Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΗΘΟΥΣ

Recommended Posts

διαβασε αυτο και θα κοιταξω μηπως βρω κατι αλλο!

"πως να αντιμετωπισω την μαστιτιδα;

ο καλυτερος τροπος να επιταχυνετε την αναρρωση σας ειναι κανοντας τα εξης:

1.μεινετε ξαπλωμενη με το μωρο διπλα σας!

2. η μαστιτιδα δεν κανει το γαλα σας επικινδυνο για το μωρο, παρολο που ισως αλλαζει λιγο τη γευση του και γινεται υφαλμυρο. τα μωρα εν εχουν προβλημα μ΄αυτη την αλλαγη. συνεχιστε να θηλαζετε αποκλειστικα κι συχνα. βαζετε το μωρο να θηλαζει ειδικα απο το πονεμενο στηθος και αν ειναι δυνατον με το πιγουνι του στραμμενο προς το πονεμενο σημειο. για να γινει αυτο , εαν η φλεγμονη ειναι στην ανω πλευρα του στηθους τοποθετηστε το μωρο ανασκελα σε μια επιφανεια οπως η αλλαξιερα ή το τραπεζι της κουζινας, με το κεφαλι του προς εσας και σκυψτε απο πανω του για να θηλσετε.

3. τρωτε καλα και πινετε πολλα υγρα,δηλαδη το λιγοτερο 4 λιτρα το 24-ωρο. σε 2 το πολυ μερες θα εχετε συνελθει.

4. οι υγρες ζεστες κομπρεσες αν εφαρμοστουν τοπικα ειναι πολυ ανακουφιστικες για καποιες μητερες.

5.εαν εχετε πυρετο ανω απο 38,5 για περισσοτερο απο 24 ωρες, σπανιο, θα πρεπει να επικοινωνησετε με το γατρο σας. θα σας συστησει αντιβιωση που πρεπει να παρετε 10 μερες και οχι μονο μεχρι να υποχωρησουν τα συμπτωματα. σε αντιθετη περιπτωση μπορει να ξαναπαθετε συντομα μαστιτιδα ή η μαστιτιδα να εξελιχθει σε αποστημα!

6.αρχιστε να παιρνετε λεκιθινη απο μη μεταλλαγμενη σογια, ενα συμπληρωμα διατροφης ακινδυνο για το μωρο, ενα κουταλακι πρωι βραδυ για ενα μηνα. εχει αποδειχθει οτι προλαμβανει την υποτροπη της μαστιτιδας. για οσες φορες παθατε μαστιτιδα σ'αυτο το μωρο, τοσους μηνες μετα τη τελευταια μαστιτιδα να παιρνετε λεκιθινη.

7.μη φορατε συνθετικα ρουχα και εσωρουχα.

8. μη κοιμαστε μπρουμυτα.

9.μην αρχισετε διαιτα αδυνατισματος ή σταματηστε την αν κανετε αυτο το διαστημα.

10.οπως προαναφερθηκε ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβετε γιατι παθατε μαστιτιδα για να μην ξαασυμβει αν ειναι δυνατον.

εαν σταματησετε το θηλασμο μπορει να παθετε ξανα μαστιτιδα ή αποστημα στο στηθος".

απο το βιβλιο της αννας παστουρου: "θηλασμος μια υπεροχη σχεση"

περαστικα!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

bon-bon εγω ομως δυστυχως δεν το θηλαζω καθολου για να με ανακουφισει :cry:

οποτε πρεπει να το κανω μονη μου :roll:

θα ακολουθησω ξανα τις συμβουλες της Αγλαΐα.

σ'ευχαριστω πολυ-πολυ.

9a7bp2.pngIm47p2.png

bon-bon εγω ομως δυστυχως δεν το θηλαζω καθολου για να με ανακουφισει

ωχ! μ@#@$@*... :? ξεχαστηκα!

αλλο:

φραγμενοι ποροι

1.βαλτε ζεστες κομπρεσες στη περιοχη ή βουτηξτε ολο το στηθος σε μια λεκανιτσα με ζεστο νερο, πριν απο το θηλασμο (για σενα πριν το βγαλεις)

2.την ωρα που κανετε πολυ ζεστο ντους με το νερο να τρεχει στη πλατη σας , σκυψτε προς τα εμπρος και αρμεξτε αυτο το στηθος πιεζοντας σταθερα προς τα κατω τη σκληρη περιοχη.

3.χρησιμοποιηστε τοπικα μια οικιακη συσκευη μασαζ,με τους κραδασμους να εφαρμοζονται επανω στα σκληρα σημεια και απο τα σημεια αυτα προς τη θηλη. αυτο θα κανει τα πηγματα να ξεκολλησουν.

4. βοηθα η τοπικη εφαρμογη πρασινης αργιλου διαλυμενης σε νερο.

5. το ομοιοπαθητικο phytolacca 200ch, 1 καψουλα ανα 2 ωρες, 4 φορες συνολικα, συνηθως εξαφανιζει τα " γρομπαλακια" του στηθους.

