Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσότητα γάλακτος

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

Ευχαριστώ για την απάντηση σας όσον αφορά τα θήλαστρα.

Τώρα Αγλαϊα σου έχω άλλη ερώτηση.

Παίζει η ποσότητα νερού που πίνω όλη την μέρα άμεση σχέση με την ποσότητα του γάλακτος που βγάζω?Το λέω γιατί μέσα στην νύχτα ο μικρός σηκώνεται για να φάει οπότε τον θηλάζω. (Γύρω στις 05.00 το πρωϊ) μετά κάνω μια άντληση με θήλαστρο στις 08:00, άλλη μία στις 12.00 (12.30) και άλλη μία στις 16.30-17.00 (επειδή δουλεύω). Μετά στο σπίτι τον θηλάζω. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στις 08.00 υπάρχουν φορές που βγάζω 90 ml και άλλες 30 ml, ή στις 12.00 (12.30) το μεσημέρι υπάρχουν φορές που βγάζω και 190 ml, συνήθως 150 ml, αλλά και 120 έχει τύχει να βγάλω και 100 και όχι μία φορά μόνο. Θέλω να πώ πως ενώ δεν έχει σημαντικές διαφορές η μία μέρα με την άλλη στην ζωή μου πότέ δεν είναι standard η ποσότητα που θα βγάλω στις συγκεκριμένες ώρες που ανέφερα. Άρα προσπαθώ να καταλάβω άν φταίει η ποσότητα του νερού που πίνω, ή κάποιο φαγητό...ή...δεν ξέρω. Όταν βγάζω πολύ ψάχνω να βρώ τον λόγο για να το ξανακάνω όμως δεν μπορώ να βρώ κάτι διαφορετικό. Να σημείωσω ότι πάντα τρώω πρωϊνό-μεσημεριανό-βραδυνό.

Αυτά σε ευχαριστώ που με άκουσες. (Κορίτσια αν έχετε καμιά ιδέα ρίχτε την ).

Koris

Διαφημίσεις

Αααχχχχ... νομίζω δεν παίζει σημασία το νερό, απλά όταν θηλάζεις/ αντλείς σου δημιουργείται το αίσθημα της δίψας οπότε καλό είναι να πίνεις... :wink:

Όσον αφορα την ποσότητα που αντλείς κάθε φορά δε νομίζω πως υπάρχει τρόπος για να την έχεις ΣΤΑΘΕΡΑ σε ένα επίπεδο! Εκτός και αν παίρνεις συμπληρώματα (μαγιά μπύρας ή ροφήματα) που βοηθούν τη γαλουχία οπότε εκεί είναι σταθερά πιο μεγάλη χωρίς όμως και τότε φαντάζομαι να μην έχεις αποκλείσεις. Στήθος είναι όχι μπιμπερό να ρέει σταθερά! :wink:

Πάντα υπάρχουν διακυμάνσεις στις αντλήσεις και είναι άνευ σημασίας. Και στο θηλασμό μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις αλλά δεν είναι ορατές! :wink:

Πάντα υπάρχουν διακυμάνσεις στις αντλήσεις και είναι άνευ σημασίας. Και στο θηλασμό μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις αλλά δεν είναι ορατές! :wink:

Γι' αυτό αν δεν κάνω λάθος Αγλαϊα, είναι λάθος να κάνουμε συχνές ζυγίσεις στο μωρό, σωστά; (Τη μια μπορεί να φάει λιγότερο, την άλλη περισσότερο....)

Γι' αυτό αν δεν κάνω λάθος Αγλαϊα, είναι λάθος να κάνουμε συχνές ζυγίσεις στο μωρό, σωστά; (Τη μια μπορεί να φάει λιγότερο, την άλλη περισσότερο....)

Ο αριθμός των ζυγίσεων είναι ίδιος και για τα μωρά που θηλάζουν και γι αυτά που δεν θηλάζουν. Ο τακτικός έλεγχος μας διασφαλίζει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό θα το προλάβουμε στην αρχή πριν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Τα μωρά κάνουν μικρά και μεγάλα γεύματα όπως κι εμείς, κάνουμε μικρά και μεγάλα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική πρόσληψη τροφής.

Διαφημίσεις

Ο αριθμός των ζυγίσεων είναι ίδιος και για τα μωρά που θηλάζουν και γι αυτά που δεν θηλάζουν. Ο τακτικός έλεγχος μας διασφαλίζει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό θα το προλάβουμε στην αρχή πριν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Ναι, όταν λεω να αποφεύγουμε τις τακτικές εννοώ πριν και μετά το τάισμα, ή κάθε μέρα... νομίζω μια φορά τη βδομάδα είναι καλά, σωστά; :?

Τα μωρά κάνουν μικρά και μεγάλα γεύματα όπως κι εμείς, κάνουμε μικρά και μεγάλα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική πρόσληψη τροφής.

Αυτό εννοούσα!

:D:wink:

Καλησπέρα κορίτσια!

Προσπαθώ εδώ και καιρό να βγάλω γάλα με το θήλαστρο αλλά

κάθε φορά η ποσότητα είναι ίδια 10 - 20 γρ το πολύ :? .

Οι αντλήσεις που κάνω δεν είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά όποτε μπορέσω

και συνήθως έχω στο ένα τη μπέμπα και στο άλλο το θήλαστρο (symphony).

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν καταφέρνω να βγάλω περισσότερο γάλα

τί να κάνω;

.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Προσπαθώ εδώ και καιρό να βγάλω γάλα με το θήλαστρο αλλά

κάθε φορά η ποσότητα είναι ίδια 10 - 20 γρ το πολύ :? .

