Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Recommended Posts

Αγαπητά μέλη του φόρουμ,

 

Ντρέπομαι να απευθυνθώ αλλού και "βολεύομαι" με τη σχετική ανωνυμία του διαδικτύου, αλλά έχω ανάγκη να μιλήσω και περισσότερο να ακούσω οτιδήποτε έχετε να μου πείτε σαν σχόλιο σε όσα διαβάσετε παρακάτω.. Ξέρω ότι η περίπτωση χρειάζεται ίσως ομάδα ειδικών, αλλά ούτε η δυνατότητα υπάρχει ούτε θέλω να μαθευτούν όλα αυτά στην πραγματική μου ζωή, κυρίως γιατί δεν ξέρω πώς θα επηρεαστείτο μωράκι μου.

 

Λοιπόν...

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, που ήδη από τον πρώτο μήνα ψυχολογικά ήταν δύσκολη για μένα λόγω προβλημάτων με τον άντρα μου, έμαθα ότι ο μπαμπακούλης μου δεν είναι ο βιολογικός μου πατέρας... Με τις τυπικές εξετάσεις του πρώτου τριμήνου φάνηκε ότι δεν ταιριάζουν οι ομάδες αίματός μας και η μαμά μου ιδιαιτέρως μου εξήγησε τους λόγους...

 

Τόσο ο μεγαλύτερος αδερφός μου, όσο κι εγώ, έχουμε προέλθει, όπως μου δήλωσε, από σχέσεις της μιας ημέρας με άγνωστους άντρες. Υποστήριξε ότι με τον μπαμπά μου δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος για πολλά χρόνια κι έτσι φρόντισε να μείνει από αγνώστους...

Εκείνος υποθέτει ότι μπορεί και να το είχε καταλάβει και να το δέχτηκε, προκειμένου να αποκτήσει παιδιά!!!!!

 

Μετά το τεράστιο σοκ που υπέστην, έπεισα τον εαυτό μου ότι μου έλεγε αλήθεια, ώστε να μπορέσω να προστατεύσω το μωρό που είχα στην κοιλιά μου από τα ατέλειωτα κλάματα κτλ.

Έφτασα μάλιστα στο σημείο να της λέω ότι καλά έκανε και δημιούργησε μια έστω και φαινομενικά αρμονική οικογένεια.

Στενοχωριόμουν αφόρητα που ο αδερφός μου είναι τελικά ετεροθαλής αδερφός μου και βέβαια που ο μπαμπάς μου μεγαλώνει τόσες δεκαετίες δυο παιδιά που δεν είναι δικά του, αλλά του τα "φόρτωσε" η γυναίκα του! Είχε μάλιστα το θράσος να τον απειλεί ότι θα τον ξεφτιλίσει στη δουλειά του που καθυστερούσε το γάμο όσο ήταν αρραβωνιασμένοι κι εκείνη πια είχε μείνει κι έγκυος!!!!!

Τον απειλούσε με το μωρό που κυοφορούσε από άλλον άντρα!

Το μωρό αυτό είναι ο αδερφός μου... και το επόμενο είμαι εγώ!

Νιώθω αηδία για όλη την ιστορία της και τεράστια ντροπή προς τον μπαμπακούλη μου, που ζούσε στο σκοτάδι τόσες δεκαετίες, αισχρά εξαπατημένος.

Εκείνη υποστηρίζει ότι δεν ξέρει ούτε τα ονόματα ούτε την καταγωγή ούτε κανένα στοιχείο για τους βιολογικούς μας γονείς. Και θα ήθελα να ξέρω από πού κατάγομαι, να νιώσω ποια είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, να ξέρω αν έχω άλλα αδέλφια.

Ζω όπως "τα μαγείρεψε" εκείνη, την οποία δεν ξέρω αν πρέπει να αντικρύσω με αγάπη, με θυμό, με αυστηρότητα, με λύπη, με συμπόνοια. Τα έχω περάσει όλα μέσα μου και έχω τρελλαθεί...

Ξεσπάω στον άντρα μου, σ' εκείνη, θυμώνω με το παραμικρό.

Το μωράκι μου το λατρεύω και δεν θέλω να του κάνω κακό, αλλά δεν ξέρω πώς να σκεφτώ.

