Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προς Αγλαϊα- εικόνα απίσχνασης με αποκλειστικο θηλασμό

Recommended Posts

02/12/2010

Αγλαϊα σε χαιρετώ,

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40w+3d

Β. Το φύλο του βρέφους KOΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

09/11 (βάρος γέννησης) 2780

13/11 (ημ/νία εξόδου) 2640

18/11 2600 (η ζύγιση έγινε με το παιδί ντυμένο με φορμάκι και καθαρή πάνα)-1η επίσκεψη ιατρού

01/12 2420 (η ζύγιση έγινε με το παιδί γυμνό)-2η επίσκεψη άλλου ιατρού

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Κατά μέσο όρο 7 φορές, αν και τις περισσότερες φορές ήταν συνεχώς στο στήθος και μπορεί να θήλαζε επί ώρες.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

καθόλου συμπλήρωμα, θήλασε αποκλειστικα από την πρώτη στιγμή

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6.Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

symphony-medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

1-2 την ημέρα, αλλά όχι συστηματικά

7β. ποιες ώρες αντλείτε

το πρωί κατά τις 11 και νωρίς το απόγευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

σε 20' συνήθως αντλώ 40 ml και από τα 2 στήθη

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα βαριά

6-7-η πάνα δεν ήταν ποτέ βαριά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6. την τελευταία εβδομάδα όμως τα κακά της ήταν πράσινα σαν διάρροια, και είχαν λίγες βλέννες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

όλο το πρώτο εικοσαήμερο (09/11-01/12) το παιδί δεν ησύχαζε εύκολα.

Μπορεί να την θήλαζα επί 1 ώρα και μόλις την άφηνα δίπλα μου γκρίνιαζε και ήθελε πάλι αγκαλίτσα και στήθος.

Κάποια στιγμή νοικιασα δική μου ζυγαριά και είδα ότι το παιδί παρόλο που αναπτύσεται φαινομενικά καλά (αντανακλαστικά, κτλ) δεν έβαζε βάρος.

οπότε στις 1/12 που φώναξα γιατρό για 2η επίσκεψη διέγνωσε ότι το παιδί παρουσιάζει εικόνα απίσχνασης και θεώρησε 2 πιθανά σενάρια:

α)δεν του φτάνει το γάλα μου,

β)(και θεωρεί κάπως πιο απίθανο) να έχει αλλεργία σε τροφή που καταναλώνω-πιθανοτατα αγελαδινα προιόντα. Να σημειώσω ότι από την ημέρα της γέννησης καταναλώνω μόνο αγελαδινα προιόντα ζύμωσης.

Μου σύστησε σε κάθε γεύμα να βάζω το παιδί 15’ και 15’ σε κάθε στήθος και να του δίνω συμπλήρωμα γάλα 60-90 ml, και να επανεξεταστεί σε 10 μέρες για την πρόοοδό της. Με τον φόβο μου ότι μπορεί το παιδί να αρνηθεί κάποια στιγμή το στήθος μου, μου έγραψε να πάρω ένα γάλα σχεδόν άγλυκο (για δυσανεξία στην πρωτείνη γαλακτος).

Η διατροφή μου είναι πολύ καλή. Ημουν αποφασισμένη να θηλάσω αποκλειστικά το παιδί μου, και στεναχωριέμαι με την τροπή που πήρε το θέμα.

Η ερώτησή μου είναι η εξής :

Eίναι συχνό φαινόμενο να μην φθάνει το μητρικό γάλα?

Πώς θα μπορούσα να μάθω εάν το γάλα μου δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, ή εάν το παιδί μου παρουσιάζει δυσαπορροφητικότητα στο γάλα μου ?

10/12/2010

Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού. Το παιδί έβαλε σε 10 μέρες 700γραμ. και συνήλθε, αν και ακόμα συμβαδίζει οριακά με την καμπύλη ανάπτυης βάρους.

Προσπαθώ να αντλώ πάνω από 3 φορές την ημέρα για να διατηρήσω την παραγωγή μου, αλλά παραμένω στα 40 ml την φορά. Το παιδί δέχεται κανονικά και τα 2 γάλατα. Βέβαια, όταν είναι νυσταγμένη και τρώει, βαριέται να θηλάσει εντατικά. Επιμένω να την βάζω στο στήθος όποτε το θελήσει.

Σκέφτομαι να αγοράσω μαγιά μπύρας σε ταμπλέτες. Πιστεύετε θα με βοηθήσει?

