Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι περίπου 3,5 χρονών. Ενώ ζωγραφίζει κάποιες φορές αφηρημένα (γραμμές χρωματιστές, κυκλάκια κλπ.) αν του ζητήσουμε να "γεμίσει" με χρώμα κάποια ζωγραφιά στα βιβλία με έτοιμες ζωγραφιές, ξεκινάει να το κάνει για λίγο μετά το μουτζουρώνει και τέλος. Οταν καθόμαστε μαζί θα κάνει ένα μικρό κομάτι προσεκτικά (χωρίς να βγαίνει έξω από τη μαύρη γραμμή) και μετά λέει "δεν μπορώ άλλο" και αν επιμείνω εκνευρίζεται και λέει ότι δεν θέλω άλλο και φεύγει. Γενικά κάθεται ώρα να παίξει μόνος του με τα παιχνίδια του και με τουβλάκια να κάνει κατασκευές κλπ, κάθεται να παρακολουθήσει μία ταινία, οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση με τη ζωγραφική ή έχει να κάνει με κάποιο ιδιαίτερο θέμα και πρέπει να το ψάξω περισσότερο.

Διαφημίσεις

Δε νομίζω να είναι ένδειξη σοβαρού προβλήματος! Είναι πολύ ωραίο που κάθεστε μαζί να ζωγραφίσετε, κι αφού γεμίζει ωραία τα κενά, είναι ΟΚ! Ε όταν θα φεύγετε προφανώς δεν θα τον διασκεδάζει άλλο !!

Να σε ρωτήσω, ζωγραφιές κάνει σε λευκό χαρτί μόνος του; Σπιτακια παιδάκια κλπ;

Μπορεί το παιδάκι σου να μην έχει κλίση στην ζωγραφική να μην την γουστάρει...Μην το πιέζεις αμα δεν θέλει άλλο....

όπως είπες μπορεί να του αρέσουν οι κατασκευές, πάρτου πραγματα και χειροτεχνίες για να κάνει κατασκευές...

Αγορασέ του μοντελισμό για μικρά παιδάκια να ασχοληθεί να κατασκευάσει πραγματάκια!!! Μπορεί να έχει κλίση εκεί....

Αν πιέζουμε καταστάσεις μπορεί να το γυρίσει σε αντιδραση....

Τα συγκεκριμένα βιβλία με τα σχέδια που πρέπει να χρωματιστούν από το παιδί ή ακόμα περισσότερο αυτά που στη μια σελίδα έχουν έτοιμο βαμμένο το σχέδιο και το απιδί πρέπει να αναπαράγει ακριβώς το ίδο στη διπλανή σελίδα, εγώ τα θεωρώ την πιο μεγάλη βλακέια που υ πάρχει για παιδική δρατσηριότητα (ζητώ συγνώμη για το χαρακτηρισμό). Περιορίζουν τη φαντασία του παιδιού στο μέγιστο βαθμό! Αφήστε τα παιδάκια να ζωγραφίσουν μόνα του και ελεύθερα. Μια γάτα μπορεί να είναι με 2 αυτιά, 4 πόδια και ουρά, αλλά μπορεί να είναι και με άλλη μορφή! Ένα σπίτι μπορεί να έχει κόκκινα κεραμμύδια, αλλά μπορεί να έχει και μωβ ή πράσινα! Ομοίως και όλα τα πράγματα.

Άλλωστε δείτε έργα του Πικάσο...τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αλλά όπως το βλέπει ο καλλιτέχνης!

Έτσι και το παιδάκι μπορεί να βλέπει με μια διαφορετική ματιά τα αντικέιμενα και να θέλει να τα απεικονίσει με κάποιο εναλλακτικό τρόπο. Άφησε το να κάνει κυκλάκια κι αγραμμούλες. Αυτά σιγά σιγά θα εξελιχθούν, τα κυκλάκια θα γίνουν συννεφάκια ή λουλούδια, οι γραμμο΄θλες θα γίνουν χέρια ή κορμοί δέντρων....

Συμφωνώ και εγώ, μην τον ΄βαζετε ' να ζωγραφίσει. Αφήστε του χρώματα και χαρτια και άλλα είδη και ας ασχοληθεί όποτε θελήσει.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Ο γιος μου είναι περίπου 3,5 χρονών. Ενώ ζωγραφίζει κάποιες φορές αφηρημένα (γραμμές χρωματιστές, κυκλάκια κλπ.) αν του ζητήσουμε να "γεμίσει" με χρώμα κάποια ζωγραφιά στα βιβλία με έτοιμες ζωγραφιές, ξεκινάει να το κάνει για λίγο μετά το μουτζουρώνει και τέλος. Οταν καθόμαστε μαζί θα κάνει ένα μικρό κομάτι προσεκτικά (χωρίς να βγαίνει έξω από τη μαύρη γραμμή) και μετά λέει "δεν μπορώ άλλο" και αν επιμείνω εκνευρίζεται και λέει ότι δεν θέλω άλλο και φεύγει. Γενικά κάθεται ώρα να παίξει μόνος του με τα παιχνίδια του και με τουβλάκια να κάνει κατασκευές κλπ, κάθεται να παρακολουθήσει μία ταινία, οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση με τη ζωγραφική ή έχει να κάνει με κάποιο ιδιαίτερο θέμα και πρέπει να το ψάξω περισσότερο.

Δεν ειναι λογος ανησυχιας....ομως δε καταλαβαινω γιατι πρεπει να ζωγραφισει απαραιτητα?Να ξερεις οτι οσο το πιεζεις τοσο χειροτερα εινα....Θελει το χρονο του κ να το κανει οποτε θελει.Η ζωγραφικη ειναι ψυχαγωγια κ ελευθερη εκφραση οχι αλφαβητα που πρεπει να τη μαθει.Μην ανχωνεσε...ειναι μικρουλι ακομα κ πειραματιζεται...Εαν δε τον διασκεδαζει η ζωγραφικη τοτε δε θα ζωγραφιζει....Δεν εχει τιποτα κακο αυτο μην ανχωνεσε μανουλα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Τωρα διαβασα κ κατι αλλο που λεει μια κοπελα παραπανω.Τα βιβλια με τα σχεδια που πρεπει να τα γεμισεις κ.λ.π δεν ειναι κ πολυ παιδαγωγικα καθως περιοριζουν τη φαντασια των παιδιων κ αλλα πολλα!Οποτε βαλτα στην ακρη κ βλεπεις στο μελλον

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...