Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γαμος- Βαφτιση - Προσκλητηριο - Λογαριασμος τραπεζας...

agkiolina

Recommended Posts

Αχχχ κοριτσια θελω την βοηθεια σας σε κατι που δεν ξερω πως να το εκφρασω ευγενικα στο προσκλητηριο :(.

Το σπιτι μας το εχουμε φτιαξει δεν μας λειπει απολυτως τιποτα .... και θα θελαμε να γραψουμε στο προσκλητηριο οτι δεν θελουμε δωρα και θα γραψουμε 2 αριθμους τραπεζων να κανουν οποιος θελει καταθεση εκει ...πως να το γραψω για να μην χτυπησει ασχημα??? :(:(:(

Helpppppppppppp

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμένα θα μου χτύπαγε άσχημα όπως και αν το έγραφες...είναι σαν να τους λες με το ζόρι να κάνουν κατάθεση χρημάτων:rolleyes:

Μπορείς απλά σε όσους σε ρωτήσουν να πεις ότι δεν σας λείπει κάτι...οπότε όποιος θέλει ας βάλει χρήματα σε φακελάκι. Αλλά ο τραπεζικός λογαριασμός χτυπάει κομματάκι άσχημα;)

βαλε μια καρτουλα με τους λογαριασμους και βαλε ολους σου τους στενους συγγενεις να ενημερωνουν τους καλεσμενους σας οτι θα προτιμουσατε καταθεση αντι για δωρο

εχε υποψην σου ομως οτι οι περισσοτεροι θα σου φερουν δωρα γιατι δεν θελουν να ερχονται με αδεια χερια

κι εμεις το ιδιο προβλημα ειχαμε και οι μισοι εκαναν καταθεση κι αλλοι μισοι εφεραν δωρα στο παιδι...

αν δωσεις τον λογαριασμο του παιδιου μονο δεν θα τους κακοφανει

εμεις τους το λεγαμε προφορικα και οσοι ηθελαν μας ζητουσαν απο μονοι τους λογαριασμο και οι υπολοιποι εφεραν φακελακια στο τραπεζι

Αχχχ κοριτσια θελω την βοηθεια σας σε κατι που δεν ξερω πως να το εκφρασω ευγενικα στο προσκλητηριο :(.

Το σπιτι μας το εχουμε φτιαξει δεν μας λειπει απολυτως τιποτα .... και θα θελαμε να γραψουμε στο προσκλητηριο οτι δεν θελουμε δωρα και θα γραψουμε 2 αριθμους τραπεζων να κανουν οποιος θελει καταθεση εκει ...πως να το γραψω για να μην χτυπησει ασχημα??? :(:(:(

Helpppppppppppp

κοιταξε:rolleyes: νομιζω πως οπως κ να το γραψες σε καποιους θα χτυπησει ασχημα,σε αρκετους θα ελεγα γιατι δεν ειναι πολυ διαδεδομενος ακομα ο αρ. λογαριασμου....

(εδω καποιοι παρεξηγουν ακομα κ την λιστα γαμου:confused:)

δεν μπορεις να διαδωσεις στους πιο κοντινους σου την επιθυμια σου για χρηματα αντι δωρου? τωρα καποιοι αλλοι ισως απλα το σκεφτουν απο μονοι τους αφου προφανως εχετε ηδη μωρο κ νοικοκυριο! εξαλλου η ταση να δινουν χρηματα τωρα πια οσο παει αυξανεται. εμεις στον γαμο πριν 5.μιση χρονια ηταν 60% δωρα 40% χρηματα, στην βαφτιση 6 μηνες πριν, ηταν 30% δωρα 70% χρηματα! εγω δε νομιζω να το εγραφα στο προσκλητηριο οσο κ να με εξυπηρετουσε σε αυτους τους δυσκολους καιρους:rolleyes:;)