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Διαφημίσεις

02/12/2010

Αγλαϊα σε χαιρετώ,

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

18/11 2600 (η ζύγιση έγινε με το παιδί ντυμένο με φορμάκι και καθαρή πάνα)-1η επίσκεψη ιατρού

Κατά μέσο όρο 7 φορές, αν και τις περισσότερες φορές ήταν συνεχώς στο στήθος και μπορεί να θήλαζε επί ώρες.

Σε όλα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6.Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

symphony-medela

7β. ποιες ώρες αντλείτε

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα βαριά

5-6. την τελευταία εβδομάδα όμως τα κακά της ήταν πράσινα σαν διάρροια, και είχαν λίγες βλέννες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Μπορεί να την θήλαζα επί 1 ώρα και μόλις την άφηνα δίπλα μου γκρίνιαζε και ήθελε πάλι αγκαλίτσα και στήθος.

Κάποια στιγμή νοικιασα δική μου ζυγαριά και είδα ότι το παιδί παρόλο που αναπτύσεται φαινομενικά καλά (αντανακλαστικά, κτλ) δεν έβαζε βάρος.

οπότε στις 1/12 που φώναξα γιατρό για 2η επίσκεψη διέγνωσε ότι το παιδί παρουσιάζει εικόνα απίσχνασης και θεώρησε 2 πιθανά σενάρια:

β)(και θεωρεί κάπως πιο απίθανο) να έχει αλλεργία σε τροφή που καταναλώνω-πιθανοτατα αγελαδινα προιόντα. Να σημειώσω ότι από την ημέρα της γέννησης καταναλώνω μόνο αγελαδινα προιόντα ζύμωσης.

Μου σύστησε σε κάθε γεύμα να βάζω το παιδί 15ʼ και 15ʼ σε κάθε στήθος και να του δίνω συμπλήρωμα γάλα 60-90 ml, και να επανεξεταστεί σε 10 μέρες για την πρόοοδό της. Με τον φόβο μου ότι μπορεί το παιδί να αρνηθεί κάποια στιγμή το στήθος μου, μου έγραψε να πάρω ένα γάλα σχεδόν άγλυκο (για δυσανεξία στην πρωτείνη γαλακτος).

Η διατροφή μου είναι πολύ καλή. Ημουν αποφασισμένη να θηλάσω αποκλειστικά το παιδί μου, και στεναχωριέμαι με την τροπή που πήρε το θέμα.

Πώς θα μπορούσα να μάθω εάν το γάλα μου δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, ή εάν το παιδί μου παρουσιάζει δυσαπορροφητικότητα στο γάλα μου ?

10/12/2010

Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού. Το παιδί έβαλε σε 10 μέρες 700γραμ. και συνήλθε, αν και ακόμα συμβαδίζει οριακά με την καμπύλη ανάπτυης βάρους.

Προσπαθώ να αντλώ πάνω από 3 φορές την ημέρα για να διατηρήσω την παραγωγή μου, αλλά παραμένω στα 40 ml την φορά. Το παιδί δέχεται κανονικά και τα 2 γάλατα. Βέβαια, όταν είναι νυσταγμένη και τρώει, βαριέται να θηλάσει εντατικά. Επιμένω να την βάζω στο στήθος όποτε το θελήσει.

Θα σου απαντήσω εν τάχει, πιστεύω θα σου απαντήσει και η Αγλαΐα.

Ήταν απαραίτητο να δώσεις συμπλήρωμα γιατί το μωρό στο πρώτο 20ήμερο όχι μόνο δεν ανέκτησε το βάρος γέννησης αλλά έχασε κι άλλο βάρος.

Για το σήμερα. Αν με το symphony βγάζεις αυτές τις ποσότητες ξεκίνα συμπλήρωμα διατροφής. Καλύτερα όχι μαγιά μπύρας που αλλοιώνει λίγο τη γεύση του γάλακτος και μπορεί το μωρό να μην το θέλει αλλά fenugreek (από την solgar το αγοράζεις από φαρμακείο). Η δόση είναι πάλι 3 χάπια 3 φορές τη μέρα δηλαδή συνολικά 9 τη μέρα.

Προφανώς η παραγωγή σου μειώθηκε ή δεν έφτασε εκεί που μπορούσε γιατί δεν είχες επαρκές ερέθισμα από το μωρό.

Τα πράσινα κακά με βλέννες είναι αλλεργία. Ξεκίνα δίαιτα αποκλεισμού γαλακτοκομικών (αγελαδινού) και απόφευγε και τα "κρυμμένα" (ό,τι περιέχει γάλα, πχ. ψωμί για τοστ, φρυγανιές κλπ.) Θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες. Είναι πολύ πιθανό το μωρό να μην πήρε βάρος (και) λόγω αλλεργίας.

Συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος σε κάθε γεύμα έστω και για λίγο ώστε να μην χάνει την επαφή (να αποφύγεις δηλαδή άρνηση στήθους ή σύγχιση θηλών λόγω μπιμπερό) και για να παίρνει το στήθος επαρκές ερέθισμα, μαζί με τις αντλήσεις (διαφορετικά το συμπλήρωμα/fenugreek δεν μπορεί από μόνο του να κάνει δουλειά). Ωστόσο πρέπει να δίνεις στο μωρό συμπλήρωμα γάλακτος -δικό σου ή ξένο- ωσότου η παραγωγή σου αυξηθεί/εδραιωθεί.

Δεν υπάρχει περίπτωση το γάλα σου να μην είναι θρεπτικό. Εϊναι το καλύτερο γάλα που μπορείς να δώσεις στο μωρό σου ειδικά αν είναι αλλεργικό. Σκέψου ότι και τα υποαλλεργικά γάλακτα έχουν ως βάση το αγελαδινό γάλα!

Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το μωρό να "απορροφήσει" το δικό σου γάλα. Μπορεί να έχει πρόβλημα μόνο λόγω της αλλεργίας (πιθανής) που αντιμετωπίζεται με την δίαιτα αποκλεισμού.

02/12/2010

Αγλαϊα σε χαιρετώ,

την τελετευα ζυγιση δεν την βλεπω για να εχω καποια γνωμη

φυσιολογικη συμπεριφορα για ενα λιγων ημερων βρεφακι μου ακουγετε

Σε όλα

τελεια

-

symphony-medela

αν δεν κανω λαθος πρεπει να νοικιασεις επαγγελματικο θηλαστρο προς το παρων

και οι αντλησεις πρεπε να ειναι συστηματικες 5-6 την ημερα και η μια να ειναι βραδυ για αυτο δεν ξερω και πολλα μιας και δεν εχω κανει μονο οτι εχω διαβασει απο αλλες μητερες ελπιζω να μας διαφωτισει και η κυρια αγλαια συντομα

7β. ποιες ώρες αντλείτε

καλες φαινονται οι πανες καπου τοσες μου εκανε και εμενα

τωρα για τις κενώσεις δεν θυμαμαι ποσες μου εκανε νομιζω 4-5 μεχρι να σαραντησει

αυτο μου το εκανε και εμενα σιγουρα μεχρι τους 2 πρωτους μηνες

απορια για να δεις αν εχει γαλα το ζυγιζες καθε μερα????

εχω την εντυπωση οτι αν το εκανες ειναι μεγαλο λαθος και μονο αγχος μπορει να σου προσφερει

ουτε μενα επαιρνε καθε μερα ενα στανταρ βαρος αλλα ειχαμε απλα στο τελος του μηνα μια καλη εικονα σχετικα με το βαρος

Μου σύστησε σε κάθε γεύμα να βάζω το παιδί 15ʼ και 15ʼ σε κάθε στήθος :shock::shock:

και να του δίνω συμπλήρωμα γάλα 60-90 ml, και να επανεξεταστεί σε 10 μέρες για την πρόοοδό της.

αυτο που εκανα εγω ηταν να προσφερω στο μωρο γαλα χωρις ρολοι τους πρωτους 3μηνες ημουν ΟΛΗ μερα με το στηθος εξω δεν εβαζα μπλουζες και απεφευγα να βγαινω εξω μιας και ηθελε συνεχεια η γαλα η πιπιλισμα η αγκαλια!!!!!ευτηχως ηταν καλοκαιρι

Με τον φόβο μου ότι μπορεί το παιδί να αρνηθεί κάποια στιγμή το στήθος μου, μου έγραψε να πάρω ένα γάλα σχεδόν άγλυκο (για δυσανεξία στην πρωτείνη γαλακτος).

γιατι δεν σου εγραψε εξετασεις για να διαπιστωθει αν οντως εχει καποια αλεργια????ετσι προληπτικα δινουμε υποαλεργικο γαλα στο μωρο????