Η μαμά μου με απειλεί ότι αν μιλήσω θα φύγει ο μπαμπάς μου και θα με αφήσει με τεράστια χρέη, στα οποία δεν μπορώ να ανταποκριθώ κι έτσι θα χάσω το σπίτι μου.

Αρχικά μου έλεγε ότι της κάνει εντύπωση πόσο καλή καρδιά έχω που την αγαπάω και τα δέχτηκα όλα με φυσικότητα, μετά όμως άρχισε να με απειλεί.

Καταλαβαίνω ότι έχει ενοχές, ντρέπεται κτλ, αλλά μερικές στιγμές νιώθω ότι με μισεί που έμαθα το μεγάλο της μυστικό...

Πέρασαν πολλοί μήνες, γέννησα, πέρασαν κι άλλοι μήνες κι ενώ με βοηθούσε με το μωρό, άρχισε πια να δείχνει ότι ασφυκτιά μαζί μου (λόγω ενοχών) και θέλει να φύγει, να μείνει με τον αδερφό μου (ζει μόνιμα στο εξωτερικό) και να μεγαλώνει τα δικά του παιδιά.

Τον αγαπώ τον αδερφό μου. Από μικρή όμως ένιωθα ότι με έδιωχνε από κοντά του.

Δεν με έκανε ποτέ παρέα, με θεωρούσε ενοχλητική και η μητέρα μου δεν φρόντιζε να το ρυθμίζει αυτό. Αντιθέτως, θεωρώ ότι με τους κακούς χειρισμούς της μας απομάκρυνε σαν αδέρφια, κατηγορώντας τον έναν στον άλλον πίσω από την πλάτη του.

Πρόσφατα αγανάκτησα με τη στάση της.

Αποφάσισα να μιλήσω στον μπαμπά μου.

Του είπα ότι θα έχει απόλυτο δίκιο όπως και να αντιδράσει και θα του δώσω δίκιο αν με αφήσει.

Κι εκείνος με αγκάλιασε και μου είπε ότι είμαι η κόρη του, με αγαπάει και δεν έχει να πάει πουθενά αλλού. Συμφωνήσαμε μάλιστα να μην της πούμε ότι ξέρει πλέον κι εκείνος, ώστε να μη ρισκάρουμε να επιβαρυνθεί κι άλλο η ψυχολογία της (τη βλέπω να κοιτάει στο κενό, γεμάτη ντροπή, ενοχές, έχοντας τάσεις φυγής, αυτοκαταστροφής κτλ).

Ο μπαμπακούλης μου είναι ένας άγιος άνθρωπος.

Αυτό το λέει εδώ και χρόνια πολύς κόσμος, αλλά και με τη στάση του τώρα επιβεβαιώθηκε ξανά. Ούτε θέλει να τη χωρίσει ούτε θύμωσε ούτε απείλησε ούτε με έκανε να νιώσω άσχημα.

Τον λατρεύω! Είμαι περήφανη που μεγάλωσα μαζί του, που έχω το όνομά του, που με έχει μάθει τόσα πράγματα, που είναι τόσο γενναιόψυχος!

Ο μπαμπάς μου λατρεύει το μωράκι μου, το θεωρεί αληθινό του εγγόνι, το αγαπάει πιο πολύ από όλον τον κόσμο και μου λέει να ηρεμήσω για να το μεγαλώσω σωστά και πως εκείνος θα είναι πάντα δίπλα μου σε όλα!

Θέλω να του δώσω το όνομά του, αλλά ο άντρας μου επιμένει στο όνομα του δικού του πατέρα, παρόλο που εκτιμάει πολύ τον δικό μου και το ανιψάκι του ήδη έχει το όνομα του πεθερού μου. Ενώ ο μπαμπάς μου δεν έχει ακούσει το όνομά του. Άλλωστε αυτός μας στηρίζει όλους εδώ. Ηθικά, οικονομικά, τα πάντα. Αξίζει όσο λίγοι να έχει το εγγονάκι του το όνομά του. Είναι ο παππούς του. Ο μονάκριβος παππούς του.

Μπορεί κάπου να ζει ο βιολογικός του παππούς, αλλά για μένα ο αληθινός είναι εδώ.

Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους με Α κεφαλαίο. Έχει θυσιαστεί τόσο για την πατρική του οικογένεια, όσο και για την οικογένεια που δημιούργησε με τη μαμά μου.

