Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΔΟΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΒΑΛΑ ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ,ΜΙΣΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΞΥΛΑ 120 ΕΔΩ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ UPS ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 1000 Ε

Δηλαδή εκτός από τον κυκλοφορητή και το δοχείο διαστολής έβαλες ακόμα βαλβίδα ασφαλείας με θερμοστάτη και ups?

Συγνώμη που σε ρωτάω τα ίδια, αλλά ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω και εγώ μία και μπερδεύτηκα λίγο!

Και κάτι ακόμα η σόμπα στα πλαινά καίει? Μπορείς να την ακουμπήσεις με το χέρι (όπως ένα σώμα καλοριφέρ π.χ.) ή θα καείς? Γιατί υπάρχει και μικρό παιδί!!

Δηλαδή εκτός από τον κυκλοφορητή και το δοχείο διαστολής έβαλες ακόμα βαλβίδα ασφαλείας με θερμοστάτη και ups?

Συγνώμη που σε ρωτάω τα ίδια, αλλά ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω και εγώ μία και μπερδεύτηκα λίγο!

Και κάτι ακόμα η σόμπα στα πλαινά καίει? Μπορείς να την ακουμπήσεις με το χέρι (όπως ένα σώμα καλοριφέρ π.χ.) ή θα καείς? Γιατί υπάρχει και μικρό παιδί!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΖΕΣΤΗ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΖΕΜΑΤΑΕΙ

ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΟ ,ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΙΠΛΗ 90 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΣ ΜΑΖΙ) ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ [email protected] TA LEME

Καλησπέρα!

Πρώτα να ευχαριστήσω τον schatzi_2.03.11 για την την ενημέρωση.

Αποφάσισα να αγοράσω δύο Thermo Falun AS 350 με κεραμικές επενδύσεις σε χρώμα ξύλου και οι τιμές που βρήκα στη χώρα μας είναι από 1120- 1400 ευρώ!

Επικοινώνησα με το site που αγόρασε ο schatzi_2.03.11 και δείτε την απίστευτη διαφορά που είναι 40%-70% :shock:από τις τιμές που προσφέρθηκαν από τους συμπατριώτες εμπόρους.

805 ευρώ με τα μεταφορικά από Τσεχία πλησίων των Αθηνών!:-D

Δυστυχώς κάποιοι έμποροι της χώρας μας ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν έχουν καταλάβει ότι επτωχεύσαμε, μέχρι να έρθει και η δική τους σειρά αλλά θα είναι αργά και γι' αυτούς.:cry:

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν ηρθαν οι σομπες και αν πραγματι σε χρεωσαν οσα σου ειχαν πει. Επισης πως πληρωσες και ποσο καιρο εκαναν η θα κανουν να ερθουν. Σ'ευχαριστω

Γειά σας φίλοι. Διάβασα πάρα πολλά εδώ και θα συμφωνήσω ότι η ξυλόσομπα είναι η λύση στη θέρμανση ...!!!

Κάτι που θέλω να συμπληρώσω είναι .....

Πριν 1,5 μήνα μου τελείωσαν τα ξύλα και επειδή δεν μπορούσα να βρω, αναγκάστηκα να αγοράσω μπριγκέτες που είναι στην διπλή τιμή από τα ξύλα (390? ο τόνος). Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι είναι πιο καλές από τα ξύλα γιατί έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερη ζέστη με την μισή ποσότητα ...!!!

Δοκιμάστε και θα δείτε ...!!!! Απο δω και πέρα, μόνο μπριγκέτες .

Διαφημίσεις

Στη χρήση των παραδοσιακών τρόπων θέρμανσης, όπως το τζάκι και η ξυλόσομπα, στρέφονται όλο και περισσότεροι Ελληνες, λόγω της αυξημένης και απαγορευτικής, σε πολλές περιπτώσεις, τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η χρήση, όμως, του τζακιού και της σόμπας δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει τα είδη ξύλου που πρέπει να χρησιμοποιήσει αλλά και μικρά μυστικά που θα τον βοηθήσουν να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Τι πρέπει να ξέρετε

«Κατʼ αρχάς πρέπει ο καθένας που ενδιαφέρεται να αγοράσει καυσόξυλα να γνωρίζει πως δεν είναι όλα τα είδη ξύλου κατάλληλα για καύση και πως καθένα απʼ αυτά έχει ορισμένα γνωρίσματα», Αν και τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται για καύση είναι πολλά, , τα καλύτερα είναι η δρυς, η οξιά, η ελιά και το έλατο. Και τα τέσσερα θεωρούνται ιδανικά για την παραγωγή θερμότητας και ειδικά η ελιά και η βαλανιδιά είναι τα ξύλα που η καύση τους διαρκεί περισσότερο, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ποσότητα ξύλου που απαιτείται για να παραμένει ο χώρος ζεστός.