ναι συχνό φαινόμενο να μην φθάνει το μητρικό γάλα?οχι και τοσο αλλα ειναι συνιθισμενο να μην ξερουν και να δινουν λαθος οδηγιες η να μην εχουν τη διαθεση να σε στηριξουν σιγα μην ειναι καθε μερα διατεθειμενοι να ασχοληθουν μαζι σου

οπως και να το κανουμε μια μητερα που θελει να θηλασει εχει περισοτερο αγχος μην δεν φτανει το γαλα στο μωρο γιατι κλαιει σχεδον ολη τη μερα ενα τοσω μικρο μωρακι και εχεις περισοτερες ανασφαλειες (αυτο που ακουσα απο το μαιευτηριο τουλαχιστον εγω απο 2 μαιες που βαριοντουσαν να ερθουν να δουν για το αν θηλαζα καλα το μωρο μου ειναι σιγα μην τα καταφερεις να θηλασεις αφου θες καθε φορα που θηλαζεις να ερθουμε να σε δουμε αν το κανεις σωστα)

Πώς θα μπορούσα να μάθω εάν το γάλα μου δεν είναι ιδιαί τερα θρεπτικό, ή εάν το παιδί μου παρουσιάζει δυσαπορροφητικότητα στο γάλα μου ?

10/12/2010

Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού. Το παιδί έβαλε σε 10 μέρες 700γραμ.

πολυ καλο μου ακουγετε αυτο

και συνήλθε, αν και ακόμα συμβαδίζει οριακά με την καμπύλη ανάπτυης βάρους.και εμεις παντα ακολουθουσαμε πολυ χαμηλη καμπυλη αναπτυξης αλλα μια χαρα μεγαλωσε η μικρη βεβαια ειναι και στο παιδι

ξυπνησε η μικρη επανερχομαι το βραδυ

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

maritajoan το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο και θα είναι για καιρό ακόμη

δεν έχω καταλάβει αν το μωρό δεν θηλάζει καλά ή αν εσύ έχεις μικρή παραγωγή

Αύξησε τις αντλήσεις σε 8-9 το 24ωρο

καταλαβαίνω ότι βρέχει τόσες πάνες τώρα που παίρνει και συμπλήρωμα, πριν πάρει συμπλήρωμα, το διάστημα που έχανε βάρος, πόσες πάνες έβρεχε το 24ωρο;

Το διάστημα που έχανε βάρος πώς ήταν οι κενώσεις σε αριθμό και χρώμα;

Οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας

Σε αυτή την ηλικια τα τεστ δεν είνα αξιόπιστα, οπότε μόνο από τα συμπτώματα βγάζουμε συμπεράσματα

Το γάλα σου σίγουρα δεν του φτάνει αλλά για την ώρα δεν ξέρουμε την αιτία. Δηλαδή μπορεί εσύ να μην παράγεις αρκετό γάλα παρόλο που το μωρό θηλάζει καλά ή να μην θηλάζει καλά το μωρό και αυτό σε οδηγεί αναγκαστικά σε χαμηλή παραγωγή.

Μου σύστησε σε κάθε γεύμα να βάζω το παιδί 15ʼ και 15ʼ σε κάθε στήθος και να του δίνω συμπλήρωμα γάλα 60-90 ml, και να επανεξεταστεί σε 10 μέρες για την πρόοοδό της. Με τον φόβο μου ότι μπορεί το παιδί να αρνηθεί κάποια στιγμή το στήθος μου, μου έγραψε να πάρω ένα γάλα σχεδόν άγλυκο (για δυσανεξία στην πρωτείνη γαλακτος).

Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες και βλέπουμε.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Το σημαντικό είναι να είναι καλά το μωρό. Η μικρή παραγωγή είναι ένα πρόβλημα που θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο 10-15% των μωρών. Δηλαδή τα μωρά δεν θηλάζουν καλά και προκαλούν μείωση της παραγωγής.

Το να οφείλεται στη μητέρα είναι πολύ πιο σπάνιο.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ορμονικές εξετάσεις (θυροειδούς, προλακτίνης, ορμόνες αναπαραγωγής) για να δούμε μήπως το αίτιο είναι ορμονικό. Αν είναι τότε θα σε παραπέμψω σε ενδοκρινολόγο.

Δεν υπάρχει ούτε δυσαπορροφητικότητα στο γάλα ούτε μη θρεπτικό γάλα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γάλα.

10/12/2010

Τι εννοείς με το οριακά;

Προσπαθώ να αντλώ πάνω από 3 φορές την ημέρα για να διατηρήσω την παραγωγή μου, αλλά παραμένω στα 40 ml την φορά.

Οι 3 αντλήσεις δεν μπορούν να διατηρήσουν την παραγωγή, ούτε να την αυξήσουν.

Θα προγραμματίζεις τις αντλήσεις ανά δίωρο στη διάρκεια της μέρας έτσι ώστε και να χάσεις κάποια να σου βγουν τουλάχιστον 7 καλύτερα 8.

