Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοινωνική ζωή & αποκλειστικός θηλασμός...! Συμβιβάζονται;;;

Recommended Posts

Μετά από 3,5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού κατά τους οποίους έχω βγει μόλις 5 φορές με τον άντρα μου αναρωτιέμαι: ποια κοινωνική ζωή μπορεί να έχει μια γυναίκα που θηλάζει αποκλειστικά; Είμαι συνέχεια κλεισμένη στο σπίτι και είναι ζήτημα αν μπορώ να βγω 1 ώρα την ημέρα, έτσι για να αποφύγω τον ιδρυματισμό:? Όσο για τα βράδια κατά τις 9 που κοιμάται ο μπέμπης είμαι τόσο χώμα που το μόνο που σκέφτομαι είναι να πέσω κι εγώ για ύπνο... Αποτέλεσμα: ακόμα και τα Σάββατα μένουμε μέσα και δεν έχω κουράγιο ούτε για..κοκο;) Εσείς κορίτσια πώς τη παλεύετε;;;

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

Γιατί δεν βγαίνετε μαζί με το μωρο, κάπου χαλαρά; Το ότι θηλάζεις δεν νομίζω ότι σε δεσμεύει; Εγώ όπου πηγαίνα είχα μαζί και τα παιδιά γιατί με τον θηλασμό δεν μπορείς να βάλεις πρόγραμμα φαγητού εύκολα. Όταν πεινουσε το θήλαζα και συνεχίζαμε να περνάμε ωραία.

O5X4p2.png 

κουκλα μου τι εννοεις κοινωνικη ζωη ακριβως???γιατι εγω παντου παω και με τα δυο...ειδικα τωρα με τη δευτερη δεν ητανε δυνατον να κλειστουμε μεσα γαιτι η μεγαλη θα παθαινε καταθλιψη...απλα θηλαζω εξω και τελειωνει η υποθεση....και σαφως το προτιμω απο το να παιρνω μαζι μου ενα ματσο συμπρακαλα.....τωρα αν εννοεις να βγειτε μονοι σας αυτο ειναι αλλο...αλλα και εκει ακομη αν τιθεται τετοιο θεμα μπορεις να προσπαθησεις να αντλησεις και να δωσει με μπιμπερο η γιαγια που θα το κραταει η οποιος το κραταει....δε χρειαζεται να κλεινεσαι μεσα...οσο για το αλλο θεμα....ειτε θηλαζεις ειτε οχι ειδικα οι πρωτομανουλες οι αντοχες μας ειναι πεσμενες τους πρωτους μηνες λογω ξενυχτιου κλπ....θα ερθει και αυτο....:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγώ την έπαιρνα έξω και θήλαζα όπου έβρισκα καλύτερα. Είχα τον μάρσιπο με ουρά για προστασία από τους αδιάκριτους. Μάλιστα τώρα που το θυμάμαι ήταν απείρες φορές πιο εύκολο να βγούμε έξω από ότι τώρα που είανι 16 μηνών και δεν μένει στο ίδιο σημείο για πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

There is no patch for human stupidity.

Κούκλα μου εφόσον κατάφερες τον αποκλειστικό θηλασμό, δεν πρέπει να "μασάς" πουθενά! Αυτό σημαίνει πως ξέρεις πως κάνεις για το μωρό σου το καλύτερο που μπορείς σαν μάνα, άρα δεν κάνεις κανένα κακό. Τον όρο "ιδρυματοποίηση" δεν καταλαβαίνω. Γιατί το λες αυτό? Εμείς πάντως όπου έχει τύχει να δούμε μια γυναίκα που θηλάζει το παιδάκι της ίσα ίσα χαμογελάμε τρυφερά και με κατανόηση. Το ίδιο και οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες. Δεν εξέφρασε ποτέ κανείς την αντίθεσή του αυτό είναι σίγουρο. Οκ, υπάρχουν κάποιοι, κυρίως άντρες, που αισθάνονται άβολα και κοιτάζουν αλλού. Αν όμως εσύ αισθάνεσαι άβολα, θα μπορούσες ίσως να θηλάσεις το μωρό στο αυτοκίνητο και να επιστρέψεις στο μαγαζί ή ίσως να ζητήσεις από τους υπεύθυνους να σου υποδείξουν κάποιο ήσυχο δωμάτιο για να το κάνεις.