Οι αντλήσεις που κάνω δεν είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά όποτε μπορέσω

και συνήθως έχω στο ένα τη μπέμπα και στο άλλο το θήλαστρο (symphony).

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν καταφέρνω να βγάλω περισσότερο γάλα

τί να κάνω;

Elliz, βεβαιώσου ότι το θήλαστρο δουλεύει καλά, δηλαδή βλέπεις κανονικά τη θηλή να κινείται στη χωάνη.

Αν το θήλαστρο δουλεύει καλά κι εσύ δεν μπορείς να αντλήσεις, σημαίνει ότι το σώμα σου δεν συμπαθεί τα θήλαστρα. Δυστυχώς ακόμη και τα καλύτερα θήλαστρα δεν καλύπτουν το 100% των μητέρων και οι μητέρες δεν επιλέγονται με κριτήριο το αν ανταποκρίνονται στα θήλαστρα.

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μία σοβαρή δυσκολία... Αν θέλεις γράψε περισσότερες λεπτομέρειες, μήπως καταλάβω κάτι περισσότερο και μπορέσω να βοηθήσω.

Elliz, βεβαιώσου ότι το θήλαστρο δουλεύει καλά, δηλαδή βλέπεις κανονικά τη θηλή να κινείται στη χωάνη.

Αν το θήλαστρο δουλεύει καλά κι εσύ δεν μπορείς να αντλήσεις, σημαίνει ότι το σώμα σου δεν συμπαθεί τα θήλαστρα. Δυστυχώς ακόμη και τα καλύτερα θήλαστρα δεν καλύπτουν το 100% των μητέρων και οι μητέρες δεν επιλέγονται με κριτήριο το αν ανταποκρίνονται στα θήλαστρα.

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μία σοβαρή δυσκολία... Αν θέλεις γράψε περισσότερες λεπτομέρειες, μήπως καταλάβω κάτι περισσότερο και μπορέσω να βοηθήσω.

Αγλαία σ'ευχαριστώ, σου είχα στείλει πμ πριν λίγες μέρες

μάλλον δεν θα τα έλαβες.

Η θηλή κινέίται κανονικά στη χωάνη, όταν το βάζω στη δυνατή

ένταση την τραβάει περισσότερο αλλά περίμενα να είναι ποιο δυνατό.

Η χωάνη ρουφάει μέσα τη θηλή και πολύ λίγο απο τη θηλαία άλω.

Γενικά το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται καλά στο θηλασμό

μου φαίνεται.

Με το θήλαστρο βγάζω συνήθως το πρωί και το μεσημέρι και

αυτό όχι κάθε μέρα. Η ποσότητα που βγάζω είναι 10-20ml κάθε

φορά, έτυχε να έχει περάσει 1.30 ώρα απο την τελευταία φορά

που θήλασα και πάλι 20ml άντλησα.

.png

Αγλαία σ'ευχαριστώ, σου είχα στείλει πμ πριν λίγες μέρες

μάλλον δεν θα τα έλαβες.

δεν το πήρα, ξαναέψαξα τώρα και δεν έχω λάβει κανένα πμ από σένα...

Η θηλή κινέίται κανονικά στη χωάνη, όταν το βάζω στη δυνατή

ένταση την τραβάει περισσότερο αλλά περίμενα να είναι ποιο δυνατό.

Δεν πρέπει να είναι δυνατό, είναι εντάξει. Δοκίμασε και σε άλλες θέσεις, δεν αντλούν όλες οι μητέρες στην ίδια ένταση.

Η χωάνη ρουφάει μέσα τη θηλή και πολύ λίγο απο τη θηλαία άλω.

Φαίνεται εντάξει, σημασία έχει να εφάπτεται καλά. Αν έχεις αμφιβολία βρέξε λίγο τη θηλαία άλω με γάλα ή νερό για να κολλήσει η χωάνη σαν βεντούζα.

Γενικά το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται καλά στο θηλασμό

μου φαίνεται.

Στο θηλασμό ανταποκρίνεται όπως πρέπει. Στο θήλαστρο δεν έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί... Η ίδια η εταιρεία λέει ότι το symphony καλύπτει περίπου το 85% των μητέρων, το ποσοστό αυτό θεωρείται πολύ υψηλό. Όμως το 15% των μητέρων έχει πρόβλημα... :?

Με το θήλαστρο βγάζω συνήθως το πρωί και το μεσημέρι και

αυτό όχι κάθε μέρα. Η ποσότητα που βγάζω είναι 10-20ml κάθε

φορά, έτυχε να έχει περάσει 1.30 ώρα απο την τελευταία φορά

που θήλασα και πάλι 20ml άντλησα.

Έχω την αίσθηση ότι δεν κατεβάζεις γάλα στο θήλαστρο...

Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να χαλαρώσεις, να πιεις κάτι ζεστό, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο ή ντους πριν ή να βάλεις χλιαρές προς το ζεστές κομπρέσσες. Πριν ξεκινήσεις την άντληση βάλε απαλη μουσική, δες κάτι ευχάριστο στην τηλεόραση (μερικές μητέρες αντλούν καλυτερα αν δεν συγκεντρώνονται πολύ στη διαδικασία), ίσως μια ταινία στο βίντεο... Δοκίμασε να κάνεις την άντληση διαφορετικές ώρες.

Μετά τα 2 λεπτά της φάσης διέγερσης το θήλαστρο ξεκινά κανονική άντληση, άφησέ το να λειτουργήσει ένα λεπτό και ξαναβάλε τη φάση διέγερσης (κλεισε το και άνοιξέτο ξανά).

Τα ξαναλέμε :)

Διαφημίσεις