Επίσης θα κάνεις μια άντληση βραδυνή, μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί.

Η βραδυνή άντληση είναι απαραίτητη για την διέγερση της παραγωγής.

Σε αυτή τη φάση κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ανακεφαλαιώνω

1. 8-9 αντλήσεις/ 24ωρο, η μία βραδυνή

2. ορμονικές εξετάσεις

3. μετά τις ορμονικές εξετάσεις θα εξετάσουμε το θέμα του συμπληρώματος

Η διαδικασία των αντλήσεων είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Δυστυχώς κάποιες φορές προκύπτουν προβλήματα. Είναι θετικό το ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκαιρα και εν μέρη αντιμετωπίστηκε.

Τώρα θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα και θα δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και προπάντων ψυχραιμία!

σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.

ξεκίνησα τις περισσότερες αντλήσεις και μίλησα με τον ενδοκρινολόγο μου.

θα κάνω κάποιες εξετάσεις και θα έχω νεότερα σε μία εβδομάδα περίπου.

θα επιστρέψω με τα νεότερα

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
maritajoan το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο και θα είναι για καιρό ακόμη

δεν έχω καταλάβει αν το μωρό δεν θηλάζει καλά ή αν εσύ έχεις μικρή παραγωγή

Αύξησε τις αντλήσεις σε 8-9 το 24ωρο

καταλαβαίνω ότι βρέχει τόσες πάνες τώρα που παίρνει και συμπλήρωμα, πριν πάρει συμπλήρωμα, το διάστημα που έχανε βάρος, πόσες πάνες έβρεχε το 24ωρο;

Aγλαία αναφέρομαι στην περίοδο των πρώτων 22 ημερών που θήλαζε αποκλειστικά

Το διάστημα που έχανε βάρος πώς ήταν οι κενώσεις σε αριθμό και χρώμα;

Οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας

έκανε 5-6 κενώσεις την ημέρα, τις πρώτες 15 μέρες μουσταρδί με σποράκια, αλλά μετά την 15η έως την 22η (που ξεκίνησα και το ξένο γάλα) έκανε πράσινα αφρώδη χωρίς σποράκια, και με λίγες βλέννες.

Σε αυτή την ηλικια τα τεστ δεν είνα αξιόπιστα, οπότε μόνο από τα συμπτώματα βγάζουμε συμπεράσματα

Το γάλα σου σίγουρα δεν του φτάνει αλλά για την ώρα δεν ξέρουμε την αιτία. Δηλαδή μπορεί εσύ να μην παράγεις αρκετό γάλα παρόλο που το μωρό θηλάζει καλά ή να μην θηλάζει καλά το μωρό και αυτό σε οδηγεί αναγκαστικά σε χαμηλή παραγωγή.

Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες και βλέπουμε.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Το σημαντικό είναι να είναι καλά το μωρό. Η μικρή παραγωγή είναι ένα πρόβλημα που θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο 10-15% των μωρών. Δηλαδή τα μωρά δεν θηλάζουν καλά και προκαλούν μείωση της παραγωγής.

Το να οφείλεται στη μητέρα είναι πολύ πιο σπάνιο.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ορμονικές εξετάσεις (θυροειδούς, προλακτίνης, ορμόνες αναπαραγωγής) για να δούμε μήπως το αίτιο είναι ορμονικό. Αν είναι τότε θα σε παραπέμψω σε ενδοκρινολόγο.

Δεν υπάρχει ούτε δυσαπορροφητικότητα στο γάλα ούτε μη θρεπτικό γάλα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει γάλα.

Οι 3 αντλήσεις δεν μπορούν να διατηρήσουν την παραγωγή, ούτε να την αυξήσουν.

Θα προγραμματίζεις τις αντλήσεις ανά δίωρο στη διάρκεια της μέρας έτσι ώστε και να χάσεις κάποια να σου βγουν τουλάχιστον 7 καλύτερα 8.

Επίσης θα κάνεις μια άντληση βραδυνή, μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί.

Η βραδυνή άντληση είναι απαραίτητη για την διέγερση της παραγωγής.

Σε αυτή τη φάση κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ανακεφαλαιώνω

1. 8-9 αντλήσεις/ 24ωρο, η μία βραδυνή

δυστυχώς μου είναι αδύνατο να κάνω τόσες αντλήσεις. κάνω 4/24ωρο.τ ώρα που το παιδί μου είναι πλέον 57 ημερών, κάνει 5 γεύματα/24ωρο (120-150ml το καθένα) εκ των οποίων μόνο το ένα είναι δικό μου γάλα-η παραγωγή μου παραμένει 40ml την φορά.

