορεί να βρει τα στοιχεία σου....

Θα σου πρότεινα να τροποποιήσεις το μήνυμα σου και να διαγράψεις τα αναγνψριστικά στοιχεία. Όποιος ενδιαφερθεί για επιπλέον πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου με προσωπικό μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Ε, τι να πω.

Οτι και να πω λίγο θα είναι.

Και δεν έχει γίνει τίποτα για αυτό, από το καλοκαίρι?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη,

ξεγύμνωνε τα παιδιά, τα έβρεχε κ τα έβαζε μπροστα στον ανεμιστήρα; Σωστά κατάλαβα; Κ όταν λέμε γυμνά, εννοούμε εντελώς γυμνά;

Μήπως η καταγγελία να γινόταν σε εισαγγελέα ας πούμε;

Κ οι υπόλοιποι γονείς τι κάνουν;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ, προσπαθώ να καταλάβω...:confused:

Γνωρίζετε ότι στον παιδικό σταθμό, ο ιδιοκτήτης γδύνει τα παιδιά σε καθημερινή βάση :shock: και τα καταβρέχει για να τα δροσίσει :shock::shock: και εξακολουθείτε οι γονείς να στέλνετε τα παιδιά σας;

 

Το ότι τα γδύνει ας πούμε δεν είναι αρκετό για να ενοχληθείτε, πρέπει να δείτε και τον ίδιο γυμνό;

 

Και ο μόνος λόγος για να του πείτε να μην τα γδύνει και καταβρέχει, ήταν το περιστατικό της ωτίτιδας; Χωρίς την ωτίτιτιδα, δεν υπήρχε πρόβλημα να τα γδύνει;

 

Και από όλη αυτή την καταγγελία, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό με γυμνά παιδάκια στον παιδικό και γυμνό ιδιοκτήτη.... βλέπω μια μακροσκελή μήνυση που ξεκινά με τα προβλήματα της μητέρας σχετικά με τις ώρες του σχολικού και το μαγείρεμα του φαγητού... και μια μικρή παράγραφο στο τέλος για το τόσο σοβαρό περιστατικό...:confused:

 

Τελικά η μήνηση βάσει ποιας αιτιολογίας έγινε;

 

Δεν ξέρω ειλικρινά, τι να υποθέσω. Αλλά αν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό θεωρώ εντελώς λάθος τους χειρισμούς των γονιών.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites

έχεις ενημερωσει τους υπολοιπους γονεις?

Και απο τη στιγμη που το ειδες και εγινε εστω και μια φορα

γιατι δεν εφυγες απο αυτο το σταθμο?? Δεν υπαρχουν

αλλοι γυρω τριγυρω??

 

Οταν διαβαζα το μυνημα σου μια λεξη μου ηρθε στο μυαλο ΑΙΣΧΟΣ!!!

Απορω πως κρατηθηκες και δεν του ειπες τιποτα!!

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη με ολο το σεβασμο εαν οντως ειναι πραγματικο ολο αυτο αλλα...δεν γινεται ανωνυμη καταγγελια στην διευθυνση κοινωνικης προνοιας εποπτιας και ελενχου!!!μονο επωνυμη!!!τα οποια στοιχεια του καταγγελοντα δεν γνωστοποιουνται στον επιχειρηματια για τους λογους που αναφερατε!!!και αν γινοντουσαν ολα αυτα (της τελευταιας παραγραφου)επιτοπου δεν θα καλουσατε την αστυνομια;;;καθως επισης και σε περιπτωση δικαστικης διαμαχης νομιζω πως δεν υπηρχε περιπτωση να μην κερδισετε τη δικη!!!αρα οικονομικα χωρις να γνωριζω θα λαμβανατε ως (δεν ξερω πως το λενε!βοηθεια δικηγορινες!!!)...

 

 

εγω παντως σε λιγο καιρο περιμενω καπου να ξεπεταχτει μια πολυ καλη κριτικη για καποιον παιδικο σταθμο της περιοχης!!!συγνωμη και παλι αλλα οταν κατι τετοιο ειναι πραγματικο γεγονος δεν αφηνουμε να περασει τοσος καιρος οσο και να ειναι το σοκ μας!!!

