Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΕΝΤΩΝΕΤΕ

tzeni78

Recommended Posts

Καλημερα.Εχω μια μπεμπα 20 ημερων και οταν κοιματε συνεχεια τεντωνετε και μουγκριζει πολυ δυνατα και κοκκινιζει το κανει συνεχεια μερα και νυχτα,λεω μηπως δεν την βολευει το κρεβατακι της.Ειναι φυσιολογικο?Το εκανε σε καμια κοπελα το μωρακι της?Ευχαριστω

C6rZp8.png

gP5ap8.png

Διαφημίσεις

Γλυκιά μου καλημέρα. Αν η μικρή σου κάνει τόξο το κορμάκι της προς τα πίσω, σφίγκεται και μουγκρίζει, πιθανόν να έχει μια ήπια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Το είχαν τα δύο από τα τρία παιδάκια μου και έκαναν ακριβώς αυτά που ανέφερες. Πες το στην παιδίατρό σου, γιατί η αντιμετώπιση είναι πολύ απλή. Το μωρό σου σφίγγεται μάλλον γιατί δυσφορεί από το γαλατάκι που ανεβαίνει στο λαιμό του. Ενημέρωσέ μας. Να σου ζήσει...

Εμένα το έκανε χωρίς να έχει γοπ, επειδή το εντεράκι της προσαρμοζόταν..κρατησε μέχρι περίπου το 3 μήνα και μόλις μπορούσε να χειριστεί καλύτερα τους μύες της για να σφιχτεί σταμάτησε..το έχεις παρατηρήσει? γίνεται μόλις πιεί γάλα ή και άλλες στιγμές?

Kαλημερα κοριτσια ευχαριστω για της γρηγορες απαντησεις σας.Το κανει συνεχεια οχι μονο μετα το γαλα αλλα ολη την ωρα καθε 5 το πολυ 10 λεπτα.Mpoumpoula ναι ετσι κανει γερνει πισω το κεφαλακι της και μαζευει τα ποδαρακια της στην κοιλιτσα.

C6rZp8.png

gP5ap8.png

Ακριβώς έτσι έκανε και η μπέμπα μου πέρσι, τα ίδια κάνει και ο μπεμπούλης μου που είναι 30 ημερών. Μετά απο κάθε γεύμα τον κρατάω τουλάχιστον μισή ώρα αγκαλιά, όρθιο, πολλές φορές φτάνουμε και τη μιάμιση ώρα, φροντίζω να ρευτεί πολύ καλά και έχω το λίκνο του σε ανάκλιση ( η μια μεριά σηκωμένη κατά 12 εκατοστά. Την ημέρα επίσης τον κοιμίζω στο ρηλάξ που πάλι το έχω λίγο σηκωμένο στο κεφαλάκι. Ανάφερε το στην παιδίατρο πάντως, εγώ αυτό έκανα πέρσι και τελικά το αντιμετωπίσαμε πολύ πολύ απλά όπως αναφέρω παραπάνω. (Εγώ μάλιστα το έβρισκα χαριτωμένο που έβγαζε ήχους και τεντωνόταν όπως νόμιζα!)

Διαφημίσεις

και εμένα έτσι έκανε γιατί είχε ενοχλήσεις στο έντερο μέχρι να προσαρμοστεί..δεν ήταν ακριβώς κολικοί γιατί θηλάζει αποκλειστικά αλλά αυτή την εικόνα είχε..τέντωνε και μάζευε τα πόδια στο στήθος, κοκκίνιζε και μούγκριζε λιγάκι:P..αν είναι αυτό δεν έιναι τίποτα απλά θέλει το χρόνο του και θα μειωθεί σταδιακά..

Καλημερα.Εχω μια μπεμπα 20 ημερων και οταν κοιματε συνεχεια τεντωνετε και μουγκριζει πολυ δυνατα και κοκκινιζει το κανει συνεχεια μερα και νυχτα,λεω μηπως δεν την βολευει το κρεβατακι της.Ειναι φυσιολογικο?Το εκανε σε καμια κοπελα το μωρακι της?Ευχαριστω

Τζένη, καλημέρα

να σου ζήσει το μωράκι σου. Φυσιολογικά θα πρέπει να σου είπε και η παιδίατρος ότι το πιο πιθανό είναι το μωράκι σου να έχει κολικούς εντέρου. Αν είναι έτσι, θέλει υπομονή......με την πάροδο του τριμήνου συνήθως φεύγουν. Ρώτα την παιδίατρο, έχει ένα τσαγάκι (Μάραθο) και κάτι βρεφικές σταγονίτσες για τους κολικούς...δεν τους εξαφανίζει, απλώς ηρεμεί για λίγο το μωρό. Και εκ πείρας σου λέω ότι ναι μεν ο θηλασμός φέρνει συνήθως λιγότερους κολικούς, αλλά σε εμένα ίσχυε το ακριβώς αντίθετο!!! Το μωρό σφάδαζε 5 λεπτά αφότου ξεκινούσε ο θηλασμός, τόσο που αναγκάστηκα να του κάνω υπέρηχο και ακτινογραφία στον 4ο μήνα και μετά από πίεση του γιατρού (παιδιάτρου και παιδοχειρουργού) σταμάτησα το θηλασμό και το παιδί ηρέμησε αυτόματα. Ήμουν μια από τις σχετικά λίγες περιπτώσεις που το δικό μου γάλα του έπεφτε πιο βαρυ από το έτοιμο (!!!) αν και δεν έτρωγα τίποτε που φαινομενικά θα του προκαλούσε κολικούς.

Υπομονή οι κολικοί θα περάσουν..........

Σοφία Δ

Καλησπερα κοριτσια.Μιλησα με τον παιδιατρο και μου ειπε οτι ειναι απο τους κολικους,αν και ηξερα οτι εχει δεν περιμενα οτι κι αυτο το τεντωμα που κανει ειναι συμπτωμα του κολικου.Μου ειπε να τις δινω το infacol και τσαι με γλυκανισο.Απο χτες τις δινω τις σταγονες και μπορω να πω οτι εχει ηρεμησει λιγο αλλα οχι τελειος.Υπομονη θελει αλλα την βλεπω και στεναχωριεμαι την ψυχουλα μου.

Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας.

C6rZp8.png

gP5ap8.png