Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποσες απο εμας γεννησαμε πανω απο 3900γρ μωρακι και θηλαζουμε αποκλειστικα?

Recommended Posts

καλημερα και καλο σ-κ!εγω γεννησα 6-10-10 ενα μπεμπαρο 4090και 53εκ!για 1 μηνα πηρε και ξενο και μετα απο υπερπροσπαθεια το εκοψα και θηλαζει αποκλειστικα!απο την αρχη ομως επαιρνε 600-750γρ το μηνα και γυρω στους 2ποντους!4 μηνων ηταν 64 εκ και 6450γρ!!!τωρα ειναι 5μηνων και δεν εχουμε παει ακομα στο γιατρο!!!ακουγοντας ολα αυτα τα κλασσικα οτι "δεν χορταινει το παιδι ειναι μεγαλο" "δεν παιρνει τοσο βαρος!" "λεπτουλης ειναι" κτλ.!και ηθελα να ρωτησω αν ισχυει αυτο που λενε οτι τα μωρακια που γεννηθηκαν μεγαλα απο "φυσιολογικους γονεις"(εγω ειμαι 1,70 και ανδρας μου 1,75) δεν εχουν την ιδια γρηγορη και μεγαλη αναπτυξη οσο αυτα που γεννηθηκαν "μικρα"!!!!εχετε παρομοια εμπειρια?:P

Διαφημίσεις

καλημερα και καλο σ-κ!εγω γεννησα 6-10-10 ενα μπεμπαρο 4090και 53εκ!για 1 μηνα πηρε και ξενο και μετα απο υπερπροσπαθεια το εκοψα και θηλαζει αποκλειστικα!απο την αρχη ομως επαιρνε 600-750γρ το μηνα και γυρω στους 2ποντους!4 μηνων ηταν 64 εκ και 6450γρ!!!τωρα ειναι 5μηνων και δεν εχουμε παει ακομα στο γιατρο!!!ακουγοντας ολα αυτα τα κλασσικα οτι "δεν χορταινει το παιδι ειναι μεγαλο" "δεν παιρνει τοσο βαρος!" "λεπτουλης ειναι" κτλ.!και ηθελα να ρωτησω αν ισχυει αυτο που λενε οτι τα μωρακια που γεννηθηκαν μεγαλα απο "φυσιολογικους γονεις"(εγω ειμαι 1,70 και ανδρας μου 1,75) δεν εχουν την ιδια γρηγορη και μεγαλη αναπτυξη οσο αυτα που γεννηθηκαν "μικρα"!!!!εχετε παρομοια εμπειρια?:P

Καλημερα!!! εγω 25.10.10 γεννησα ενα αγορακι 4150 και 54 εκ, την Δευτερα που τον ζυγισα ηταν 9.200 και πριν 1 μηνα 68 εκ και θηλαζω ακομη!! Στην αρχη κι εγω την πατησα σαν κι εσενα με τις βλακειες στο μαιευτηριο αλλα εδωσα ξενο γαλα μονο για 15 ημερες και μετα δεν θυμαμαι πια για ποσες ωρες θηλαζα το παιδι ολημερις και ολυνυχτις για να αυξηθει η παραγωγη. Εδω και 1 μηνα θηλαζω ανα 2 με 1μιση ωρα περιπου κια τη νυχτα κοιμαται για κανενα 4ωρο η 5ωρο πολυ σπανια. και 700γρ που παιρνει το παιδι σου καθε μηνα ειναι καλα, απο 25 γρ την ημερα θεωρειται ενας καλος μεσος ορος. Εγω το παρακανα λιγο απο το αγχος μου, ειναι και ο μικρος πολυ φαγανος και ετσι ειμαστε στα ανωτατα σημεια των καμπυλων.

καλημερα κοριτσια!!!εγω δεν γεννησα μεγαλο μωρο...2900 και εφτασε 2650 η παιδιατρος ειπε για ξενο ξαλα αλλα εγω απο το πεισμα μου δεν εδωσα σταγονα για μια μερα την θηλαζα καθε 1 ωρα και πηγαμε 2750 και τελικα ακομη θηλαζουμε 13 μηνες και θα συνεχισουμε.....και η μαμα μου εκανε μεγαλα μωρακια ο αδελφος μου γεννηθηκε 5 κιλα υποκαταστατο δεν μας εδωσε!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

Γιατι εχει καποια σχεση ο θηλασμος με το βαρος γεννησης του μωρου?