Εγώ που δεν θήλασα όσο θα ήθελα πάντως, έχω ταϊσει κάποιες φορές τη μικρή με μπουκάλι ακόμα και μέσα σε ταβέρνα.

Πάρε τον άντρα σου και το παιδί σου και βγείτε, όσο κάθεσαι μέσα τόσο περισσότερο θα σαλτάρεις και θα καταλήξεις να μισήσεις το θηλασμό.

Διαφημίσεις

Δεν ειναι παιχνιδακι ο αποκλειστικος θηλασμός.Θελει επιμονή και αφοσίωση.Αλλά αν το δεις για αυτο που είναι -δηλαδή κατι τελείως φυσιολογικό- νομιζω θα κανεις την ζωη σου λιγο πιο εύκολη.

Για μενα η μόνη του δυσκολία είναι η συχνότητα που θελει ενα νεογέννητο να θηλάσει.

Εγω το ξεπέρασα παίρνοντας τον μπέμπη παντου μαζι μου και εφαρμόζοντας δημοσιο θηλασμό με μεγαλύτερη ευκολία απ'οτι περιμενα.Σιγουρα πιο ευκολα απ'το να έχω μαζι μου τσουμπλεκάκια με θερμός σκόνες μπιμπερό αποστηρωμένα...Οταν χρειάστηκε να πάω κάπου χωρις το μωρο(πχ ειχα 2 γάμους και δεν ήθελα να τον έχω στην φασαρία και τον καπνό) άντλησα και τον άφησα πίσω.Δεν θα σου πω οτι ήταν εύκολο...ειδικά με τις αντλήσεις έχω ένα θέμα,αλλά τωρα φτάσαμε σχεδόν 6 μηνων, στο κατώφλι των στερεων τροφών και χαιρομαι που πρόσφερα το καλύτερο γαλατάκι που μπορούσα στο μωρό.Ειναι γερές βάσεις που -αν δεν υπαρχει άλλο σοβαρό πρόβλημα- νομίζω οτι αξίζει να προσφέρουμε,ακομα και αν λίγο δυσκολευτούμε.

Η κοινωνική μας ζωή θα προσαρμοστει σε άλλες συνθηκες τωρα με τα μωρά έτσι κι αλλιώς...Αυτο δεν σημαινει οτι είναι κακό.

QqmLp3.png

mutter σε καταλαβαινω ...κι μενα 3 μηνων ειναι η μπεμπα μου και τη θηλαζω αποκλειστικα ....με τετοιο καιρο που να το πας το βρεφος??Μεχρι τωρα καλα ηταν αλλα τωρα αγριεψανε τα πραγματα και με φοβιζουν οι ιωσεις.....υπομονη μεχρι να ξεπεταχτει καλα καλα και θα κανουμε πολλες ανοιξιατικες βολτες.....σκεψου μονο ποσο γρηγορα εγιναν 3 μηνων τα μπεμπακια μας

Βρε κορίτσια, δεν μου είναι εύκολο να θηλάζω δημόσια (επιχειρήσαμε κάποιες φορές χωρίς επιτυχία γιατί δεν βολεύεται ούτε ο μπέμπης ούτε εγώ! Είναι και 7 κιλά πράμα πώς να τον βολέψω;;;). Επίσης ο μπέμπης δεν απολαμβάνει τις βόλτες όσο η μαμά του αφού ακόμα και χορτάτος δυσανασχετεί στο καρότσι και τις περισσότερες βόλτες μου τις έχει βγάλει από τη μύτη. Μπιμπερό πάλι δεν θέλω να δίνω συνέχεια γιατί αυτό προϋποθέτει αντλήσεις και πέρα από το ότι φοβάμαι ότι με τις πολλές αντλήσεις θα διαταραχθεί ο προγραμματισμός που κάνει ο ίδιος ο μπέμπης στο στήθος, τις βαριέμαι ή δεν προλαβαίνω να κάνω. Και κάπως έτσι κλειστήκαμε στο σπίτι...