2. ορμονικές εξετάσεις

3. μετά τις ορμονικές εξετάσεις θα εξετάσουμε το θέμα του συμπληρώματος

οι ορμονικές εκετάσεις που έκανα (Τ3, Τ4, ΤSH και PRL) είναι φυσιολογικές.

[/size]

Η διαδικασία των αντλήσεων είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Δυστυχώς κάποιες φορές προκύπτουν προβλήματα. Είναι θετικό το ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκαιρα και εν μέρη αντιμετωπίστηκε.

Τώρα θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα και θα δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Δυστυχώς σε 20 μέρες θα ξεκινήσω ξανά να εργάζομαι, οπότε αυτό λογικά θα σημάνει την διακοπή της γαλουχίας μου.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και προπάντων ψυχραιμία!

Ψύχραιμη είμαι, παρά την απογοήτευση που νιώθω. Το μόνο σίγουρο είναι όταν με το καλό έρθει το 2ο παιδί μας, θα έχω νοικιάσει από την αρχή νοσοκ.θήλαστρο και βρεφοζυγό για να νιώθω πιο σίγουρη.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Ψύχραιμη είμαι, παρά την απογοήτευση που νιώθω. Το μόνο σίγουρο είναι όταν με το καλό έρθει το 2ο παιδί μας, θα έχω νοικιάσει από την αρχή νοσοκ.θήλαστρο και βρεφοζυγό για να νιώθω πιο σίγουρη.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Όχι μην το βλέπεις έτσι. Κατ' αρχήν όπως σου είπε και η Αγλαΐα μπορεί το μωρό να μην θήλαζε καλά (συμβαίνει σπάνια μεν αλλά συμβαίνει) οπότε επηρέασε αρνητικά την παραγωγή σου.

Ακόμα και θέμα δικής σου παραγωγής να ήταν, αν ήταν θέμα ορμονικό θα μπορούσε να ρυθμιστεί, γενικά δε, στο δεύτερο παιδί συνήθως κάθε γυναίκα έχει περισσότερο γάλα και "έρχεται" πιο εύκολα από την αρχή.

Ο βρεφοζυγός μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο άγχος ενώ τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν καλά (αναφέρομαι γενικά).

Σαφώς η τωρινή σου εμπειρία θα είναι πολύτιμος οδηγός σε επόμενο μωρό (πχ. θα ήταν αλλιώς αν γνώριζες και είχες ζητήσει νοσοκομειακό θήλαστρο ήδη μέσα από την κλινική..., γιατί σιγά μην σου το πρότειναν οι μαίες...), απλά μην προεξοφλείς ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και τότε.

Καλή συνέχεια και μην απογοητεύεσαι. Το γεγονός ότι γυρνάς σύντομα στη δουλειά ίσως να μην είναι απαγορευτικό για να διατηρήσεις μερική γαλουχία, να καλύπτεις δηλαδή έστω εν μέρει τις ανάγκες του μωρού σου.

• 2 εβδομάδες μετά...

Σαφώς η τωρινή σου εμπειρία θα είναι πολύτιμος οδηγός σε επόμενο μωρό (πχ. θα ήταν αλλιώς αν γνώριζες και είχες ζητήσει νοσοκομειακό θήλαστρο ήδη μέσα από την κλινική..., γιατί σιγά μην σου το πρότειναν οι μαίες...), απλά μην προεξοφλείς ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και τότε.

Θεωρώ ότι ήμουν πολύ καλά πληροφορημένη.

Τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο το παιδί μου πολύ συχνά αποκοιμιόταν και ήταν αγώνας να το ξυπνήσω για να φάει! Το έπαιρνα συνεχώς για να το θηλάσω, και οι μαίες από το θάλαμο νεογνών μόνο μία φορά μου είπαν πώς τα ούρα της ήταν κάπως πορτοκαλί.

Και κάτι ακόμα, μην τυχόν και παίζει ρόλο, την 2η και 3η μέρα στο νοσοκομείο το στήθος μου πέτρωνε. είχα παρει το symphony που είχαν εκεί, και θυμάμαι ότι στη μία άντληση που διήρκεσε 40 λεπτά (είχαν μόνο μία χοάνη, οπότε το χρησιμοποίησα 25 και 15 λεπτά και στα 2 στήθη ) είχα βγάλει συνολικά 60ml.

