Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νέα θεραπεία γονιμοποίησης με μια ένεση


Recommended Posts

Στις αρχές του 2011 αναμένεται στη χώρα μας ένα νέο φάρμακο, η Κοριφολλιτροπίνη άλφα, η οποία υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία και καλύτερα αποτελέσματα για τις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) και υποβάλλονται σε θεραπεία γονιμότητας για τη διέγερση της παραγωγής ώριμων ωαρίων.

 

Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας & Στειρότητας.

 

Η Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), είναι ένας νέος τύπος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης FSH, της γνωστής φυσικής ορμόνης που παράγεται από το γυναικείο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Το πλεονέκτημα της Κοριφολλιτροπίνης άλφα, είναι η παρατεταμένη διάρκεια δράσης της, αφού έχει τη δυνατότητα να διεγείρει και να διατηρεί την ανάπτυξη πολλαπλών ωοθυλακίων για επτά ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται σημαντικά ο χορηγούμενος αριθμός των ενέσεων, εφόσον αρκεί μια μόνο ένεση, αντί για επτά ενέσεις της γνωστής – μέχρι σήμερα - θεραπείας με γοναδοτροπίνες.

 

Με τη χρήση της Κοριφολλιτροπίνης άλφα απλοποιείται η θεραπεία, η οποία γίνεται πιο εύκολη και ανεκτή για τις ασθενείς, μειώνοντας σημαντικά το άγχος τους, καθώς και τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία του φαρμάκου και την ώρα χορήγησής του.

 

Τι έδειξε η μελέτη για τη νέα θεραπεία με την Κοριφολλιτροπίνη άλφα

 

Τα αποτελέσματα της ENGAGE της μεγαλύτερης μελέτης (1.506 γυναίκες) που έγινε μέχρι σήμερα στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Κοριφολλιτροπίνη άλφα σε πρωτόκολλο με GnRH ανταγωνιστή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 38,9% των γυναικών που έλαβαν Κοριφολλιτροπίνη άλφα έμειναν έγκυες. H ίδια μελέτη έδειξε ότι η συγκεκριμένη ουσία είχε πολύ καλά αποτελέσματα και σε άλλες παραμέτρους, όπως υψηλό αριθμό ωαρίων και καλή ποιότητα εμβρύων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών δεν χρειάστηκε να προστεθεί επιπλέον FSH στον κύκλο θεραπείας, δηλαδή μια ένεση κοριφολλιτροπίνης άλφα ήταν αρκετή για τη διέγερση των ωοθηκών.

 

Η corifollitropin alfa σε συνδυασμό με πρωτόκολλο GnRH ανταγωνιστή μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ενέσεων έως και 70% σε ένα κύκλο θεραπείας.

 

Πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι παρότι η θεραπεία με Κοριφολλιτροπίνη άλφα πρέπει να πραγματοποιείται πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού γιατρού, μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση η ένεση μπορεί να χορηγείται από τις ίδιες τις γυναίκες, ή τους συντρόφους τους.

 

http://www.healthview.gr

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κανενα νέο για την μέθοδο με μία ένεση?έχει δοκιμάσει κάποια με αυτήν την διαδικασία?Θα το τολμάγατε ή είναι ακόμα σε πρώϊμο στάδιο?Συνήθως σε κάθε τί καινούργιο υπάρχει κ καποια επιφυλακτικότητα παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Αθήνα

Η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με κοριφολλιτροπίνη άλφα είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας. H κοριφολλιτροπίνη άλφα υπόσχεται στις γυναίκες λιγότερη ταλαιπωρία στον κύκλο θεραπείας.

 

Πλέον αρκεί μια μόνο ένεση, αντί για επτά ενέσεις της γνωστής -μέχρι σήμερα- θεραπείας με γοναδοτροπίνες.

 

Η κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), είναι ένας νέος τύπος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης με δράση FSH, της γνωστής φυσικής ορμόνης που παράγεται από το γυναικείο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Το πλεονέκτημα της κοριφολλιτροπίνης άλφα, είναι η παρατεταμένη διάρκεια δράσης της, αφού έχει τη δυνατότητα να διεγείρει και να διατηρεί την ανάπτυξη πολλαπλών ωοθυλακίων για επτά ημέρες. Η corifollitropin alfa σε συνδυασμό με πρωτόκολλο GnRH ανταγωνιστή μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ενέσεων έως και 70% σε ένα κύκλο θεραπείας.