eMWap2.png?5pVCTyDY

mutter σε καταλαβαινω ...κι μενα 3 μηνων ειναι η μπεμπα μου και τη θηλαζω αποκλειστικα ....με τετοιο καιρο που να το πας το βρεφος??Μεχρι τωρα καλα ηταν αλλα τωρα αγριεψανε τα πραγματα και με φοβιζουν οι ιωσεις.....υπομονη μεχρι να ξεπεταχτει καλα καλα και θα κανουμε πολλες ανοιξιατικες βολτες.....σκεψου μονο ποσο γρηγορα εγιναν 3 μηνων τα μπεμπακια μας

βρε κοπελα μου μχρι τωρα οκαιρος μονο χειμωνιατικςο δεν ητανε...αλλα ακομη και χτες που ειχε κρυο εγω μια χαρα θα την εβγαζα τη μικρη αν ητανε οσο η δικια σου...περσυ γεννησα δεκεμβριο...μονο ο αερας και η βροχη με πτοουσαν....τιποτα αλλο...

Βρε κορίτσια, δεν μου είναι εύκολο να θηλάζω δημόσια (επιχειρήσαμε κάποιες φορές χωρίς επιτυχία γιατί δεν βολεύεται ούτε ο μπέμπης ούτε εγώ! Είναι και 7 κιλά πράμα πώς να τον βολέψω;;;). Επίσης ο μπέμπης δεν απολαμβάνει τις βόλτες όσο η μαμά του αφού ακόμα και χορτάτος δυσανασχετεί στο καρότσι και τις περισσότερες βόλτες μου τις έχει βγάλει από τη μύτη. Μπιμπερό πάλι δεν θέλω να δίνω συνέχεια γιατί αυτό προϋποθέτει αντλήσεις και πέρα από το ότι φοβάμαι ότι με τις πολλές αντλήσεις θα διαταραχθεί ο προγραμματισμός που κάνει ο ίδιος ο μπέμπης στο στήθος, τις βαριέμαι ή δεν προλαβαίνω να κάνω. Και κάπως έτσι κλειστήκαμε στο σπίτι...

εσενα μπορει να σε σωσει το σλινγκ παντως....και επειδη δε βγαινεται συχνα για αυτο τον φοβιζει....ολο αυτο του φαινεται καπως...λογικο ειναι να δυσανασχετει.....ξεκινα απο μικρες γυρω γυρω απο το τετραγωνο..ετσι εκανε φιλη μου που δε θηλαζε φαντασου αλλα η μικρη της δε καθοτανε και γκρινιαζε...σιγα σιγα καθε μερα και λιγο παραπανω....αυτη με το καροτσι,,,,εγω σου ξαναπροτεινω το σλινγκ παντως...μπορει απλα να θελει να νοιωθει τη μαμα του διπλα του γιατι ο κοσμος ειναι πελωριος στα ματακια του και φοβιστικος...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εσενα μπορει να σε σωσει το σλινγκ παντως....και επειδη δε βγαινεται συχνα για αυτο τον φοβιζει....ολο αυτο του φαινεται καπως...λογικο ειναι να δυσανασχετει.....ξεκινα απο μικρες γυρω γυρω απο το τετραγωνο..ετσι εκανε φιλη μου που δε θηλαζε φαντασου αλλα η μικρη της δε καθοτανε και γκρινιαζε...σιγα σιγα καθε μερα και λιγο παραπανω....αυτη με το καροτσι,,,,εγω σου ξαναπροτεινω το σλινγκ παντως...μπορει απλα να θελει να νοιωθει τη μαμα του διπλα του γιατι ο κοσμος ειναι πελωριος στα ματακια του και φοβιστικος...