Ο μπαμπακούλης μου, ο άνθρωπος που με λάτρεψε και με μεγάλωσε, πιστεύοντας ότι είμαι αίμα του. Είναι ο άντρας της μαμάς μου. Που ήταν νέα και έκανε τεράστια λάθη. Που είχε μεγάλο θράσος να επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων και να τις καθορίζει. Έτσι με πίεσε να σπουδάσω άλλο αντικείμενο από αυτό που ήθελα, ώστε να βρω γρήγορα δουλειά και να μη φύγω στο εξωτερικό. Έτσι με πίεζε χρόνια να παντρευτώ μικρή (μάλλον για να με ξεφορτωθεί) και παντρεύτηκα έναν άνθρωπο που ερωτεύτηκα πολύ, αλλά προερχόμαστε από διαφορετικούς κόσμους και αν δεν βιαζόμουν θα τα είχα δει εγκαίρως....

Πάντα η μαμά μου είχε αδυναμία στον αδερφό μου.

Δεν ξέρω αν είναι η γνωστή αδυναμία των μανάδων στα αγόρια ή αν εκείνος προέρχεται από μεγαλύτερο έρωτά της απ' ότι ήταν ο δικός μου βιολογικός πατέρας....

Δεν ξέρω ίσως ποια είναι τελικά η μαμά μου. Δεν το περίμενα ποτέ.

Τώρα τα περιμένω όλα από εκείνη.

Αλλά ξέρω καλά ποιος είναι ο μπαμπάς μου. Και η στάση του είναι αυτή ακριβώς που πίστευα. Δεν με απογοήτευσε ούτε δευτερόλεπτο. Έχω μπαμπά. Έχω. Τον καλύτερο!

g5986754jvjinyn4.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κοριτσάκι μου έχω ανατριχίασει με την ιστορία σου!!!

είσαι πολύ δυνατή και πολύ τυχερή που έχεις τον μπαμπάκα σου!!!

βγάλε τα όλα από το μυαλό σου (το ξέρω, άμα είσαι έξω από το χορό.....)

 

και κοίταξε μπροστά....

το μωράκι που θα φέρεις στον κόσμο σε έχει ανάγκη....

κουράγιο και όποτε θες να μιλήσεις..... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω ? το εχω διαβασει τρεις φορες ......δεν ξερω τι να γραψω ....Προσπαθω να σκεφτω τι θα ενιωθα ή τι θα εκανα στην θεση σου...κενο.

Θελω μονο να σου πω οτι εισαι τυχερη για τον υπεροχο ανθρωπο που σε μεγαλωσε.

Link to comment
Share on other sites

Να τον προσέχεις μάτια μου τον μπαμπά σου! Είναι πραγματικά σπάνιος άνθρωπος!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εχεις ταυτοτητα χαρα μου, και ειναι τοσο δυνατη που κανει πολλους απο εμας να κοιταξουν στο πατωμα με ταπεινωτητα........σου ευχομαι το καλυτερο

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

H ιστορία σου με συγκίνησε πάρα πολύ καλή μου. Μπορεί να μας φαίνονται απίστευτα τέτοια ενδεχόμενα, πολύ περισσότερο να συμβούν σε εμάς, αλλά η άλήθεια είναι ότι συμβαίνουν κάθε μέρα. Απλά δεν το μαθαίνουν όλοι, μερικά μένουν μυστικά για πάντα.

 

Κάποτε στα δικαστήρια έψαχνα για κάποια αποτελέσματα πραγματογνωμοσύνης, έκανα λάθος στον αριθμό και άνοιξα μια άλλη, που περιείχε αποτελέσματα DNA. Η αίτηση είχε γίνει από έναν άνθρωπο, από κάποιο χωρίο του νομού μας, ο οποίος ανακάλυψε με αυτή ότι κανένα από τα 4 αγόρια του, ηλικίας 18 ως 4 ετών, δεν ήταν βιολογικό του παιδί. Φαντάσου, 4 παιδιά, σε ένα μικρό χωριο, κι όμως κανείς δεν ήξερε τίποτα τόσα χρόνια.

 

Ο πατέρας σου είναι αυτός που σε μεγάλωσε και είναι τιμή σου που είσαι κόρη ενός τέτοιου ανθρώπου. Να τον έχεις πάντα κορώνα στο καφάλι σου. Είσαι πάρα πολύ τυχερή, δεν φαντάζεσαι πόσο.