«Για παράδειγμα, ένα μεγάλο κούτσουρο βαλανιδιάς με διάμετρο 10-15 εκατοστά θα κρατήσει μία με δύο ώρες, όταν άλλα είδη καίγονται σε πολύ λιγότερο χρόνο», αναφέρει ο Γ. Μαντάνης. Βασικό στοιχείο για την επιλογή του καυσόξυλου είναι η θερμαντική αξία κάθε είδους, δηλαδή η θερμική ενέργεια που παράγεται κατά την καύση του. Το έλατο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη θερμαντική αξία περίπου 4.895 Kcal/Kg και ακολουθούν η οξιά, η βαλανιδιά και η ελιά. Ωστόσο για τα τζάκια η προτιμότερη επιλογή είναι η βαλανιδιά, καθώς η καύση της διαρκεί περισσότερο, λόγω τη μεγάλης πυκνότητας του ξύλου.

Συνδυασμοί ξύλων

Μάλιστα για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στην καύση είναι καλό να συνδυάζονται δύο είδη ξύλου, όπως η οξιά με τη βαλανιδιά ή την ελιά, το έλατο με τη βαλανιδιά ή την ελιά, καθώς η οξιά και το έλατο καίγονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα «βοηθώντας» έτσι τη βελανιδιά και την ελιά που καίγονται με πολύ αργό ρυθμό.

Σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της φωτιάς στο τζάκι ή τη σόμπα παίζει το μέγεθος των καυσόξυλων που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και η υγρασία τους. Για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο η προμήθεια των καυσόξυλων να ξεκινά το καλοκαίρι μέχρι το αργότερο στα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς αυτήν την περίοδο μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά τα καυσόξυλα με τη λιγότερη υγρασία, κάτω από 15%.

Όμως μόνο η αγορά του κατάλληλου ξύλου δεν αρκεί για να τη διατήρηση της θερμότητας στο τζάκι. «Το μυστικό είναι η τοποθέτησή τους στην εστία. Αν τα ξύλα τοποθετούνται κολλητά το ένα με το άλλο, δεν μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσά τους, για να τα τροφοδοτεί με οξυγόνο, που είναι απαραίτητο για την καύση. Γιʼ αυτό, τα καυσόξυλα πρέπει να έχουν κενά μεταξύ τους», εξηγεί ο κ. Μαντάνης.

Οι τιμές στα καυσόξυλα ανά τη χώρα έχουν σε αρκετές περιπτώσεις σημαντική διαφορά, καθώς εξαρτώνται τόσο από τη διαθεσιμότητα όσο και από την απόσταση μεταξύ του τόπου παραγωγής και της περιοχής πώλησης. Για παράδειγμα, τα καυσόξυλα βαλανιδιάς σε ένα χωριό της Καρδίτσας μπορεί να πωλούνται προς 70 ευρώ τον τόνο, καθώς είναι τόπος παραγωγής, σε μια κοντινή πόλη προς 100 ευρώ/τόνος, ενώ σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η τιμή μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 200 ευρώ.

Πάντως, κατά κύριο λόγο μια μέση τιμή στα τέσσερα βασικά είδη καυσόξυλου θεωρούνται τα 160 ευρώ/τόνο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΖΕΣΤΗ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΖΕΜΑΤΑΕΙ

ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΟ ,ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΙΠΛΗ 90 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΣ ΜΑΖΙ) ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ [email protected] TA LEME

Ευχαριστώ (έστω και αργοπορημένα από μέρους μου) για τις απαντήσεις σου!

...Εσείς που έχετε σόμπες με φούρνο, καίγεται το φαι απο κάτω;;; :confused:

Εξαρταται απο το σκευος και τη θερμοκρασια.

Εγω βαζω συνηθως μια μικρη σχαριτσα και ακουμπαω εκει το ταψι.

Γεια και απο εμένα και καλως σας βρήκα

επηδη και εγω λογο της δυσκολης που εχουμε μπει εδω και λιγο καιρο με ενδιαφερει μια

σομπα μποιλερ για να ζεστανω ενα σπιτι 75 τετραγωνικων στην θεσσαλονικη

αλλα το δικο μου προβλημα δεν ειναι η επιλογη της σομπας(αυτο ειναι ευκολο και εχει σχεσει με το ποσα λευτα διαθετης)αλλα αν μπορω να την συνδεσω στον καπνοδοχο του

τζακιου μιας και μενω σε διαμερισμα στον 1οροφο σε μια 6οροφη οικοδομη χωρις να μπορω να βαλω ξεχοριστω καπνοδοχο!!!! ξερει κανεις αν θα μπορει να γινει?

σας ευχαριστω

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν ηρθαν οι σομπες και αν πραγματι σε χρεωσαν οσα σου ειχαν πει. Επισης πως πληρωσες και ποσο καιρο εκαναν η θα κανουν να ερθουν. Σ'ευχαριστω

Αγαπητή eftihia33 μόλις παραλάβω τις σόμπες θα σε ενημερώσω.

Διαφημίσεις

Μαλλον και εμεις προσανατολιζόμαστε στο να τοποθετησουμε το μπουρι μεσα στη ηδη υπάρχουσα καπνοδόχο. Ψαχνουμε για ενεργειακή σόμπα σε αντικέ στυλ - μαντεμένια ή κεραμική, εχει δει κανεις τέτοιες ?

ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΒΑΛΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟ ΚΑΙ ΤΡΥΠΗΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΡΛΚΟΜΕΝΑ (ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΚΛΠ)

πολυ καλη ιδεα αλλα εγω θελω να σιγουρευτω αν μπορουνε να δουλεψουν και τα δθο (τζακι+σομπα)χωρις να εχω προβλημα!!

Μαλλον και εμεις προσανατολιζόμαστε στο να τοποθετησουμε το μπουρι μεσα στη ηδη υπάρχουσα καπνοδόχο. Ψαχνουμε για ενεργειακή σόμπα σε αντικέ στυλ - μαντεμένια ή κεραμική, εχει δει κανεις τέτοιες ?

Δείτε τις ΕDIL KAMIN και LA NORDICA υπάρχουν πολλά μοντέλα και στις δύο εταιρείες.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση , η ΕΛΙΤΕ εχει κοντα μου εναν αντιπροσωπο και θα κοιταξω να παω . Αν καποιος μπορει να προτεινει κατι πιο συγκεριμενο; για 110 τμ2 !Αν και ειμαι ηδη υποχρεως στο φορουμ που βρηκα τα πρωτα link

καποιος να εχει προσωπικη εμπειρια απο σομπες supra?θελω να μαθω για την ποιοτητα κατασκευης τους...δεν ξερω απο σομπες και απο μια ματια σε καταστημα δεν μπορω να καταλαβω

ετυχε να δω σομπα Pritty απο κοντα και μαζι μια ελληνικης κατασκευης (αναφερομαι σε ατσαλινες και οχι μαντεμενιες)

οι Prity ειχαν κουβουκλιο με λαμαρινα παχους ζορι 1,5-2 χιλ ενω αντιστοιχη ελληνικης κατασκευης νομιζω adensa λεγοταν ειχε παχος 3-3,5 χιλ.. χτυπωντας το μεταλλο καταλαβαινα τη διαφορα..

πρακτικα το λεπτο μεταλλο πυρωνει αλλα και παγωνει γρηγορα ενω το παχυ μεταλλο κραταει τη θερμοτητα περισσοτερο..

στις ελληνικες δεν μου αρεσε η χειρολαβη και το ποσο ευκολα ανοιγοκλεινε..και οι δυο παντως εσωτερικα μου φανηκαν προχειροκατασκευη..

ο πωλητης μου ειπε οτι τα πυροτουβλα της prity σπανε και χαρασσονται πολυ ευκολα ενω της ελληνικης ειναι με γυαλι εσωτερικα και ειναι πιο ανθεκτικα..και η διαφορα τους στην τιμη 50 ευρω (τελικη τιμη)

εγω θελω ξυλοσομπα η οποια προκειται να μπει σε διαδρομο κεντρικο σπιτιου (το σπιτι ειναι του 60 με πολλα δωματια και συνολικο εμβαδο 130 τετρ). Θα μπει στην θεση που ηταν καααααποτε η πρωτη ξυλοσομπα λογω οτι υπαρχει ακομη η τρυπα για το μπουρι και το φαρδος του διαδρομου ειναι 1,20

Σκοπος ειναι η θερμοτητα που θα παραγεται να φευγει με τον αερα του σπιτιου σε οσους χωρους μπορει να παει, δεν περιμενω και δεν ειναι δυνατον να παει σε ολο το σπιτι και ειδικα στα δωματια που βλεπουν βορρα. Επισης το σπιτι εχει τρομερη ελλειψη μονωσης στα ανοιγματα και στους τοιχους συνεπως ξερω απο τωρα οτι η αποδοση θα ειναι ελαχιστη

Το αλλο θεμα ειναι οτι εχω μικρα παιδια και αυτο σημαινει συχνες και ισως απροσεχτες μετακινησεις στο διαδρομο οπως επισης κινδυνος να πανε να ανοιξουν την πορτα της ξυλοσομπας..

ειδα απο κοντα prity, adensa, supra και αλλες δυο βουλγαρικες αλλα τιποτε δεν με ικανοποιησε (ισως λιγο η Supra αλλα το μειον της επισης ηταν οτι το μπουρι εβγαινε απο πισω και οχι απο πανω οπως εγω θελω)

τι εχετε να προτεινετε????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...