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

και γω πιστευω οτι θα μου χτυπαγε πολυ ασχημα να το εβλεπα στο προσκλητηριο.και μεις θελαμε περισσοτερο χρηματα παρα δωρα καθως τα ειχαμε ολα,αλλα και τι να πεις στο κοσμο?φερε φραγκα???ε ακουγεται καπως.ο αλλος μπορει να βρει ενα δωρο σε πολυ καλη τιμη και καθοτι οι καιροι ειναι δυσκολοι να ντρεπεται να βαλει το αντιστοιχο ποσο σε φακελο.εμεις καναμε το εξης,ειπαμε στη μαμα μου και στη γιαγια μου οτι αν καποιος ρωτησει τι θελουμε να τους πουν να τα βαλουν σε ενα φακελο εστω και χωρις ονομα.πηραμε και δωρα(που στη τελικη τα αφηνεις για προικα του παιδιου)αλλα και χρηματα που τα ειχαμε περισσοτερο αναγκη.η γνωμη μου ειναι να μη το γραψεις στο προσκλητηριο αλλα να παει απο στομα σε στομα!

qcKmp2.png

Δύο φορές πήρα προσκλητήρια γάμου με αριθμό λογαριασμού και η αλήθεια είναι ότι μου χτύπησε αρκετά άσχημα.Μπορείς να κάνεις όμως κάτι που είχε κάνει και μια γνωστή μου πριν χρόνια(βέβαια είχε λίστα γάμου και όχι τραπεζικό λογαριασμό,αλλά το σκεπτικό είναι το ίδιο).Έγραψε στο προσκλητήριο "Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα είναι για μας η μεγαλύτερη τιμή και το καλύτερο δώρο.Αν όμως θέλετε να ....." από εδώ και πέρα δεν θυμάμαι ακριβώς,αλλά το έπιασες το νόημα νομίζω.

Το πιο εκνευριστικό πράγμα για μένα είναι όταν κάνουν λίστα γάμου σε πανάκριβα μαγαζιά,που δεν μπορεί να ψωνίσει κάτι αξιοπρεπές ο καθένας.

Πραγματικα κι εμενα μου καθεται καπως το θεμα του λογαριασμου...

Αλλα σε συζητησεις που κανω με συγγενεις μου λενε να το γραψω στο προσκλητηριο :(,λετε να θελουν να φανουμε γυφτοι???:|:|:|:|

Η μανουλα μου παντως στο σοι της το ειπε κιολας ...χαχα , σε μια ξαδερφη της που στο συνολο ειναι 12 ατομα :cool:, τους ειπε κοιτα να δεις ξαδερφη δεν θελουμε δωρα, βαλτε σε φακελο χρηματα , τα παιδια μονο την προικα της μικρης δεν εχουν ετοιμασει ολα τ'αλλα τα εχουν φτιαξει μια χαρα μονοι τους,τι να την κανουν την καφετιερα πχ εχουν να φτιαχνουν καφε να πουλανε στο δρομο ?

πω πω με ντροπιασε οταν μου το ειπε αυτο , αλλα δεν μπορω να την συγκρατησω την ατιμη τα κανει ολα στο τσακ μπαμ :D.

Μαλλον θα πω του αντρουλη μου να το βγαλει απο το μυαλο του .... :wink:

Γιατί δεν ανοίγεις λογαριασμό στο όνομα του μωρού? Έτσι δεν θα χτυπήσει άσχημα πιστεύω...

Επίσης προσωπικά προτιμώ το λογαριασμό απο την λίστα. Είναι πιο βολικό για οποια περιοχη και να είναι ο καλεσμένος και επίσης είναι ελεύθερο το ποσό που καταθέτει κάποιος. Σε πολλές περιπτώσεις στος γάμους αν δεν έχουν λογαριασμό δίνω λεφτά σε φάκελο....Είναι καλύτερο απο το να γεμίζεις δώρα με αγάπη μεν, άχρηστα δε....Οπότε σαν καλεσμένη δεν θα το κατηγουρούσα.