 

Αν η μητέρα σου αισθάνεται την ανάγκη να απομακρυνθεί για κάποιο διάστημα, δεν θα την εμπόδιζα στη θέση σου. Λογικό είναι να αισθάνεται πάρα πολύ άβολα απέναντι σε όλους. Ϊσως με τα χρόνια πειστεί να σου πει όλη την αλήθεια, γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι δεν γνωρίζει τους πατεράδες των παιδιών της.

 

Με τον σύζυγό σου τα έχετε συζητήσει όλα αυτά? Ποια είναι η δική του στάση απέναντι στην όλη κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Καντυ πως ετυχε και το διαπιστωσες στην αρχη για το πατερα σου?

 

Σκεψου οτι και αυτη για δεκαδες χρονια ζει με ενα μυστικο το οποιο προσπαθει να διαφυλαξει και στη προσπαθεια της φτανει ακομα και σε απειλες...

 

Τωρα που το εχει μαθει και ο πατερας σου, αυτην δε θα την ενημερωσεται??? Μηπως αυτη θα ηταν και η λυση στο να βρεθει η οικογενειακη ισορροπια ξανα?

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω με τις προλαλησασες σχετικα με τον μπαμπα σου.Εχεις τον τελειο μπαμπα, εναν ανθρωπο που δεν σε αγαπαει επειδη εισαι αιμα του, επειδη σαν μπαμπας ειναι υποχρεωμενος αλλα επειδη εισαι εσυ. Νομιζω οτι εισαι απο τους πιο τυχερους ανθρωπους γιατι μια τετοια αγαπη οι περισσοτεροι απο εμας δεν την βρισκουμε ποτε ή την βρισκουμε σπανια.

Οσο αφορα την μαμα σου καταλαβαινω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να αποδεχτεις το παιχνιδι που εστησε εις βαρος ολων σας αλλα σκεψου οτι το εκανε με τις καλυτερες των προθεσεων και οτι στην αντιθετη περιπτωση δεν θα σου ειχε χαρισει την ζωη και εναν τετοιο μπαμπα.

Σχετικα με τις αλλες παρεμβασεις της στις διαφορες προσωπικες αποφασεις σου...συγχωρα με αλλα ειναι κατι που το χρεωνω και στον εαυτο μου...ειναι δικες σου επιλογες.Οσο και να προσπαθει καποιος να μας πεισει για κατι η τελικη αποφαση ειναι δικη μας.Ακομη και αν αποφασισουμε να ακολουθησουμε την συμβουλη του και αυτο προσωπικη μας επιλογη ειναι.Προσπαθησε να της δειξεις οση περισσοτερη αγαπη μπορεις για να της απαλυνεις τις ενοχες.Παραδειγματισου απο το μεγαλειο ψυχης του πατερα σου.Κανε το γι' αυτον, σαν ενα ευχαριστω για την αγαπη του.Αλλωστε οτι δεν μας σκοτωνει στη ζωη, απλα μας κανει πιο δυνατους.Σου ευχομαι οτι καλυτερο και δωσε μια αγκαλια απο μενα στον μπαμπα σου.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω λογια.....να εισαι πολυ περηφανη για το μπαμπα σου,να το αγαπας περισσοτερο απο πριν,να του το δειχνεις καθε μερα και να εισαι παντα διπλα του γιατι τετοιοι ανθρωποι ειναι λιγοι μα πολλοι λιγοι ομως.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν ακουστώ κάπως πεζή, αλλά τι εξετάσεις εγκυμοσύνης έκανες εσύ που σχετιζονται με τις εξετάσεις αίματος των γονιών σου; Εγώ όταν έκανα εξετάσεις αίματος δεν εμπλεκονταν καθόλου εξετάσεις αίματος άλλων μελών της οικογένειας; Και με απλές εξετάσεις και διαφορετικές ομάδες αίματος βγαίνουν αποτελέσματα για τους βιολογικούς γονείς; Τότε γιατί όλοι για τεστ πατρότητας κάνουν DNA. O μπαμπας σου δεν το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο;Η μητέρα σου έτσι αβίαστα σου αποκάλυψε κάτι που τόσα χρόνια είχε αποσιωπήσεια απο όλους σας. Μήπως τα πράγματα είναι διαφορετικά; Και τι εννοώ. Μήπως η μαμά σου "φαντάστηκε" αυτή την ιστορία; Τι να πω.

