Μαρία Κ. Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Καλησπέρα!! Παρακολουθώ πολύ καιρό από την εγκυμοσύνη μου το forum και έχω μάθει απίστευτα πράγματα από όλες σας.. Τώρα έχω και εγώ ένα πρόβλημα και ήθελα τη βοήθεια σας, ίσως χρειαστεί και της Αγλαίας.. Η μπέμπα μου είναι τεσσάρων μηνών και θηλάζει αποκλειστικά, η τυχερή (μαμά και κόρη!!). Γεννήθηκε 4.100 και στις 24 Απριλίου (τελευταία μέτρηση) ήταν 6.250. Εδώ και μια εβδομάδα έχει εκδηλώσει περίεργη συμπεριφορά.. Τις πρώτες μέρες λοιπόν ενώ θήλαζε τραβούσε τη θηλή προς τα πίσω, προς το μέρος της και με το ελεύθερο χεράκι πίεζε το στήθος προς τα εμένα.. Κανονικό βασανιστήριο! Για πρώτη φορά το διάστημα αυτο φλέρταρα με την ιδέα να της δώσω τεχνητό γάλα.. Μίλησα με τη μαία μου η οποία μου είπε πως μάλλον είτε μειώθηκε η ροή μου, είτε αυξήθηκαν οι ανάγκες της, αυτό την εκνευρίζει και φέρεται έτσι. Με συμβούλευσε να την ταίζω συχνότερα, κάτι που ούτως ή άλλως έκανα. Τώρα, αυτές τις δύο μέρες τρώει κυριολεκτικά κάθε μία ώρα, δεν κοιμάται την ημέρα καθόλου και έχει πολλή γκρίνια. Τώρα αναρωτιέμαι αν πραγματικά δεν έχω γάλα και βασανίζω το παιδί μου με την εμμονή μου με το θηλασμό ή αν πρέπει να συνεχίσω. Ισχύει ότι αυτό πρέπει να είναι μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης; (ο πατέρας της λέει ότι μεγαλώνει σαν τα αγγουράκια!! ) Τι να κάνω; Καταρρέω από ενέργεια περισσότερο από τη λοχεία πραγματικά.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felinidoc Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Γεια σου Μαρία και να χαίρεσαι τη μπέμπα Πιθανότατα είναι αυτό που λες... Το να μην έχεις γάλα δεν παίζει σαν σενάριο, μήπως σου ήρθε και περίοδος; μήπως βγάζει δόντια; Θα σου έλεγα να ανταποκριθείς στους συχνούς θηλασμούς, αν θες πάρε και μαγιά μπύρας για έξτρα boost και αγνόησε την συμπεριφορά της εκτός αν σε πονάει οπότε και δείξε της ότι αυτό πονάει (σταμάτα τον θηλασμό πες της "αυτό πονάει" κοιτώντας την και αν το ξανακάνει επανέλαβε το... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 Ευχαριστώ!! Ναι δυστυχώς μου ήρθε περίοδος.. Έχει σχέση αυτό; Θα προσπαθήσω να την εκπαιδεύσω και με το πως πιάνει τη θηλή, το παλιοκόριτσο.. Δεν ξέρω αν θα πιάσει, είναι πολύ διεκδικητικό πλάσμα σε ό,τι θέλει και κάνει.. Είναι κρίμα μετά από τόση προσπάθεια που έχουμε κάνει να φάει τώρα μπουκάλα.. Φιλιά και ευχαριστώ και πάλι!! Να δούμε πως θα πάει και αύριο και θα σας πω νεότερα.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felinidoc Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ναι δυστυχώς μου ήρθε περίοδος.. Έχει σχέση αυτό; Χεχε! Έκανα διάγνωση Ναι, συνήθως παρατηρείται μια μικρή μείωση εκείνες τις μέρες και (νομίζω) ψιλοαλλάζει και γεύση. Σε μερικές μέρες θα επανέλθεις στα φυσιολογικά Θα προσπαθήσω να την εκπαιδεύσω και με το πως πιάνει τη θηλή, το παλιοκόριτσο.. Δεν ξέρω αν θα πιάσει, είναι πολύ διεκδικητικό πλάσμα σε ό,τι θέλει και κάνει.. Την συμπάθησα ήδη Να της γνωρίσουμε την δικιά μου Είναι κρίμα μετά από τόση προσπάθεια που έχουμε κάνει να φάει τώρα μπουκάλα.. Ξέχασε το.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annastasia Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Και να συμπληρώσω ότι από τη στιγμή που θηλάσατε μέχρι τώρα με επιτυχία αποκλείεται να έχεις πρόβλημα τώρα! Να σου ζήσει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 Λοιπόν, σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα και εγώ ειδικά χαίρομαι που πήρα από εσάς δύναμη εχθές και συνέχισα όπως μέχρι τώρα για το παιδάκι μου το καλύτερο. Κατάφερε και κοιμήθηκε και 1 ώρα το μεσημεράκι!! Ευχαριστώ πολύ!! Θα συνεχίσω στη συντροφιά.