Helpppppppppppp

κ μεις ειχαμε το σπιτι ετοιμο ολα τα πραγματα ηδη γτ ειχαμε κ μαγαζι με υααλικα αλλα κ με ηλεκτρικες συσκευες.ετσι βαλαμε λογαριασμο στην τραοεζα κ με τα λεφτα που μαζεψαμε πηρα 2 χαλια αρκετα ακριβα που δεν θα μας τα επαιρνε κανεις κ καναμε κ το ταξιδι στο new york.οποιο παντως δεν ηθελε να μου βαλει χρηματα πηρε δωρο.μου εβαλαν κ 10 ευρω στη λιστα κ φυσικα δεν με πειραξε αφου δεν εχουν ολοι την ιδια υποχρεωση π.χ. ενας γειτονας, ουτε μου κακοφαινεται που σε προσκλητηρια εχει λογαριασμο τραπεζασ.εξαλλου ποσα ταψια πιατα mylti χρειαζεται ενα σπιτι?????????????

Διαφημίσεις

ξεχασα να απαντησω στην ερωτηση.

στο προσκλητηριο ειχαμε γραψει "προαιρετικη λιστα γαμου στην ????bank αρ.λογαριασμου 1111111111111"

εμενα μου κακοφανηκε σε γαμο οταν με πηραν παραμονη εαν θα παω στο τραπεζι κ ποσοι θα ειμαστε τελικα....ελεος......δδλ αν ελεγα θα παω κ την αλλη μερα ανεβαζα πυρετο τι θα γινοταν???θα μου χρεωναν το φαι?

ξεχασα να απαντησω στην ερωτηση.

στο προσκλητηριο ειχαμε γραψει "προαιρετικη λιστα γαμου στην ????bank αρ.λογαριασμου 1111111111111"

εμενα μου κακοφανηκε σε γαμο οταν με πηραν παραμονη εαν θα παω στο τραπεζι κ ποσοι θα ειμαστε τελικα....ελεος......δδλ αν ελεγα θα παω κ την αλλη μερα ανεβαζα πυρετο τι θα γινοταν???θα μου χρεωναν το φαι?

τελικα ο καθενας πραττει οπως νομιζει κ το τι ενοχλει τον καθενα ειναι σχετικο:rolleyes: εγω παλι θεωρω αυτονοητο να ενημερωσει καποιος για την παρουσια του ή μη στο τραπεζι γιατι ως γνωστον πληρωνεις κ τα ατομα που δεν ερχονται:? δεν ειναι πολυ κριμα να επιβαρυνεις το ζευγαρι κ να μην εμφανιστεις? κ μου ηταν πολυ ενοχλητικο ,εφοσον το εγραφε στο προσκλητηριο παρακαλω ενημερωστε μας για την παρουσια σας εως τοτε..., (οπως κ σε ολα τα προσκλητηρια που εχω λαβει γραφει να τους ενημερωσεις) κ να πρεπει να τους παιρνω κ να ρωταω εγω τελικα αν θα ερθουν ή οχι! τωρα εννοειται οτι οταν αρρωστησει παποιος ε τοτε δεν το σκεφτεσαι καν οτι πληρωσες τσαμπα.... προς θεου δηλαδη!!!!!!:shock:

age.png

Εμένα θα μου χτύπαγε άσχημα όπως και αν το έγραφες...είναι σαν να τους λες με το ζόρι να κάνουν κατάθεση χρημάτων:rolleyes:

Μπορείς απλά σε όσους σε ρωτήσουν να πεις ότι δεν σας λείπει κάτι...οπότε όποιος θέλει ας βάλει χρήματα σε φακελάκι. Αλλά ο τραπεζικός λογαριασμός χτυπάει κομματάκι άσχημα;)

Συμφωνω κι εγω.

Αφου δε σας λειπει κατι, γιατι δε βαζετε το λογαριασμο ενος ιδρυματος? Να πειτε οτι αντι δωρων να γινει καταθεση σε καποιο ιδρυμα με παιδακια (μιας και ειναι βαφτιση) ας πουμε?

Ετσι και ολοι θα το δουν με πολυ καλο ματι, κι εσενα θα σου λυθει το "προβλημα" :)

Παντως εμενα που μου ηρθε ενως παιδικου φιλου η προσκληση και ειχε την ατακα "λιστα γαμου: αριθμος λογαριασμου....." ακομα μου χτυπαει ασχημα!