 

Πάντως το σοκ είναι σίγουρα μεγάλο. Αλλα σημασία έχει να είσαι καλά με το μωράκι σου

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν ακουστώ κάπως πεζή, αλλά τι εξετάσεις εγκυμοσύνης έκανες εσύ που σχετιζονται με τις εξετάσεις αίματος των γονιών σου; Εγώ όταν έκανα εξετάσεις αίματος δεν εμπλεκονταν καθόλου εξετάσεις αίματος άλλων μελών της οικογένειας; Και με απλές εξετάσεις και διαφορετικές ομάδες αίματος βγαίνουν αποτελέσματα για τους βιολογικούς γονείς; Τότε γιατί όλοι για τεστ πατρότητας κάνουν DNA. O μπαμπας σου δεν το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο;Η μητέρα σου έτσι αβίαστα σου αποκάλυψε κάτι που τόσα χρόνια είχε αποσιωπήσεια απο όλους σας. Μήπως τα πράγματα είναι διαφορετικά; Και τι εννοώ. Μήπως η μαμά σου "φαντάστηκε" αυτή την ιστορία; Τι να πω.

 

Πάντως το σοκ είναι σίγουρα μεγάλο. Αλλα σημασία έχει να είσαι καλά με το μωράκι σου

 

Με λίγες γνώσεις βιολογίας και τους νόμους του Μέντελ, μπορείς να βγάλεις ένα πρώτο αποτέλεσμα για την πατρότητα..Πχ. Εγώ είμαι Ο, ο σύζυγος Α...Το παιδί μας αποκλείεται να είναι ΑΒ ή Β..Μπορεί να είναι Α ή Ο. Αν είναι κάτι άλλο (εκτός από Α ή Ο), κάτι τρέχει...;) Και τότε μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά και μπαίνεις σε τεστ πατρότητας..Αντίστροφα, αν εγώ στην εγκυμοσύνη (και όχι μόνο) κάνω εξετάσεις ομάδας αίματος και μου βγει ότι προκύπτει από άλλο συνδυασμό από αυτόν των γονιών μου, θα μπουν σε μένα ψύλλοι στα αυτιά για τη μαμά μου!

 

Κάντυ, φοβερή η ιστορία σου, εγώ αυτό που δεν κατάλαβα, είναι πώς προσπαθούσε χρόνια να μείνει έγκυος με τον μπαμπά σου και δεν έμενε και τελικά τον πίεσε να παντρευτούν όντας έγκυος από έναν άλλο άντρα...Αλλά δεν έχει πολύ σημασία...Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να κοιτάς μόνο μπροστά..

EukOp3.png 

Link to comment
Share on other sites

ΠΓ, το παιδί φέρει την ομάδα αίματος είτε του πατέρα είτε της μητέρας. Προφανώς, η Κάντυ δεν έφερε την ομάδα αίματος των γονιών της κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία... Αλλά ίσως η μητέρα της ήθελε να το πει, είναι βαρύ μυστικό για να το κρατήσεις για πάντα...

 

Μια χαρά ταυτότητα έχεις Κάντυ... Και τον καλύτερο μπαμπάκα του κόσμου...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΠΓ, το παιδί φέρει την ομάδα αίματος είτε του πατέρα είτε της μητέρας.

 

eleni_k, συγγνώμη που θα διαφωνήσω, αλλά δεν είναι έτσι...

 

Και το πιο απλό παράδειγμα είναι ότι αν μια μαμά είναι ομάδα αίματος Ο και ο μπαμπάς είναι ΑΒ (ή και το αντίστροφο, εννοείται!), τα παιδιά τους θα είναι Ή Α Ή Β...ΟΧΙ ΑΒ ή Ο....Συγγνώμη που επιμένω, δεν το κάνω για να σου την πω, αλλά επειδή μπορεί να διαβάζει μαμά που ανήκει στο παραπάνω παράδειγμα (ή σε κάποιο άλλο με άλλο συνδυασμό) και η ομάδα του παιδιού της να μην ταιριάζει σύμφωνα με αυτό που λες, θα αρχίσει να αναρωτιέται τι γίνεται!;)

EukOp3.png 

Link to comment
Share on other sites

Babystar,δικιο εχεις,εγω ειμαι 0- και ο αντρας μου Α+ και τα κοριτσια μας ειναι Α+ και 0+.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

 