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annastasia Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Μπράβο Μαράκι! Καλή συνέχεια! Έχει πολύ κόσμο εδώ από ότι βλέπεις για βοήθεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galat Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 ενώ θήλαζε τραβούσε τη θηλή προς τα πίσω, προς το μέρος της και με το ελεύθερο χεράκι πίεζε το στήθος προς τα εμένα.. Κανονικό βασανιστήριο! δεν κοιμάται την ημέρα καθόλου και έχει πολλή γκρίνια. Ρε παιδια ακριβως το ιδιο!!! σπρωξιμο και τραβηγμα της θηλης!! Το θέμα είναι ότι την ταιζω συνεχεια, δεν μου εχει ερθει περιοδος... Βοηθαει αν την βαλω να ρευτει και αν αλλαζω στηθος καμια φορα... Μερικες φορες ειναι τοσο εκνευρισμενη που νομιζω οτι κουραζεται και παραιτειται και ετσι ηρεμει...μηπως ειναι δοντακια? Περνω ηδη μαγια μπυρας, μιας και αρχισα δουλεια και με τις αντλησεις φοβαμαι μην μειωθει η παραγωγη,,, Βαρος εχει καλο, οι κενωσεις εχουνε ομως μειωθει σε 1-2 την ημερα,,, Αρνουμαι κι εγω να δωσω μπουκαλι, ελπιζω να μην της κανω κακο, μονιμως γκρινιαζει... Και γενικως μονο σε οτι αφορα το φαι γκρινιαζει!!!! ειναι απιστευτα βιαστικη λαιμαργη και ανυπομονη με το στηθος της μαμας!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 15, 2008 Author Share Posted May 15, 2008 Μερικες φορες ειναι τοσο εκνευρισμενη που νομιζω οτι κουραζεται και παραιτειται και ετσι ηρεμει...μηπως ειναι δοντακια? και εμένα το κάνει αυτο νομίζω ότι απλά μετά από κάποια ώρα χορταίνει και ηρεμεί.. Και γενικως μονο σε οτι αφορα το φαι γκρινιαζει!!!! ειναι απιστευτα βιαστικη λαιμαργη και ανυπομονη με το στηθος της μαμας!!!! ...αφού αυτή είναι η ικανοποίησή τους, τα καλά μου!!! Σου κοιμάται καθόλου την ημέρα; Εμένα κοιμάται τη νύχτα μόνο πολύ, αλλά τη ημέρα τίποτα.. Έχω δοκιμάσει απίστευτα κόλπα, πάνω από μία ώρα την ημέρα δεν έχει κοιμηθεί σχεδόν ποτέ!! Να δω τι θα μας έλεγε και η Αγλαία στο πρόβλημα.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galat Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Kι εμενα καθόλου την ημερα, απο πολυ μωρό.... παραπανω απο μισάωρο ποτε, κι αυτο με αγκαλια!...ευτυχως το βραδυ κοιμαται συνηθως 8 ωρες... Αγλαϊα περιμένουμε γνώμη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 15, 2008 Author Share Posted May 15, 2008 Ευτυχώς που κοιμούνται τη νύχτα!! Μάλλον είμαστε τυχερές σε αυτό.. Λες τώρα που θα αρχίσουν τις τροφές να ρίχνουν κανένα μεσημεριανό ύπνο; Είδα σε άλλο θέμα έχεις προβλήματα με τον παιδίατρο; Εκτός από τον θηλασμό, που οι περισσότεροι είναι άσχετοι, ως επιστήμονας στα άλλα είναι καλός; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galat Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Μεχρι τωρα ετσι πιστευα, αν και δεν εχει τυχει κατι εως τωρα για να τον τσεκαρω......ηταν και νοσοκομειακος γιατρος στο αλεξανδρα και εχει εμπειρια...σου εξηγει τα παντα πολυ αναλυτικα και ειναι γενικα χαλαρος , η σιγουρια του φαινεται....είναι καλός.παντως οπως και να εχει ανεξαρτητα απο τον θηλασμο, δεν προσπαθησε να προσαρμοσει την πρακτικη του σε μενα, στο προγραμμα μου... σε ολους τα ιδια απο οτι καταλαβα... Ευτυχώς που κοιμούνται τη νύχτα!! Μάλλον είμαστε τυχερές σε αυτό.. Λες τώρα που θα αρχίσουν τις τροφές να ρίχνουν κανένα μεσημεριανό ύπνο; ΕΜ πως να μην κοιμουνται ολη μερα ξύπνια?? λες να ριχνουν κανα υπνακο με τις στερεες???? τι να πω χλωμο το βρισκω, μετα αρχιζει και το παιχνιδι να γινεται περισσοτερο φανταζομαι...μακαρι ομως...εως τότε κουραγιο μας!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 15, 2008 Author Share Posted May 15, 2008 Μην το λες δε νομίζω ότι επειδή δεν κοιμούνται τη μέρα κοιμούνται πολύ το βράδυ. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.. Εγώ έχω παρατηρήσει πως όταν είναι ξεκούραστη, έχει κοιμηθεί στη διάρκεια της μέρας, κοιμάται καλύτερα το βράδυ. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λένε οι γονείς μας "να κουραστεί για να κοιμηθεί το βράδυ". Ξέρω παιδιά και πιο μεγάλα που δεν κοιμούνται πάνω από μισή ώρα μέρα - νύχτα.. Όσο για τον παιδίατρο σε ρώτησα γιατί αν είσαι ευχαριστημένη με τα υπόλοιπα, ο θηλασμός δεν τον αφορά και θα μπορούσες να τον αγνοήσεις σε αυτό. Εγώ θέλω να δω την άλλη εβδομαδα τι θα μου πει και εμένα για τις στερεές τροφές. Έχουμε αποφασίσει να μην του δώσουμε τις κρέμες - ντόπες του εμπορίου. Έχει τύχει να διαβάσεις συστατικά σε καμία από αυτές; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aglaia Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Kι εμενα καθόλου την ημερα, απο πολυ μωρό.... παραπανω απο μισάωρο ποτε, κι αυτο με αγκαλια!...ευτυχως το βραδυ κοιμαται συνηθως 8 ωρες... Αγλαϊα περιμένουμε γνώμη... Τι περιμένετε; να σας πω πώς να κοιμάται το μωρό; Τα υπνωτικά απαγορεύεται να τα δίνετε στα μωρά! (στα υπόλοιπα με κάλυψε η felinidoc) Η μητέρα μου πίστευε ότι το μωρό μας δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου και αποφάσισε για ένα 24ωρο να σημειώνει τους ύπνους του ακόμη και αν ήταν 5λεπτοι. Μετρώντας κάθε λεπτό συγκεντρώθηκαν 8 ώρες! Ποτέ δεν κοιμήθηκε περισσότερο μέχρι που έκλεισε τα 6. Στην πρώτη δημοτικού άρχισε να κοιμάται 9 ώρες! Quote IBCLC International Board Certified Lactation Consultant Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 16, 2008 Author Share Posted May 16, 2008 Εδώ και μια εβδομάδα έχει εκδηλώσει περίεργη συμπεριφορά.. Τις πρώτες μέρες λοιπόν ενώ θήλαζε τραβούσε τη θηλή προς τα πίσω, προς το μέρος της και με το ελεύθερο χεράκι πίεζε το στήθος προς τα εμένα.. Κανονικό βασανιστήριο! Ισχύει ότι αυτό πρέπει να είναι μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης; (ο πατέρας της λέει ότι μεγαλώνει σαν τα αγγουράκια!! ) όχι Αγλαΐα!!! Σε αυτό το ζήτημα θέλουμε τη συμβουλή σου!!! Τώρα για τον ύπνο κουβέντα να γίνεται.. Αν είναι χαρούμενα και ευδιάθετα νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γενικά με το πόσο κοιμούνται.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 16, 2008 Author Share Posted May 16, 2008 Α! και κάτι ακόμα.. έχει πουθενά πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε με τις στερεές τροφές για να μη μειωθεί το γάλα; Και πως μπορούμε να αποφύγουμε ρυζάλευρα και φαριν λακτέ; κάποια λύση πιο φυσική εκτός από τα φρούτα υπάρχει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manina Posted May 16, 2008 Share Posted May 16, 2008 κρέμες εμπορίου μπορείς να μην πάρεις καθόλου και στη θέση τους να χρησιμοποιησεις είτε ρυζαλευρο βιολογικό χωρις ξενο γαλα χωρις ζαχαρη (αργότερα και αλλα όπως κεχρι,μουσλι),και φυσικα λαχανικα (αρχιζοντας απο πατατα καροτο και σταδιακη εισαγωγη αλλων) μεχρι το κρεας...υπαρχει βεβαια και το γιαουρτι,ολα ομως στην καταλληλη ηλικια. καπου ειναι το θρεντ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρία Κ. Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Εδώ και μια εβδομάδα έχει εκδηλώσει περίεργη συμπεριφορά.. Τις πρώτες μέρες λοιπόν ενώ θήλαζε τραβούσε τη θηλή προς τα πίσω, προς το μέρος της και με το ελεύθερο χεράκι πίεζε το στήθος προς τα εμένα.. Κανονικό βασανιστήριο! Ισχύει ότι αυτό πρέπει να είναι μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης; (ο πατέρας της λέει ότι μεγαλώνει σαν τα αγγουράκια!! ) όχι Αγλαΐα!!! Σε αυτό το ζήτημα θέλουμε τη συμβουλή σου!!! Τώρα για τον ύπνο κουβέντα να γίνεται.. Αν είναι χαρούμενα και ευδιάθετα νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γενικά με το πόσο κοιμούνται.. Αχ Αγλαΐα μας ξέχασες εμάς...;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felinidoc Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Αχ Αγλαΐα μας ξέχασες εμάς...;; Δεν σε ξέχασε. Γενικά αν υπάρχει κάτι που λείπει από τα υπόλοιπα γραφόμενα συμπληρώνει...και έγραψε: Τι περιμένετε; να σας πω πώς να κοιμάται το μωρό; Τα υπνωτικά απαγορεύεται να τα δίνετε στα μωρά! (στα υπόλοιπα με κάλυψε η felinidoc) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts