Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


Recommended Posts

Μένουμε στην περιοχή της Άνω Νέας Σμύρνης και η κόρη μου πηγαίνει στο Αρσάκειο Ψυχικού, το οποίο έχει προβληματικά δρομολόγια μετακίνησης προς και από το σχολείο. Υπάρχουν άλλοι γονείς από αυτήν την περιοχή, μήπως αν διεκδικήσουμε από κοινού κάποια πράγματα καταφέρουμε κάποια βελτίωση;

.png,.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


VickyB είμαστε γειτόνισσες, μένουμε Ανω Ν. Σμύρνη και ο γιος μου πηγαίνει στη Λεόντειο. Δεν χρησιμοποιούμε το σχολικό αλλά μας είχαν πει ότι περνάει από εμάςστις 7.40 και φτάνει στο σχολείο στις 7:50-55, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια καθυστέρισης αφού το κουδούνι χτυπάει στις 8:00. Πάντως και τα σχολικά που έρχονται από μακριά φτάνουν στο σχολείο μέχρι τις 7:55. Το παιδάκι σου πηγαίνει νηπιαγωγείο;

Link to comment
Share on other sites

Μένουμε στην πλατεία Φάρου (σύνορα Ν. Σμύρνης και Δάφνης). Εσείς; Η κόρη μου πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Ο γιος σου τι τάξη πάει; Σε ποιο από τα 2 σχολεία της Λεοντείου;

 

Το πρόβλημα με τις μετακινήσεις του Αρσακείου είναι ότι, πέρα του ότι όπως είναι λογικό έχει μπροστά του μεγαλύτερη απόσταση, περνάει μόνο από Ελευθ. Βενιζέλου, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε ακόμα νωρίτερα. Φέτος φεύγουμε από το σπίτι 7:30 για να την πάρει το σχολικό 7:45 (και το μάθημα ξεκινάει 9:00), του χρόνου 6:45 για να την πάρουν στις 7:00! Αν τουλάχιστον περνούσαν από Αρτάκης ή Κράτητος θα κερδίζαμε ένα σημαντικό πρωϊνό τέταρτο.

 

Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το σχολείο. Θα μου πεις είναι στο νηπιαγωγείο, τι μπορείς να καταλάβεις; Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε μέρα που γυρνάει λάμπει από χαρά παρά την ταλαιπωρία της μετακίνησης. Ωστόσο, νοιώθω και το αγκαθάκι της Λεοντείου. Είναι καλό σχολείο, με καλά αποτελέσματα στις εισαγωγικές εξετάσεις, κοντά μας. Χτες πάλι έδειχνα στον άντρα μου την αίτηση και τον ρώτησα αν θα το αφήσουμε τελείως το θέμα. Είσαι ευχαριστημένη;

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Εμείς μένουμε στην Αγίας Σοφίας (στο τέρμα των λεοφορείων 136-137, στα σύνορα δηλαδή με Π. Φάληρο). Νηπιαγωγείο πήγαινε στη Λιλιπούπολη (πάντοτε κοιτάζουμε σε κοντινή απόσταση γιατί θεωρώ μεγάλη ταλαιπωρία την μεγάλη απόσταση που συνεπάγεται και πολύ πρωινό ξύπνημα :? από την πρώτη Δημοτικού. Να φανταστείς ο γιος μου (είναι 6.5 και πηγαίνει στη πρώτη) που τον ξυπνάω στις 7:15 μερικές φορές γκρινιάζει ότι δεν ξεκουράστηκε όσο ήθελε ή ότι του κόβω το όνειρο στη μέση :lol: , και να φανταστείς ότι το βράδυ κοιμάται από τις 8:30 και γενικά είναι του πρωινού ξυπνήματος. Αν τον ξύπναγα από τις 6:00 είμαι σίγουρη ότι θα είχαμε φοβερή γκρίνια. Από το σχολείο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, στη Λεόντειο της Νέας Σμύρνης πηγαίνει και τα περισσότερα παιδιά είναι από Νέα Σμύρνη και Π. Φάληρο, οπότε υπάρχει και μια αίσθηση γειτονιάς :wink:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή VickyB. Εμείς μένουμε Νέα Σμύρνη, στην κάτω όμως και βλέπω πολλές φορές το λεωφορείο του Αρσακείου να περνά μπροστά από το σπίτι μας. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε σοβαρά να στείλουμε το παιδί μας εκεί σχολείο (ακόμα είναι μικρός) γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα. Συγνώμη που δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο΄θέμα που άνοιξες, όμως μήπως εσύ μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το νηπιαγωγείο του Αρακείου. Μπήκατε εύκολα? Είναι τόσο καλό όσο φαίνεται??? Μπορείς να μου απαντήσεις και με πμ φυσικά. Θα το εκτιμούσα πολύ γιατί είσαι η μόνη που γνωρίζω που στέλνει το παιδί στο σχολείο αυτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η εισαγωγή γίνεται με κλήρωση, αλλά επειδή είναι πολλά τα τμήματα (14!) υπάρχουν αρκετές πιθανότητες εισαγωγής. Εμείς πραγματικά δεν είχαμε ούτε ένα γνωστό. Ένας άλλος συμμαθητής της κόρης μου από τον παιδικό είχε κάνει αίτηση, πέρασε και αυτός.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Παρακολουθείς το site τους για ανακοινώσεις την προηγούμενη χρονιά (http://www.arsakeio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=35). Νομίζω ότι οι εγγραφές ξεκινούν κατά Ιανουάριο. Στη συνέχεια τα παιδιά περνούν από "interview", στο οποίο δεν ξέρω να σου πω τι τα ρωτάνε γιατί τα παίρνουν τα παιδιά μόνα τους και εμένα η κόρη μου κρατάει μυστικά! Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση θέλουν απλώς να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις. Και μετά γίνεται η κλήρωση.

 

Με το σχολείο είμαστε μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένοι και όπως έγραψα και πιο πάνω η κόρη μου είναι ενθουσιασμένη. Βλέπω αποτελέσματα. Πχ την Κυριακή πήγαμε στο παιδικό μουσείο στην Πλάκα, όπου μεταξύ άλλων είχε μία εικόνα με τον κύκλο του νερού. Η υπεύθυνη εκεί μου είπε ότι είναι πολύ καλή και ότι κανένα παιδάκι, ακόμα και μεγαλύτερο, δεν της το είχε περιγράψει τόσο καλά. Άρχισε να ψιλοδιαβάζει μέσα Οκτώβρη (μόλις είχε κλείσει τα 5) και τώρα σχεδόν διαβάζει τα πάντα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί τα λέω αυτά. Όχι σα χαζομαμά. Αλλά γιατί νομίζω ότι δουλεύουν καλά. Οι εγκαταστάσεις είναι υπέροχες (τουλάχιστον για το νηπιαγωγείο που ξέρω). Κάνουν θεατρικό παιχνίδι, μουσική, λαϊκή παράδοση, μουσικοκινητική αγωγή. Αγγλικά ξεκινούν στο δημοτικό.

 

Τα αρνητικά: 1) Ξυπνάνε πιο νωρίς από το αν πηγαίνανε πχ στη Λεόντειο. Αν έχεις εύκολο παιδί δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμένα δεν μου έχει γκρινιάξει ποτέ το πρωί, σηκώνεται στο λεπτό. Στο δημοτικό όμως είναι ακόμα πιο πρωινή η έγερση. 2) Οι φίλες της είναι σκορπισμένες στις διάφορες περιοχές της Αθήνας και δεν μπορεί να τις βλέπει τις καθημερινές. Σίγουρα πηγαίνοντας δημοτικό δεν θα έχει χρόνο για καθημερινό παιχνίδι. Αλλά το ΣΚ μπορεί να παίξει μόνο αν είσαι εσύ διατεθειμένη να κάνεις και κάποιες αποστάσεις. 3) Είναι πιο ακριβό από τη Λεόντειο.

 

Επειδή υπάρχουν σε κάθε επιλογή τα υπέρ και τα κατά είναι δύσκολη η απόφαση. Εγώ ακόμα και τώρα το σκέφτομαι αν έχω κάνει σωστή επιλογή (λόγω απόστασης). Μία φίλη μου όμως παιδοψυχολόγος μου είχε πει ότι το κριτήριο είναι το παιδί. Εάν είναι ευτυχισμένο!

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Maritsa, εννοούσα πιο από τα 2 σχολεία της Νέας Σμύρνης. Άγιο Διονύσιο ή Χρυσόστομο Σμύρνης; Το δεύτερο θεωρείται λίγο καλύτερο; Ο γιος σου είναι και αυτός του Οκτωβρίου; Η κόρη μου έχει γενέθλια στις 24/10. Εσένα; :D

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε κάθε περίπτωση στη Λεόντειο είναι πολύ δύσκολο να μπει το παιδί, αν δεν είναι από τις ειδικές κατηγορίες (παιδί αποφοίτου κλπ.) Πέρσι πήραν μόνο 10 παιδάκια, όπως ανακοινώθηκε. Όχι ότι θα προτιμούσα τη Λεόντιο από το Αρσάκειο, απλώς επειδή η λεόντιος είναι πιο μικρό σχολείο είναι πιο δύσκολο να μπεις. VickyB να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Είναι βέβαιο ότι, αν πάτε στο αρσάκειο στο δημοτικό, θα σας στείλουν ψυχικό. Εννοώ, μπορείτε να διαλέξετε, ή υπάρχει κινδυνος να βρεθείτε καμία Εκαλη???

Link to comment
Share on other sites

Όχι, μην ανησυχείς. Σίγουρα μόνο στο Ψυχικό. Φάνταζομαι κιόλας ότι δεν πρέπει καν να υπάρχει δρομολόγιο Νέας Σμύρνης-Εκάλης.

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τότε. Όλα μία συνήθεια είναι. Άλλωστε και σε εμάς κάνει καλό το πρωινό ξύπνημα. Εγώ που δεν έχω αυστηρό ωράριο, δεν θέλω και πολύ να αρχίσω τη μέρα μου στις 10. Όμως αν έχω να παω το παιδί στο σχολικό, θα έχω ένα κίνητρο (λέω τώρα). Άλλωστε οι περισσότερες επιλογές σε ιδιωτικά είναι μακριά. Σημασία έχει να είναι το παιδί χαρούμενο και να έχεις κι εσύ εμπιστοσύνη στο σχολείο. Αλήθεια, για το δημοτικό έχεις κοιτάξει καθόλου? Ως αρνητικό έχω ακούσει ότι δεν δίνουν αρκετή σημασία στις ξένες γλώσσες, έχεις καμία άποψη γι αυτό?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το μόνο που έχω ακούσει από γονείς είναι ότι η μεγάλη έμφαση του Αρσακείου είναι στα ελληνικά (λόγω Μπαμπινιώτη) π.χ. έκθεση κ.α., ενώ στη Λεόντειο μαθηματικά και ξένες γλώσσες. Αναφέρομαι πάντα στα 2 αυτά σχολεία γιατί στην περιοχή που μένουμε θεωρώ ότι είναι 2 αξιόλογες επιλογές. Οι άλλες είναι πολύ μακριά.

Αναφορικά πάντως με τις ξένες γλώσσες νομίζω ότι κάνουν 2 στο δημοτικό. Αγγλικά από την πρώτη δημοτικού, γερμανικά ή γαλλικά από τρίτη ή τετάρτη. Αλλά δεν είμαι σίγουρη, θα το ελέγξω.

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Και ο γιος μου Οκτώβριο έχει γεννηθεί (2-10), ήταν από τα ''μικρά'' της τάξης του, αλλά τα πάει μια χαρά. Το καλό είναι ότι στην αρχή προχωρούσαν αργά στην ύλη δίνοντας το περιθώριο προσαρμογής στα παιδιά και στο κοινωνικό αλλά και στο μαθησιακό κομμάτι. Αυτό με ενδιέφερε ιδιαίτερα και είχα φροντίσει να μάθω κάποια πράγματα πριν πάρω την απόφασή μου. Τη δουλειά του σχολείου την γνώριζα από μαθητές μου που φοιτούσαν εκεί. Ο γιος μου πηγαίνει στο Χρυσόστομο Σμύρνης και η αλήθεια είναι ότι πέρσυ κλήρωσαν 10 θέσεις στο Χρυσόστομο και μία μόνο στον Αγιο Διονύσιο, καθώς προηγούνται τα παιδιά των αποφοίτων, και τα αδέλφια όσων φοιτούν. Επίσης η κάθε τάξη έχει λίγα τμήματα, 4 στον Χρυσόστομο και 2 στον Αγιο Διονύσιο.

Το Αρσάκειο είναι καλό σχολείο, αλλά μου κάνει εντύπωση που από το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις Δημοτικού βάζουν 33 παιδιά στο κάθε τμήμα. Οσο για το οικονομικό, κι εγώ είχα την εντύπωση παλαιότερα ότι είναι από τα πιο οικονομικά σχολεία, αλλά τελικά με το σχολικό πάει σχεδόν 6.500 ευρώ, που δεν το θεωρώ και τόσο οικονομικό τελικά. Εσείς πληρώνετε περισσότερα; Στην Λιλιπούπολη δίναμε 5.500 ευρώ με σχολικό, φαγητό και ανοιχτά 11 μήνες το χρόνο και θεωρείται από τους ακριβούς σταθμούς.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου αρέσει που δίνουν έμφαση στη γλώσσα και γενικά στην ελληνική κουλτούρα. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν θα ήθελα να παει το παιδί σε 'ξένο' σχολείο. Επίσης νομίζω ότι ό,τι και να σπουδάσει ένα παιδί, πρέπει να κατέχει τη γλώσσα του, την ιστορία του και τον πολιτισμό του. Όμως ένα σχολείο πρέπει να είναι και σύγχρονο, να ακολουθεί τις εξελίξεις και φυσικά οι ξένες γλώσσες είναι μία ένδειξη. Από το site κατάλαβα ότι κάνουν μόνο μία ξένη γλώσσα, αλλά έκανα λάθος. Ελπίζω τουλάχιστον να τα κάνουν αρκετά καλά ώστε να μην χρειάζεται επι πλέον μάθημα το απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites

Tο Δημοτικό του Αρσακείου έχει λίγα τμήματα, 2 ανά σχολείο, απλά τα σχολεία είναι 3 (Α', Β', Γ'). Στο νηπιαγωγείο είναι τόσο πολλά τα τμήματα γιατί στεγάζει και τους μαθητές της Εκάλης που δεν έχει νηπιαγωγείο. Φέτος, η τάξη της κόρης μου έχει 30 μαθητές, αλλά και από μια φίλη που έχω, μου είχε πει ότι στην Λεόντειο είναι περίπου 27, σωστά ή έχει αλλάξει κάτι; Το οικονομικό δε διαφέρει τρελά, είναι λίγο πιο ακριβό. Στο νηπιαγωγείο με το σχολικό είναι περίπου 6.700 και στην πρώτη Δημοτικoύ 8.300 χωρίς καμία επιπλέον δραστηριότητα (έξτρα χρέωση). Επιβεβαίωσα ότι κάνουν δεύτερη γλώσσα από την τρίτη δημοτικού, όπως και ότι δυστυχώς ότι δεν καλύπτεται πλήρως η εκμάθησή της από το σχολείο, οπότε το απόγευμα έπεται συνέχεια.