Το βρησκω πολυ "καπως" . στους στενους , γνωστους, συγγενεις , πες ξεκαθαρα "προτιμαμε τα λεφτα" και στους αλλους δεξου οτι σου προσφερουν.

Επειδη δεν ειμαικαι του γαμου. μου κανει πολυ "το κανω για τα λεφτα". προσωπικη θεση ετσι?

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Γειά σας κι από μένα...

Πέρυσι που βαφτίσαμε τη μικρή ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ήταν προτιμότερο να μας χαρίσουν χρήματα, όπως συνηθίζουμε κι εμείς σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά ο σύζυξ πολύ σωστά μου είπε ότι πλέον ο κόσμος δεν έχει τέτοια δυνατότητα/οικονομική ευχέρεια...Οπότε ίσως είναι καλύτερα να το αφήσεις στη διακριτική ευχέρεια του καθενός!

Διαφημίσεις

Το κανω γιατι προτιμω αυτα τα χρηματα να τα χρησιμοποιησω για την μικρη παρα να παρω πχ καφετιερες και πιατελες :(...κ.α.

Οσο για το κεντρο σ'αυτο ειμαι τυχερη η συμφωνια μας ειναι μεχρι και 5 μερες πριν τον γαμο να δωσουμε την λιστα και το ποσα ατομα θα ερθουν { εγω σ'αυτο θα βαλω καρτελακι με το να μας ενημερωσουν } γιατι θα πληρωσουμε οσα ακριβως ατομα θα ερθουν στο τελος... δεν λεμε εμεις οτι θα ερθουν πχ 170 ατομα και θα μας ερθουν πχ 150 και θα πληρωσω για 170..θα πληρωσω για οσα ακριβως θα παρευρεθουν ....

Μπορεί κάποιος να βρει ένα ωραίο δώρο με 30 ευρώ για παράδειγμα,αλλά στον αριθμό λογαριασμού αυτό το ποσό να φαίνεται στον άλλον μικρό.

Αυτή είναι και η βασική μου ένσταση στο θέμα.Το γεγονός ότι ο άλλος μπορεί να δει ακριβώς πόσα χρήματα κατέθεσες και ενδεχομένως να σε σχολιάσει.Και υπήρξαν περιπτώσεις που με κάλεσαν σε γάμο χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις,χωρίς να με καλέσουν και στο τραπέζι,που είμαι 1000% σίγουρη ότι σχολίασαν το ποσό που διέθεσα,γιατί μάλλον περίμεναν παραπάνω.

Φωτεινή εσύ ξέρεις! Ξέρεις το περιβάλλον σου καλύτερα από τον καθένα μας και πως θα αντιδράσουν οπότε χειρίσου το ανάλογα. Σίγουρα οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι θα είναι πιο δεκτικοί, έτσι γίνεται συνήθως..

Το κανω γιατι προτιμω αυτα τα χρηματα να τα χρησιμοποιησω για την μικρη παρα να παρω πχ καφετιερες και πιατελες :(...κ.α.

Οσο για το κεντρο σ'αυτο ειμαι τυχερη η συμφωνια μας ειναι μεχρι και 5 μερες πριν τον γαμο να δωσουμε την λιστα και το ποσα ατομα θα ερθουν { εγω σ'αυτο θα βαλω καρτελακι με το να μας ενημερωσουν } γιατι θα πληρωσουμε οσα ακριβως ατομα θα ερθουν στο τελος... δεν λεμε εμεις οτι θα ερθουν πχ 170 ατομα και θα μας ερθουν πχ 150 και θα πληρωσω για 170..θα πληρωσω για οσα ακριβως θα παρευρεθουν ....