Α, ναι, ξέχασα να γράψω ότι έχουμε και σλινγκ αλλά το χρησιμοποιούμε κυρίως για να κοιμάται με τις ώρες μέσα στο σπίτι:D:D Το παίρνω πάντα όταν πάμε έξω αλλά αφενός όταν εκνευρίζεται στο καρότσι δεν κάθεται ούτε στο σλινγκ, αφετέρου κουράζομαι κι εγώ να περπατάω κουβαλώντας τόσο βάρος...

Επειδή είχε καλό καιρό τόσους μήνες, προσπαθούσα να τον βγάζω σχεδόν καθημερινά επί μία ώρα. Όταν κατάφερνε και κοιμόταν στο καρότσι ήταν καλά, αλλιώς.... πολύ τσαντίλα !:evil:

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

Είναι μεχρι να δεις τι σε βολευει!

Κι εγώ θηλάζω αποκλειστικά και ΔΕΝ μπορώ να θηλάσω δημόσια!

Δυο φορές έχω θηλασει στη τουαλέτα της καφετέρειας όρθια!Τις περισσότερες φορές όμως αντλώ γάλα, το παιρνω μαζί μου σε ισοθερμικό τσαντάκι κ οταν ειναι να φαει το ζεσταίνω σε μπεν μαρί με ζεστο νερό σε θερμό που έχω μαζί μου!

Το ίδιο κάνω κι οταν θέλω να βγώ χωρίς το μωρό, αφηνω γάλα σε μπιμπερο!

Αλήθεια, το μαρσιπο ή το σλινκ πως τα αντέχετε ρε κορίτσια???

Μια φορά την έβαλα στο μαρσιπο και με πονούσαν την άλλη μερα η πλάτη και τα πόδια μου από το βάρος:roll::roll::roll::roll:

το σλινγκ αντεχει μεχρι πολλα κιλα..εμεις ειμαστε κοντα στα δεκα και ακομη που και που τη κουβαλαω γιατι μοιραζετε το βαρος και δε με πιανει η μεση κλπ που εχω και προβλημα με τη μεση...στην μεγαλη που ειχα τον απλο μαρσιπομεχρι δυο μηνων και αμα γιατι δε μοιραζοτανε σωστα το βαρος...το σλιγνκ με εσωσε γιατι και το καροτσι απλα δε το συμπαθουμε....οταν εχεις ειδκια δυο παιδια το ενα το κρατας απο το χερι το αλλο πανω σου με το σλινγκ και πας...αντε με καροτσι να ανεβοκατεβαινεις σδρομους γιατι τα πεζοδρομιο ειναι γεματα μα αυτοκινητα κλπ κλπ κπ

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γιατι δε χρησιμοποιεις ενα θηλαστρο, να βγαλει κανα δυο μεριδες γαλα να μπορεσεις να βγεις ενα Σαββατο βραδυ? (εχεις καποιον να στο κρατησει?)

Κατα τα αλλα, μπορεις να το παιρνεις μαζι το παιδι. με το δημοσιο θηλασμο πως τα πας?

η αληθεια ειναι οτι αν την κοινωνικη ζωη την ορισουμε ως εξοδους μονες ή με τους αντρες μας, απλα δεν υπαρχει! ισως το θηλαστρο σωζει λιγο την κατασταση, αλλα για οσες μπορουν να το χρησιμοποιησουν αποδοτικα και να βγαλουν ποσοτητα. ετσι εχουμε καταληξει να πηγαινουμε συνεχως πακετο

Καλησπερα! μετά από 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού κόπηκε το γάλα και πλεόν θεωρουμαι παντελώς ανεξαρτητη. Όσο θήλαζα ένιωθα εγκλωβισμένη και στερημένη από το δικαίωμα να κυκλοφορώ έξω. Τώρα που μπορώ νιώθω ότι δεν το χρειάζομαι κι ότι προτιμώ να κάτσω με το κοριτσάκι μου σπίτι και να τη κάνω να γελάει και να χαίρεται!! Έχω την αίσθηση ότι στη δική μου τολάχιστο περίπτωση όλα ηταν στο μυαλό μου και πιο πολύ η εξάντληση των πρώτων μηνωνήταν που με έκαναν να νιώθω κλεισμένη στο σπίτι

Καλή δύναμη σε όλες!!!!