οχι ρε συ καμια σχεση με τη γεννηση!αλλα ρωταω γιατι εγω και αλλες 2κοπελες που γεννησαμε μεγαλα μωρακια το ενα 4000γρ και η αλλη 4400 ξεκινησαμε για αποκλειστικο θηλασμο!μονο εγω θηλαζω αποκλειστικα εκεινες τελικα εδωσαν και ξενο γιατι τα μωρακια δεν επαιρναν πολυυυυ βαρος!εμενα και εκεινων τα μωρακια εξακολουθουν να μην παιρνουν πολυ βαροε παρ οτι παιρνουν και ξενο!κι εγω τον θηλαζω οποτε θελει και οσο θελει!εμενα ομως στον 1μηνα ξεκινησε απο μονος του να κοιμαται 7-9ωρεσ σερι το βραδυ!

ραννια γεννησες 4800?με καισαρικη?και πωσ πηγαινε απο βαρος καθε μηνα?μεσα στα φυσιολογικα ειναι καθε μηνα αλλα στα χαμηλα ορια!:P

ραννια γεννησες 4800?με καισαρικη?και πωσ πηγαινε απο βαρος καθε μηνα?μεσα στα φυσιολογικα ειναι καθε μηνα αλλα στα χαμηλα ορια!:P

ναι με καισαρικη! ουτε καν θα ηθελα να φανταστω πως θα ηταν με φυσιολογικο! :s

αν εξαιρεσεις τους πρωτους 3 μηνες, γενικα ειμαστε στη 3η καμπυλη στο βαρος και εχουμε φτιαξει μια δικια μας καμπυλη υψους, πανω απο την πρωτη.

τελευταια φορα μετρηθηκαμε 10,5 μηνων, βαρος 10190, υψος 84

Λοιπόν εγώ γέννησα 18/1/2010 τον παιδαρά μας 3860 γρ και 57 εκ!!!

Από το μαιευτήτιο(την παιδίατρο)πήρα οδηγία να θηλάσω αποκλειστικά καθώς ήταν μεγάλο μωρό.....Θηλάσαμε αποκλειστικά τους πρώτους 7 μήνες και συνεχίζουμε πλεον μαζί με στερεές... ..........

γεννησα τη μπεμπα μου 4.050γρ και 53 εκ.στις 22/2/11.τη θηλαζω αποκλειστικα και δε της δινω καθολου ξενο.βγηκε 3.850γρ απο το μαιευτηριο και τωρα 18 ημερων εχει γυρισει στα κιλα που γεννηθηκε και παραπανω!καλα δεν ειναι?

KLinp2.pngjvcQp2.png

γεννησα τη μπεμπα μου 4.050γρ και 53 εκ.στις 22/2/11.τη θηλαζω αποκλειστικα και δε της δινω καθολου ξενο.βγηκε 3.850γρ απο το μαιευτηριο και τωρα 18 ημερων εχει γυρισει στα κιλα που γεννηθηκε και παραπανω!καλα δεν ειναι?

μια χαρα ειναι!!!να σας ζησει!!καλη συνεχεια!απλα ανοιξα το θεμα γιατι ηθελα να δω αν αυτα που γεννηθηκαν μεγαλα παιρνουν 1κιλο το μηνα?και ποτε περιπου 2πλασιαζουν το βαρος γεννησης!!και απο οτι καταλαβα αργουν σε σχεση με αυτα που γεννηθηκαν 2500-3000!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας τρωω ολες! :P

4800, αποκλειστικος θηλασμος μεχρι 7 μηνων....θηλαζει ακομα, αλλα εχουμε βαλει και στερεες....

Με αυτο το βαρος γεννησης σιγουρα τις τρως ολες στο φορουμ ειτε θηλασαν ειτε οχι..τεραστιο μωρο!!

λοιπον εμενα και τα 2 στα ιδια κυβικα, γυρω στα 3 κιλα και περναν παρα πολυ βαρος με αποκλειστικο θηλασμο τους πρωτους μηνες. Ειδικα η μικρη βγηκε εκτος καμπυλων θηλαζοντας αποκλειστικα. δεν νομιζω να εχει σχεση το βαρος γεννησης παντως, η καθε μαμα εχει το τελειο γαλα για το δικο της μωρο.