στις περισοτερες συμφωνιες κατι τετοιο ισχυει, αλλα πιστεψε με ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θα σε παρουν απο μονοι τους....:? εμεις το αντιμετωπισαμε κ στον γαμο κ στην βαφτιση κ εριχνα εγω τα μουτρα μου να τους παρω κ παλι πληρωσαμε 17 ατομα που ειχαν πει οτι θα ερθουν κ ακομα ερχονται...........:evil::evil: κ σε σχεση με γαμους φιλων ειμασταν κ τυχεροι γιατι ηταν μικρο το ποσοστο της χασουρας!:rolleyes:

age.png

Εμεις περιμενουμε να εχουμε ελειψεις γιατι απο την δουλεια του αντρα μου παντρευεται την ιδια μερα κι ενας αλλος συναδελφος του οποτε καποιοι ειναι ακομα στην σκεψη ... και το αλλο ειναι οτι αν λειπει το καραβι ταξιδι παλι καποιοι θα λειπουν η να εχουν καποιοι βαρδυα.. οποτε παλι θα εχουμε καποιους να λειπουν για αυτοο και η συμφωνια αυτη μας βολεψε και δεν μας ειπαν ακομα και χτες που πηγαμε να τους δωσουμε καποια χρηματα οτι μεχρι και 5 μερες νωριτερα να τους παμε την λιστα δεν εχουν προβλημα και οτι θα πληρωσουμε στο τελος οσοι παρεβρεθηκαν στην δεξιωση ...

Εμενα πλεον ολα τα προσκλητηρια που μου ερχονται εχουν κατω κατω εναν λογαριασμο τραπεζης.

Δεν γραφουν τιποτα, απλα στο τελος κατω κατω βαζουν τον λογαρισμο κ ο καλεσμενος τοπιανει το υπονοουμενο.

Και ειλικρινα δεν μου χτυπαει καθολου ασχημα.. οπως δενμου χτπανε κοι λιστες γαμου.

Το οτι κανεις μια λιστα γαμου καπου δεν σημαινει οτι ο καθενας ειναι υποχρεωμενος να παει εκειή να σου βαλει λεφτα στο λογαριασμο.

Δεν υποχρεωνεις κανεναν κ για τιποτα... ο καθενας κανει οτι θελει..

Απλα διευκολυνεις ουσιαστικα αυτους που θελουν να διαθεσουν το κατι παραπανω κ δεν σε ρωτανε τι θες...

Αυτος που θελει να δωσει 100 ευρω θα τα βαλει σε φακελακι κ θα στα δωσει η θα στα βαλει στο λογαριασμο (αλλα το πιο πιθανον ειναι σε φακελακι) κ αυτος που θελει να διαθεσει 15 ευρω θα σου παρει μια πιατελα απο τα κινεζικα ή θα σου φερει δωρο σερβιτσιο απο το γαμο του κ τελος...

Αλλα τελικα αυτο που εχω δει ειναι οτι ειτε τον βαλεις τον λογαριασμο ειτε οχι, τα λεφτα που ειναι να μαζεψεις θα τα μαζεψεις.. Αυτοι που ειναι να σου δωσουν λεφτα κ ειναι της νοοτροπιας "βοηθαμε το ζευγαρι"(αυτο το σκοπο εχει το δωρο του γαμου οχι να εχουν κατι να μας θυμουνται) θα σας δωσουν λεφτα απο μονοι τους...

Αυτοι που ειναι να σου φερουν πυρεξακι θα στο φερουν δεν παει κ να τους κανεις συμβαιογραφικη πραξη...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμενα πλεον ολα τα προσκλητηρια που μου ερχονται εχουν κατω κατω εναν λογαριασμο τραπεζης.

Δεν γραφουν τιποτα, απλα στο τελος κατω κατω βαζουν τον λογαρισμο κ ο καλεσμενος τοπιανει το υπονοουμενο.

Και ειλικρινα δεν μου χτυπαει καθολου ασχημα.. οπως δενμου χτπανε κοι λιστες γαμου.

Το οτι κανεις μια λιστα γαμου καπου δεν σημαινει οτι ο καθενας ειναι υποχρεωμενος να παει εκειή να σου βαλει λεφτα στο λογαριασμο.

Απλα διευκολυνεις ουσιαστικα αυτους που θελουν να διαθεσουν το κατι παραπανω κ δεν σε ρωτανε τι θες...