Καλή συνέχεια και μην απογοητεύεσαι. Το γεγονός ότι γυρνάς σύντομα στη δουλειά ίσως να μην είναι απαγορευτικό για να διατηρήσεις μερική γαλουχία, να καλύπτεις δηλαδή έστω εν μέρει τις ανάγκες του μωρού σου.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Θεωρώ ότι ήμουν πολύ καλά πληροφορημένη.

Τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο το παιδί μου πολύ συχνά αποκοιμιόταν και ήταν αγώνας να το ξυπνήσω για να φάει! Το έπαιρνα συνεχώς για να το θηλάσω, και οι μαίες από το θάλαμο νεογνών μόνο μία φορά μου είπαν πώς τα ούρα της ήταν κάπως πορτοκαλί.

Και κάτι ακόμα, μην τυχόν και παίζει ρόλο, την 2η και 3η μέρα στο νοσοκομείο το στήθος μου πέτρωνε. είχα παρει το symphony που είχαν εκεί, και θυμάμαι ότι στη μία άντληση που διήρκεσε 40 λεπτά (είχαν μόνο μία χοάνη, οπότε το χρησιμοποίησα 25 και 15 λεπτά και στα 2 στήθη ) είχα βγάλει συνολικά 60ml.

Δεν αμφισβητώ το πόσο πληροφορημένη μπορεί να ήσουν αλλά σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο - δυστυχώς από μόνη της η θεωρητική γνώση δεν αρκεί.

Γιατί στο λέω: το μωρό μου έκανε αυτά ακριβώς που έκανε και το δικό σου, δηλ. αποκοιμιόταν στο στήθος και έκανα, όπως λες, αγώνα να το θηλάσω. Παρότι το έπαιρνα συνέχεια και έκανα μαραθώνιους θηλασμούς, το μωρό δεν θήλαζε καλά. Γνώριζα για το symphony απ' όταν ήμουν έγκυος αλλά η αλήθεια είναι ότι μου το έφερε στο δωμάτιό μου την 3η μετά τη γέννα μέρα η δική μου μαία, γιατί εκείνη κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να περιμένουμε άλλο. Το μωρό δεν θήλαζε καλά κι εγώ με μόνο το ερέθισμα του μωρού δεν θα εγκαθιστούσα γαλουχία, συν ότι το μωρό έπρεπε να τρέφεται και με μπιμπερό προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά. Από την 3η μέρα το συμπλήρωμα ήταν μόνο δικό μου γάλα, λόγω του symphony και... λόγω της μαίας μου. Αυτό συνεχίστηκε για 2 μήνες μέχρι το μωρό μου να μπορέσει να θηλάζει μόνο από το στήθος... και είναι σήμερα 14 μηνών και συνεχίζει να θηλάζει, πιστεύω χάρη σ' εκείνη την παρέμβαση.

Η ποσότητα που έβγαλες τότε ήταν πολύ καλή. Να ξέρεις δε, ότι το symphony πρέπει να χρησιμοποιείται ως διπλής άντλησης καθώς αυτό δίνει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι έχει στο στήθος δίδυμα και αυξάνει την παραγωγή.

Πολύ χρήσιμη η εμπειρία σου και σε ευχαριστώ.

Διάβασα ένα Υπόμνημα της Αγλαίας, που αναφέρει ότι άναμεσα κάποιες αιτίες μπου πιθανότατα προκαλούν μικρή γαλουχία είναι το συνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο έχω.

Τελοσπάντων υποθέτω πως πιθανότερο απ'όλα είναι το παιδί να μην ρούφηξε καλά εξαρχής.

Μακάρι στο 2ο να σημειώσουμε μεγαλύτερη επιτυχία.

Σας χαιρετώ.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

μετά από καιρό επανέρχομαι στο θέμα που ξεκίνησα εγώ η ίδια, για να γράψω τα συμπεράσματά μου!

η 1η μου κόρη ανήκε μάλλον σε αυτή την κατηγορία που ονομάζουμε "τεμπέλικα" μωρά, καθώς προτιμούσε να κοιμάται συνέχεια, αντί να πιει το γάλα της από την μαμά της που της το παρείχε απλόχερα 24-7. το λάθος μου ήταν ότι δεν εντόπισα το πρόβλημα από τις πρώτες μέρες-έλλειψη εμπειρίας-και δεν απευθύνθηκα σε κάποιον Σύμβουλο. To παιδί δεν έπιασε σωστά το στήθος από την αρχή, και το κυριότερο σημάδι που αμέλησα ήταν ότι όταν θήλαζε δεν ακουγόταν να καταπίνει!

