Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τις εγκυούλες σχετικά με την εξέταση της ινοκυστικής νόσου,

εάν την κάνατε?

που την κάνατε?

κόστος?

Εμένα μου είπε ο γιατρός μου ότι είναι μια σχετικά καινούργια εξέταση που προστέθηκε στον προγεννητικό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα είναι ότι από το Δημόσιο την κάνει το "Χωρέμειο" παράρτημα του Αγ. Σοφία Παίδων, το οποίο πήρα και κλεινει ραντεβού τον Ιούνιου και σε 1,5 μηνα η απάντηση οπού μέχρι τότε δεν θα έχει και σημασία να την κάνω :?

Το κόστος εκεί μου είπε ότι είναι 150 ευρώ :roll:

Αν γνωρίζετε κάτι, ενημερώστε με παρακαλώ :)

uAq4.jpgMqhPp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ την έκανα στο Λαϊκό Νοσοκομείο εντελώς δωρεάν. Πήρα τηλέφωνο, με ρώτησαν αν είμαι έγκυος (προφανώς για να διαχωρίσουν τις προτεραιότητες) έκλεισα ραντεβού, πήγα μου πήραν αίμα και μου έστειλαν την απάντηση στο σπίτι. Επειδή στο μεταξύ με είχε φάει η αγωνία τους πήρα και τηλέφωνο και μου είπαν την απάντηση από το τηλέφωνο για να μην αγχώνομαι μέχρι να έρθει στο σπίτι. Πολύ εξυπηρετικοί και οργανωμένοι

καλε κοριτσια τι ειναι αυτο????

Δεν θα στα πω πολύ επιστημονικά, γιατί δεν είμαι ειδικός. Σου μεταφέρω ένα κομμάτι όσων βρήκα στο Δίκτυο. Βασικά είναι γενετική ασθένεια σαν τη Μεσογειακή αναιμία.

Η Ινοκυστική νόσος είναι το συχνότερο κληρονομικό νόσημα στη λευκή φυλή και κληρονομείται με υπολειπόμενο σωματικό χαρακτήρα. Φαινοτυπικά χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία των εξωκρινών αδένων με κύριες εκδηλώσεις από το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό και τους ιδρωτοποιούς αδένες. Οι κύριες αυτές εκδηλώσεις αποδίδοναι σε διαταραχές της διαμεμβρανικής διακίνησης ιόντων Na+ και Cl- με αποτέλεσμα τη δημιουργία παχύρευστης βλέννης η οποία οδηγεί σε αποφρακτική πνευμονοπάθεια, παγκρεατική δυσλειτουργία και δυσλειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Άτυπες μορφές της νόσου περιλαμβάνουν την ανδρική στειρότητα λόγω αμφοτερόπλευρης έλλειψης σπερματικού πόρου, τη χρόνια παγκρεατίτιδα και ορισμένες μορφές βρογχιοεκτασιών, ασθματικής βρογχίτιδας και χρόνιες πνευμονοπάθειες αδιευκρίνιστης αιτιολογίας.

Πηγή: http://iatriki-genetiki.med.uoa.gr/moleculgenetics.htm#Ινοκυστική%20Νόσος

Να την κάνεις την εξέταση, μου είπαν ότι πολύς κόσμος είναι φορέας και δεν το ξέρει και προκαλεί σοβαρές βλάβες όπως γράφω παραπάνω

Διαφημίσεις

Nainaki είσαι ΑΣΤΕΡΙ :)

Πήρα τηλεφωνο στο Λαϊκο, ηταν πολύ εξυπηρετική και έκλεισα ραντεβού για 6 Μαϊου και η εξέταση δωρεάν :shock: ενώ στο "Χωρέμειο" Παίδων Αγ. Σοφία είχε κόστος 150 ευρώ και μου έκλειναν ραντεβού τον Ιούνιο και απάντηση μετά από 1,5 μήνα :roll:

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ :)

uAq4.jpgMqhPp2.png

Nainaki είσαι ΑΣΤΕΡΙ :)

Πήρα τηλεφωνο στο Λαϊκο, ηταν πολύ εξυπηρετική και έκλεισα ραντεβού για 6 Μαϊου και η εξέταση δωρεάν :shock: ενώ στο "Χωρέμειο" Παίδων Αγ. Σοφία είχε κόστος 150 ευρώ και μου έκλειναν ραντεβού τον Ιούνιο και απάντηση μετά από 1,5 μήνα :roll:

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ :)

Καλή σου επιτυχία και εδώ είμαστε και πάλι για ότι χρειαστείς. Όποια προπορεύεται πρέπει να ενημερώνει και τις επόμενες :D