Αλβερτος Αινσταιν

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ από χθες που διάβασα την ιστορία σου να θυμηθώ τον τίτλο ενός βιβλίου που είχα διαβάσει με παρόμοια ιστορία με μια γυναίκα στις Σέρρες που ακολούθησε αυτό που έκανε η μητέρα σου... Δυστυχώς δεν το θυμάμαι... αν κάποια κοπέλα έχει διαβάσει και θυμάται τον τίτλο ας τον γράψει. Θα βοηθήσει την κοπέλα να κατανοήσει έστω και λίγο τη θέση της μάνας της. Βέβαια στο βιβλίο προχωράνε λίγο διαφορετικά τα πράγματα (είναι λίγο ψιλοθρίλερ) αλλά την ψυχολογία της μητέρας που το κάνει την αναλύει στην αρχή αρκετά καλά.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

δεν διάβασα τις απαντήσεις των άλλω κοριτσιών αλλά για μένα γονείς είναι αυτοί που μεγαλώνουν το παιδί και όχι αυτοί που το σπείρουν!

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις έναν τόσο μα τόσο καλό μπαμπά που έχει σταθεί δίπλα σου "βράχος" και ηθικά και ψυχολογικά και και και... κοίτα να δείξεις την ίδια μεγαλοψυχία που εκείνος δείχνει με την στάση ζωής του και στην μητέρα σου...

Δεν της δίνω ελαφρυντικά, προς Θεού, αλλά καλώς ή κακώς, στην τελική, ήρθες στον κόσμο με δικής της αποκλειστικά απόφαση... Πιστεύω πως, αν προσπαθήσεις έστω για λίγο να μπεις στην θέση της, ίσως να καταλάβεις το βαρύ φορτίο που σηκώνει στους ώμους της...

Άλλα τα χρόνια τότε, πολύ πιο δύσκολα. Ναι, ότι έκανε φαίνεται να το έκανε με δόλο (κι εδώ είναι το άσχημο της υπόθεσης) μα τουλάχιστον σας χάρισε έναν πατέρα καθ' όλα άξιο. Τί προσπαθώ να πω : ψάξε στην ιστορία να βρεις τα θετικά και όχι τα μελανά σημεία και δείξε της αγάπη, κατανόηση. Ίσως να σε έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ !

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά η ζωή φτιάχνει τα πιο συγκλονιστικά σενάρια... Τι να πω, επειδή κι εγώ έφερα στον κόσμο το παιδί μου περνώντας τη χειρότερη φάση της ζωής μου και συγκλονιστικές καταστάσεις που με γονάτισαν στο χώμα, ένα πράγμα έχω να σου πω.

Θυμάσαι τις αναμνήσεις που έχεις από τη μαμά σου; Βάλε στοίχημα με το εαυτό σου και θέσε στόχο στη ζωή σου , ότι όταν θα μεγαλώσει το παιδί σου ΔΕΝ θα έχει τέτοιες αναμνήσεις!!! Τώρα είσαι εσύ στη θέση της μητέρας σου όταν ήταν νέα και πρέπει να φτιάξεις μια ασφαλή φωλιά για το παιδί σου, ακόμα και αν έχεις διαφορές "άλλου κόσμου" με τον άντρα σου.

Έχεις συγκλονιστεί, το καταλαβαίνω και θα σου πάρει καιρό να συμφιλιωθείς με τις αποκαλύψεις... Θα ξυπνάς πρωινά και θα σκέφτεσαι αν είναι όνειρο και ξύπνησες και δεν θα σου αρέσει καθόλου που είναι πραγματικότητα... Όμως ο κόσμος σου έχει αλλάξει τώρα! Ο κόσμος σου είναι το παδί σου!!!!!!!!

Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Α, και κάτι ακόμα! Η τύχη σου έδωσε μια μαμά χεριστική προς τους άλλους και ό,τι άλλο (που εσύ ξέρεις) αλλά σου έδωσε και έναν υπέροχο πατέρα, ο οποίος έχει ανάγκη τώρα να του δείχνεις ότι τον αγαπάς (όπως είχες κι εσύ ανάγκη από την αποδοχή του μετά τις αποκαλύψεις). Επειδή μπορεί να νιώθει πράγματα που δεν τα δείχνει, να φροντίσεις να του λες συχνά πόσο τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι!!!! Μην το ξεχάσεις αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...