 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι παρότι η θεραπεία με κοριφολλιτροπίνη άλφα πρέπει να πραγματοποιείται πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού γιατρού, μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση η ένεση μπορεί να χορηγείται από τις ίδιες τις γυναίκες, ή τους συντρόφους τους.

 

Έτσι με την κοριφολλιτροπίνη άλφα και τη μεγάλη μείωση των χορηγούμενων ενέσεων απλοποιείται η θεραπεία, γίνεται πιο εύκολη αλλά και αποτελεσματική για τις ασθενείς, μειώνοντας σημαντικά το άγχος τους, καθώς και τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία του φαρμάκου.

health.iν

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο ακουγεται,ειδικα για οσες κοπελες εχουν προβλημα με τα τσιμπηματα...Παντως εμενα δεν με ενδιεφερε το ποσες φορες θα τσιμπηθω αλλα το αποτελεσμα,δηλαδη το να παρουμε ωαρια ωριμα που εχουν πιθανοτητες να δωσουν καλα εμβρυα.Και αυτο με ξενιζει στη μια ενεση.Πως κανει το ρεγουλαρισμα του ωαριου ωστε να φτασει στην ωοληψια σε ικανοποιητικες διαστασεις,ωριμοκ.τ.λ.,δεδομενου οτι δεν θα τροποποιειται η δοσολογια για να φτασει εκει που το θελουμε.Φανταζομαι οτι θα υπαρχει τροπος....

ysjfp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο ακουγεται,ειδικα για οσες κοπελες εχουν προβλημα με τα τσιμπηματα...Παντως εμενα δεν με ενδιεφερε το ποσες φορες θα τσιμπηθω αλλα το αποτελεσμα,δηλαδη το να παρουμε ωαρια ωριμα που εχουν πιθανοτητες να δωσουν καλα εμβρυα.Και αυτο με ξενιζει στη μια ενεση.Πως κανει το ρεγουλαρισμα του ωαριου ωστε να φτασει στην ωοληψια σε ικανοποιητικες διαστασεις,ωριμοκ.τ.λ.,δεδομενου οτι δεν θα τροποποιειται η δοσολογια για να φτασει εκει που το θελουμε.Φανταζομαι οτι θα υπαρχει τροπος....

 

 

Κι εγώ την ίδια απορία είχα. Προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσεις. Ίσως να είναι για γυναίκες που έχουν ξανακάνει εξωσωματική και ξέρουν πώς ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένη δοσολογία φαρμάκων ή για γυναίκες μιας ηλικίας που λογικά θα έπαιρναν τη μέγιστη δόση.

 

Προσωπικά ούτε κι εμένα με πειράζουν οι ενέσεις, και το θεωρώ πιο ασφαλές να μπορώ να αλλάξω τη δόση σε περίπτωση που τα πράγματα δεν προχωράνε όπως αναμενόταν.

 

 

 

BTW, κάπου διάβασα ότι είδα ότι είσαι έγκυος ή κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα ότι εγκρίθηκε από τήν ευρωπαική ένωση για να διανεμεθεί στίς ευρωπαικές χώρες , τόν Ιανουάριο του 2010.Και οι μελέτες - δοκιμές έχουν γίνει σε 1900 γυναίκες για να βγούν στατιστικά στοιχεία κ να περάσει από έγκριση.Το φάρμακο πλέον διανέμεται στα φαρμακεία μας .Πιστεύω πως κάθε τί καινούργιο είναι λίγο δύσκολο να κερδίσει τήν εμπιστοσύνη, αφού κ το συγκεκριμένο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

Η κολλητη μου δουλευει στην MERCK την φαρμακευτικη και μου ειπε για αυτη τη καινουργια ενεση της εξωσωματικης. Λεγεται ELONVA και εχουν αρχισει ηδη να ενημερωνουν τους γιατρους οι ιατρικοι επισκεπτες.

Αν θελετε να διαβασετε για αυτο, το link ειναι:

http://www.ema.europa.eu/docs/el_EL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/001106/WC500074786.pdf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...