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

VickyB τώρα είδα το μήνυμα και σου απαντώ με καθυστέρηση, 26 παιδιά είναι στο τμήμα και στην ξένη γλώσσα τα χωρίζουν ξανά ανά 18-20 παιδιά. Βλέπω ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης του αριθμού των παιδιών ανά τάξη και αυτό είναι πολύ καλό, το κοριτσάκι της φίλης μου πηγαίνει τώρα Β΄Δημοτικού στο Αρσάκειο, είναι εκεί από το νηπιαγωγείο και ήταν τότε αλλά και τώρα 33 παιδιά, μειώνουν τον αριθμό μόνο στα καινούρια τμήματα. Οσο για την ξένη γλώσσα μην πιστεύεις πάντα αυτά που ακούς, το λέω γιατί υπάρχουν πολλοί γονείς που έχουν τέτοιο άγχος με τα διπλώματα και τα πτυχία που για να είναι σίγουροι ξεκινάνε τα παιδιά τους ιδιαίτερα και φροντιστήρια από την Α΄Δημοτικού.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά θα ήθελα να πω την άποψη μου... Εγώ δεν γνωρίζω απο προσωπικής απόψεως το Αρσάκειο του Ψυχικού καθότι εγώ πήγαινα στο Αρσάκειο της Εκάλης...

 

Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλό σχολείο και έδινε πολλά εφόδια στα παιδιά... Σχετικά με το κόστος στις μέρες μας γενικά έχουν ξεφύγει πολύ τα δίδακτρα αφού θυμάμαι για μένα έδιναν οι γονείς μου το 1996 800.000 δρχ.

 

Σαν φιλοσοφία όλα τα Αρσάκεια είναι πολύ καλά...απλά για μένα θεωρώ ότι το Αρσάκειο της Εκάλης έχει καλύτερες εγκαταστάσεις καθότι πιο καινούργιο... Απο ότι θυμάμαι της Εκάλης έχει σχολικό για πολλές περιοχές γιατί θυμάμαι ότι ερχόντουσαν παιδιά και απο Πειραιά (το θέμα της απόστασης βέβαια είναι σημαντικό)... Εγώ που έφευγα απο Κυψέλη για Εκάλη θυμάμαι πάντα έπαιρνα ένα δεύτερο υπνάκο στο σχολικό ή διάβαζα όταν είχαμε διαγώνισμα καθότι έκανα μια ώρα για να φτάσουμε.

 

Στην Εκάλη έχει 5 δημοτικά, και 2 Γυμνάσια και 2 Λύκεια, μεγάλο χώρο με πολύ πράσινο για τα παιδιά, πολλά εργαστήρια, χώρους άθλησης, πισίνα, αποδυτήρια και γενικά είναι ένα πολύ καλό σχολείο.

 

Εγώ ξεκίνησα να πηγαίνω εκεί απο το Γυμνάσιο (μπήκα μέσω γνωστού) και πριν πήγαινα σε δημόσιο δημοτικό... Μπόρεσα λοιπόν να κρίνω και να συγκρίνω και είδα ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το δημόσιο απο θέμα δημοσίων σχέσεων, σχέσης μαθητή - καθηγητή, εκδηλώσεων, δέν γίνονται ποτέ καταλήψεις, και τα παιδιά συνανστρέφονται με καλές οικογένειες.

 

Ωστόσο αυτό που για μένα ήταν το μόνο αρνητικό ήταν τα πλουσιόπαιδα..δηλαδή ας πούμε εγώ είχα για φίλες κάποια κορίτσια πολύ καλών οικογενειών που οι γονείς μου π.χ. τις εμπιστεύονταν ή αντίστοιχα οι δικοί τους γονείς εμπιστεύονταν τους δικούς μου ... Ωστόσο το σχολείο ήταν γεμάτο με ντίβες που αν δεν φορούσες μάρκες ρούχα ή αν δεν πήγαινες με τα νερά τους ούτε να σε κοιτάξουν δεν καταδέχονταν και όλο πίσω απο την πλάτη σου σε σχολίαζαν...