για να μη ξανασυμβει:

1.ξεκουραστειτε οσο πιο πολυ γινεται.

2.παρτε λεκιθινη, 1 κουταλακι γλυκου 2 φορες την ημερα για 1 μηνα.

3. μη τρωτε αλλο λιπος εκτος απο αγνο παρθενο ελαιολαδο ,που δεν εχει μαγειρευτει, κι αυτο σε μικρες ποσοτητες!

τα τμηματα που αφορουν το θηλασμο τα εχω παραλειψει.

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Κατερινα κι εμενα φραζουν οι ποροι εδω και 5 μηνες και τα χω δοκιμασει ολα....περναει και ξαναπαρουσιαζεται αργα η γρηγορα.......ενιοτε φευγει γρηγορα (ζεστες κομπρεσες και θηλασμοι οτι το καλυτερο) αλλοτε ειναι ιδιαιτερα επωδυνο κι αργει να φυγει.......

Αρχικα η λεκιθινη με βοηθησε αλλα απο ενα σημειο και περα δεν εκανε απολυτως τιποτα.......εκανα και θεραπεια με φυτολακα αλλα παλι υποτροπιασα.........ισως η διατροφη να χει σημασια, ειναι δυνατον ομως να μη τρωω μαγειρεμενο λαδι (μονο ελειολαδο ουτως αλλως χρησιμοποιω) οσο θα κρατησει ο θηλασμος?

Παντως πραγματικα ο καλος θηλασμος ειναι οτι καλυτερο για την περιπτωση.......κριμα που δεν σε βοηθαει!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αρχικα η λεκιθινη με βοηθησε αλλα απο ενα σημειο και περα δεν εκανε απολυτως τιποτα.......εκανα και θεραπεια με φυτολακα αλλα παλι υποτροπιασα.........ισως η διατροφη να χει σημασια, ειναι δυνατον ομως να μη τρωω μαγειρεμενο λαδι (μονο ελειολαδο ουτως αλλως χρησιμοποιω) οσο θα κρατησει ο θηλασμος?

Το λάδι στο φαγητό μπορείς να το βάζεις στο τέλος. Εμείς πάντα έτσι μαγειρεύουμε, δηλαδή βάζουμε το φαγητό χωρίς λάδι να μαγειρευτεί και όταν είναι σχεδόν έτοιμο σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα. Το εφάρμοσε η μητέρα μου πριν από 22 χρόνια όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας μου.

Να ρωτησω τωρα εγω κατι;Τι σχεση εχει η λεκιθινη και το λαδι με τους φραγμενους πορους;;; :?:

Τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή αυξάνουν τα κορεσμένα λίπη στο γάλα και αυτό φαίνεται να ευνοεί τους φραγμένους πόρους.

Το ελαιόλαδο ωμό δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά ενώ το μαγειρεμένο πάνω από 10 λεπτά περιέχει. Κορεσμένα είναι όλα τα ζωικά λιπαρά, πολλά κορεσμένα περιέχουν οι μαργαρίνες και όλα τα μαγειρεμένα λάδια.

Η λεκιθίνη δεσμεύει μερικά από τα λιπαρά και τα κάνει πιο ρευστά γιατί είναι μόριο υδροφιλο και λιπόφιλο ταυτόχρονα.

Να ρωτησω τωρα εγω κατι;Τι σχεση εχει η λεκιθινη και το λαδι με τους φραγμενους πορους;;; :?:

Τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή αυξάνουν τα κορεσμένα λίπη στο γάλα και αυτό φαίνεται να ευνοεί τους φραγμένους πόρους.

Το ελαιόλαδο ωμό δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά ενώ το μαγειρεμένο πάνω από 10 λεπτά περιέχει. Κορεσμένα είναι όλα τα ζωικά λιπαρά, πολλά κορεσμένα περιέχουν οι μαργαρίνες και όλα τα μαγειρεμένα λάδια.

Η λεκιθίνη δεσμεύει μερικά από τα λιπαρά και τα κάνει πιο ρευστά γιατί είναι μόριο υδροφιλο και λιπόφιλο ταυτόχρονα.

Ευχαριστω πολυ Αγλαΐα,οπως παντα κατατοπιστικοτατη!!! :D:D

Γιατι το εχω παθει και εγω 2-3 φορες να φραξει καποιος πορος!!

Διαφημίσεις

Το λάδι στο φαγητό μπορείς να το βάζεις στο τέλος. Εμείς πάντα έτσι μαγειρεύουμε, δηλαδή βάζουμε το φαγητό χωρίς λάδι να μαγειρευτεί και όταν είναι σχεδόν έτοιμο σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα. Το εφάρμοσε η μητέρα μου πριν από 22 χρόνια όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας μου.

Θα το δοκιμασω........θενκς!

Μολις εγραψα χθες αρχισα να υποτροπιαζω, μετα απο 2 βδομαδες ησυχιας........κακομελετα κι ερχεται! :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth