Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποιές εξετάσεις πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι όταν περνά ο καιρός και δεν συλλαμβάνει;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, θα ήθελα τη βοήθειά σας, ποιές εξετάσεις πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι όταν περνά ο καιρός και δεν συλλαμβάνει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Διαφημίσεις

γειά σου κοριτσάκι μου,

αρχίζεις με τα απλά, ορμονικές για την γυναίκα την 2 ή 3η μέρα του κύκλου και σπερμοδιάγραμμα για τον άντρα!

Θα σε καθοδηγήσει όμως ο γιατρός σου, σίγουρα εκείνος ξέρει καλύτερα.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειες!

xp3Xp3.png

Μετά συνεχίζεις με προγεστερόνη την 21η πρώτη μέρα του κύκλου, σαλπιγγογραφία (αν έχει περάσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια προσπαθειών), sims hunher test και τέλος πάντων των εξετάσεων (όχι όμως και υποχρεωτικό) διαγνωστική λαπαροσκόπιση.

Επίσης υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που θα μπορούσε να ελέγξει ένα ζευγάρι, πιο εξειδικευμένα, αλλά αυτά είναι τα βασικά. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή. Εγώ ούτε τα μισά δεν έχω κάνει ακόμα. Τρέμει το φυλλοκάρδι μου...Εύχομαι ούτε εσύ ούτε εγώ να μη χρειαστούμε να τα κάνουμε! :wink:

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Μετά συνεχίζεις με προγεστερόνη την 21η πρώτη μέρα του κύκλου, σαλπιγγογραφία (αν έχει περάσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια προσπαθειών), sims hunher test και τέλος πάντων των εξετάσεων (όχι όμως και υποχρεωτικό) διαγνωστική λαπαροσκόπιση.

Επίσης υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που θα μπορούσε να ελέγξει ένα ζευγάρι, πιο εξειδικευμένα, αλλά αυτά είναι τα βασικά. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή. Εγώ ούτε τα μισά δεν έχω κάνει ακόμα. Τρέμει το φυλλοκάρδι μου...Εύχομαι ούτε εσύ ούτε εγώ να μη χρειαστούμε να τα κάνουμε! :wink:

Τι είναι αυτό....:roll:..εμένα ο γιατρός μου μ'έβαλε να κάνω προγεννητικό έλεγχο, ορμονικό προσδιορισμό....και σαλπιγγογραφία...:roll:

H4rkp2.png

Διαφημίσεις

Τι είναι αυτό....:roll:..εμένα ο γιατρός μου μ'έβαλε να κάνω προγεννητικό έλεγχο, ορμονικό προσδιορισμό....και σαλπιγγογραφία...:roll:

Νιόβη, αυτό δεν το συστήνουν όλοι οι γιατροί, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό. Είναι η εξέταση συμβατότητας τραχηλικής βλέννας και σπέρματος. Δηλαδή μερικών γυναικών η βλέννα σκοτώνει ακαριαία το σπέρμα και αυτό δεν προλαβαίνει καν να περάσει τον τράχηλο. Αυτή η εξέταση είναι σχετικά απλή. Έρχεσαι σε επαφή με τον σύζυγο κανα πεντάωρο πριν την εξέταση, πας στο ιατρείο, κάθεσαι στο κλασικό κρεβάτι και ο γιατρός σου παίρνει επίχρισμα (λογικά με μπατονέτα, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιαυτό) και το αναλύει επιτόπου αν δεν κάνω λάθος για να δει αν ζει το σπέρμα ή όχι. Κανονικά πρέπει να βρει ζωντανό σπέρμα πάνω. Αν όχι, είναι ύποπτο. Ελπίζω να σε βοήθησα.

r7Bsp2.png

Νιόβη, αυτό δεν το συστήνουν όλοι οι γιατροί, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό. Είναι η εξέταση συμβατότητας τραχηλικής βλέννας και σπέρματος. Δηλαδή μερικών γυναικών η βλέννα σκοτώνει ακαριαία το σπέρμα και αυτό δεν προλαβαίνει καν να περάσει τον τράχηλο. Αυτή η εξέταση είναι σχετικά απλή. Έρχεσαι σε επαφή με τον σύζυγο κανα πεντάωρο πριν την εξέταση, πας στο ιατρείο, κάθεσαι στο κλασικό κρεβάτι και ο γιατρός σου παίρνει επίχρισμα (λογικά με μπατονέτα, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιαυτό) και το αναλύει επιτόπου αν δεν κάνω λάθος για να δει αν ζει το σπέρμα ή όχι. Κανονικά πρέπει να βρει ζωντανό σπέρμα πάνω. Αν όχι, είναι ύποπτο. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δίκιο έχεις...την έχω κάνει...απλά δε θυμόμουν πως τη λένε....:roll:.

Βέβαια .....εμείς δε ξέρουμε αν υπάρχει θέμα συμβατότητας.....γιατί δεν υπήρχε βλέννη....:|. Και δε κατάφερε να πιάσει ούτε ένα σπερματοζωάριο....έτσι για δέιγμα...:|.

H4rkp2.png

Αυτό δεν το έχω κάνει! Το είπα στη γιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Όμως εμένα μ' έβαλε σε σκέψεις, επειδή καταφέραμε να συλλάβουμε με μία σπερματέγχυση, όπου τα ποσοστά επιτυχίας είναι σχετικά χαμηλά. Μετά την παλίνδρομη, της λέω "να την κάνουμε την εξέταση;" μου λέει "για ποιο λόγο; αφού σκέφτεστε να πάτε για εξωσωματική". :confused: Ναι, η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμαστε, αλλά αν ξέρω ότι το πρόβλημά μου είναι η βλέννη, δεν θα προχωρήσω σε εξωσωματική.

Ξέρετε να μου πείτε πόσο στοιχίζει η εξέταση;

Αυτό δεν το έχω κάνει! Το είπα στη γιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Όμως εμένα μ' έβαλε σε σκέψεις, επειδή καταφέραμε να συλλάβουμε με μία σπερματέγχυση, όπου τα ποσοστά επιτυχίας είναι σχετικά χαμηλά. Μετά την παλίνδρομη, της λέω "να την κάνουμε την εξέταση;" μου λέει "για ποιο λόγο; αφού σκέφτεστε να πάτε για εξωσωματική". :confused: Ναι, η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμαστε, αλλά αν ξέρω ότι το πρόβλημά μου είναι η βλέννη, δεν θα προχωρήσω σε εξωσωματική.

Ξέρετε να μου πείτε πόσο στοιχίζει η εξέταση;

newbie G η εξέταση αυτή στοιχίζει σύμφωνα με τη βούληση του εκάστοτε γιατρού, εφόσον γίνεται στο ιατρείο του. Δεν έχει στάνταρ τιμή αλλά θα μπορούσες να πάρεις και ένα διαγνωστικό κέντρο και να τους ρωτήσεις αν την κάνουν και πόσο κοστίζει. Εγώ δεν την έχω κάνει ακόμα. Μπορεί η γιατρός σου να μη διαθέτει μικροσκόπειο στο ιατρείο της, ή να μην συνηθίζει αυτή την εξέταση και γιαυτό να μην καίγεται να σου την κάνει και εφόσον φυσικά η εξωσωματική είναι η εύκολη λύση στην περίπτωσή σου.

Παρακάτω σου γράφω την απάντηση ενός γυναικολόγου σε ένα άλλο φόρουμ σχετικά γιαυτή την εξέταση:

"Υπάρχει μία εξεταση που ονομαζετια Sims – Huhenr –test ή Postcoital – test και συνισταται στην μικροσκοπικη εξεταση της τραχηλικής βλενας κατα δυναμιν κοντα στην γόνιμη μερα (με τον κυκλο που εχεις, η γονιμη μερα ειναι η 14η... Η εξεταση ειναι απλη: ο γιατρός (γυναικολογος ή μικροβιολογος (αυτός πρέπει να ξερει να εξεταζει γυναικολογικά!), με μια μικρη συριγγα 5 cc, - χωρις βελονη βεβαια! - αναρροφά την τραχηλική βλεννα περιπου 8- 20 ωρες μετα από σχεσεις και την στελνει στο κοντινοτερο μικροβιολογικό εργαστήριο..Καποιο γυναικολγοι εχουν μικροσκοπιο στο ιατρείο τους ! . Αν επιβυωνουν σπερματτοζωαρια - περιπου 10 σε μερικά οπτικα πεδια μεγεθυνσης 10Χ10 - τοτε δεν υπάρχει θεμα ασυμβατοτητας και ποιοτητας σπερματος....Το κοιταγμα μπορει να το κανει καθε γιατρός που διαθετει μικροσκοπιο. Σε περιπτωση που το σπερμα ειναι πραγματικά καλο, τοτε η θεραπεια ειναι απλη... Χορηγείται από την 5η ως την 14η ημερα ενα οιστρογονο – και η βλεννα ρευστοποιειται περισσότερο και γινεται βατη για το σπερμα.."

Βέβαια δε σημαίνει ότι έχεις οπωσδήποτε αυτό το πρόβλημα επειδή έμεινες έγγυος με τη σπερματέγχυση. Μπορεί να έτυχε. Και ο ίδιος ο γιατρός γράφει ότι το να υπάρχει πρόβλημα με τη βλέννη είναι σπάνιο, αλλά όχι και αδύνατο να συμβεί, γιαυτό και είναι επιτακτικός στο να γίνει αυτή η εξέταση για να αποκλεισθεί και αυτος ο παραγοντας πριν προβεί σε εξωσωματική η γυναίκα. Αλλά όπως διαπίστωσες και συ, άλλοι είναι κάθετοι στο να γίνει και άλλοι δεν το έχουν καθόλου σε υπόληψη. Τί να πω κι εγώ. Δεν είμαι γιατρός, αλλά γιατί αν υπάρχει 1/1.000 περίπτωση να έχεις το πρόβλημα να ταλαιπωρείσαι άδικα με εξωσωματικές εφόσον λύνεται εύκολα?

r7Bsp2.png

Διαφημίσεις

Rinoula, σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν ήμουν 5 χρόνια νεότερη, σίγουρα θα το έψαχνα περισσότερο, αλλά επειδή είμαι ήδη 40, θεωρώ ότι το επόμενο σωστό βήμα για μένα είναι η εξωσωματική. Για πολλούς λόγους. Για να αυξήσω τις πιθανοτητες, για να ελπίζω ίσως και για δίδυμα, για να μπορέσω να καταψύξω βλαστοκύστες για δεύτερο παιδάκι λίγο αργότερα, για να μη χάνω κι άλλο πολύτιμο χρόνο κλπ. Ήδη έχουμε πάρει την απόφαση και δεν μ' έσπρωξε σ' αυτην η γιατρός μου. Παρασκευη έχουμε ραντεβού στο κέντρο εξωσωματικής για να συζητήσουμε για το πρωτόκολο. Ιανουάριο βάζουμε μπρος. :-)

Newbie G ευχομαι να πανε ολα καλα με την αποφαση σου, και με την πρωτη προσπαθεια να "φουσκωσεις" αμεσως!

Παντως αυτο με την ηλικια, δεν ειναι στανταρ. Κι εγω που ειμαι 35 αρχιζω να το σκεφτομαι για εξωσωματικη, γιατι με αγχωνει παρα πολυ το "τρεξε να μην χασουμε τις γονιμες". Φοβαμαι οτι σε λιγο θα κανω ερωτα μονο για αναπαραγωγικους λογους, μονο αυτο αρχιζω να σκεφτομαι και οσο κι αν προσπαθω να το ελεγξω δεν τα καταφερνω!!!

Δυστυχώς εφόσον επιθυμείς να συλλάβεις, αυτό δεν βγαίνει από το μυαλό ό,τι και να λέμε. Κι όσες λένε "έμεινα έγκυος όταν το ξέχασα", μαλλον ήταν πολύ τυχερές.

Δυστυχώς εφόσον επιθυμείς να συλλάβεις, αυτό δεν βγαίνει από το μυαλό ό,τι και να λέμε. Κι όσες λένε "έμεινα έγκυος όταν το ξέχασα", μαλλον ήταν πολύ τυχερές.

σωστη

r7Bsp2.png