gth0p3.png

Διαφημίσεις

Ο μικρός μας είναι 6 μηνών τώρα και από την αρχή βγαίναμε έξω κάθε μέρα. Για την ακρίβεια από 7 ημερών πήγαμε μαζί με τον μπέμπη για καφέ. Από εκείνη τη μέρα δεν μας εμπόδισε τίποτα !Θηλάζω παντού και θα συνεχίσω να το κάνω. Χρησιμοποιώ σλινγκ ή μει ται. Κάθε Κυριακή έχει στανταρ βόλτα εκτός και αν βρέχει .Αν Κάνει κρύο απλά φοράμε κάτι παραπάνω. Επισκέψεις κάνουμε σε φιλικά πρόσω πα που δεν έχουν πρόβλημα να μην καπνίσουν όσο θα είμαστε εκεί. Σε ταβέρνες έχει απαγορευτεί επίσημα από το κράτος και την τελευταία φορά πα΄ολίο να τα κάνω όλα μπάχαλο σε μια ταβέρνα όταν είδα να ανάβουν τσιγάρο .Προσπαθούμε να βγαίνουμε συνέχεια και ποτέ δεν ένοιωσα κλεισμένη μέσα στο σπίτι επειδή θηλάζω.

βγαίνω έξω όταν κι όποτε μπορώ.....

κι όταν πεινάσει το μωρό, βγάζω το στήθος και ταίζω..... ας είναι όσοι θέλουν εκέι, ας κοιτάνε, δε με νοιάζει.....

ο θηλασμός είναι πράξη ιερή!!!!!!!!! είναι ότι πιο φυσιολογικό μπορείς να συναντησεις....

δε χρειάζεται να φρικάρουμε για τα αυτονόητα.....

και εγω τις πρωτες 10 φορες ενιωθα καπως περιεργα σαν να με κοιτουσαν ολοι γυρω μου:oops::oops:

μετα απλα συνιθισα και δεν με νοιαζει καθολου βγαινω βολτα και ταιζω την μπουμπουκα οπως θα το εκανα και με το μπιμπερο

και η μικρη μου μολις εβλεπε σετονακι πανω της γινοταν ο μαυρος χαμος δεν θελει να ειναι σκεπασμενη με σεντονια την ωρα που θηλαζει

Απλα δεν ειχα καμοια διαθεση να κλειστω μεσα επειδη θηλαζω διοτι δεν ειχα ουτε εχω σκοπο να το κοψω συντομα

φανταζεσαι 2 η 3 χρονια να μην πηγαινεις πουθενα για να μην χρειαστει να θηλασει το μωρο σου????απα πα πα:-D:-D:-D

και οκ τον πρωτο χρονο βγαζεις με το θηλαστρο και το δινεις σε μπιμπερο μετα για ποσο θα συνεχιστουν οι αντλησεις????8):cool:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Προσωπικά μου έχει λείψει ο αποκλειστικός θηλασμός..... Πηγαίναμε παντού και όποια ώρα θέλαμε! Πάντα με την μικρή βέβαια (δεν έχουμε και που να την αφήσουμε αν και δεν θα το κάναμε) δεν είμαστε ποτέ του ξενυχτιού και των μπαρ. Αν και το καλοκαίρι πήγαμε σε αρκετά μπαράκια.... Η μικρή στο στήθος για να φάει όποτε ήθελε και κοιμόταν παντού.

Tώρα.......... πάνε αυτά! Άντε να τρέχεις να ψωνίζεις (για να είναι πάντα φρέσκα), να μαγειρέψεις, να αλέσεις (αυτό το μίξερ έχει πάρει φωτιά) και η μικρή άλλαξε τροπάριο. Δεν θηλάζει όπου να' ναι, της αποσπάται η προσοχή και βέβαια ούτε κοιμάται. Πρέπει να είμαστε στο σπίτι από τις 7 το απόγευμα γιατί 8-8:30 κοιμάται και έχουμε γκρίνιες....:cry:

Αχ ωραία εποχή ο αποκλειστικός:)

:Pπάντως κακά τα ψέμματα, αν θέλεις να κάνεις κοινωνική ζωή με τον άντρα σου (δηλαδή να βγαίνετε έξω χωρίς το μωρό) τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους πρώτους μήνες. Εγώ θυμάμαι πως έβγαινα σπάνια και όποτε βγήκαμε ήμουν με το ρολόι στο χέρι και το κινητό στο άλλο χέρι. Με το που ξεκίνησε τις στερεές τροφές ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα cinema και μετά για ποτό (ήμουν πραγματικά στερημένη).