Link to comment
Share on other sites

μμμμ περίεργα τα πράγματα!!!

πρώτα απ όλα έπρεπε να πάρεις τα παιδιά από το σταθμό εφόσον δεν υπάρχει συνοδός στο σχολικό. Υποθέτω ότι ολοκληρος πειραίας θα έχει εναλλακτικές λύσεις. Δε θα είναι ο μοναδικός σταθμός. επίσης λες ότι δε θες να πεις το ονομά σου. Δίνεις ομως τόσες λεπτομέρεις που σίγουρα ο ιδοκτήτης μπορεί να σε φωτογραφίσει και να προβεί σε νομικές κινήσεις εναντίον σου. Ειλικρινά απορώ πως αφησες τοσο καιρό εκεί τα παιδιά σου ενώ είχες ενημερωθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη.Εντωμεταξύ αυτό το γυμνος δεν το κατάλαβα. Εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας και να εξεταστούν τα παιδιά του σταθμού για σεξουαλική κακοποίηση.Όχι απλώς επώνυμη καταγγελία θα έκανα . Θα του είχα γκρεμίσει το σταθμό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

:-(:sad::-(

 

Λυπάμαι πολύ...

1) Θα έπαιρνα τα παιδάκια μου από κει αμέσως

2) Δεν θα εκανα ανωνυμη αλλα επώνυμη ΜΗΝΥΣΗ και οχι απλα μια καταγγελεια

3) Θα επικοινωνουσα, ακομη πριν κανω την μηνυση, με τον συλλογο γονεων και κηδεμονων για το συμβαν καθως με ολους τους γονεις των αλλων παιδιων (γιατι καμια φορα στον συλλογο δεν κινειται τιποτα...) και επειτα ολοι μαζι θα παιρναμε τα παιδια μας απο κει! Αν διαφωνουσαν θα τους ζητουσα στηριξη στην μηνυση, αν φοβοτανε για οποιοδηποτε λογο θα τους ελεγα να μου δωσουν το δικαιωμα να αναφερω αυτο τον φοβο τους στην μηνυση.

4) Θα επικοινωνουσα ΑΜΕΣΩΣ με τον συνηγορο του παιδιου, το χαμογελο του παιδιου και οτι αλλη τετοιου ειδους συνετη οργανωση υπαρχει προκειμενου οχι μονο να του το κλεισω το μαγαζι αλλα να τον μαθουν και να τον αποφευγουν ολοι και

5) θα προσπαθουσα να συγκρατηθω να μην παω και τον πλακωσω και τον στειλω ...και παω στην φυλακη γιατι εχω και παιδια...

 

 

Πρεπει ΑΜΕΣΩΣ να μπει λουκετο σαυτο τον σταθμο.

 

Κριμα στα αγγελουδακια...και ντροπη και αισχος στον ξετσιπωτο λυγδα....

 

Κουραγιο! Κινηθειτε νομικα και επωνυμα για να εχει και νοημα!

Μην φοβοσαστε. ο φοβος τους καλυπτει αυτους τους....

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη κοπελιά αλλά εμένα δεν με πείθεις...Κάποιος ξεγύμνωνε τα μωρά σου,τα έβρεχε και τα έβαζε μπροστά στον ανεμιστήρα κι εσύ το μόνο που έκανες ήταν "εκκλήσεις" να μην εφαρμόζονται

οι παραπάνω μεθόδοι στα παιδιά σου;;;;; :shock::shock::shock:

Πρώτα θα τον έσπαγα στο ξύλο και μέτα θα τον πήγαινα στον εισαγγελέα,όπως και όλες οι μαμάδες που ξέρω!!!

Εσυ απλά συνέχισες να τα στέλνεις εκεί γνωρίζοντας αυτό,γνωρίζοντας οτι δεν τα προσέχουν,οτι δεν συνοδεύονται στο σχολικό,οτι κινδυνεύουν με λίγα λόγια,σαν να μην τρέχει τίποτα;;;

Λες και ο Πειραιας είναι η κολοπετινιτσα και έχει μόνο ένα παιδικο σταθμό;;

Καλό το παραμύθι αλλα δεν έχει δράκο...