Αυτος που θελει να δωσει 100 ευρω θα τα βαλει σε φακελακι κ θα στα δωσει η θα στα βαλει στο λογαριασμο (αλλα το πιο πιθανον ειναι σε φακελακι) κ αυτος που θελει να διαθεσει 15 ευρω θα σου παρει μια πιατελα απο τα κινεζικα ή θα σου φερει δωρο σερβιτσιο απο το γαμο του κ τελος...

Αλλα τελικα αυτο που εχω δει ειναι οτι ειτε τον βαλεις τον λογαριασμο ειτε οχι, τα λεφτα που ειναι να μαζεψεις θα τα μαζεψεις.. Αυτοι που ειναι να σου δωσουν λεφτα κ ειναι της νοοτροπιας "βοηθαμε το ζευγαρι"(αυτο το σκοπο εχει το δωρο του γαμου οχι να εχουν κατι να μας θυμουνται) θα σας δωσουν λεφτα απο μονοι τους...

Αυτοι που ειναι να σου φερουν πυρεξακι θα στο φερουν δεν παει κ να τους κανεις συμβαιογραφικη πραξη...

Ε, ναι! Συμφωνω με την dora! Και εμενα πλεον δεν μου κακοφαινεται ο αρ.λογαριασμου ή η λιστα γάμου στο προσκλητηριο. Ο καθενας πραττει οπως νομιζει και διευκολυνεται ειτε ειναι ο καλεσμενος ειτε ειναι αυτος που παντρευεται ή βαπτιζει. Μην αισθανεσαι ασχημα Φωτεινη, κανε αυτο που νομιζεις καλυτερα οπως και οι καλεσμενοι σου, το ιδιο θα κανουν! Με το καλο η γαμο-βαπτιση σας!

4usdp3.png

Οτι και να κανεις παντα θα βρεθει καποιος να το παρεξηγήσει.Γιαυτο κανε αυτο που θελεις πιο πολύ και προχώρα...

Γράψε τον τραπεζικο λογαριασμό.Οι καιροι ειναι δυσκολοι...Αφου αυτο θελεις πιο πολύ και αυτο ειναι πιο πρακτικό...Με το καλό και τα δυο!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Οτι και να κανεις παντα θα βρεθει καποιος να το παρεξηγήσει.Γιαυτο κανε αυτο που θελεις πιο πολύ και προχώρα...

Γράψε τον τραπεζικο λογαριασμό.Οι καιροι ειναι δυσκολοι...Αφου αυτο θελεις πιο πολύ και αυτο ειναι πιο πρακτικό...Με το καλό και τα δυο!!!

Κι εγώ συμφωνώ και με την dora και με την aggeloudia!

Τα τελευταία χρόνια, πολλά προσκλητήρια έρχονται με αριθμό λογαριασμού και δεν το παρεξηγώ καθόλου. Απο την στιγμή ειδικά που ένα ζευγάρι, έχει ήδη φτιάξει το σπίτι του, δεν είναι καθόλου παράλογο ή ντροπή. Απο ντροπή δηλαδή, να γεμίσω 3-4 καφετιέρες, πιάτα, βάζα και διακοσμητικά και μετά να τρέχω να τα αλλάξω ή να ψάχνω που θα τα χαρίσω? Αυτό μου την έδινε και παλαιότερα που κάναμε τον δικό μας γάμο. Εμείς τότε είχαμε βάλει λίστα γάμου σε δύο μαγαζιά και πάλι μας ήρθε ένα σωρό "σαβούρα". (μέχρι και χρησιμοποιημένο λεμονοστίφτη πήρα με τα υπολείμματα του λεμονιού κολλημένα στο σκεύος Γκρρρρ) Μόλις είχα δει τα πρώτα προσκλητήρια με λογ/σμούς, ζήλεψα. Είπα: επιτέλους ξεκινάει μια ωραία "μόδα" που βοηθάει πραγματικά το ζευγάρι".

Να βάλεις λογ/σμό, όχι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, απλά γιατί τα δώρα σου είναι περιττά, εφόσον έχεις ένα ήδη στημένο νοικοκυριό.