Παρόλαυτα κοντεύει πλέον 2 ετών, και είναι πάντα χαμογελαστή,ζωηρή και πολύ κοινωνική!είναι ένα γερό παιδί, που σηκωσε μόνο μία φορά πυρετό.

Τώρα πια, που γέννησα και την 2η μου κόρη-είναι σχεδόν 5 μηνών και παρότι δουλεύω ήδη 3 μήνες 8ωρο την θηλάζω αποκλειστικά-θέλω να σημειώσω ότι κατά βάση το κάθε μωράκι είναι ξεχωριστό! Μόλις πήρα την 2η μου κόρη αγκαλιά, εκείνη κατευθείαν άρπαξε το στήθος και θήλασε ζωηρά, κι έτσι ακολουθώντας την πεπατημένη του θηλασμού, χαιρόμαστε ακόμη την ανθρώπινη φύση μας.το αστείο είναι ότι μόλις γέννησα το δεύτερο νοίκιασα βρεφοζυγό,τον οποίο τελικά επέστρεψα αφότου σαραντίσαμε, γιατί ήταν φως-φανάρι ότι είχαμε πετύχει αυτή την φορά.

κλείνοντας, απλά να πω ότι ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική και μαγική λειτουργία του οργανισμού μιας γυναίκας-γι'αυτό και ο άνθρωπος ανήκει στην ομάδα των θηλαστικών ζώων!-και αξίζει να το προσπαθήσει μία μαμά γι ατο παιδί της.

ευχαριστώ

μετά από καιρό επανέρχομαι στο θέμα που ξεκίνησα εγώ η ίδια, για να γράψω τα συμπεράσματά μου!

η 1η μου κόρη ανήκε μάλλον σε αυτή την κατηγορία που ονομάζουμε "τεμπέλικα" μωρά, καθώς προτιμούσε να κοιμάται συνέχεια, αντί να πιει το γάλα της από την μαμά της που της το παρείχε απλόχερα 24-7. το λάθος μου ήταν ότι δεν εντόπισα το πρόβλημα από τις πρώτες μέρες-έλλειψη εμπειρίας-και δεν απευθύνθηκα σε κάποιον Σύμβουλο. To παιδί δεν έπιασε σωστά το στήθος από την αρχή, και το κυριότερο σημάδι που αμέλησα ήταν ότι όταν θήλαζε δεν ακουγόταν να καταπίνει!

Παρόλαυτα κοντεύει πλέον 2 ετών, και είναι πάντα χαμογελαστή,ζωηρή και πολύ κοινωνική!είναι ένα γερό παιδί, που σηκωσε μόνο μία φορά πυρετό.

Τώρα πια, που γέννησα και την 2η μου κόρη-είναι σχεδόν 5 μηνών και παρότι δουλεύω ήδη 3 μήνες 8ωρο την θηλάζω αποκλειστικά-θέλω να σημειώσω ότι κατά βάση το κάθε μωράκι είναι ξεχωριστό! Μόλις πήρα την 2η μου κόρη αγκαλιά, εκείνη κατευθείαν άρπαξε το στήθος και θήλασε ζωηρά, κι έτσι ακολουθώντας την πεπατημένη του θηλασμού, χαιρόμαστε ακόμη την ανθρώπινη φύση μας.το αστείο είναι ότι μόλις γέννησα το δεύτερο νοίκιασα βρεφοζυγό,τον οποίο τελικά επέστρεψα αφότου σαραντίσαμε, γιατί ήταν φως-φανάρι ότι είχαμε πετύχει αυτή την φορά.

κλείνοντας, απλά να πω ότι ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική και μαγική λειτουργία του οργανισμού μιας γυναίκας-γι'αυτό και ο άνθρωπος ανήκει στην ομάδα των θηλαστικών ζώων!-και αξίζει να το προσπαθήσει μία μαμά γι ατο παιδί της.

ευχαριστώ

οπως τα λες ειναι και χαιρομαι πολυ που και εσυ παρα τις δυσκολιες ξαναπροσπαθησες!εμενα η πρωτη μου ουτε να δει το στηθος γιατι η μια θηλη ηταν προς τα μεσα.τωρα η δευτερη που θηλαζουμε αποκλειστηκα σχεδον 4 μηνες δεν θελει με τιποτα το μπιμπερο!ειναι ξεχωριστα τα μωρακια μας εχουν το χαρακτηρα τους και της προτιμησεις τους!!!

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...