 

Οι περισσότεροι στο σχολείο θέλανε να πάνε με την παρέα τους και αυτες την είχαν δει ότι ήταν κάποιες (μιλάω για φαινόμενα τέτοια απο την Α' Γυμνασίου). Τα μάτια μου λοιπόν αυτά τα χρόνια είδαν πολλά κορίτσια που θεωρούνταν καλά να ξεστρατίζουν και ξαφνικά να ντύνονται έξαλλα και να αρχίζουν να καπνίζουν και να πίνουν για να γίνουν αποδεκτές, και άλλα διάφορα που θα γεμίσω 10 σελίδες

 

Δεν θέλω να φανώ κακιά απλά θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό σε όποιο ιδιωτικό σχολείο και να πηγαίνουμε το παιδί μας πρέπει να προσέχουμε τι μηνύματα του μεταδίδουμε και τι αρχές του δίνουμε για να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

 

Και για να γελάσετε θα σας γράψω παρακάτω και το ποιηματάκι των Αρσακειάδων αν δεν το ξέρετε :D:D:D:D

 

 

Αδίστακτες

Ροπαλοφόρες

Σαδίστριες

Αναρχικές

Και

Ελεύθεροι

Ιδεολόγοι

Ανήθικων

Δογμάτων

Εναντίων

Σοβαροφανών

Link to comment
Share on other sites

Maritsa, όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις έχεις δίκιο. Απλά τυχαίνει η κόρη μου να είναι από τα πρώτα "ευνοημένα" γιατί από του χρόνου ξεκινάει η μείωση των παιδιών.

 

Mamavasia το γνωρίζω ότι η Εκάλη έχει καλύτερες εγκαταστάσεις, αλλά δεν αποτελούν για μένα το βασικότερο κριτήριο επιλογής. Του Ψυχικού είναι αξιοπρεπείς και η διαδρομή θεωρώ ότι είναι η μέγιστη δυνατή που θα "επέβαλα" στο παιδί μου να κάνει. Εδώ ήδη σκέφτομαι ότι μπορεί να ταλαιπωρείται... Τώρα όσον αφορά το φαινόμενο αυτό των πλουσιοκόριτσων, το ξέρω γιατί και η μαμά μου πέρασε κάποια εποχή από το σχολείο του Ψυχικού και μου έχει μεταφέρει κάποιες αρνητικές συμπεριφορές κακομαθημένων παιδιών. Ωστόσο, στο Ψυχικό, τουλάχιστον σήμερα, τα παιδιά προέρχονται από το κέντρο Αθήνας έως Χολαργό, Χαλάνδρι κ.α. και οι γονείς είναι πιο "μαζεμένοι". Ακόμα και φέτος που είναι τα παιδιά και των δύο σχολείων μαζί, εκτός 1-2 περιπτώσεων επωνύμων, οι γονείς είναι πολύ προσγειωμένοι. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό φορούν ποδιά. Το ξέρω ότι η ποδιά είναι θέμα αμφιλεγόμενο, αλλά έχει αποδεχθεί σωτήρια. Τα παιδιά δεν ασχολούνται με το τι θα φορέσουν το πρωϊ και δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού.