Να ξέρεις πάντως, πως ότι και να κάνεις κάποιοι θα βρεθούν να σχολιάσουν. Αυτό θα συμβεί στα πάντα. Άλλος θα σχολιάσει το νυφικό, άλλοι τον στολισμό, άλλοι το τραπέζι και το φαγητό...κλασσικά πράγματα.

Επίσης, ότι κι αν κάνεις, συνήθως οι στενοί συγγενείς που ενημερώνονται απο τους γονείς μας, φέρνουν φακελάκι. Κάποιοι, ακολουθούν τη λίστα γάμου ή την κατάθεση (άλλοι ανακουφισμένοι που δεν χρειάζεται να τρέχουν και να ψάχνουν τι θα σου πάρουν και άλλοι πιο απρόθυμα, αλλά το κάνουν) και υπάρχουν ΠΑΝΤΑ κάποιοι οι οποίοι θα πάρουν κάτι απο ένα συνοικιακό μαγαζί στα χρήματα που τους βολεύει και θα σου το φέρουν κατά 99% χωρίς την σακούλα του καταστήματος για να μην μπορείς να πας στο κατάστημα να το αλλάξεις και να δεις τι ποσό έχουν διαθέσει (κλασσικότατη τακτική) (σ'αυτή την κατηγορία ανήκουν και αυτοί που έχουν κρατημένα πράγματα απο δώρα που έφεραν στους ίδιους και στα "πασάρουν" εσένα για να βγουν απο την υποχρέωση και να πουν ότι έφεραν δώρο)

Αν σκεφτώ λοιπόν αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, οι πρώτοι είναι οι στενοί συγγενείς, ενημερωμένοι απο τους γονείς ότι υπάρχει ήδη νοικοκυριό και πρόθυμοι να βοηθήσουν το ζευγάρι (οι περισσότεροι δε, σκέφτονται ότι κάτι αντίστοιχο ("όλα είναι δανεικά" ;)) θα γίνει και στους γάμους των δικών τους παιδιών και το βλέπουν πολύ φυσιολογικό και καλό)

Η δεύτερη κατηγορία, είναι συνήθως φίλοι δικοί σας ή συνάδελφοι απο την δουλειά, που όπως είπα, είτε θα ανακουφιστούν που δεν θα χρειάζεται να τρέξουν, είτε τελοσπάντων θα βάλουν χρήματα γιατί είναι πιο κοντά στην νοοτροπία της εποχής.

Η τρίτη κατηγορία, είναι συνήθως κάποιες "θείτσες" συνήθως μεγάλης ηλικίας, πιο μακρινοί συγγενείς ή γειτόνισσες κλπ που θέλουν μόνο και μόνο να βγουν απο την υποχρέωση.

Ε...για να το πώ και ωμά... αν είναι να παρεξηγηθούν αυτοί...... ποσώς με ενδιαφέρει.... (για να είμαι και κόσμια) Ούτως ή άλλως, αυτοί θα φέρουν το δώρο "υποχρέωσης" που έχουν σκοπό, είτε εσύ γράψεις λογ/σμό είτε όχι. Το μόνο που θα κάνουν είναι να το σχολιάσουν. Και πάλι λοιπόν λέω....ποσώς θα με ενδιέφερε.....

Απλά θα γράψεις όπως αναφέρθηκε: Προαιρετική λίστα γάμου στην τράπεζα..... λογ/σμός......

Με το καλό ότι κι αν αποφασίσεις τελικά! :-)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Και εγώ ντρεπόμουν να το κάνω αυτό στον δικό μου γάμο αλλά εμείς εδώ στα βουνά έχουμε άλλα έθιμα...μας φέρνουν πολύ λίγα δώρα και μετά μας δίνουν τα λεγόμενα φακελάκια...που είναι το ίδιο με τον αριθμό λογαριασμού αν το σκεφτείς... περνάς να τους χαιρετήσεις όλους και σου δίνουν τον φάκελο....πω πω εκεί και αν ντράπηκα...ο λογαριασμός είναι ακόμα καλύτερος γιατί θα μπορεί κάποιος που δεν θα μπορεί να έρθει, να σου κάνει ενα μικρο δωράκι...;)

Zzlwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...