μια χαρα ειναι!!!να σας ζησει!!καλη συνεχεια!απλα ανοιξα το θεμα γιατι ηθελα να δω αν αυτα που γεννηθηκαν μεγαλα παιρνουν 1κιλο το μηνα?και ποτε περιπου 2πλασιαζουν το βαρος γεννησης!!και απο οτι καταλαβα αργουν σε σχεση με αυτα που γεννηθηκαν 2500-3000!!

Αν δεν κάνω λάθος, ο κανόνας είναι πως τα μωρά πρέπει να διπλασιάσουν το βάρος τους μέχρι τον 6ο μήνα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

4.100γρ/53 εκ. Καισαρική.

Στο μαιευτήριο έλεγαν να δώσω και ξένο για να μη πεινά.

Η Πασχαλιά, η καλή μου μαία, μου έλεγε να μη δώσω καθώς ένα τόσο μεγάλο μωρό ήταν αρκετά δυνατό για να θηλάσει αποτελεσματικά.

Μέρι την 9η ημέρα άκουσα το μαιευτήριο. Τη 10η εμπιστεύτηκα τις δυνάμεις μας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Γεννηθηκε 4240 και 52cm με καισαρικη (δεν εβγαινε η ατιμη με τιποτα). Οταν εκλεισε τον 6ο μηνα ηταν 8100, καλα δεν ειναι;;; Την θηλαζω αποκλειστικα απο 2 μηνων και παρακαλω τον θεο να την θηλαξω οσο περισσοτερο μπορω!!

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

Γεννηθηκε 4240 και 52cm με καισαρικη (δεν εβγαινε η ατιμη με τιποτα). Οταν εκλεισε τον 6ο μηνα ηταν 8100, καλα δεν ειναι;;; Την θηλαζω αποκλειστικα απο 2 μηνων και παρακαλω τον θεο να την θηλαξω οσο περισσοτερο μπορω!!

ρε κοριτσια τι κανετε και ειναι τοσο καλο το γαλα σας?γιατι εμενα δεν παχαινει?ειδα το βιβλιο γεννησης μου και απογοητευτηκα!5μηνων ημουν 7150!βεβαια ειχα ξεκινησε ηδη κρεμα και φρουτα αλλα η μανα μου με θηλασε 10μηνες!εμενα 5μηνων και 10μερων ειναι 6500!!πηρε σε ενα μηνα μονο 400γρ!εχω γραψει το προβλημα μου και στις αποριες για το βαρος!!ειμαι ετοιμη να σκασω!!!!!και νιωθω τυψεις!:(:confused:

Διαφημίσεις

ρε κοριτσια τι κανετε και ειναι τοσο καλο το γαλα σας?γιατι εμενα δεν παχαινει?ειδα το βιβλιο γεννησης μου και απογοητευτηκα!5μηνων ημουν 7150!βεβαια ειχα ξεκινησε ηδη κρεμα και φρουτα αλλα η μανα μου με θηλασε 10μηνες!εμενα 5μηνων και 10μερων ειναι 6500!!πηρε σε ενα μηνα μονο 400γρ!εχω γραψει το προβλημα μου και στις αποριες για το βαρος!!ειμαι ετοιμη να σκασω!!!!!και νιωθω τυψεις!:(:confused:

Αν το βάρος του μωρού ακολουθεί τις καμπύλες ανάπτυξης τι σκάς;;;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Αν το βάρος του μωρού ακολουθεί τις καμπύλες ανάπτυξης τι σκάς;;;

επεσε απο την 75 στη 50!!!τωρα τον παω για ουρων ξανα!!!ελπιζω να ειναι ολα καλα:confused:

επεσε απο την 75 στη 50!!!τωρα τον παω για ουρων ξανα!!!ελπιζω να ειναι ολα καλα:confused:

βλέπω ότι σε πιάνει πανικός και συγκρίνεις το μωρό σου γενικά.....

να σου πω και εγώ τα δικά μου

η μικρή γεννήθηκε στην καμπύλη 50 έπιασε γρήγορα πριν 40σω την 75 μετά έκανα βλακεία και διέκοψα θηλασμό οπότε στο διάστημα που τρεφόταν και με ξένο έπεσε στην 25 (και λίγο πιο κάτω) μέχρι να καταφέρω να επαναφέρω το γάλα(είχε αλλεργία τελικά χωρίς έντονα συμπτώματα-σπυθουράκια μόνο... κάποιες πράσινες κενώσεις...)