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ , πάντως αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του σταθμού μετά από αυτή την ανώνυμη καταγγελία η οποία αναφέρεται στο δικό μου πρόσωπο και περιγράφει φοβερές καταστάσεις (και παρεπιμτόντως έχει δημοσιευτεί αυτούσια και σε άλλο φόρουμ) θα ζητούσα άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για δυσφήμιση....

 

Επίσης, αν ήμουν μαμά και έβλεπα κάτι τέτοιο να συμβαίνει σε ένα σταθμό που στέλνω το παιδί μου, δεν θα το έπαιρνα απλά και θα έφευγα, αλλά θα κινούσα γη και ουρανό προκειμένου να κλέισει ο σταθμός. Δεν θα έστελνα μια απλή ανώνυμη καταγγελία, αλλά επιτόπου θα έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και επώνυμα θα κατέθετα μήνυση, προκειμένου να βοηθήσω και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο σταθμό!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ, προσπαθώ να καταλάβω...:confused:

Γνωρίζετε ότι στον παιδικό σταθμό, ο ιδιοκτήτης γδύνει τα παιδιά σε καθημερινή βάση :shock: και τα καταβρέχει για να τα δροσίσει :shock::shock: και εξακολουθείτε οι γονείς να στέλνετε τα παιδιά σας;

 

Το ότι τα γδύνει ας πούμε δεν είναι αρκετό για να ενοχληθείτε, πρέπει να δείτε και τον ίδιο γυμνό;

 

Και ο μόνος λόγος για να του πείτε να μην τα γδύνει και καταβρέχει, ήταν το περιστατικό της ωτίτιδας; Χωρίς την ωτίτιτιδα, δεν υπήρχε πρόβλημα να τα γδύνει;

 

Και από όλη αυτή την καταγγελία, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό με γυμνά παιδάκια στον παιδικό και γυμνό ιδιοκτήτη.... βλέπω μια μακροσκελή μήνυση που ξεκινά με τα προβλήματα της μητέρας σχετικά με τις ώρες του σχολικού και το μαγείρεμα του φαγητού... και μια μικρή παράγραφο στο τέλος για το τόσο σοβαρό περιστατικό...:confused:

 

Τελικά η μήνηση βάσει ποιας αιτιολογίας έγινε;

 

Δεν ξέρω ειλικρινά, τι να υποθέσω. Αλλά αν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό θεωρώ εντελώς λάθος τους χειρισμούς των γονιών.

Ακριβως τις ιδιες αποριες εχω και εγω....!!!!!!!!:confused:....ασε που λιγο μου βρωμαει η υποθεση ...

....και ενω γνωριζεις πως τα παιδια τα γδυνει και τα βρεχει...και τα αφηνει στον ανεμιστηρα...και...και...και......δεν χρειαζεται δευτερη σκεψη και συζητηση....κατευθειαν τα παιδια σταματανε να πανε στο συγκερκιμενο σχολειο......και δεν θελω να ανεφερθω καν στο τελευταιο περιστατικο με τον γυμνο ιδιοκτητη.....:evil:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη κοπελιά αλλά εμένα δεν με πείθεις...Κάποιος ξεγύμνωνε τα μωρά σου,τα έβρεχε και τα έβαζε μπροστά στον ανεμιστήρα κι εσύ το μόνο που έκανες ήταν "εκκλήσεις" να μην εφαρμόζονται

οι παραπάνω μεθόδοι στα παιδιά σου;;;;; :shock::shock::shock:

Πρώτα θα τον έσπαγα στο ξύλο και μέτα θα τον πήγαινα στον εισαγγελέα,όπως και όλες οι μαμάδες που ξέρω!!!

Εσυ απλά συνέχισες να τα στέλνεις εκεί γνωρίζοντας αυτό,γνωρίζοντας οτι δεν τα προσέχουν,οτι δεν συνοδεύονται στο σχολικό,οτι κινδυνεύουν με λίγα λόγια,σαν να μην τρέχει τίποτα;;;

Λες και ο Πειραιας είναι η κολοπετινιτσα και έχει μόνο ένα παιδικο σταθμό;;

Καλό το παραμύθι αλλα δεν έχει δράκο...

 

 

Συμφωνώ απόλυτα!

c3uigj8l12ghbm4e.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αγαπητά μέλη,

 

η δημοσίευση μιας τέτοιας επιστολής εφόσον στο συμβάν ήταν παρόν ο/η καταγγέλων,

ο ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού γνωρίζει πολύ καλά ποιός κάνει την καταγγελία, έχει τα στοιχεία του καθώς ήταν πρώην πελάτης, άρα ή ανώνυμη δημοσίευση δεν προστατεύει κάπως αυτόν που κάνει την δημοσίευση, εκτός και αν την επιστολή, την στέλνει η ίδια η υπηρεσία προς δημοσίευση οπότε ο ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού δεν μπορεί να κατηγορήσει τον καταγγέλων αλλά απλώς την υπηρεσία πχ. όπου τότε οι νομικές κυρώσεις επιβαρύνουν μόνο την υπηρεσία.

 

Επίσης το γεγονός ότι το όνομα του παιδικού σταθμού είναι αναζητήσιμο μέσω google καθώς είναι γραμμένο κανονικά, πάλι βάζει σε δύσκολη θέση τον/την καταγγέλων/ουσα.

 

Θα μπορούσε να ζητηθεί επεξεργασία της ονομασίας του παιδικού σταθμού έτσι ώστε τουλάχιστον να μην είναι ευρέσιμη μέσω google.

Πάλι όμως αφού το μέλος που δημοσιεύει δηλώνει ότι έιναι το ίδιο που έχει κάνει καταγγελία, το βάζει σε δύσκολη θέση, εκτός και αν επικαλεστεί ότι τρίτος, που δεν έχει σχέση με την καταγγελία, προσποιήθηκε ότι είναι ο καταγγέλων και δημοσίευσε το κείμενο.

 

Αυτό όμως, πάλι, είναι ευρέσιμο σε περίπτωση που γίνει μύνηση και ζητηθούν μέσω εισαγγελέα οι διευθύνσεις κ στοιχεία ip, τα οποία αν έχει γίνει δημοσιευση απο υπολογιστή σε κατοικία ή εργασία του μέλους θα ενοχοποιήσουν ενδεχομένως το μέλος καθώς δεν θα αποδεικνύεται η θεωρία ότι κάποιος άλλος προσποιήθηκε ότι είναι ο καταγγέλων, αλλά αντιθέτως ο καταγγέλων δηλώνει ψευδώς ότι δεν δημοσιευσε εκείνος το κείμενο.

 

Ο μόνος τρόπος για να μην κινδυνέψει κάποιο μέλος για δυσφήμιση,

ακόμα και αν το συμβάν είναι απολύτως αληθές

θα ήταν η δημοσιευση απο κάποιο internet cafe, η χρήση εμαιλ που δεν σχετίζεται με το μέλος,

αλλά και η δημοσίευση του ονόματος του παιδικού σταθμού ιδανικά με χαρακτήρες που αντικαθιστούν τα γράμματα πχ Qυρ@νιο ΤQxQ εάν θέλει κάποιος να γράψει ουράνιο τόξο.

 

σε αυτή την περίπτωση θα γίνει αντικατασταση των χαρακτήρων, αλλά θα σταλεί πμ στο μέλος για να του γνωστοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος,

και αν επιθυμεί μπορεί να ζητήσει απόσυρση του κειμένου.

 

Όπως και να έχει θα ζητηθεί απο το μέλος να γίνει αποστολή της πραγματικής καταγγελίας (με το ονοματεπώνυμο) έτσι ώστε η ΕΕΕΓ να μπορεί έστω να αποδείξει ότι τα παραπάνω είναι αληθή όσον αφορά την ύπαρξη αυτής της καταγγελίας.

 

Τα στοιχεία που μας στέλνονται προστατεύονται απο τον νόμο περι προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν δίνονται σε κανέναν.

Ο μόνος λόγος που είναι απαραίτητη η αποστολή τους είναι για επιβεβαίωση ότι δεν πρόκειται για άτομο που δυσφημίζει

με δόλο τον εν λόγω παιδικό σταθμό.

 

Μέχρι να υπάρξει επιβεβαίωση, το θέμα κλειδώνεται και θα γίνει πλήρης αφαίρεση του ονόματος του παιδικού σταθμού.

 

ευχαριστούμε

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...