Πολλές μαμάδες, ειδικά αυτές που εργάζονται, έχω παρατηρήσει πως σχεδόν πάντα όταν βγαίνουν παίρνουν τα μωρά μαζί, τα θηλάζουν δημοσίως κτλ. Αυτές όμως που δεν εργάζονται είναι όλη μέρα στο σπίτι με το μωρό και θηλάζουν κτλ. χρειάζονται ένα break από το σπίτι και ναι, χωρίς το μωρό! Κοίτα αυτό που θα σου έλεγα είναι πως στη ζωή δεν μπορούμε να τα'χουμε όλα... δεν είναι όλες οι φάσεις της ζωής μας ίδιες... άλλοτε βγαίνουμε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο.... τώρα είσαι κλεισμένη μέσα και κουρασμένη.. σε καταλαβαίνω... ζήσε το όμως, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται που σου το λέω γιατί δεν θα το ξαναζήσεις είτε ποτέ είτε άντε 1, 2 φορές στη ζωή σου ακόμη... αυτό που θέλω να πώ είναι πως αντί να προσπαθείς πχ για το πως θα είναι όλα τα πράγματα όπως πρίν (πως θα καταφέρεις να έχεις την κοινωνική ζωή που είχες κτλ.) αποδέξου την διαφορετικότητα της κατάστασης και ζήσε την έτσι όπως είναι...Κράτα το μωρό σου αγκαλιά, κυκλοφόρα χωρίς πχ μακιγιάζ με φόρμες και πυζάμες, ζήτα βοήθεια, παρηγοριά, γκρίνιαξε άμα θές ;) ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ... είσαι μωρομάνα, και πρώτη φορά μαμά και μη στεναχωριέσαι... φάση είναι και θα περάσει! Αργότερα θα 'θες να παίρνεις το μωρό αγκαλιά και δεν θα κάθεται αυτό γιατί πχ θα μπουσουλάει, θα μπορείς να βγαίνεις όπως πρίν κτλ. κτλ.

Θα μπορούσα να σου γράψω 'πάρε παντού μαζί το μωρό' (αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που έχεις ανάγκη να πας σε ένα καλό εστιατόριο ή μπαρ χωρίς το μωρό), θα μπορούσα να σου γράψω 'κάνε αντλήσεις και βγές' (πολύ 'αγγαρεία' μιλάμε) και να μην σου πω πως πχ μια γιαγιά που θα το κρατήσει θα αγχώνεται να το κρατήσει γιατί θηλάζει και θα αγχώνεσαι και συ....

κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!

Ντύσιμο κατάλληλο για την εποχη - μαρσιπος - εφόδια (πάνες, σελτεδάκια κλπ) στην πλάτη και μπορείς να ξημεροβραδιαστεις εξω ;)

Κι εγώ τα μικρά παρόλο που εχουν γεννηθεί Γενάρη απ'την πρώτη βδομάδα τα έβγαζα... στον μάρσιπο χουχουλιάζουν τέλεια τους μοιρίζει και το γάλα, ακούνε και την καρδιά σου και είναι πολύ ζεστά και ευτυχισμένα! Το φαί τους το κουβαλας μαζί όλη την ώρα αρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα! Μεγάλη υπόθεση ο αποκλειστικός θηλασμός το αποφασίζεις και φεύγεις δεν χρειάζεται να σκεφτείς τίποτ' αλλο