 

Πάντως στην περίπτωση μας το ψάχνω να μπει η κόρη μου στη Λεόντειο. Και είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Η καρδιά λέει Αρσάκειο (γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένη, το παιδί είναι πολύ χαρούμενο, μαθαίνει πολλά πράγματα, δεν παραπονιέται ποτέ για το πρωϊνό ξύπνημα, έχουμε ήδη κάνει γνωριμίες με αξιόλογα παιδιά και γονείς ...) και το μυαλό λέει Λεόντειο (για πρακτικούς λόγους: μετακινήσεις, περισσότερος ύπνος-ελεύθερος χρόνος, φίλοι από την ευρύτερη γειτονιά). Θα γνωρίζουμε σύντομα... Δε θέλω ούτε καν να σκεφτώ ακόμα, σε περίπτωση που αλλάξει σχολείο, πως θα την πείσω. Πώς παίρνεις ένα παιδί από ένα σχολείο που το εκφράζει;

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το μόνο στοιχείο που έχω είναι οι γονείς που ξέρω ότι στέλνουν το παιδί τους στο Αρσάκειο. Είναι σοβαροί ανθρωποι, ευκατάστατοι αλλά όχι και τίποτα φοβερό. Τα παιδιά είναι ισορροπημένα και έχουν ενδιαφέροντα. Θα ήθελα να ανταλλάξω απόψεις με γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό, βέβαια. Για τις εγκαταστάσεις μπορεί να έχεις δίκιο Mamavasia ομως για Εκάλη, ούτε λόγος να γίνεται. Δεν μπορώ να το βασανίσω το παιδί να διασχίζει όλη την Αθήνα για να μάθει γράμματα. ΄Νομίζω ότι σε κάθε ιδιωτικό σχολείο από τα λεγόμενα 'μεγάλα', υπάρχουν πολλές κατηγορίες παιδιών. Αυτό δε με ανησυχεί, γιατί τελικά αυτή η ποικιλία θα κάνει το παιδί να αυτοπροσδιοριστεί ευκολότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που έχω ακούσει από γονείς είναι ότι η μεγάλη έμφαση του Αρσακείου είναι στα ελληνικά (λόγω Μπαμπινιώτη) π.χ. έκθεση κ.α., ενώ στη Λεόντειο μαθηματικά και ξένες γλώσσες. .

η λεοντειος εχει καλυτερους φιλολογους.... αλλα τα περισσοτερα παιδια ακολουθουν θετικοτεχνολογικη κατευθυνση...

 

Βασικα εγω αποφοιτησα περυσι απο τη λεοντειο της Νεας Σμυρνης, ξεκιωντας απο το δημοτικο (αγιο διονυσιο)

 

Ολα τα σχολεια εχουν θετικα κ αρνητικα..

 

Ειμαι στη διαθεση σας αν πχ θελετε να με ρωτησετε κατι... απο την εμπειρια μου... :)

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ Marga, αλλά δε χρειάζεται να σε ρωτήσω κάτι στην παρούσα φάση, γιατί είμαι πεπεισμένη ότι η Λεόντειος είναι καλό σχολείο. Αλλιώτικα δε θα τη συζητούσα καν την αλλαγή... Αλλά εάν προκύψει κάποια απορία στην πορεία...

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

, γιατί είμαι πεπεισμένη ότι η Λεόντειος είναι καλό σχολείο. ...

kai exei και πολυ καλη φημη. Δηλ. οταν στελνεις βιογραφικο σε εταιρειες, μετραει πολυ αν σαι αποφοιτος της Λεοντειου. Μου το χουν πει πολλοι αυτο..ανθρωποι που εργαζονται στον ιδιωτικο τομεα.

 

ΟΚ, καλη αρχη λοιπον να χετε :)

Link to comment
Share on other sites

Σ΄ευχαριστώ πολύ :D αλλά δεν ξέρουμε ακόμα. Φαντάζομαι ότι θα μάθουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

 

Εσύ σπουδάζεις; Δουλεύεις; Καλή σταδιοδρομία εύχομαι! :lol:

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

παρακαλω θελω πληροφοριες για τα σχολεια λεοντειο και αρσακειο ψυχικου

προκειμενου να αποφασισω που να εγγραψω το γυιο μου στην α γυμνασιου μενουμε βουλα πως ειναι τα δρομολογια των 2 λεωφορειων και τα διδακτρα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...