απο τότε μέχρι και σήμερα είναι στην καμπύλη 25 (μια καμπύλη κάτω από την γέννηση) και είναι απόλυτα υγειής και φυσιολογική

τρωει αξιόλογες ποσότητες φαγητού

(δεν τρωει ζάχαρη και κρέμες)

και είναι μια αξιολάτρευτη μινιον κουκλίτσα.

μην αγχώνεσαι στο βάρος εν μέρη παρεμβαίνουμε εμείς το άλλο μέρος είναι και η διάθεση του παιδιού....

το θέμα είναι να πιάσει μια καμπύλη και να είναι σταθερά σε αυτήν να μην πέφτει

Και τα δύο μου μωρά γεννήθηκαν μεγάλα.

Η κόρη μου 3750 και 53 εκ. τώρα κοντεύει 4μισι χρονών και είναι η πιο ψηλή στην τάξη της (μετρώντας αγόρια και κοριτσια).

Ο γιός μου γεννήθηκε περσι 24/3/2010 4300 και 54 εκ. Τώρα που κοντεύει ενός είναι 11500 κιλά και 84 εκ.

Βέβαια και εγώ και ο άντρας μου είμαστε ψηλοί (1,77 και 1,84) αντίστοιχα.

Τα παιδιά μου τα γέννησα φυσιολογικά, χωρίς επισκληρίδιο (don' t ask! :shock::-D), τα θήλασα αποκλείστικά για παραπάνω από 6 μήνες (ειδικά ο μικρός καθυστερησε λίγο τις στερρεές), η μεγάλη αποθηλασε μόνη της στους 18 μήνες και τον μικρό σκοπεύω να τον αφήσω να αποθηλάσει μόνο του και αυτόν.

Δεν άφησα το περιθώριο ποτέ σε κανέναν να μου πει ότι δε φτάνει το γάλα μου για τα μεγάλα μου παιδιά, όσοι μου είπαν , τους άφησα να πουν τα δικά τους και άκουγα μόνο την παιδίατρό μου η οποία ήταν αρκετά υποστηρικτική (μόνο που δεν κατέχει τις ειδικές γνώσεις, αλλά τουλάχιστον δεν το παίζει ότι τις κατέχει, σε παραπέμπει στον σύνδεσμο θηλασμού)!

Μην ξεχνας οτι εκανα και μεγαλο μωρο!! Μην χαλιεσαι για αυτο το θεμα, καθε μωρακι ειναι διαφορετικο!!

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

14/9/2014... δεν ξεχνω

Εγώ γέννησα 4.400 με καισαρική, εννοείται δεν μου το έβαλαν στο στήθος τις πρώτες 5-6 ώρες, γιατί του έκαναν εξετάσεις, και στο νοσοκομείο πήρε ξένο γάλα για τον ίκτερο, λέει. Μετά πήγαμε σπίτι μας, πετάξαμε τα μπιμπερό, κατεβάσαμε τα τηλέφωνα, κλειστήκαμε στο δώμάτιο και σε δύο μέρες είχαμε έναν βιώσιμο θηλασμό (εννοώ να μην τρώει κάθε μισή ώρα). Θήλασα έξι μήνες αποκλειστικά και μετά έβαλα στερεές τροφές. Το βάρος δεν με ανησύχησε ποτέ. Μη ταλαιπώρησε όμως ο μπέμπης μου, γιατί είχε μεγάλες απαιτήσεις. Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι ήταν το δεύτερό μου και είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, σχετικά με το θηλασμό. Επίσης είχα παιδίατρο που ερχόταν να μας δει χωρίς ζυγαριά και δεν με άγχωνε καθόλου.

• 1 month later...

κοριτσια εγω ειμαι πολυ μπερδεμενη τον πρωτο μου γιο πριν 3 χρονια τον εκανα 4400και 54 εκ με φυσι.τοκετο και τον θηλασα 14 μηνες χωρις ξενο γαλα

τωρα εχω ενα μπεμπη 55 ημερων τον εκανα 4700 και 53 εκ.με φυσ τοκετο!!!!

αλλα του δινω και ξενο γαλα γιατι λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι .δεν εχω τοσο ορεξη και υπομονη να θηλασω ολα ξεκινουν απο το μυαλο , ντρεπομαι γιαυτο δωστε μου κουραγιο παρακαλω

123379gbkck5awnc.gif

71653r1qw0j5654.gif