Για βολτούλα χωρίς το μικρούλη είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα αλλά όχι ακατόρθωτα απλά βαζεις στο πρόγραμμα σου και το θηλαστρο.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Μετά από 3,5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού κατά τους οποίους έχω βγει μόλις 5 φορές με τον άντρα μου αναρωτιέμαι: ποια κοινωνική ζωή μπορεί να έχει μια γυναίκα που θηλάζει αποκλειστικά; ... Αποτέλεσμα: ακόμα και τα Σάββατα μένουμε μέσα και δεν έχω κουράγιο ούτε για..κοκο;) Εσείς κορίτσια πώς τη παλεύετε;;;

λοιπον δεν σου φταιει ο θηλασμος. εγω που σταματησα (και δεν ηταν αποκλειστικος) στους 3 μηνες, τα ιδια και χειροτερα εχω να σου πω. σιγα μην ειχα βγει 5 φορες. αντε να αφηνεις αποστειρωμενα μπουκαλια, να εξηγεις πως φτιαχνεις το γαλα, ποτε να δωσει, ποσο να δωσει, τι να κανει αν δεν το πιει ολο και τετοια...

τωρα το θεμα βγαινω με το μωρο 4 μηνων (ανεξαρτητα θηλασμου), ειναι για μενα λιγο προβλημα. να παω σε ταβερνα ? λιγο δυσκολο εξαιτιας του καπνισματος (μην μου πειτε οτι απαγορευτηκε... που πρεπει να ρωτας καθε φορα "με το καπνισμα τι γινεται?" και απαντουν "εεεε...."). σε μπαρ δεν παιζει. σε καφετερια? μονο ανοιχτη. και υπαρχει και το αλλο προβλημα του στριμωγματος των τραπεζιων που σε αποθαρρυνει για καροτσι. λιγα μαγαζια σου κανουν χωρο χωρις να κανουν μουτρα.

παντως δεν ειναι τρομερο, μεγαλωνουν γρηγορα και δεν θελουν συνεχεια υπνο και ησυχια, βρισκεις μερη που ειναι πιο βολικα για παιδια, πας εκδρομες στη φυση (καλο ειναι αυτο), παιρνεις το καφεδακι σου σε πλαστικο και το πινεις διπλα στα δεντρα, κανεις γρηγορο πικνικ...

εγω τωρα πια βαριεμαι να πηγαινω καπου χωρις το παιδι μου.

Θήλασα το γιο μου 8 μήνες. Βγαίναμε από την αρχή και συνέχεια, αλλά το έκανα με άγχος και μου φαινόταν βουνό. Τώρα με την κόρη μου τα βλέπω όλα πολύ απλά :D Έχω θηλάσει παντού (ακόμα και στον Άγνωστο Στρατιώτη, παρέα με καμμιά πενηνταριά μαμάδες :mrgreen: ).

Θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από τη δική μας οπτική γωνία ;)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Αχ , βολτες !! Ποτε θα μπορεσω να ξαναπάω δεν ξέρω . Γιατι απο τις 19.30 ξεκινάμε ρουτίνα υπνου και κοιμάται 20.00 και αν δεν με δει οταν ξυπνήσει γίνεται χαμός . Εδω την Κυριακή πήγαμε στη γιαγιά και επειδη κοιμήθηκε το μεσημέρι την αφήσαμε με την γιαγιά για να πάμε μια μικρή κοντινή βολτίτσα . Τι κλάμα έριξε που ξύπνησε και δεν μας βρήκε ........ με αναφιλητά και δεν ηρεμούσε με τίποτα . Και ας ειναι εξοικειωμένη με τη γιαγιά γιατι παιζουνε μαζι για λίγες ώρες 2 φορές την εβδομάδα για να πάει η μαμά γυμναστήριο . Η μαμά και ο μπαμπάς ομως την κοιμίζουν και περνάνε πολλές ώρες μαζί της , οποτε .......

Οσο για τον δημόσιο θηλασμό , ελαχιστες φορές το εχω τολμήσει , γιατι δεν βολεύει ούτε εμένα ούτε το παιδί που απο μικρό ήθελε να κοιτά γύρω του και άφηνε συχνά το στήθος εκτεθιμένο .

JJBjp3.png